Azosperm ve tüp bebek sorum lutfen yardimm

melikelike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
317
72
98
Selam kızlar. Çevremde tüp bebek yapan kimse yok kimseye derdimi anlatamıyor,kimseye bişey soramiyorum. Eşim azosperm biyopsi oldu spermleri donduruldu.Bende rahim filmi çektirip bi sorun çıkmazsa tüp bebeğe baslanilcak sanırım. Mikroenjeksiyon olacak bence Allah verirse tutacak. Benim evim küçük kirada oturuyorum. İstanbul da yaşıyorum hayat şartları zor maddi manevi ikiz bebek büyütmek benim için çok zor olur esimde sinirli biri. Tedavi aşamasında ikiz olmasını biz mi istiyoruz yoksa garanti olsun diye doktorlar 3-5 embriyo mu transfer ediyor.

Selam canım nekadar zor dimi biyndan cocuk ozlemi biyandan maddiyat valla canım bende senin gibi sorun yasadım 2 trNsfer yapıldı bitane oglum geldi dunyya şansı arttırmk için bence ıkıtane iyi ana Allah bitaneyle bile yuzunu guldurur burda cok arkadas var tek embriyonıle inşallah senşnde tedavin güzel gider doktoorunla kpnus yaşa bağlı olarakda değişiyo transfer sayısı

İnşallah canim ben bugun adetin 3. Günü olan hormon testi yaptirdim. Pazarteside rahim filmi cektiricem. Daha önce bir problem cikmamisti tahlillerimde. Biz eşimin spermlerini dondurup bebeği ertelemistik. Rahim filmim kaldı tuplerim açık cikar ve bende bi sorun olmazsa ilk asilamayla baslamiyorlarmi yada ne biliyim ilaçsiz tüp bebek falan yaparlarmi acaba

Ben 3 ay once transfer oldum seni cok iyi anliyorum 35 yasina kadar tek embriyo transfer yapiliyor ama kaderinde ikiz varsa yek emriyoyla bile ikiz olabiliyor cok kucuk bir ihtimalde olsa Allah hayirlisini verir yuzunuzu guldurur insallah

Ben 3 ay once transfer oldum seni cok iyi anliyorum 35 yasina kadar tek embriyo transfer yapiliyor ama kaderinde ikiz varsa yek emriyoyla bile ikiz olabiliyor cok kucuk bir ihtimalde olsa Allah hayirlisini verir yuzunuzu guldurur insallah
Simdi hamilemisin

Evet Allaha şükür...
Hayırlısı olsun canim. Allah im kucağına almayı nasip etsin inşallah.Dondurulmuş spermlerimi hamile kaldin? Benim tuplerim açık cikacak mi rahim filminde çok canim yanacakmi eşimin spermleri çözüldüğünde yine canlı olacak mi ilaçlar kilo yapacak mi ilk seferde tutacak mi yumurtalarimi uyutarakmi toplucaklar yada tüp bebek denemeden asilamami yapacaklar. Kafamda deli sorular arastirmaktan midem bulandı artık telefona ne gb ne şarj dayanıyor

Sağol canim insallah. Allah sanada nasip etsin insallah. Dondurulmus sperm degil canim ama şoyle dusun esimin sper sayisi 3 ya da 5 tane milyon yada yüz degil tane bizim icin cok zordu ve umit verilmedi pek ama Allah nasip etti oldu.tuplerin kapali yada acik olmasi tup bebek icin farketmiyo benim asilama yaparlarmi bilemiyorum canim bizim yasimizdan dolayi direk tup bebek denediler. Rahim filmini ben narkoz alarak cektirdim hic canim yanmadi sonrasinda da. Yumurta toplama islemi iki kez yapildi oda anestezili yapiliyo 5 10 dk suruyor onda da hic canin yanmiyor sıkma canini bunlar kolay kısmi bence ilaclar bunye ye bagli kilo aldiriyor ben aldim biraz ama almayan cok kişi taniyorum. İgneler gobekten oldugu icin tup bebekte şisikinlik yapiyo ama zamanla geciyor. Sormak istediklerin olursa herzaman sorabilirsin bende ayni seyleri yasadim ...

Merhaba canım benimde eşim azospermi bizimde Dondurulmuş spermimiz var martta denicez siz nerede yaptırcaksınız tüp bebeği birde bizim durumumuzda olanlara aşılama yapılmıyor direk tüp bebek yapılıyor bilginiz olsun ne istersen sorabilirsin bana 2 kere tüp bebek yaptırdım

Çapa hastanesinde canim sen nerde tedavi görüyorsun. Eşime diyorum tüp bebek olcak diye oda hayır enjekte edicekler spermimi diyor. Bende susuyorum 2 kere denemissin neden olmadı inşallah bu sefer tutar Allah in iziniyle

Çapa hastanesinde canim sen nerde tedavi görüyorsun. Eşime diyorum tüp bebek olcak diye oda hayır enjekte edicekler spermimi diyor. Bende susuyorum 2 kere denemissin neden olmadı inşallah bu sefer tutar Allah in iziniyle
bahçecide canım yumurta kalitem düşük olduğunu söyledi doktor o yüzden tutunamamış olabilirler şimdi 3 ay öncesinden bitkisel takviye almaya başladım kaliteyi yükseltmeye eşinize doktor söyler tüp bebek olcağını çünkü erkekler bu konuda fazla bilgi sahibi değiller inşallah yavrumuza kavuşuruz canım

Zaten 1 tane bile canlı sperm yetiyor diyorlar. Allah im nasip etmiş olmuş. Bizde hiç yok sıfır dondurulanlarin dna si hareketleri % leri kaç oluyor dondurulmuş spermle sağlıklı gebelik oluyormu hiç bilmiyorum.

Amin inşallah. Çok zor bir surecmi ben aciya dayanan biriyim ama fazla heyecan ve korkuya sahip bi yapım var. Allah insana kaldiramiyacagindan fazla yük vermezmis. Dondurulmuş spermler çözüldüğünde canlılığını yitirmiyor değilmi onları temizleyip yumurtaya yerlestiriyorlarmis. Spermler çözülüyor ya kalanlar tekrar donduruluyormu yoksa esimiz tekrar mi ameliyat oluyor?

Zaten 1 tane bile canlı sperm yetiyor diyorlar. Allah im nasip etmiş olmuş. Bizde hiç yok sıfır dondurulanlarin dna si hareketleri % leri kaç oluyor dondurulmuş spermle sağlıklı gebelik oluyormu hiç bilmiyorum.
Evet canim Allaha şukur. Olur tabi niye olmasin bizimki dondurulmuş sperm degildi ama dondurulmuş embriyoydu bizde ilk once neden dondurdular diye uzulmustuk hemen yapsaydilar daha saglikli olur gibi geliyordu ama don durmalarinin sebebi kaliteyi arttirmakmis bizde sonradan ogrendik biz ne dersek diyelim Allah nasip etmişse bir sekilde olur sakin umutsuzluga kapilma moralde cok onemli ozellikle senin moralin senin yymurta kaliten iyiyse spermide daha kaliteli yapabiliyormuş onariyormuş

Ben şimdi hormon testi sonuclarimi aldım kızlar değerlerin hep ortasında iyi gibi gözüküyor. Bu testlerde yumurtlama falan anlasiliyormu

Ben iğnelerden çok korkan biri olarak söylüyorum iğnelerde çok acı duymadım bizim spermler 6 tüp donduruldu 1 tüpü çözecekler mesela onlardan en iyilerini kullancaklar kalan 5 tüp sonraya kalcak

Bizim sorunumuz da azospermi tesa yaptılar ameliyata gerek yok dedi doktor bu işlemi bundan 8 ay önce yapmıştık ama geçen gittim o aldıkları örnek ne oldu dedim onu dondurmadik dediler senin yumurta toplama işleminden sonra eşinden yeniden alacaz dediler ya çıkmazsa diye çok tedirginim keşke o zaman dondursalarmis siz mi söylemiştin dondurun diye ha bi de bizimki şöyle yazıyordu kağıttan 3 motil Sperm var tüp bebeğe uygun yazıyordu acaba az diye mi dondurmamislar

Canim hiç bilmiyorum ki ben benim kayınpederim çapa hastanesinden emekli laborant hep o ilgilendi. Benim esimde testis biyopsisi oldu onun sonuç kagidindada komplet spermatogenez yazıyor. Kaç tüp donduruldu ne kadarı canlı hiç bilmiyorum. Her erkeğe azosperm durumuna göre farklı işlem yapılıyor sanırım. Eşinden alınan spermi ne yapmışlar peki canlı olup olmadığına bakıp atmislarmi

Kayinpederim demiştir dondurun diye bende alttan alinanlarla yukarı çıkıp canlı olanların arasında nasıl bi fark oluyor onu merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…