Bebekli iftar vermelimiyim?

Lütfen akil verin. 2 aylik bebegim var ve baya yoruluyorym emzirme o bu derken. Esim cok yardimci oluyor.
Ramazan geliyor esimin ailesi yani kardesler her yil biri davet ediyor iftara.
Biz herkese gidip kimseyi cagirmamakta tuhaf geliyor ama evimiz kucuk ustelik 14 kisiye yemek cikarmak kolay gelmiyor ustune Bebek temizlik fln. Disaeudan siparis etsek oda baya ucretli olucak..
Kendi annem ben yorulmayim diye bebek ziyareti icin bizim taraftan kendi evine çağırıcak.

Ne yapmaliyim? Mesela corba, kolat bi pilav tavuk soslu biseu yapsam cok basit kacicak..
Fikirleriniz varmi? Kimseyi çağırmayı atlayimmi
Ben kimseyi çağırmıyorum. Çağırmayacağım için de kimseye gitmiyorum.
Kendimize zor yetiştiriyorum yemeği.
Kuzenimin 2 bebeği var. Tüm sülaleyi davet eder, nerdeyse her gün iftarda misafiri olur. O yapabiliyor.
Yapabilen yapsın, siz zorlanıyorsanız gerek yok.

bu sene pas geçin biri bişey derse de bu sene bebek küçük seneye Allah Kerim dersiniz eğer gerçekten davet etmeyi istiyosanız.
her yıl ramazanda bi gün kendi ailemi bi gün eşimin ailesini alırım,
bebeğim oldugu sene almadım kimsede vay efendım niye almadı demedi gözleri görüyo sonucta küçücük bebek.
aileler anlayışlı,kafası çalışan insanlarsa zaten mevzusunu bile etmez,hatta üzerine bol bol sizi çağırırlar:)

Heryer hastalıktan kırılıyor. Benim çocuklarım inflanza ve beta virüsü kaptılar 2 hastalik birden oldular. Şuan pandemiden apayrı bir salgın var dedi doktorumuz. 10gündür hastalar. Beta virüsü oğlumun kalp kapağına zarar verdi ayrıca onunla uğraşıyoruz. Hiç gerek yok minnacık melaikeyi riske atmaya. Zatem aklı olan beklenti içinde olmaz. Bana olmaz başıma gelmez diye düşünme Allah korusun. İftar icin para harcayacağıma ,gazzeye bir ailenin 1aylik iftar sahur masrafı tutarında bir bağış yaptim bence daha hayırlı oldu.

2 aylık bebekle ne iftara çağırın nede gidin bu sene tüm ülke donuyoruz hastalıklar virüsler kol gibi geziyor geldimi gitmiyor ben de dahil çevremde herkes hasta aylardır iyileşip tekrar başa sariyor.

2 aylık bebekle ne iftara çağırın nede gidin bu sene tüm ülke donuyoruz hastalıklar virüsler kol gibi geziyor geldimi gitmiyor ben de dahil çevremde herkes hasta aylardır iyileşip tekrar başa sariyor.

Lütfen akil verin. 2 aylik bebegim var ve baya yoruluyorym emzirme o bu derken. Esim cok yardimci oluyor.
Biz herkese gidip kimseyi cagirmamakta tuhaf geliyor ama evimiz kucuk ustelik 14 kisiye yemek cikarmak kolay gelmiyor ustune Bebek temizlik fln. Disaeudan siparis etsek oda baya ucretli olucak..
Kendi annem ben yorulmayim diye bebek ziyareti icin bizim taraftan kendi evine çağırıcak.

Ne yapmaliyim? Mesela corba, kolat bi pilav tavuk soslu biseu yapsam cok basit kacicak..
Anneniz size yardımcı olsun bir lahmacun içi hazırlayıp fırına yollayın yanına bir çorba salata mis gibi iftar hem de fazla yorulmaz siniz gelenler zaten yardımcı olurlar tabi ki stresli ama 1 günlük çekilir

Cagirmayin kimseyi veya ayrı ayrı alın. Örneğin kv kp bekar kardeşler varsa onları bir akşam.
Diğer alacak olduklarinizi da aile olarak bölün.
İftar güzel oluyor ailecek ancak bebeğiniz baya küçük siz cagirmasaniz kimse niye cagirmadi demez. Bayramdan sonra çaya alırsınız isterseniz.

Eğer illa alayım içim rahat etsin derseniz pilav çorba evde yapın. Dışarıdan güveç yaptırın kırmızı et yaptiramiyorsaniz tavuk etinden yaptırın. Salatada yaptınız mı iftariyeliklerle mis gibi menü oldu. Tatlida sütlü tatlı yaparsınız veya hazır baklava alırsınız. Maddi durumunuza göre daha ekonomik şerbetli tatlida olur.

Back