Bu arada büyük konuşmayayım ama ölmeddn hiç bir çocuğuma ev falan vermem, malımı dağıtmam. Bence kimse de yapmamalı.
Hakkınızı yiyoruz dedikleri an, evet yiyorsunuz. Hem de torunlarınızın hakkı, helal ederler mi bilmiyoruz diye söyleyeceksiniz.Dogru haklisiniz. Tama 9 sene once 2 kaynima ev alirken piyasa bu kadar kotu durumda degildi. Suan ev almari zaten onlari cok zorduruma sokar.
Bende zaten diyorum ki memlekete bombos evi duriyor kiraya da vermiyor satucam diye onu satip bize yardim edip biz evin cogunu karsilasak mesela yari yariya bu kadarini da yapmiyorlar
Her zaman soyluyorlar yavrum senin cok hakkini yiyoruz diger eltilerine ev aldik sana hala alamadik esya vs hic bir konuda bizden bir sey istemedin ailen ve sen bizi hic zor duruma sokmadiniz ama ilerde en guzel evu sana alicaz senin huyunu suyunu cok seviyoz vs diyolar ama ama yardimlasarak ev alsakkk
Cok istedik. Son aldigimiz evi gercekten konumuna cok uygun bir fiyata almistik ama o kadar soylememize ragmen satamadikar musterisi yokmus vs.istediniz mi böyle bişey? ona da mı yok diyolar.
Kesinlikle haklısın...
Nitekim 3 üne birden gücü yetmemiş yada hayalindeki gibi gitmemiş işler, 1 i açıkta kalmış.
Normalde kazık kadar evlenen insanlar başının çaresine baksın demekten yanayım,
Ama böyle 2 kardeşe verilsin, biri de sürekli pışpışlansın, hatta mümkünse bir de üstüne o bize versin adaletsizlik.
Aile yapısıyla alakalı bir şey. Oğullarını evlendirilen ev olmazsa olmaz oluyor bazısına göre.
Sacma sapan harcamalar derkenİyi de neden illa ev almak istiyorsunuz? Bu dünyada herkesin evi mi var? Oturun kirada kafanız rahat geçinin. Saçma sapan planlar harcamalar yapmışsınız.
Cok istedik. Son aldigimiz evi gercekten konumuna cok uygun bir fiyata almistik ama o kadar soylememize ragmen satamadikar musterisi yokmus vs.
Ben ne olursa olsun bu konuda 9 senedir birsey demiyirum agzimi acmiyorum. Sonucta senin ailen ve sana yapılan bir haksizlik bu ben karismiyirum diyorum esime. Tek cumlem buydu. Ama en son biz arabayi satip kredileri ve kartlari kaoatsak kalanla orta yollu araba alsak dedi ve zoruna gitti acikcasi. Cunku diger kardesleri kira esya vs. odemedikleri icin kazandiklarini yiyip icip araba aldılar. Ee biz en buyuk abi olmasina ragmen dimdizlak ortada kaliyoruz arabayi da satincaNe yazık ki bu hikayeleri asla bilemiyorsun herkes kendi cephesinden anlatıyor, ne ne kadar doğru neyi eksik yanlış bilinmez. Kimse her çocuğuna malını eşit de dağıtmak zorunda değil ayrıca; bazılarının daha fazla desteğe ihtiyacı vardır o kollanır ya da kimse bir şey vermek zorunda da değil açıkcası. Kendi ailemde mesela kız kardeşime bir daire verilecek( anne baba vefat edince ) çünkü onun ileride hepimizden daha çok mülke ihtiyacı var... Çevrem çocuğuna mal mülk verip ne saygı ne sevgi gören yaşlılar ile dolu, kendi aldıkları eve bile gelinleri sokmuyor, şaka gibi ama gerçek!
O sirada biz ev aldik sattik. Ve 50 bin kar ettik. Sonra benim altınlarımi ve ev parasından 25 bini birlestirip araba aldik.
. Kiralar ates pahası ama arabayi sattik ve uzerine kredi cekip ev aldik. Kalan 25 bini de orta kalitede esya aldik.
Velhasil kelam evi sattık.evi satinca kiraya ciktik ve kar ettigimiz oarayla guzel bibaraba aldik ustune de bir miktar kredi cektik.
Arkadaslar yetişmiyor tek maas 2 cocuk 1.200 tl kira elektrik su mutfak masraflar derken esim ihtiyac kredisi çekti 10bin tl.
Yani anlayacaginiz hem arabanin kredisi hem ihtiyac kredisi hem kira hem 4 kisilik bir aileye esim tek basina maasla calisiyor. 2 kucuk cocugum var calisamiyirum universiymte okuyorum bir de okukumun masraflari var. Yetistiremiyoruzzz.
Ne yazık ki bu hikayeleri asla bilemiyorsun herkes kendi cephesinden anlatıyor, ne ne kadar doğru neyi eksik yanlış bilinmez. Kimse her çocuğuna malını eşit de dağıtmak zorunda değil ayrıca; bazılarının daha fazla desteğe ihtiyacı vardır o kollanır ya da kimse bir şey vermek zorunda da değil açıkcası. Kendi ailemde mesela kız kardeşime bir daire verilecek( anne baba vefat edince ) çünkü onun ileride hepimizden daha çok mülke ihtiyacı var... Çevrem çocuğuna mal mülk verip ne saygı ne sevgi gören yaşlılar ile dolu, kendi aldıkları eve bile gelinleri sokmuyor, şaka gibi ama gerçek!
Ben ne olursa olsun bu konuda 9 senedir birsey demiyirum agzimi acmiyorum. Sonucta senin ailen ve sana yapılan bir haksizlik bu ben karismiyirum diyorum esime. Tek cumlem buydu. Ama en son biz arabayi satip kredileri ve kartlari kaoatsak kalanla orta yollu araba alsak dedi ve zoruna gitti acikcasi. Cunku diger kardesleri kira esya vs. odemedikleri icin kazandiklarini yiyip icip araba aldılar. Ee biz en buyuk abi olmasina ragmen dimdizlak ortada kaliyoruz arabayi da satinca
Habire krediye yüklenmişsiniz. Başkasından medet ummadan bir kendi gelirinizle harcamalarınızı giderlerinizi hesaplayın ve bundan sonra öyle hareket edin derim.Sacma sapan harcamalar derken
9 sene once altinlarim 9 bin tl ediyordu. 25 binin ustune 9 bininkoyunca34 bin tl aldik arabayi. Bu luks bir arac degildi orta duzeydi.bir de araba olarak lüks takılıyorsunuz bence.
bir ev alıp satmışsınız. ordan gelen 25 bin bi araba için yeter bi para. ama siz üzerine altınları satıp araba almışsınız. bence gereksiz olmuş.
sonra arabayı satmışsınız, kredi çekip ev almışsınız. kalan 25bine de eşya almışsınız. bu kısım mantıklı.
sonra ne oldu ise yetişmemiş. evi satmışsınız. kar elde edilmiş buradan. ama üstüne araba alınmış ve kredi çekilmiş. bu ne kredisi ben anlamadım.
Arabanin uzerine cektigimiz krediydi 1 tanesi .Habire krediye yüklenmişsiniz. Başkasından medet ummadan bir kendi gelirinizle harcamalarınızı giderlerinizi hesaplayın ve bundan sonra öyle hareket edin derim.
9 sene once altinlarim 9 bin tl ediyordu. 25 binin ustune 9 bininkoyunca34 bin tl aldik arabayi. Bu luks bir arac degildi orta duzeydi.
Sonra sık sık tayinimiz cikinca masraflar oldu 9 sen icinde tasinmalar ve 2 cocuk girdi araya piyasa degisti hersey degisti ve yine evi satip elimize kalan 50 bin tl ile ustune de 15 bin tl cekip yine orta duzel bi araba aldik. Orta duzey diyorum cunku suan ki piyasaya bakarsaniz 65 bin tlye guzel arac bulmak cok zor yani luks degil kesinlikle kotu de degil tabiki. Iste o kredi bu kredi
Ev alamadigimiz icin yatirimimizi arabadan yana yaomaya karar verdik. Karsimiza cikan 50 bin tl alti araclarda heo bir sıkıntı vardi. Ya km yuksek ya degisen parca cok vs. Temiz guzel bir arac cikti karsimiza uzerine bir miktar cekmek zorunda kaldik. Luks diyince bmv fakan gelir benim aklima. Eski tarz diyince yanlis anlamayin sahin gelir orta duzey diyince de honda civic yada opel vs gelir . Boyledir yani. Fiyatlar her gecen gun degisiyor biz arabayi orta duzeyde temiz aldik. Ettigimiz karlari onda biriktirmek amaciyla.9 sene önce 34 binlik araba lükstür bana göre.
hele hele 65 binlik araba ultra lükstür.
kusura bakmayın ama siz tabi ki geçinemezsiniz. 65 binliralık arabaya orta düzey diyorsunuz.
benim ailem kaç sene şahin kullandılar. daha geçen mis gibi 15 bine bi araba aldılar. 50 bine araç alamıyor muydunuz da borca girdiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?