Ayrimcilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konunun ana fikri : paramız yok, tek kocam çalışıyor ama iki çocuğumuz var, paramız yok ama illa arabamız olmalı diye düşünüp kredi çekip ha bire araba alıyoruz, bu arada ben çalışmıyorum ama kocamın ailesi bize para vermek ve ev almak zorunda!

Çok ihtiyacınız varsa siz de çalışın. Kocanızın ailesi isterse bütün mal varlığını har vurup harman savurur, sizi pek alakadar etmiyor. Borç vermeyin sadece olsun bitsin. Bu arada kendi ailenizden yardım isteyin madem o kadar sıkışıksınız.

Eşinizin bunca zaman başının çaresine bakabiliyor oluşunun sonucu bu :) nasılsa yapar, halleder diye düşünüyorlardır. 9 yıldır bir şekilde halletmişsiniz...
Bilmem neredeki eve para falan da vermeyin.
Eşiniz battığını, kredi borcunuzun çok olduğunu, eve ekmek alacak paranız kalmadığını falan söylesin. Belki ev işini de hızlandırırlar böylece.

Bu arada büyük konuşmayayım ama ölmeddn hiç bir çocuğuma ev falan vermem, malımı dağıtmam. Bence kimse de yapmamalı.

Kesinlikle haklısın...
Nitekim 3 üne birden gücü yetmemiş yada hayalindeki gibi gitmemiş işler, 1 i açıkta kalmış.
Normalde kazık kadar evlenen insanlar başının çaresine baksın demekten yanayım,
Ama böyle 2 kardeşe verilsin, biri de sürekli pışpışlansın, hatta mümkünse bir de üstüne o bize versin adaletsizlik.
Aile yapısıyla alakalı bir şey. Oğullarını evlendirilen ev olmazsa olmaz oluyor bazısına göre.

Hakkınızı yiyoruz dedikleri an, evet yiyorsunuz. Hem de torunlarınızın hakkı, helal ederler mi bilmiyoruz diye söyleyeceksiniz.

Ne yazık ki bu hikayeleri asla bilemiyorsun herkes kendi cephesinden anlatıyor, ne ne kadar doğru neyi eksik yanlış bilinmez. Kimse her çocuğuna malını eşit de dağıtmak zorunda değil ayrıca; bazılarının daha fazla desteğe ihtiyacı vardır o kollanır ya da kimse bir şey vermek zorunda da değil açıkcası. Kendi ailemde mesela kız kardeşime bir daire verilecek( anne baba vefat edince ) çünkü onun ileride hepimizden daha çok mülke ihtiyacı var... Çevrem çocuğuna mal mülk verip ne saygı ne sevgi gören yaşlılar ile dolu, kendi aldıkları eve bile gelinleri sokmuyor, şaka gibi ama gerçek!

Cok istedik. Son aldigimiz evi gercekten konumuna cok uygun bir fiyata almistik ama o kadar soylememize ragmen satamadikar musterisi yokmus vs.

e tamam demek ki size bişey vermeye niyetleri yok. umudu kesin.

Ben ne olursa olsun bu konuda 9 senedir birsey demiyirum agzimi acmiyorum. Sonucta senin ailen ve sana yapılan bir haksizlik bu ben karismiyirum diyorum esime. Tek cumlem buydu. Ama en son biz arabayi satip kredileri ve kartlari kaoatsak kalanla orta yollu araba alsak dedi ve zoruna gitti acikcasi. Cunku diger kardesleri kira esya vs. odemedikleri icin kazandiklarini yiyip icip araba aldılar. Ee biz en buyuk abi olmasina ragmen dimdizlak ortada kaliyoruz arabayi da satinca

O sirada biz ev aldik sattik. Ve 50 bin kar ettik. Sonra benim altınlarımi ve ev parasından 25 bini birlestirip araba aldik.

. Kiralar ates pahası ama arabayi sattik ve uzerine kredi cekip ev aldik. Kalan 25 bini de orta kalitede esya aldik.

bir de araba olarak lüks takılıyorsunuz bence.
bir ev alıp satmışsınız. ordan gelen 25 bin bi araba için yeter bi para. ama siz üzerine altınları satıp araba almışsınız. bence gereksiz olmuş.

sonra arabayı satmışsınız, kredi çekip ev almışsınız. kalan 25bine de eşya almışsınız. bu kısım mantıklı.

sonra ne oldu ise yetişmemiş. evi satmışsınız. kar elde edilmiş buradan. ama üstüne araba alınmış ve kredi çekilmiş. bu ne kredisi ben anlamadım.

Ya herkesin aile yapısı başka işte.
Babam bana da erkek kardeşime de evlenirken ev aldı. Erkek kardeşim orada oturuyor, Biz oturmayıp kiraya verdik, eşim o kiraya dokunmaz, o ev yokmuş gibi davranır :)
Biz kendi aldığımız evimizdeyiz.
Görümcem babasının evinde kira vermeden oturuyor.
Denklik aramıyorum bu durumda. Herkesin şartları ve adeti farklı gördüğüm.
Ama emin olduğum tek şey, temiz temiz herkes kendi yapsın her şeyini. Ne kimse klmseue borçlu kalsın, ne minnet duysun, ne beklenti olsun.
Bir tek o zaman huzur oluyor..
Bize karışan eden olmazken, kayınpederim görümceme evin şurasını değiştirelim, burasına bunu alalım diye müdahale ediyor. 35 yaşında koca kadın... ayıp geliyor bana.

Bence konu sahibi eşyalarını kendi almayıp, aileden bekleseydi de sevmediği seylere mecbur kalsaydı daha mutsuz olurdu.
Şimdi en azından haklılık payı var :)

Sizin yerinizde olsam eş ailemle para alışverişi yapmadığım gibi onlardan hiç bir şey de beklemezdim. Kendi maddi planlarımı onlara göre yapmazdım.
Siz hep kendi yağınızla kavrulmuşsunuz herkes de buna alışmış.
Ne yazık ki ağlamayan bebeğe mama vermiyor hiç kimse...
Bir de ev satıp satıp parasıyla iyi araba almaz birikimimi daha iyi değerlendirirdim.
İyi evde oturup, iyi arabaya binmek istiyorsam da tek maaşa talim etmez ben de çalışırdım.

Ailenin en büyüğü olunca ne oluyor, yani eşinizin en büyük olmasının hikayedeki rolü ne, daha mı çok verilmeli? Eşiniz kırılabilir vs ama beklentiye girmemeniz ve kendi yağınız ile kavrulmanız lazım. Neredeyse on sene geçmiş olayın üstünden, evinizi kendiniz almanız gerektiğini kabul edip hayatınızı buna göre düzenleyin artık.

9 sene once altinlarim 9 bin tl ediyordu. 25 binin ustune 9 bininkoyunca34 bin tl aldik arabayi. Bu luks bir arac degildi orta duzeydi.
Sonra sık sık tayinimiz cikinca masraflar oldu 9 sen icinde tasinmalar ve 2 cocuk girdi araya piyasa degisti hersey degisti ve yine evi satip elimize kalan 50 bin tl ile ustune de 15 bin tl cekip yine orta duzel bi araba aldik. Orta duzey diyorum cunku suan ki piyasaya bakarsaniz 65 bin tlye guzel arac bulmak cok zor yani luks degil kesinlikle kotu de degil tabiki. Iste o kredi bu kredi

Habire krediye yüklenmişsiniz. Başkasından medet ummadan bir kendi gelirinizle harcamalarınızı giderlerinizi hesaplayın ve bundan sonra öyle hareket edin derim.
Arabanin uzerine cektigimiz krediydi 1 tanesi .
Digeri de tasinmalar ve cocuklar olduktan sonra sıkışıp baya biz zorda kalinca cektigimiz ihtiyac kredisi. Cunku 1 tasinmak en az 5 bin tl tutuyor her sey dahil sehirler arasi. Ve biz vok kez tasindik tayinler vs.
Gereksiz sacma sapan harcayacak para yokki

9 sene önce 34 binlik araba lükstür bana göre.
hele hele 65 binlik araba ultra lükstür.
kusura bakmayın ama siz tabi ki geçinemezsiniz. 65 binliralık arabaya orta düzey diyorsunuz.
benim ailem kaç sene şahin kullandılar. daha geçen mis gibi 15 bine bi araba aldılar. 50 bine araç alamıyor muydunuz da borca girdiniz?

Ev alamadigimiz icin yatirimimizi arabadan yana yaomaya karar verdik. Karsimiza cikan 50 bin tl alti araclarda heo bir sıkıntı vardi. Ya km yuksek ya degisen parca cok vs. Temiz guzel bir arac cikti karsimiza uzerine bir miktar cekmek zorunda kaldik. Luks diyince bmv fakan gelir benim aklima. Eski tarz diyince yanlis anlamayin sahin gelir orta duzey diyince de honda civic yada opel vs gelir . Boyledir yani. Fiyatlar her gecen gun degisiyor biz arabayi orta duzeyde temiz aldik. Ettigimiz karlari onda biriktirmek amaciyla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…