Babam evlenmemi istemiyor mu?

kelebekimsi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
2.752
2.474
27
Sevgilimle 1 yıldır birlikteyiz. Babam erkek arkadaşım olduğunu ve asker olduğunu biliyordu. Olmaz vs demedi. Geçen ay erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldiler ve gelmeden bir hafta önce felan gelmeyi düşünüyorlar felan dedim. O zaman gelmesinler ben bu iş olmaz demiştim zamanında felan dedi. Annem de öyle diyince kaç zamandır kız konuluyor öyle bir şey demedin şimdi ne oldu dedi. Geçiştirdi. Neyse akşam annem tekrar sormuş şaka yaptım demiş. Neyse geldiler tanıştılar ailesi iyi damat iyi dedi. Bana takılmak için sanırım 6. Hislerim devreye girsin bir düşüncem olur mu olmaz mı felan dedi.

Biraz geçti aradan asker olduğu için sürekli taşınacak bu iş olmasın demiş. Ablam annem de taşınacak olan kendisi kendi kararı demişler. Neyse zar zor ikna oldu. Karşı taraf aradı çocuklar anlaşmış zaten felan dediler.

Şimdi nişan zamanı düşünüyorduk. Erkek arkadaşımın ailesi uzakta olduğu için isteme söz nişan aynı gün yapmayı düşünüyoruz. Onlar da 15 20 kişi gelecekmiş. Biz Ocak'ta sömestr tatilinde olsun dedik. Annem de tamam olur dedi ama babama sormayı akıl edemedik sanırım ya da bir şey demeyeceğini düşündük. Erkek arkadaşım da ailesine o tarihi söyledi onlar da tamam dedi. Bugün babam Ocak olmaz bana sormadan iş yapıyorsunuz demiş Mayıs olsun diye diretiyor. Ocakta olmama bahanesi de çok soğuk olması o kadar insan o soğukta nerede kalacak diye düşünüyor. Bizim merkezde evimiz var ilçede evimiz var ikisine de yerleştiriniz diyoruz ama ısrarla ben Mayıs dedim Mayıs olacak diyor. Benim fikrimin bir önemi yok galiba.

Ablam evli konuşmalarda da sürekli benim dünürüm gibi değiller. Benim damadım gibi olamaz. Şöyle böyle sürekli bu şekilde konuşuyor. Annemler sana takılıyor diyorlar fakat ben artık ciddiye almaya başladım. Sürekli ben ısınamadım vs demesi artık bir olur iki olur ama bir yerde ciddiye alıyorum. Sizce işi uzatmaya mı çalışıyor?

Ha bu arada ya bu sene gelsinler ya Mayıs'ta dedi. Ama bu sene gelemeyeceklerini biliyor erkek arkadaşımın ve babasının izni yok. Tanışmaya bile mazeret izniyle geldi. Bu sene olmayacağını bildiği için mi tarihi sallıyor ileriye anlamadım. Ağustos'ta düğün düşündüğümüzü de biliyor. Onun hakkında daha yorum yapmadı onu da mı ileri tarihe atar? Böyle birşey yaşayan oldu mu ne yapmaya çalışıyor anlamadım. Ben mi çok karamsar düşünüyorum acaba?

İstemiyor açıkça..
Ayrıca tarihi babanıza neden sormadiniz ?
Bu da bahanesi oldu.
Tarih konusunda uzlassaniz bile başka bir şeye takilacagima eminim.
Neden yapar ; damadı yahut ailesine isinamamistir.
Damadın mesleğine isinamamistir.
Belki de babanız turşu seviyordur.

Canım babalar biraz böyle uzatmayı sever eminim çoğu insan yaşamıştır. Ben Mayıs ayında söyledim aileme ekimin 30 unda zor nişan yaptık. Ben hep anneme söyletirdim babam ertelerdi. En son geçtim karşısına en ince detayına kadar özel baş başa konuştuk biraz ağladı benden ayrılmak istemediğini söyledi ne kadar uzatirsam o kadar iyi geliyor bana vs diye söyledi ben şehir dışında yaşıyorum şimdi onu hemen kabullenemedi babam. Sende al karşına babanı baş başa otur düşünceni söyle onun düşüncesini sor o zaman taşlar oturur yerine 🌺

Mayısta olsun o zaman.

İnsan kendi nişanı için olsun izin alamaz mı? Bu meslekleri bilmediğimden soruyorum. Ocak ayında nasıl alacaklardı?

Hassas zamanlar, kimseyi kırmadan, fikirlerini alıyormuş gibi yaparak politik ilerlemenizi lazım. Olmadı karşı taraf bir babanızı arasın.

Biraz uzun oldu ama bugün çok gerildim
İstemiyor açıkça..
Bu da bahanesi oldu.
Ben de ondan korkuyorum. Ailesi ya da erkek arkadaşım hakkında kötü bir şey konuşmuyor. Benim farklı şehire gitmem sanırım onun sorunu şuanda da onlarda ayrı yaşıyorum tek başıma ama mesafem yakın 1 buçuk saatlik mesafede yaşıyorum. Daha önce yemin etmiş kim kimi isterse vereceğim diye o yüzden bir şey diyemiyor. Bugün dayanamadım ağladım ona da bir şeyi bir kez söylersin iki kez söylersin en sonunda ciddiye alırım dedim. O dabir şey olmaz ağlamaktan ben de zamanında çok ağlamıştım dedi. Bu şekilde beni bezdirmeye mi çalışıyor anlamadım

Canım babalar biraz böyle uzatmayı sever eminim çoğu insan yaşamıştır. Ben Mayıs ayında söyledim aileme ekimin 30 unda zor nişan yaptık. Ben hep anneme söyletirdim babam ertelerdi. En son geçtim karşısına en ince detayına kadar özel baş başa konuştuk biraz ağladı benden ayrılmak istemediğini söyledi ne kadar uzatirsam o kadar iyi geliyor bana vs diye söyledi ben şehir dışında yaşıyorum şimdi onu hemen kabullenemedi babam. Sende al karşına babanı baş başa otur düşünceni söyle onun düşüncesini sor o zaman taşlar oturur yerine 🌺
Ablam da aynı yollardan geçti ona öyle bir şey dediğini duymadım. En çok dert edindiğim de bu zaten. Ablama içinde kalmasın şöyle olsun böyle olsun diyip bana gelince bu şekilde yokuşa sürmesi. Çok duygusal olduğum için cümleye başlarken gözlerim doluyor onunla konuşurken de 😅

Babanıza danışmadan iş yapmayın bence hem mayısta nişanlansanız da ağustosta evlenebilirsiniz

Mayısta olsun o zaman.

İnsan kendi nişanı için olsun izin alamaz mı? Bu meslekleri bilmediğimden soruyorum. Ocak ayında nasıl alacaklardı?

Hassas zamanlar, kimseyi kırmadan, fikirlerini alıyormuş gibi yaparak politik ilerlemenizi lazım. Olmadı karşı taraf bir babanızı arasın.
Yani öyle olacak gibi annem bir iki gün geçsin Mart olur mu felan deriz dedi. Bilemiyorum artık ne der. Yok izin alamıyorlar sene de iki kez izin alıyorlar ve Kasım gibi bir sene sonraki izin tarihlerini belirliyorlar. O yüzden izin hakkı yok babası da kendisi de askeri personel.
Öyle dedim erkek arkadaşıma da bir hafta sonra felan ortalık yatışınca annen annemi arasın dedim. Ne zaman gelelim gibisinden sorsun dedim. Kırmamaya çalışıyorum bu kez kendim kırılıyorum. Bunu da babama yansıtıyorum.

Ablam da aynı yollardan geçti ona öyle bir şey dediğini duymadım. En çok dert edindiğim de bu zaten. Ablama içinde kalmasın şöyle olsun böyle olsun diyip bana gelince bu şekilde yokuşa sürmesi. Çok duygusal olduğum için cümleye başlarken gözlerim doluyor onunla konuşurken de 😅
Aynısıni bende yaşadım insan bu süreçte acayip duygusal oluyor ama baban damat iyi ailesi iyi dediyse düşündüğüm tek şey senden ayrılmış olmak düşüncesi derim ablan şu an oturdugunuz yerde mi yaşıyor o okey demesine sebep olmuş olabilir ama fark ettiysen taşınacak falan demis eminim senden ayrılmak zor geliyor 😂

Babanıza danışmadan iş yapmayın bence hem mayısta nişanlansanız da ağustosta evlenebilirsiniz
Yani babam genelde bu tip şeylere pek karışmaz tamam der o yüzden galiba annem de söylememiş. Tanışma isteme arası çok uzun olacak diye biraz yakına çekmek istemiştim. Bir de malum düğün salonu felan istediğim gün tutmak için erkenden rezervasyon yapmak lazım ortada bir şey yokken de yapmak saçma olacak

Benim babam Ekim'de nisana okey verdi düğünü uzatmak istedi biraz biz Mayıs'ta düğün istiyorduk babam senin baban gibi yokuş yapıyordu daha sonra abim polis tayin işi oldu Haziran'da taşınması gerekti düğünü tayinden önce ayarlayalim dedi babama babam mayısı o yüzden kabul etmek zorunda kaldı 😂

Aynısıni bende yaşadım insan bu süreçte acayip duygusal oluyor ama baban damat iyi ailesi iyi dediyse düşündüğüm tek şey senden ayrılmış olmak düşüncesi derim ablan şu an oturdugunuz yerde mi yaşıyor o okey demesine sebep olmuş olabilir ama fark ettiysen taşınacak falan demis eminim senden ayrılmak zor geliyor 😂
Evet ablamlar da yakın baya. Kendimi öyle teselli ediyorum. En küçük olunca ayrılmak zor geliyordur umarım. Daha da işleri zorlaştırmaz🥲

Benim babam Ekim'de nisana okey verdi düğünü uzatmak istedi biraz biz Mayıs'ta düğün istiyorduk babam senin baban gibi yokuş yapıyordu daha sonra abim polis tayin işi oldu Haziran'da taşınması gerekti düğünü tayinden önce ayarlayalim dedi babama babam mayısı o yüzden kabul etmek zorunda kaldı 😂
😂😂 Böyle bir baba daha duymak içimi rahatlattı. Neyse ki sevindim 😅

Evet ablamlar da yakın baya. Kendimi öyle teselli ediyorum. En küçük olunca ayrılmak zor geliyordur umarım. Daha da işleri zorlaştırmaz🥲
Kesinlikle sorunun uzak olman ve evin küçüğü olmana bağlıyorum ben yaşın da küçükse o da zor gelebilir ben 25 yaşında olduğumu babamı zor ikna ettim çünkü 😂dediğim gibi geç konuş her şey çözülür

İstemiyor açıkça..
Bu da bahanesi oldu.
Benim baba da tursu seviyor. Vermedi, vermedi, gittim en rezil kisiyle evlilik yaptim. Bosadim.

Yani babam genelde bu tip şeylere pek karışmaz tamam der o yüzden galiba annem de söylememiş. Tanışma isteme arası çok uzun olacak diye biraz yakına çekmek istemiştim. Bir de malum düğün salonu felan istediğim gün tutmak için erkenden rezervasyon yapmak lazım ortada bir şey yokken de yapmak saçma olacak
Onu bence aileler konuşurken halledersiniz babalar bu konuda biraz hassas oluyorlar 😅

Kesinlikle sorunun uzak olman ve evin küçüğü olmana bağlıyorum ben yaşın da küçükse o da zor gelebilir ben 25 yaşında olduğumu babamı zor ikna ettim çünkü 😂dediğim gibi geç konuş her şey çözülür
24 yaşındayım ben de umarım öyledir içimi rahatlattı kız teşekkür ederiim💞

Biraz artık açık konuşmanın zamanı gelmiş karşısına geçin ilki kiziysa sizde kizisiniz sizin hattınıza bir zahmet dünüru de sevecek damadı da bu ne ya böyle miy miy

Benim babam evlatlarına çok düşkün abim bile 27 yaşında evlendi arkasından kaç gün ağladı 😂 bana düşkün babam erkek arkadasimi söyleyince benimle konuşmayı bile kesti evde küs gibi yaşadık uzun süre 😂
😂😂😂 Benimki o kadar değil ya oğluna düşkün biraz abim 20 yaşındayken felan bile oğlum evlenirse diye ağlıyordu 😅

X