Babaannem konusunda nasil davranmaliyiz?

Sana da yazık da annene de yazık ama ya babaannen çok huysuzmus...
Yazık annenin evine gitse ona da huzursuzluk verir kesin..
Bu arada eşinin kıymetini bil cidden maşallah bu konudan dolayı inşallah huzurunuz bozulmaz

Bence müsait olmadığınızda kapıyı kitleyin ki çat kapı giremesin. Sizde çok geç geliyormusunuz eve.. yani niye inatla siz. Yine yalnız kalıyor ne anlıyor ki? Bide babaanneniz sizde diye misafiriniz de olur.. onun size acıması lazımdı.. böyle bir durumda ne yapılır bilmiyorum. .

Şimdi büyük şehirlerde yaşlı insanlar için sosyalleşmeleri için evden servis ile alıp bu merkezlere yöneltiliyorllarmış kendileri gibi yaşlılarla dertleşsinler diye akşamda servis evlerine götürüyormuş

Onu da teklif etti babam. Evde yine bir ses olmayacak ne gerek var diyor. Anlayacaginiz butun yollari tikadi. Dedem hep babaannemin istedigini yaparmis simdi biz de oyle yapmadigimiz icin bize aliniyor kotu biliyor
Babanneniz kendine eğlence arıyor da herkesin işi var gücü var kendi aile düzeni var, kv falan olsa mecbur kalsan hadi bir derece de babanne ne alaka ya?? Ailenizle konuşun çaresini bulsunlar, valla biz de karı koca çalışıyoruz kimseyi eğleyecek halim olmuyor. Bir zahmet kendi çocukları çeksin nazını ki onlar bile rest çekmiş.

Kocanızla aranızın bozulması an meselesi onu diyeyim.

Hayir canim sorumlulugu var babanne ananelerden sorumludur kendi torunlari

Once ocaga kadar kalirim dedi, simdi babanla sende donusumlu kalirim. Zaten evde yalniz canim sıkılıyor diyor.
Annene is dusuyor burda.anne onlar calisiyor sen bizde kal demesi lazim.sonucta onun kayinvaldesi yani okadar uzun sure kalinmaz torun evinde.onunki misafirlikten ote yerlesik hayata gecmis gibi olmus.bir iki gun kal snra alalim desin cok istyorsa

Evlatlari dururken sizde kalmasi olacak is mi. Arada gelir giderde temelli kalmasi bir de herseye karismasi hic normal degil. Siz sesinizi cikarmadiginiz icin diger cocuklari da bakmiyor.

Eşinizi tebrik ediyorum, böyle insanlar kalmadı, insanlar öz annesini sokaga atıyor.En iyisi babanızda kalsın, isterse haftasonu size gelebilir.

Kaç yaşında babaanneniz?

ben böyle yalnız kalamayan yaşlıların yanına,bir arkadaş,bir yoldaş alınması taraftarıyım.şöyleki;bir tanıdığımız 2.oğlunu da evlendirdikten sonra,eşi de olmadığı için yalnız kaldı.gelinleriyle kalmak istemedi.yanına,uzaktan akrabası olan bir genç kızı,o şehirde okuması için verdiler.hem kızın kalacak yeri oldu.hem de teyzeye bir arkadaş,hastalanınca ilacını verecek birisi oldu.
kız ,başka yerlerde kalacağı zaman da,teyze ya gelinine gidiyor ya da kız kardeşlerine.herkes hayatından çok memnun.
not:teyze bakıma muhtaç değil.yemeğini,günlük işlerini yapıyor.büyük temizliğe adam tutuyorlar.

Bu konuda babanızla istisare edin en kesin çözümü o sunacaktir. Kendimi düşünüyorum esimi dusunuyorum veyahut tam tersi esimin babannesi olsa ne olurdu diyorum..
En mantiklisi babanızla konuşup kendi memleketinde kalmasını saglamaniz

Niye kendi evladı varken sizde kalıyor ki çok garip ben babaannemi çağırıyorum gelmiyor annenlerle konuş bu konuyu haletsinler başka çocuğu yok mu ve ya torunu

Evini size yakin bi yere taşıyın gidip gelsin veya babaniz desin anne bizde özlüyoruz bizde kal birazda diye sizin babaanneniz ama esin yine iyiymiş surat asmamis gitmesini istememis ama giderek daha çok sorun haline gelecek gibi

Ama işte herkes onu dinleyecek onu eğleyecek enerjiyi bulamayabilir.
Bu iki genç insanın da kafa dinlemeye çocuklarıyla baş başa vakit geçirmeye ihtiyaçları var mesela?
Babaanne bunu neden düşünmüyor?Onun yaptığı da bencillik değil mi?
Ki elimizden geldiği kadar ilgileniyoruz diyorlar daha ne yapsınlar.
Bir de hadi konu sahibi torun da damat el oğlu aslında ve asla bakmak gibi bir zorunluluğu yok vicdanlı adammış gene.
Üstelik bakıma da muhtaç biri değil bu insan.

Şimdi belki bana vicdansız bencil diyeceksiniz ama ben yaşlıların kendi yaşıtlarıyla bir arada olmasından yanayım.
Mesela huzur evlerinde.Ama tabi ki şartları gayet iyi merhametli insanların çalıştığı bi huzur evinden bahsediyorum.
Orada yaşlılarımız birbirleriyle vakit geçirip eğlenceli zaman geçirebilirler.
Evlatlar torunlar da haftada 2 gün onları ziyarete gidebilir mesela.
Devlet de yaşlılarımıza özel eğlenceler düzenlemeli.

Çünkü biz onları anlayamıyoruz yetemiyoruz onlara.Onlar sürekli konuşmak istiyor ama bizim dinleyecek halimiz olmuyor.
Şimdi sen de yaşlanınca huzur evine gitmek ister misin diyenler olacak.
Evet aslında kimseye yük olmadan kendi halimde kendi yaşıtlarımla yaşamayı tercih ederdim.

Sizlik birşey yok hayat standardınızı bozmayın ne güzel ortamı varmış insanlar sıkılıyor huzursuzluk olmayınca galiba

Bu arada önerim size ve babanıza yakın babaanneye 1+1 ev bulup oraya yerleştirmeniz.
Bütün gün gelip kalabilir gece olunca da evine gider.
Haftada 1 gün de gezmeye götürebilirsiniz.
Daha da insanlardan bir şey beklememeli bence babaanne.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…