• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrım mı yapılıyor yoksa ben fesatlık mı yapıyorum.

canım bazen tek taraflı bakabiliyoruz maalesef olaylar.. sen ben onları kırmam laf söylemem demişsin ya bu sana göre öyle.. kaynananların ne düşündüğünü bilmiyoruz..ben de bazen normal bi davranış yapmışım gibi gelir ama karşıdaki farklı düşünüyor olabilir.

diğer meseleye de gelince gerek görme gerek isteme faslı az kişiyle yapılan bişey bana göre.. beni istemeye en büyük eltim değil de daha küçük olan gelseydi ben kesin bunların arasında var bişey diye düşünürdüm.. hem belki de o bu tarz işlerde senden daha iyidir. yani başkalarına laf yapma, ikna etme de felan..ve bence kimse çok sevdiği el işlerini kimseye vermek istemez. belki kayınvaliden seninkileri kendine saklamıştır..şimdi sırf bu olaydan dolayı diğer olaylara da önyargılı yaklaşma derim. anladığım kadarı ile güzel bi evliliğin var hiç tadını bozma bence

Bence de bu tür şeyler çok kişyle yapılmaz. Kız istemeye gitmek büyükler dururken bize düşmez zaten ben bunu biliyorum, ama görmeye giderken en azından çağrılabilirdim. Ağzı laf yapan biri olarak zaten başka bir aile dostları vardı yanlarında, zaten kalabalık gittiler, ben gidince mi kalabalık olacaktı. Peki birimiz her defasında gidip biri sadece nişanda gidince ve kız tarafı o elti onu biliyoruz da diğeri kim hiç görmedik diye birbirine gösterinde benim neler hissettiğini tahmin edebiliyormusun. Büyük değil de küçük eltim gelseydi aralarında sorunmu var diye düşünürdüm diyosun. peki benim için öyle düşünmemişlermidir sence. Ayrıca eltimle aramızda sadece iki yaş var. Eltimin orda söze karıştığını yada onu arayı yapsın diye götürdüklerini düşünmüyorum. Çünkü ağzı gayet iyi laf yapan aile dostu vardı yanlarında. Peki bohça hazırlanırken neden haberim olmadı da sonra tesadüfen gördüğmde gel hazırladıklarımıza bak denildi, o anda gitmeseydim onu da demeyeceklerdi. Peki nişan alışverişinde neden yoktum. Başka zaman kızım bir kaç saatliğine izin alıver deniliyo da bunda neden denmedi. Ayrıca herkes bana kaynanan eltine çok kırgın laf söyledği için ama senden bi şikayeti yok der. Kırıcı laf söylemediğimden eminim çünkü yanlış anlaşılacak hiçbirşey demem. O da hep yeni gelinim de sizin gibi olsun der. Beni rahatlatmaya çalıştığın için yine de sağol. İnşallah ben yanılıyorumdur.

Canım hiç fesatlık falan değil bu
sen doğru olanı istiyorsun
2 çocuk da bahane değil
böyle durumlarda birlik beraberlik önemlidir
çalışıyor olman , 2 çocuklu olman bahane değil
bana göre sen kaynanalar tarafından garantide olduğun için
eltin malum mesafeliye o ulaşılmaz
tüm bunlardan dolayı senin kırılacağını,güceneceğini kimse düşünmemiş
ki çok yanlışş
bekleyin ve zamanı gelince kayınvalidenize söyleyin
susarsanız bundan sonraki günler için
daha fazla kırılacağınız tutumlar görürsünüz..

canım uygun bulduğun bir zamanda kaynananlarla mutlaka konuş,kırıldığını bilsinler.aranız gayet iyiymiş.neden böyle yaptılarki,çocukları bahane ederlersede ailene bırakabileceğini onlarada belirt.:50:

Eşinizle mutlu bir evliliğiniz var bence şu anda hiçbirşeye ses çıkarmayın, nişan ve düğün arasında daha çooook gidip gelmeler olacak, yine sizi dışlarlarsa bu sefer açık açık konuşursunuz kayınvalidenizle.

Hemde tek tek sıralayarak

-Kız görme,
-Kız isteme
-Nişan Bohçası
-Nişan alışverişi
- vs vs

Eşinizle mutlu bir evliliğiniz var bence şu anda hiçbirşeye ses çıkarmayın, nişan ve düğün arasında daha çooook gidip gelmeler olacak, yine sizi dışlarlarsa bu sefer açık açık konuşursunuz kayınvalidenizle.

Hemde tek tek sıralayarak

-Kız görme,
-Kız isteme
-Nişan Bohçası
-Nişan alışverişi
- vs vs

Yine dışlamayacaklar bundan eminim bundan sonra karşı taraf her geldiğinde ya da onlara gidileceğinde ısrarla çağrılacağım biliyorum. Birlik beraberlik mesajı vermek için hepimizin bir arada olması istenecek.

kız istemeye kim gidiyorsa temizliğe de o gitsin. saçını süpürge etsen yaranamazsın (bugün o kadar çok doldum ki..)

ne demek abisi çağrılmıyor kız istemeye, hadi uzak olsanız bir derece. çok saçma geldi. ben olsam nişana da gitmezdim, siz yokmuşsunuz gibi davranmışlar resmen.

eşiniz alınmadı hiç ona gel diyen yok diye..

Kesinlikle haklısın canım. Ben hep tatsızlık olmasın diye sessiz kaldım. Çünkü kendi ailemde hiç huzursuzluk yaşamadım, burda da öyle olsun dedim. Eltim hakkında ben hiç kötü düşünmemiştim taki aynı yerde yaşamaya başlayana kadar. Herkes derdi ki eltin çok cinfikir, çok soğuk, ben yok ya onu görüüşü öyle iyidir aslında diyodum. Tabi o zaman senede 2 defa karşılaşıyorduk. Ama geldiğinden beri sürekli bize sataşınca düşüncelerim değişmeye başladı. Üstelik bak bi bomba daha. Eşim küçük kaynıma ve ona işyeri açıtğı için onlar buraya taşındı. Yani biz borcun altına imza atıp onlara işyeri açtık. Ödediler sonra ama eğer işleri kötü olsaydı biz ödeyecektik. Ve büyük kaynım o işyerinde benim kızım 10 liralık bibloyu kırdı diye bir sürü laf etti. Tabi eşim ağzına geleni saydı abisine ama onun da çok zoruna gitti abisinin hareketi. Eltimi davranışları konusunda ben de takdir etmişimdir hiç düşünmez karşıdaki alınacak mı kırılacak mı diye. Ama anladım ki zaten yapılması gereken de buymuş.

cnm yanlış anlama sakın diye yazıyorum çirkefliğini bencilliğini asla takdir etmiyorum sadece mesafesini

ki birde eltinden çekindikleri için çekinmiş onu çağırmış diyenlerede ben olsam yanımda ters konuşanı değil ılıman olanı götürürüm dan dan kalbimi kıranı değil bnm gönlümü yapanı yanımda götürmek isterim

kız istemeye kim gidiyorsa temizliğe de o gitsin. saçını süpürge etsen yaranamazsın (bugün o kadar çok doldum ki..)

ne demek abisi çağrılmıyor kız istemeye, hadi uzak olsanız bir derece. çok saçma geldi. ben olsam nişana da gitmezdim, siz yokmuşsunuz gibi davranmışlar resmen.

eşiniz alınmadı hiç ona gel diyen yok diye..

yok canım eşimi alınmadı çünkü o kimseyi takmaz sorun etmez böyle şeyleri. Bana da seni takmıyolarsa sende onları takma diyr.

Arkadasım emin ol cata cat geleni, lafını esigrgemeyen, genelde mesafeli olanlar, herseyi karsı tarafa yükleyenler daha bir kıymetli oluyorlar nedense?
Siz iyisiniz, ellerinin altındasınız ya ondan bu bosvermislik..
Niye fesat olacaksınız ki, bu sekilde kime davranılsa sizin gibi düsünür..
Eltiniz gibi insanların hep daha degerli oldugunu, daha cok özveride bulunduklarını gördüm.
Ne yalan söyleyim, öyle olmak isterdim.
Ben bana bir gelene, ben bin kere gidiyorum da ne oluyor?
Üzülen, kaybeden yine ben oluyorum..

Son düzenleme:
kırılmakta haklısın bende yerinde olsam senin gibi düşünürdüm.madem kayınvalidenle aran iyi ona açık açık neden kız istemeye alışverişe çağrılmadığınızı sorabilirsin kırıldığını söyleyebilirsin ama bu sözün eltinin yada başkalarının kulağına gitmesin.kıskanan gelin durumuna düşme.yada hepsini boşver eşin gibi kimseyi takma sana ne kadar değer veriyorlarsa sende o kadar değer ver:31:

insan sadece değer veridiğini hissetmek istiyor anlıyorum seni ama fazla iyilikten herzaman için maraz çıkar fazlaiyi olmayacaksın bence içine atma derim kayınvaldenle aran iyimiş kırmadan güzel bir şekilde konuşabilirsin biriktirme derim çünkü biriktirince en ufak şeylere üzülüyor insan en olmadık şeyler gözüne batıyor

sen kendin diyorsun eltim lafini esirgemez diye..bence zaten o karakterde oldugu icin bu gorevi ona vermisler..hani yeni gelin havalanmaya kalkarsa filan elti haddini bildirir gibisinden..onu daha tecrubeli bulmuslardir kenilerince..
cok kirildiysan kaynanana soylemeliydin..ozel bi sebeb varmi diye sorsaydin..

git çatır çatır söyle sebebi neymiş öğren saçını süpürgede etme boşver ;)

Back
X