Babaannem konusunda nasil davranmaliyiz?

kadının istediğini almak için yaptığı kurnazlığa bayıldım
demekki istenmiyorum vs.
küçük çocuğunuz sürekli tv açık bir ortam da ki 2,5 yaş hırçınlaşacak zamanları bence nasıl davranıyorsanız öyle davranmaya devam edin
çalışan evine gelip de peri padişahı muamelesi beklemesi çok abes
bir de ben kaç tane yaşlı gördüm hatta kötü kv bile gördüm ama çiftin olduğu odaya dalan kocaman kadın sadece burada okuyorum(bdv de) bu çok ayıp birşey ve eşinizin yerinde ben olsam çoktan söylenmeye başlamıştım
babanızın evi daha müsaitse oraya gönderin çok kasmayın
ne yaparsanız bir fazlasını isteyecek tip gördüm

Cocugum kesinlikle tv izlemiyor, tablet ve telefonla da hic oynamadi. Bu konuda cok hassasim. Gun icinde annem bakiyor zaten biz geldikten sonra da biraz odasinda vakit geciriyoruz ve sonra banyo-masal-uyku seromonisi basliyor erken uyudugu icin kizim.

Ama babaannem konusunda haklisiniz.

burda iş anne babanıza düşüyor. bir şekilde ikna edip götürecekler. siz git diyemezsiniz. ben babaannemle yaşamak istemezdim sanırım.

taviz tavizi doğurur net
yaşlı olabilir ama bildiğinizden şaşmayın
çocuğunuz eşiniz ve kendiniz için
he yarın öbürgün kuzenleriniz falan lafını yapar tabi de boşverin..

Haklisiniz. Annem cok net mesela direkt:' Anne bu evin kurallari var ve her gelen uymak zorunda ' diye kestirip atiyor

Bence de iş anne babanızda bitiyor.Babaanne onların evinde rahat edemiyormuş.Anneniz kurallar var diye kestirip atmış. Babanız çağırınca babaanneniz sizin evdeki rahatını bozduklarını açıkça söylemiş.Demek ki sizin evde rahat ediyor.
Ama siz de çalışıyor olmanızı mazeret gösterip,kadıncağızla hiç ilgilenmiyorsunuz sanırım.
En çok babaannenizin durumuna üzüldüm açıkçası.

Inanin elimizden geldigince ilgileniyoruz. Kizimizi yatirdiktan sonra mutlaka ucumuz cay saati yapariz, sonra esim odaya cekildikten sonra ben babaannemle kendime kahve yapar izledigi diziye eslik ederim. Zaten cogu aksam annemler de gelir. Bunlar rutinimiz oldu artik ama bir aksam yapmayayim eve is getirmis olayim hemen aliniyor. Surekli beraber vakit geciremiyorum evet ama elimden geleni yapiyorum.

Torunun evinde yerlesmesi garip gercekten.babanlarin bir sekilde ikna etmesi lazim.kendi evlerine goturmeliler sende olmaz.o da arada yasadigi yere gider,arada babanlarda kalir.sizde de bir iki gun ziyaret amacli kalir.ama sizde yasamasi gercekten sacma

En başından olay nasil buraya kadar gelebildi cok ilginç.
Babannenin bir suru cocugu varken hayatini surdurmesi icin secilen evin torun yani olmasi pek mantikli değil.
Benim esimin de anneannesi var mesela. Onun da bakiminda sorun yasaniyor ama kimsenin aklina alternatif olarak biz gelmiyoruz.
Sizi ilk basta bu yola sokanlar hatali bence.
Ikna edemiyoruz diye bir sey olmamali, babaniz alip goturmeli annesini.
En kotu 2-3gunlugune bir yere gidin, tatil vs.
Yalniz kalamayacak madem o arada alip gotursun babaniz.

Babaannem tamamen kendi akliyla geldi bize diyebilirim :) Zaten normalde de kimseyi dinlemez. Ziyarete geldiginde bile bir sabah 7' de uyandirirdi hadi ben gidiyorum beni otogara birakin diye. Cok dominant bir karakter tarif edemem size. Su kadar senedir yalniz yasiyordu ama bir anda cikti bu yalniz kalmak istemiyorum olayi.

Bu tatil olayi cok mantikli. Haftasonu icin dusunebilirim. Annemle konusayim boyle bir sey ayarlayalim.

bence de yaşlılar huzur evıne gıtmelı
ben de yaşlanınca kımsenın yanında kalmak ve kımsenın bana bakmasını ıstemıyorum
eşime şimdiden dıyorum eger yaşlanınca bencıllesırsem ( yaşlıların bencil oldugunu düşünüyorum ben ) veya aklımı yitirirsem, bu söylediklerimi unutursam al sen beni götür huzur evine dıyorum
çocugum büyüsün ona da dıyeceğim
ben huzur evlerının o kadar milletin acındırdığı kadar kötü yerler oldugunu düşünmüyorum
hani böyle bayramlarda falan kapılara bakan yaşlılar falan oluyor reklamlarda , filmlerde huzur evlerınde yaşlılar bi acındırmalar falan ... gerek yok böyle seylere
yaşlı ile yaşamak çk zor
başka bir konuda bakın kadının yuvası dagıldı kaynana kocası ölmüş evde yalnız kalamazmıs zorla evlerıne yerleşiyor
halbuki evladım da olsa ben kimsenin kahrını cekmek ıstemem o da benımkını cekmesın ne guzel hele bır de maası da varsa ınsanın ne gerek var ya

Babannem de dedem olunce bizimle yasamaya baslamisti ben bekarken. Kirdigim oldu sabredemeyip. Su an onu cok ozluyorum ve kirdigim icin de cok pismanim. Bir anda vefat etti. Halbuki saglikliydi mekani cennet olsun.

Ay yaşlı insanla yaşamak gerçekten zor.
Bence ailenizin yanında kalması daha iyi olur sizin için,eşinizde bir yere kadar sabredebilir.

Babaanneniz düşüncesiz , babanız daha düşüncesiz. Babanızın ilk etapta ileride eşinizle oluşabilecek problemleri öngörüp annesine müsade etmemesi gerekirdi.
En sevmediğim şeylerden biri kendi evimde misafir tarafından rahatsız edilmek. Eşiniz ne yapsın o da bir gün patlayacak. Gül gibi ilişkinizde yok yere sorun çıkacak. Yazık değil mi?
Babanız gelip annesini almalı.

Merhaba arkadaslar, konu actiktan sonra forumdan bir arkadasin fikrini kullanarak tatile gidiyoruz deyip babaannemi gondermistik. 1 hafta once dugun icin babamlara geldi, 2 gun once de bize gecti ve simdi yine 'ben yilbasina kadar kalirim diye cicekleri x teyzene verdim' diyor bana. Ve daha fazla karismaya basladi. Bir de biz ne yaparsak onu istiyor, ben ne giyersem onu istiyor. Onceden de boyleydi ama 2 gundur abartmiyorum her seyde boyleyiz. Annemi aradim annem de aradi babaannemi aksam bize geliyorsun pazartesi de evine gecersin artik dedi. Hic niyeti yok gibi ama artik benim de sabrim kalmadi surekli bir arada yasayamiyoruz. En basinden lutfen bulasiklari yikama lavobaya koy ben gelince makineye atarim diger turlu icime sinmiyor diyorum ama yine de elde yikiyor, kendi yedigi kasikla kizima bir seyler yedirmeye calisiyor vs gercekten cok zor dayaniyorum.

Ayy okuyunca darlandım taktı size kafayı.bu yaşlıları anlamak zor insan onları üzmek istemiyor ama bazen delirtiyorlar.inş gider en kısa zamanda.aslında soyle ni yolda deneyebilirsiniz.babaannenize deyinki kaynanamlar buraya gelip bi sure kalacak belki o zaman gider

Ben kabul etmezdim.. Ne kendiminkini ne eşiminkini.. Ana baba değilki. Babanne.. Beni bağlayıcılığı yok.. Artık burda kalıcam de emrivaki yani hoş değil.. Benim babannem yapsa bunu annem babam mani olur.. Sizin anne babanın da bakası yok galiba ki buralara gelmiş olay..

Son mesajınızı şimdi okudum.. Resmen yüzsüzlüğü ele almış.. Eşiniz nasıl dayanıyor ya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…