Babam daha işe girmeden maaşıma göz dikti

Bu arada bende 21 yaşımdayım ama ay sonu sözleniyorum nasip nerden belli olmaz kredi ödeyerek para toplanmaz yeni girceğin için çokta alamazsın...

Allah tamamına erdirsin.
Biliyorum çok almayacağımı ama işte babam ona da göz dikti . Babamdan gizli beş çeyrek altın yaptım elimde avcumda o var sadece. Maaşım babamın olacak...

Elinizi kolunuzu mu bağlıyor, vermiyorum diyemiyormusunuz? Kaç yaşına gelmişsiniz, artık işe girip kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya başlama zamanınız ama siz mecburum yapacak hiçbirşeyim yok diye dolanıyorsunuz. Kusura bakmayın sert konuşuyorum belki ama böyle kendini ezdiren insanları hiç sevmiyorum.

Şunu yapsam babam beni mahveder, onu yapsam babam beni mahveder. Ne yapacakta mahvedecek? Dövecek mi? Çık o evden ya annenin yanına git ya da okuldan arkadasın yok mu hiç biriyle ayrı eve cık hatta baska sehirde bir eve. Konusmaların beni çok gerdi ya. Her seye onu yapmam imkansız bunu yapmam imkansız diyorsun.
Hayatını kendi ellerinle mahvediyorsun.

Babamı tanısan eğer bana hak verirsin öyle şeyler yapamam ben .Bunlar benim için çok uç noktalarda. Öyle kafama göre iş yapamam. Konuşmalarım seni çok gerdiyse bu hayatta beni çok geriyor ama yapacak bir şeyim yok . Daha çalışmıyorum bile kiminle ayrı eve çıkıcam ben ? Git başka şehre.. Oldu kolaydı.

Allah tamamına erdirsin.
Biliyorum çok almayacağımı ama işte babam ona da göz dikti . Babamdan gizli beş çeyrek altın yaptım elimde avcumda o var sadece. Maaşım babamın olacak...
Amin canım teşekkür ederim. Korkularınla yüzleş kimse seninle oynayamaz pasif olma. Belki baban yanlış ama sen bunu sana yapmasına izin vermez aç biraz ağzını hiçbirşey olmaz merak etme. ben üstüne yürü demiyorum sadece senin bir birey olduğunu unutmasın ben ilk işimde kredi işine giremem de belki yapamam de sana kalır de vazgeçir.

2-3 sene sonra evlilk düşünüyoruz ama böyle bir şey yapmam imkansız babam ondan habersiz böyle birşey yaptığımı duysa beni mahveder.
Seni istemeye gelseler ne der baban
Nasıl biri olduğunu bilmediğinden çok ta gaz vermek istemiyorum sana
Aslında sana babaannen ve kardeşi bakarken babana laf düşmemesi lazım da işte onlarda yaşlı diye söz geçiremiyolar demek

Elinizi kolunuzu mu bağlıyor, vermiyorum diyemiyormusunuz? Kaç yaşına gelmişsiniz, artık işe girip kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya başlama zamanınız ama siz mecburum yapacak hiçbirşeyim yok diye dolanıyorsunuz. Kusura bakmayın sert konuşuyorum belki ama böyle kendini ezdiren insanları hiç sevmiyorum.

Ben kendimi ezdiren bir insan değilim. yapacak birşeyim yok. vermiyorum de bak elinden zorla da olsa nasıl alıyor. babannemin milyarlarını elinden zorla aldı.. kendi annesinin elinden alıyor parasını benim elimden mi alamayacak.. işe giripte gidip ayrı eve çıkamam babannemi ve teyzemi onla bırakamam..

Amin canım teşekkür ederim. Korkularınla yüzleş kimse seninle oynayamaz pasif olma. Belki baban yanlış ama sen bunu sana yapmasına izin vermez aç biraz ağzını hiçbirşey olmaz merak etme. ben üstüne yürü demiyorum sadece senin bir birey olduğunu unutmasın ben ilk işimde kredi işine giremem de belki yapamam de sana kalır de vazgeçir.

Ağzımı açtığımda beni tehtid ediyor ben nababilirim ki ..

Seni istemeye gelseler ne der baban
Nasıl biri olduğunu bilmediğinden çok ta gaz vermek istemiyorum sana
Aslında sana babaannen ve kardeşi bakarken babana laf düşmemesi lazım da işte onlarda yaşlı diye söz geçiremiyolar demek

Babamın onlara da saygısı yok kızımlı konuşuyor onlarla, salak , koca kafalı ne dersen ağzında. Söz geçiremiyolar tabi.
istemeye gelseler asla vermez 30 yaşından önce evlenmek yokmuş.

Ben kendimi ezdiren bir insan değilim. yapacak birşeyim yok. vermiyorum de bak elinden zorla da olsa nasıl alıyor. babannemin milyarlarını elinden zorla aldı.. kendi annesinin elinden alıyor parasını benim elimden mi alamayacak.. işe giripte gidip ayrı eve çıkamam babannemi ve teyzemi onla bırakamam..
Konuşmalarınızda iki büklüm, herşeye tamam diyen bir kadından başka hiçbirşey görünmüyor ne yazık ki. Herşeye olmaz, yapamam diyorsunuz. Maaşınız bankaya yatmayacak mı, o şifreyi sadece siz bilmeyecekmisiniz hadi söylemeyin bakalım nasıl alıyormuş. Bırakın Allah aşkına bunlar hep bahane. Siz bile böyle olursanız, kim size yardım etsin? Verin ozaman maaşınızı, kredi de çekin. Ömür billah ödersiniz bu mantıkla.

Konuşmalarınızda iki büklüm, herşeye tamam diyen bir kadından başka hiçbirşey görünmüyor ne yazık ki. Herşeye olmaz, yapamam diyorsunuz. Maaşınız bankaya yatmayacak mı, o şifreyi sadece siz bilmeyecekmisiniz hadi söylemeyin bakalım nasıl alıyormuş. Bırakın Allah aşkına bunlar hep bahane. Siz bile böyle olursanız, kim size yardım etsin? Verin ozaman maaşınızı, kredi de çekin. Ömür billah ödersiniz bu mantıkla.

Sadece babama karşı böyleyim . Aynı evde yaşadığımız sürece bu böyle olacak ben evlensem ayrı eve çıksam onun suratına dahi bakmam . Babama kaç kez karşı geldim her seferine beni tehtid etti .

okudum sinirlerim bozuldu.
bu baba sıfatı taşıyan insanla yaşamak zorunda mısınız.. yaşınızda küçük değil. gidin yaşayın bir başınıza. ne güzel işinizde hazır. ne bekliyorsunuz...

Bu kadar pasif olunmayacak işte. Ne olursa olsun, bu kadar pasif olunmamalı. Babamdır, anamdır, danamdır falandır filandır diye hakkınla kazandığın parayı ona yedirmeyeceksin. Ayrı bir eve çıkma imkanın yok mu?

okudum sinirlerim bozuldu.
bu baba sıfatı taşıyan insanla yaşamak zorunda mısınız.. yaşınızda küçük değil. gidin yaşayın bir başınıza. ne güzel işinizde hazır. ne bekliyorsunuz...

Kafama göre gidemem. Babannem ve teyzzem (babannemi n kardeşi) de bizimle yaşıyorlar . Onları babamın yanında bırakıp gidemem ben eğer gidersem onlar mahvolur ve babam onların içini yer. Zaten ikisi de yaşlı ve hasta insanlar. Ben onları üzemem. Eğer susuyorsam sırf onlar için susuyorum .

O zaman ezdirmeye devam et kendini böyle. Senin sabahtan akşama kadar didinip kazandıgın paraları çatır çatır yesin. Sen de hala ben karşı gelemem, ben yapamam de. Soruyorum bir de yani önceki mesajımda da sordum cevap vermedin. Ne yapıyor da hayatını mahvedecek diye korkuyorsun? Dövüyor mu? Söyle ona göre çare düşünelim.

Bu kadar pasif olunmayacak işte. Ne olursa olsun, bu kadar pasif olunmamalı. Babamdır, anamdır, danamdır falandır filandır diye hakkınla kazandığın parayı ona yedirmeyeceksin. Ayrı bir eve çıkma imkanın yok mu?
Yahu bana neden pasif denilip duruyor ben anlamış değilim . Napayım yani karşı gelince beni tehtid eden insan bu . Ben onun tehtidlerini önemsemiyorum hiçbir şey yapamamz bana.. Ben bbabamla tek yaşasam ki ben onunla bir gün bile aynı evde tek geçiremem , bu halde olmazdı hiçbişey. Babannem ve teyzem de var ben onları üzemem onlar yaşlı insanlar beni büyüten bu yaşa getiren hastalığımda başımda bekleyen insanlar, ben babama birşey dediğimde babamla kavga ettiğimde o kadınlar fenalaşıyor hasta ve yaşlılar kalp hastalıkları tansiyon vs vs bisürü hastalık var. Ben insanları canlarından edemem. Onları hiçe sayıpta gidip ayrı eve çıkıp sefa süremem... Onları sevdiğim için babama katlanıyorum ve susmak durumunda kalıyorum .. Bir daha da açıklama yapmıcam pasif, ezik olduğumu düşünenler bu yorumu okusun..

O zaman ezdirmeye devam et kendini böyle. Senin sabahtan akşama kadar didinip kazandıgın paraları çatır çatır yesin. Sen de hala ben karşı gelemem, ben yapamam de. Soruyorum bir de yani önceki mesajımda da sordum cevap vermedin. Ne yapıyor da hayatını mahvedecek diye korkuyorsun? Dövüyor mu? Söyle ona göre çare düşünelim.
Alttaki yorumu okur musunuz açıklama yapmıcam bidaha.

X