canım bazen tek taraflı bakabiliyoruz maalesef olaylar.. sen ben onları kırmam laf söylemem demişsin ya bu sana göre öyle.. kaynananların ne düşündüğünü bilmiyoruz..ben de bazen normal bi davranış yapmışım gibi gelir ama karşıdaki farklı düşünüyor olabilir.
diğer meseleye de gelince gerek görme gerek isteme faslı az kişiyle yapılan bişey bana göre.. beni istemeye en büyük eltim değil de daha küçük olan gelseydi ben kesin bunların arasında var bişey diye düşünürdüm.. hem belki de o bu tarz işlerde senden daha iyidir. yani başkalarına laf yapma, ikna etme de felan..ve bence kimse çok sevdiği el işlerini kimseye vermek istemez. belki kayınvaliden seninkileri kendine saklamıştır..şimdi sırf bu olaydan dolayı diğer olaylara da önyargılı yaklaşma derim. anladığım kadarı ile güzel bi evliliğin var hiç tadını bozma bence
ben birşey sormak istiyorum kız istemeye kayınpeder,kayınvalide,kaynın (evlenecek olan) ve eltin mi gitti :26:
Eşinizle mutlu bir evliliğiniz var bence şu anda hiçbirşeye ses çıkarmayın, nişan ve düğün arasında daha çooook gidip gelmeler olacak, yine sizi dışlarlarsa bu sefer açık açık konuşursunuz kayınvalidenizle.
Hemde tek tek sıralayarak
-Kız görme,
-Kız isteme
-Nişan Bohçası
-Nişan alışverişi
- vs vs
Kayınpeder, kayınvalide, kaynım, babaanne, eltim ve aile dostu bir çift
Kesinlikle haklısın canım. Ben hep tatsızlık olmasın diye sessiz kaldım. Çünkü kendi ailemde hiç huzursuzluk yaşamadım, burda da öyle olsun dedim. Eltim hakkında ben hiç kötü düşünmemiştim taki aynı yerde yaşamaya başlayana kadar. Herkes derdi ki eltin çok cinfikir, çok soğuk, ben yok ya onu görüüşü öyle iyidir aslında diyodum. Tabi o zaman senede 2 defa karşılaşıyorduk. Ama geldiğinden beri sürekli bize sataşınca düşüncelerim değişmeye başladı. Üstelik bak bi bomba daha. Eşim küçük kaynıma ve ona işyeri açıtğı için onlar buraya taşındı. Yani biz borcun altına imza atıp onlara işyeri açtık. Ödediler sonra ama eğer işleri kötü olsaydı biz ödeyecektik. Ve büyük kaynım o işyerinde benim kızım 10 liralık bibloyu kırdı diye bir sürü laf etti. Tabi eşim ağzına geleni saydı abisine ama onun da çok zoruna gitti abisinin hareketi. Eltimi davranışları konusunda ben de takdir etmişimdir hiç düşünmez karşıdaki alınacak mı kırılacak mı diye. Ama anladım ki zaten yapılması gereken de buymuş.
kız istemeye kim gidiyorsa temizliğe de o gitsin. saçını süpürge etsen yaranamazsın (bugün o kadar çok doldum ki..)
ne demek abisi çağrılmıyor kız istemeye, hadi uzak olsanız bir derece. çok saçma geldi. ben olsam nişana da gitmezdim, siz yokmuşsunuz gibi davranmışlar resmen.
eşiniz alınmadı hiç ona gel diyen yok diye..
yok canım eşimi alınmadı çünkü o kimseyi takmaz sorun etmez böyle şeyleri. Bana da seni takmıyolarsa sende onları takma diyr.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?