• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrım mı yapılıyor yoksa ben fesatlık mı yapıyorum.

gidip kayınvalidenle konuşabilirsin bence.
"anne neden böyle yaptınız ben çok kırıldım.
bende sizin gelininizim gerek kız isteme gerek nişanda bana niye böyle davranıldı" gibi sorabilirsiniz.
fevri davranmadan konuşursan onlarda hatasını anlayacaktır.

gidip kayınvalidenle konuşabilirsin bence.
"anne neden böyle yaptınız ben çok kırıldım.
bende sizin gelininizim gerek kız isteme gerek nişanda bana niye böyle davranıldı" gibi sorabilirsiniz.
fevri davranmadan konuşursan onlarda hatasını anlayacaktır.

Evet bunu yapıcam ama dedim ya hala kabullenemedim ve kırgınım biraz sakinleşeyim onlar da biraz yeni gelin hevesini bir atsnlar üzerlerinden bu konuyu mutlaka konuşucam. Eminim yaptıklarının farkında olmadıklarını ve hepimizin yanlarında aynı olduğumuzu falan söylicekler klasik şeyler yani.

Bu kadar üzüldükten sonra zaten hiçbirşey eskisi olmaz kızlar, Dedim ya bir haftadır gitmiyorum, eskiden olsa duramaz çoktan giderdim. Bundan sonra yok kalbi kırılacakmış yok üzülecekmiş umrumda ollmaz artık, eşim sen üzüleceğine başkaları üzülsün der. Zaten onu tutmasam yengesiyle çoktan kanlı bıçaklı olurdu. Eltim ona da müdahale etmeye çalışır. Ama eşim lafını esirgemez. Ben hep aman sus boşver der uzaklaştırırım onu. Ama bitti bakalım bundan sonra nasıl olucak. Sıkıysa eltim en ufak bişey söylesin saf salak değilim sadece ortam gerilmesin diye bişey demedim. Eltim 2 yıldır bizimle beraber önce başka bir şehirdelerdi. 2 yıldır çarptırdığı lafları yediricem ona
,

Suçlu elti değil ki ona diş biliyorsunuz....
Ortada bir hata varsa bunu yapan kayınvalide kayınpeder...
Eltiniz o gelirse ben gitmem demiş dahi olsa hoop bir dur bakalım sen gelinsen o da gelin aranızda ayırım yapamam demesi gerekirdi...
Sİz emekleriniz ve kiarlığınız karşısında kayınvalidenizin pozitif ayırımcılık yapmasını beklemişsiniz ama bunu görememişsiniz, bunun suçu eltide değil...
Bu saatten sonra tavırlanızı değiştirirseniz de sizden kötüsü olmaz hazırlıklı olun....

2 senelik evliyim eşimin ailesine oldukça uzakta bir şehirdeyiz senede en fazla 3 defa görüşürüz
hergün görüşmediğim halde anladığım bir nokta var
ağzına geleni söyleyen kocasını doldurup kaynanasının üstüne salan
çağırıldığı zaman gelemem deyip türlü yalanlar uyduran
aynı şehirde olmalarına rağmen bizden daha az görüşen gelinler neden se kıymetli oluyor
her hafta gidip temizliğini yapan bütün laflarını sözlerini sineye cekip
her denilene boyun eğen gelinler ise değersiiz paçavra misali kenara itiliyor
bu örnkeleri çoğaltmak mümkün her evde olan ayrıcalıklar
acı ama gerçek canım değer vermeyene değer veren kayanana modeli okadar çok ki!

Suçlu elti değil ki ona diş biliyorsunuz....
Ortada bir hata varsa bunu yapan kayınvalide kayınpeder...
Eltiniz o gelirse ben gitmem demiş dahi olsa hoop bir dur bakalım sen gelinsen o da gelin aranızda ayırım yapamam demesi gerekirdi...
Sİz emekleriniz ve kiarlığınız karşısında kayınvalidenizin pozitif ayırımcılık yapmasını beklemişsiniz ama bunu görememişsiniz, bunun suçu eltide değil...
Bu saatten sonra tavırlanızı değiştirirseniz de sizden kötüsü olmaz hazırlıklı olun....

Eltime kızgınlığım bu olaydan değil bu zamana kadar yaptıkları. Her fırsatta bize müdahale etmeye çalışması. Nişandan gelince çay içiyorduk bana yine bi konuda laf söylemeye çalıştı gerçi orda verdim ağzının payını. İşte hepsi birleşti ya tepki göstermişken hepsini bir aradan çıkarayım diyorum:)

Bu saatten kötü sen olursun demişsin ya arkadaşım. Biliyomusun hiç umrumda değil inceldiği yerden kopsun, kim kiminle istiyorsa onla iyi geçinsin, onu baş tacı yapsın, Şu yaşıma kadar içimden çıkmayan çocukken daha 10 yaşındayken halamın yaptığı bir hareket kalbimi çok kırmıştı. Çocukluk aklı çok ağlamıştım. Hiç içimden çıkmaz halama da her fırsatta söylerim bunu. Bir de bu hareket içimden çıkmayacak sanırım. O zaman da dışlanmıştım şimdi de. Fazlamı alınganım acaba.

kayınvalidenizle konuşacaksanız eğer konuştuktan sonra hiçbir şekilde yardıma gitmeyin işim var deyin eşinizede söyleyin onlar bizi adamdan saymıyor bundan sonra neolur maddi olarakda yardım yapma çocuklarımızın rızkından almayalım çocuklarımıza birikim yapıp gelecekleri için biriktirelim de...ama tatlı dille rica ediyorum senden bunu de...ama kayınvalidenizle konuştuktan sonra aslaa eşiniz olmadan o eve gitmeyin hatta ilkinde yanlız o gitsin sonra siz gidin ki ozaman asıl tepkiyi anlasınlar buarada yeni gelin sizi kötü bilmesin sonuçta yeni girecek aileye onun yanında malzeme vermeyin sakın yeni olduğu için kimin ne olduğunu bilemez ve etrafta bu böyle siz tanımıyorsunuz o kötü der birşey diyemezsin yeni gelinin yanında herzaman çok iyi olun yeni gelin kimseyi daha bilemez

Şimdi bir kaç gün sonra yeni gelin ve ailesi kaynanamlara yemeğe gelecek, ve sanıyorum ki biz de çağrılıcaz. Gidip hiçbirşeye karışmadan el gibi oturup döneyimmi, yoksa hiç bulaşmayıp evimde mi oturayım. Ve bundan sonra beraber şuraya gideli buraya gidelim denildiğinde napayım

kayınvalidenizle konuşacaksanız eğer konuştuktan sonra hiçbir şekilde yardıma gitmeyin işim var deyin eşinizede söyleyin onlar bizi adamdan saymıyor bundan sonra neolur maddi olarakda yardım yapma çocuklarımızın rızkından almayalım çocuklarımıza birikim yapıp gelecekleri için biriktirelim de...ama tatlı dille rica ediyorum senden bunu de...ama kayınvalidenizle konuştuktan sonra aslaa eşiniz olmadan o eve gitmeyin hatta ilkinde yanlız o gitsin sonra siz gidin ki ozaman asıl tepkiyi anlasınlar buarada yeni gelin sizi kötü bilmesin sonuçta yeni girecek aileye onun yanında malzeme vermeyin sakın yeni olduğu için kimin ne olduğunu bilemez ve etrafta bu böyle siz tanımıyorsunuz o kötü der birşey diyemezsin yeni gelinin yanında herzaman çok iyi olun yeni gelin kimseyi daha bilemez

Eşim zaten bana sormadan kimseye para vermez babası dahi olsa, bütün kararları beraber veririz. Ayrıca biliyomusun yeni gelin benim arkadaşım onu kaynanamlara teklif eden de benim. Kaynım zaten abla ne senin ne de abimin hakkını ödeyemem, başımın bağlanmasında en büyük faktör senin, köprü olsanız üstünüzden geçmem dedi. Kızı bulan tanıyan benim, ama gel gör ki hiç bir şeye karıştırılmayan yine benim.

Bana pek böyle olamz ama gözümde canlandı resmen
tatlı tatlı kayınvalıdenıze beni cagırmadınız diyebilrisin

canım seninki hiçte featlık değil kız istemeye gidilecek çocuklar huzur vermesin bir günde ne olacak sonuçta diğer eltn çağrılıyosa sende çağrılabilirsin valla kaynanan çok ayıp etmiş. Çocuklarınbiri senin kucağında oturur öbürüde kaynananın yanında ne olcak üstelik aynı şeyi nişan alışverişindede yapmışlar. Bence kaynanala konuş böyle yapmanız beni kırdı deiye anladığım kadarıyla kötü bir insan değil belki seni anlar. ama şurası vardırki insanlara değer verdikçe tepene çıkmaya çalışıyolar

Bu devirde kimsenin iyiliğinin karşılığı takdir etmekle sonuçlanmıyor özelliklede gelinlerin. Benim kayınvalidemle çok büyük problemmlerim yok. Gayet mesafeliyim. Haftada 1 kez ben giderm 2 3 kerede akşamları o gelir. Mesela bişey söylerse beğenmediğim cevabımı veririm. Altta kalmam açıkçası. Geleceğim yer şu. Geçenlerde annemlerdeyim mahalleden biri geldi dedi ki seni çok met ediyorlar. Ne konuda dedim kayınvalidene çok iyiymişsin aferin dedi. ben hiç çaktırmadım tabi :) Daha sonra bayramda misafirler geldi oturuyoruz kaynanam diyo ki Nurda evleri süpürdü temizledi her yeri sağolsun :) Halbuki hiç bişey yapmadm. Diğer eltim 2 çocuğuyla daha fazla yardım ediyo bişeyler yapıyo ediyo. ama onunla kavga ediyorlar. üzülüyorum bu duruma. Hiç bi zaman lafını esirgeme o zaman iyi gelin cici gelin oluyosun ama üstlerine düşersen her işlerine koşarsan çirkin gelin olursun ben bunu anladım

buarada eltinize karşıda dolduğunuzdan onada söyleniyorsunuz ama bilmiyorum farkında mısınız bu anlattıklarınızın tek sorumluları kayınbaba ve kaynana bu anlattıklarınızda diğer durumları bilemem eltiniz laf sokuyormuş falan bu konuya dahil etmeyin sakın onu ve onada da artık iyice mesafeli olun ve anladığım kadarıyla siz herkesi hep şuana kadar hep iyi gözüyle görmüşsünüz bu bahriz görünür olduğu için bu dikkatinizi çekmiş bence bundan öncede birşeyler vardı ve siz pempe gözlükleriniz ardından göremediniz artık atın o pempe gözlükleri ve iki güzel lafa tav olmayın buarada sakın kızmayın ama eltinizi kaynanaya davranma konusunda takdir ettim bencede mesafeli olunmalı hep iyi olursanız kimse kıymet bilmez kimse sizi takmaz en iyisidir mesafe:34:

sizi paraya sıkıştıklarında hatırlayacaklardır emin olun.....şimdi konuşmayın ozaman geleceklerdir zaten konuşmaya

Son düzenleme:
kesinlikle fesatça düşünmüyorsun haklısın bozulmakta. benim de 2 küçük çocuğum var kaynıma kız istemeye geliboluya gittik gitmeden önce ben gelmesemmi acaba 2 çocukla diye ben sordum da k.valide olay çıkardı sensiz hayatta gitmem çocuklardan biri benim kucağımda diğeri sende oturur olmaz diye. sonuçta çocuktan dolayı olamaz. ama diğer eltin senden yaşça çok mu büyük acaba ona hürmeten mi yaptı diye düşünüyorum. yinede koy tavrını mesafeni bundan sonra görsün seni.

kesinlikle fesatça düşünmüyorsun haklısın bozulmakta. benim de 2 küçük çocuğum var kaynıma kız istemeye geliboluya gittik gitmeden önce ben gelmesemmi acaba 2 çocukla diye ben sordum da k.valide olay çıkardı sensiz hayatta gitmem çocuklardan biri benim kucağımda diğeri sende oturur olmaz diye. sonuçta çocuktan dolayı olamaz. ama diğer eltin senden yaşça çok mu büyük acaba ona hürmeten mi yaptı diye düşünüyorum. yinede koy tavrını mesafeni bundan sonra görsün seni.

Yok canım ya sadece iki yaş büyük benden üstelik onun da çocuğu var. Ayrıca benim çocuğumun biri 7 yaşında yani babasıyla bile kalır o evde. Yani gitseydim tek çocukla gidecektim. Hatta anneme ya da ablama da onu bırakabilirdim. İki üç saatik bir zaman sonuçta. İstediğim zaman çocuklarımı bırakacak yerim var yani.

buarada eltinize karşıda dolduğunuzdan onada söyleniyorsunuz ama bilmiyorum farkında mısınız bu anlattıklarınızın tek sorumluları kayınbaba ve kaynana bu anlattıklarınızda diğer durumları bilemem eltiniz laf sokuyormuş falan bu konuya dahil etmeyin sakın onu ve onada da artık iyice mesafeli olun ve anladığım kadarıyla siz herkesi hep şuana kadar hep iyi gözüyle görmüşsünüz bu bahriz görünür olduğu için bu dikkatinizi çekmiş bence bundan öncede birşeyler vardı ve siz pempe gözlükleriniz ardından göremediniz artık atın o pempe gözlükleri ve iki güzel lafa tav olmayın buarada sakın kızmayın ama eltinizi kaynanaya davranma konusunda takdir ettim bencede mesafeli olunmalı hep iyi olursanız kimse kıymet bilmez kimse sizi takmaz en iyisidir mesafe:34:

sizi paraya sıkıştıklarında hatırlayacaklardır emin olun.....şimdi konuşmayın ozaman geleceklerdir zaten konuşmaya[/QUOTE

Kesinlikle haklısın canım. Ben hep tatsızlık olmasın diye sessiz kaldım. Çünkü kendi ailemde hiç huzursuzluk yaşamadım, burda da öyle olsun dedim. Eltim hakkında ben hiç kötü düşünmemiştim taki aynı yerde yaşamaya başlayana kadar. Herkes derdi ki eltin çok cinfikir, çok soğuk, ben yok ya onu görüüşü öyle iyidir aslında diyodum. Tabi o zaman senede 2 defa karşılaşıyorduk. Ama geldiğinden beri sürekli bize sataşınca düşüncelerim değişmeye başladı. Üstelik bak bi bomba daha. Eşim küçük kaynıma ve ona işyeri açıtğı için onlar buraya taşındı. Yani biz borcun altına imza atıp onlara işyeri açtık. Ödediler sonra ama eğer işleri kötü olsaydı biz ödeyecektik. Ve büyük kaynım o işyerinde benim kızım 10 liralık bibloyu kırdı diye bir sürü laf etti. Tabi eşim ağzına geleni saydı abisine ama onun da çok zoruna gitti abisinin hareketi. Eltimi davranışları konusunda ben de takdir etmişimdir hiç düşünmez karşıdaki alınacak mı kırılacak mı diye. Ama anladım ki zaten yapılması gereken de buymuş.

canım bazen tek taraflı bakabiliyoruz maalesef olaylar.. sen ben onları kırmam laf söylemem demişsin ya bu sana göre öyle.. kaynananların ne düşündüğünü bilmiyoruz..ben de bazen normal bi davranış yapmışım gibi gelir ama karşıdaki farklı düşünüyor olabilir.

diğer meseleye de gelince gerek görme gerek isteme faslı az kişiyle yapılan bişey bana göre.. beni istemeye en büyük eltim değil de daha küçük olan gelseydi ben kesin bunların arasında var bişey diye düşünürdüm.. hem belki de o bu tarz işlerde senden daha iyidir. yani başkalarına laf yapma, ikna etme de felan..ve bence kimse çok sevdiği el işlerini kimseye vermek istemez. belki kayınvaliden seninkileri kendine saklamıştır..şimdi sırf bu olaydan dolayı diğer olaylara da önyargılı yaklaşma derim. anladığım kadarı ile güzel bi evliliğin var hiç tadını bozma bence

Bence ikinizden birini çağırmaları gerekiyordu kalabalık olmasın diye eltinizde anlattığınıza göre fenaymış. Ondan çekindikleri için eltinizi çağırmışlardır. Sizin sesinizin çıkmayacağını düşünmüşlerdir.

Acaba eltiniz sürekli problem çıkarıyor herşeye burnunu sokup huzursuz ediyor diye
ondan çekiniyo olabilirlermi diye düşünüyorum.Yani benim 2 dayım var büyük dayımın eşi hiçbirzaman
hiçbiryerde bişey yapmz hatta annem bekarken bile eve misafir gelse odasına çekilirmiş
ananemde boşverin diye küçük yengemle kızlarına söylermiş çünkü bişey desek bizi rezil ederdi
milletin içinde diyor annem.Küçük yengemse 15 yıl baktı dedemlere ama Allah var hiç gıkı çıkmadı
Şimdi annemler hep dua ederler Küçük yengeleri için ama anneannem Büyük gelini överdi hep
kavga etmsin sorun çıkarmasın diye Düşünüyorumda böyle birşey olmuş olabailirmi

bence de ayrım yapmış anlaşılan. bana kalırsa sen de artık uzak dur. madem onu istediler ev işlerine de o baksın biraz. ben de bu durumlara çok düştüm. maddi manevi çok ayrım yaptılar. ben evliyken eltim daha çıkıyordu. bana onu arayacaksın (hemde haftada kaz kez)onsuz beni çağırmayacaksın, die saydırdılar. ben de inadına aramadım. bi hastalıkları oldu mu ben koşarım ama yaşlanınca diyecem herşeyi ona verdiniz o yapsın!

Back
X