• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın beklentilerinden çok yoruldum tek çözüm şehir mi değiştirmek ?

Konuya 2-3 ayda bir tatli yapsan nolacak diye bakılmış ama ben de olsam bu şekilde gorevimmis gibi davranilsa rahatsız olurdum. İnsanın yapacagi varsa da yapmak istemez zaten.Tüm misafirliklere istemediğiniz halde sizi de goturuyorsa, rahatsız olduğunuz şeyleri sık sık yapıyorsa insan bir noktadan sonra 3 ayda bir defa da olsa inatlaşıp yapası gelmez. Ama kayınvalideniz aynı zamanda evinizin alışverişini de yapıyormuş. Onu reddetmeyip bunu reddetmek de pek hoş değil bence.

İstemediğim bir konuda ısrarcı olunmasindan ben de nefret ederim. Misafirliğe gitmek istemiyorsunuz diye bir saat kapıda bekleyip sizi yildirip istemediginiz halde misafirlige gitmeniz için bunları yapmak saygısızlık. Saygısızlık olması için illa küfürlerin havada ucusmasi gerekmiyor. Karşınızdakinin sınırlarınıı bile isteye ihlal etmek de saygısızlıktır. Kayinvalideniz bunu kötü niyetle yapmiyordur diye sert bir tepki vermezsiniz ama istemediğiniz şeyleri de yapmayın.
Misafirlige gitmek istemediğinizi açıkça söylemenize ragmen gitmeniz için bir saat kapı da mı bekliyor, bırakın beklesin gitmeyin. Bir bekler iki bekler söylenir sonra o da anlar. Tatlıyı da istemiyorsanız yapmak zorunda değilsiniz. Ama tüm bunları yaparken onların maddi olarak yaptığı şeylere de karşılık vermek gerekiyor diye düşünüyorum.
Onlar sizin evinizin alışverişini yapıyorsa siz de onlara gittiğinizde alışveriş yapın, kendiniz yapmiyorsaniz da hazır tatlı vs alıp götürün. Bu şekilde hem onların yaptıklarının altinda kalmamış olursunuz hem de istemediğiniz (misafirliğe gitme, tatlı vs) şeyleri yapmak zorunda kalmazsınız.

Üstte yazdığınız yorumu şimdi okudum, çalışıyormussunuz ve buna rağmen kalabalık misafirlere istemediğiniz halde gitmek durumunda kalıyorsunuz. Konuyu açarken kendinizi yanlış ifade etmişsiniz, aynı konuyu başka bir şekilde yazsaydiniz gelen yorumların çoğu daha farklı olurdu.

Son düzenleme:
Sormayın burada arkadaşlar ve var ki bunda bekler normaldir tarzında bir çok yazı yazmışlar gerçekten şok oluyorum biz kadınlar bunun için mi evleniyoruz tabi ki yardım edilir kaynana olsun olmasın ben gittiğim her ev de mutlaka yardım ederim ama bu çok farklı sanki gelin değil hizmetçi almışlar evlerine.
Zorla , istemeden kimse birşey talep edemez , ve bunu sistematik düzenli bir şekilde beklemek , baskı yapmak zorbalıktır...

Hiçbir şeye müdahale etmeyen her konuda gelinini düşünen bir kv bin bu durumu menfaatine çevireceğini sanmıyorum öyleyse sınırlar yeniden çizilir tabiki. Ama bir tatlı meselesi için olay yapmaya gerek yok
Ortada bir zorbalık var neden bunu görmüyorsunuz, annesi ve eşi konu sahibine tatlı üzerinden zorbalık yapıyor, gönülsüz yapılan işin hayrı olmaz , bugün tatlı olur yarın başka bir konu olur , baskının her türlüsüne karşıyım, tatlı yapmak kolay zaten burdaki sorun her misafirde hizmet etmeye çağırması, tatlıyı zorunlu tutması ve eşinin de annesine desteklemesi, bu ailenin zihniyetine göre gelin = köle , hizmetkar, eğer adaletli iseniz erkek de gitsin kaynanasının özel işlerini yapsın...

Konuya 2-3 ayda bir tatli yapsan nolacak diye bakılmış ama ben de olsam bu şekilde gorevimmis gibi davranilsa rahatsız olurdum. İnsanın yapacagi varsa da yapmak istemez zaten.Tüm misafirliklere istemediğiniz halde sizi de goturuyorsa, rahatsız olduğunuz şeyleri sık sık yapıyorsa insan bir noktadan sonra 3 ayda bir defa da olsa inatlaşıp yapası gelmez. Ama kayınvalideniz aynı zamanda evinizin alışverişini de yapıyormuş. Onu reddetmeyip bunu reddetmek de pek hoş değil bence.

İstemediğim bir konuda ısrarcı olunmasindan ben de nefret ederim. Misafirliğe gitmek istemiyorsunuz diye bir saat kapıda bekleyip sizi yildirip istemediginiz halde misafirlige gitmeniz için bunları yapmak saygısızlık. Saygısızlık olması için illa küfürlerin havada ucusmasi gerekmiyor. Karşınızdakinin sınırlarınıı bile isteye ihlal etmek de saygısızlıktır. Kayinvalideniz bunu kötü niyetle yapmiyordur diye sert bir tepki vermezsiniz ama istemediğiniz şeyleri de yapmayın.
Misafirlige gitmek istemediğinizi açıkça söylemenize ragmen gitmeniz için bir saat kapı da mı bekliyor, bırakın beklesin gitmeyin. Bir bekler iki bekler söylenir sonra o da anlar. Tatlıyı da istemiyorsanız yapmak zorunda değilsiniz. Ama tüm bunları yaparken onların maddi olarak yaptığı şeylere de karşılık vermek gerekiyor diye düşünüyorum.
Onlar sizin evinizin alışverişini yapıyorsa siz de onlara gittiğinizde alışveriş yapın, kendiniz yapmiyorsaniz da hazır tatlı vs alıp götürün. Bu şekilde hem onların yaptıklarının altinda kalmamış olursunuz hem de istemediğiniz (misafirliğe gitme, tatlı vs) şeyleri yapmak zorunda kalmazsınız.

Üstte yazdığınız yorumu şimdi okudum, çalışıyormussunuz ve buna rağmen kalabalık misafirlere istemediğiniz halde gitmek durumunda kalıyorsunuz. Konuyu açarken kendinizi yanlış ifade etmişsiniz, aynı konuyu başka bir şekilde yazsaydiniz gelen yorumların çoğu daha farklı olurdu.
Konuda çok fazla detay belirtmediğim için anlaşılamadım aslında ama üç ay da bir de olsa sene de bir de olsa tatlı konusunda da görev gibi beklemesi benim canımı sıkıyor. Alışveriş tabi ki karşılıklı oluyor biz de onlara davetli olduğumuz da elimiz dolu gideriz. Onun dışında sadece dışarı da ki iş değil aynı zaman da sınavlarım da oluyor kaynanamın başka misafirlere gitme ısrarlarının önüne geçtim diyebilirim ama kadının ne yapacağı hiç belli olmuyor şehir dışında ki uzaktan akrabalarının düğününe gitmedim direttim diye küsmüştü iyi ki de gitmedim ya da umreden döndüğüm günün hemen ertesi günü sülalecek ziyarete gelmek istediler ki bir önceki gün akşam 10 da ev de olmuştuk eşim ile bunu da kabul etmedim diye küsmüştü kadın her şeye küsüyor artık bu da umrumda değil gerçi.

Kendi annen olsa koşa koşa yaparsın temizliğe kadar. Bu kadarı da ayıp bence. İki üç ayda bir tatlı yapsan ne kaybedersin.
İki üç ay da bir tatlı yapmak değil mesele zihniyet neden anlamıyorsunuz kadın yapar mısın demiyor sipariş verir gibi arıyor şunu yap bunu yap. Benim kendi annem dahi bir isterken kızım yapar mısın diyor. Konuda belirtmediğim detaylar olduğu için anlaşılamadım aslında kaynanamın zihniyeti gelin=hizmetçi. Evine bir kişi dahi çağırsa beni de çağırıyor orada bulunmam gerektiğini düşünüyor gelin olarak. Bana sormadan evime misafir çağırıyor çünkü bu evi de kendi evi sanıyor, beni zorla akrabalarının evine getirmeye çalışıyor tepki gösterince küsüyor duygusallaşıyor, ataerkil bir kafa yapısına sahip ona göre oğluna asla ses çıkarmamam gerekiyor erkek sinirlenirmiş evden kovsa da evime yapışmam gerekirmiş. Ha bir de erkek boşanırsa tek yapamazmış evlenmeliymiş ama kadın yapabilir evlenmemeli. Bu zamana kadar eşim benim arkamda ve destekçim olduğu için durdum ama ben de sabır taştı.

Kaynanam her kalabalık misafir ağırladığın da benden tatlı yapmamı bekliyor. Tatlı yapmayı çok seven biriydim hobi diyebilirim ama şu an nefret eder duruma geldim görev gibi lanse ediyor. Şöyle ki bu kalabalık misafir ağırlama olayı sürekli olmuyor tahmini bir süre verecek olursam 2-3 ay da bir diyebilirim. Tabi ki sadece tatlı ile de kalmıyor toplandıkları gün yardım da ediyorum. Az önce konuştuk tatlı konusunda ben de yapacağım tatlıyı söyledim bir an da o çok masraf olur oğluma dedi yani kendi oğlunu düşünüp acaba bu kız yoruluyor mu yapmak istiyor mu yok. Bencil insanlardan nefret ediyorum, çözüm bulamıyorum. Eşim kırma onları zaten kalabalık toplanmalar sık olmuyor diyor ama neden ben yapmak zorundayım sıkıldım bu durumdan ve aklıma bir çözüm de gelmiyor. Hem karşı tarafı kırmayacak hem de beni bu yükten kurtaracak bir çözüm öneriniz var mı?
Not= O gün için planımız var gibi çözümler işe yaramıyor çünkü kadın planımızın olmadığı günü bekliyor. Bir eltim daha var asla yapmıyor küçük bir çocuğu var ondan beklemiyor.
kek yap gec.
siz tatlilarina belli ki ozenmissiniz. Kendinizi de bu sure zarfinda begendirmek ve ovgu almak icin yipratmissiniz da. Madem herkes sizin gorevinizmis gibi dusunuyor ve kimseye laf anlatamiyorsunuz, pasif direnise gecin. Sade kek yapin mesela. Bir iki yaparsiniz sonrasinda kimse sizden birsey istemez. Toplanmalarin oldugu gunlerde de bastan gidersiniz kekinizi goturursunuz sonra ay ben kendimi iyi hissetmiyorum hastayim, regl oldum agrim var gibi bahanelerle erkenden kacar gidersiniz. Bir ikiden sonra insanlar da sizden birsey istemez.

Konuda çok fazla detay belirtmediğim için anlaşılamadım aslında ama üç ay da bir de olsa sene de bir de olsa tatlı konusunda da görev gibi beklemesi benim canımı sıkıyor. Alışveriş tabi ki karşılıklı oluyor biz de onlara davetli olduğumuz da elimiz dolu gideriz. Onun dışında sadece dışarı da ki iş değil aynı zaman da sınavlarım da oluyor kaynanamın başka misafirlere gitme ısrarlarının önüne geçtim diyebilirim ama kadının ne yapacağı hiç belli olmuyor şehir dışında ki uzaktan akrabalarının düğününe gitmedim direttim diye küsmüştü iyi ki de gitmedim ya da umreden döndüğüm günün hemen ertesi günü sülalecek ziyarete gelmek istediler ki bir önceki gün akşam 10 da ev de olmuştuk eşim ile bunu da kabul etmedim diye küsmüştü kadın her şeye küsüyor artık bu da umrumda değil gerçi.
Madem zaten şehir değişikligi yakin zamanda olacaksa son misafirliklere hazır tatlı alıp götürün kapıdan verin ve bi bahane uydurup gidin katılmayın siz. Esiniz birsey derse annen mahcup olmasın diye aldım götürdüm ama bugün rahatsızım ya da filanca arkadaşımın Bi durumu oldu kıramadım vs birsey uydurun eşinizi de artık ikna edebileceğiniz birsey olsun bu bahane.

Siz şimdi ikisinden biriyle kötü olacaksınız, olmak zorundasınız.

Kayınvalide; anlamıyor anlamazlıktan geliyor, küsüyor ama 1 ay sonra yeniden başlıyor, çalışan kadına misafirime tatlı yap ve gel hizmet et diyor. Hatta gidileceği zaman da geleceksin baskısı yapıyor, yetmiyor tefeci-mafya gibi kapı önünde bekliyor.

Eş; annesinin huyunu bildiği halde elimden bir şey gelmiyor diyor. Yalandan bir iki dur yapma etme diyor ama annesi küsünce duygu sömürülerine başlayınca annem napim diyor. Siz bastırınca da bana yansıtma git kendin hallet diyor. Tavşan kaç tazı tut yapıyor.

Bir dahaki tatlı talebinde sakın yapmayın gidin dışarıdan alın ve eşiniz götürüp bıraksın. Ben de evdesiniz sanıyorum, üstüne çalışıyormuşsunuz. Arada bir 30 kişilik akraba davetlerinde görünmek gitmek sorun değil, tam tersi kim kimdir tanıyıp öğrenip alışıyorsun. Ama her seferinde gideceksin geleceksin baskısı kabul edilemez.
Belki bilirsiniz işimiz de gerçekten çok yorucu üstüne de açıktan ikinci bir bölüm okuyorum onun da sınavları var ilk senem de kpss vardı neye uğradığımı şaşırmıştım oradan oraya sürüklüyordu beni. Kaynanaların en büyük silahı bana göre duygusallaşıp ağlamak zaten düşünüyorum da benim annem de karşımda üzülüp ağlayıp yatağa düşse ben de üstüne gidemezdim. Eşime bu durumun değişmediği taktirde ömrümü kendisine ve ailesine heba etmeyeceğimi de belirttim eşimi gerçekten seviyorum bir birimizi çok severek evlendik ailesi dışında ilişkimiz de hiç bir problem yok ancak benim için bu hayati bir mesele. Tatlı meselesin de verdiğiniz tavsiyeyi mutlaka deniycem çok teşekkür ederim .

Bir de eşinize ya da kayinvalidenize has değil, insanlar böyle. Bin yıl sırtınızda taşıyın, bir kere soluklanmak için indirin sizden kötüsü olmaz. Birseyi sürekli yapmak onu insanın görevi haline getiriyor maalesef ki. Bundan sonra herhangi bir konuda baktınız ki o şey göreviniz oluyor siz de yapmayın. Bu durum size Bi tecrübe oldu böyle düşünün

Madem zaten şehir değişikligi yakin zamanda olacaksa son misafirliklere hazır tatlı alıp götürün kapıdan verin ve bi bahane uydurup gidin katılmayın siz. Esiniz birsey derse annen mahcup olmasın diye aldım götürdüm ama bugün rahatsızım ya da filanca arkadaşımın Bi durumu oldu kıramadım vs birsey uydurun eşinizi de artık ikna edebileceğiniz birsey olsun bu bahane.
Şehir değişikliği için atama bekliyorum ama maalesef kesin değil yüksek ihtimalle olacağını düşünüyorum onun dışında dışarıdan hazır tatlı aldırıp bir daha ki sefere gitmemeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Gerçekten inanmıyor alabilirsiniz ama en az 30 kişi çağırıyor ve bununla sürekli övünüyor bunu bana da aşılamaya çalışıyor bak migrenim tuttu dört hap attım ama ağır misafir ağırladım ben bir keresin de benim evime çağırdı akrabalarını ben de hastayım gelmesinler dedim ki gerçekten rahatsızdım bana ben hastayken de çağırıyorum böyle olması gerekiyor dedi hayır konuştum anlattım yetmedi eşim anlattı kadın anlamıyor asla dinlemiyor.
Ne yaparım o zaman biliyor musun evden dışarı çıkarım kapıda kalsınlar ya da direkt kapıyı açmam eğer o yaşta ki kadın arsızlık yapıyorsa benim yaşımda ki bi insan hayli hayli yapar. Sizi çok iyi anladım benim kaynanada aynı sadece kendisini dinler ve konuşur iftara bi saat kala iftara sana geliyoruz diye oğullarını aradılar ben de direkt telefonu aldım yok biz evde değiliz kabul edemem dedim yani sınır bilmeyene sınır çizeceksin mecburuz yani yoksa kendi bi taraflarının keyfi için kendi egolarının rahatlığı için başkalarının biricik evlatlarını üzemeyeceklerini anlasınlar belki sizin kayınvalideniz iyidir bilemem sizi seviyordur sayıyordur hani sadece bunu yapması sizi üzüyordur onuda dediğim gibi zamanla reddederek anlatacaksınız eşinize belli etmenize gerek yok gittiğinizde elinizde tatlı olmadığında ya da hazır tatlı olduğunda ya da gitmediğinizde zamanla anlayacak.

Bir de eşinize ya da kayinvalidenize has değil, insanlar böyle. Bin yıl sırtınızda taşıyın, bir kere soluklanmak için indirin sizden kötüsü olmaz. Birseyi sürekli yapmak onu insanın görevi haline getiriyor maalesef ki. Bundan sonra herhangi bir konuda baktınız ki o şey göreviniz oluyor siz de yapmayın. Bu durum size Bi tecrübe oldu böyle düşünün
Ama ben bekarken teyzem olsun halam olsun hep yapardım bir kere olsun bir misafirlerin de beni arayıp tatlı yapar mısın demediler yeni evliyken keşke biri beni uyarsaydı böyle olacağını bilseydim asla yapmazdım. Evet dediğiniz gibi bana çok güzel bir tecrübe oldu.

Ne yaparım o zaman biliyor musun evden dışarı çıkarım kapıda kalsınlar ya da direkt kapıyı açmam eğer o yaşta ki kadın arsızlık yapıyorsa benim yaşımda ki bi insan hayli hayli yapar. Sizi çok iyi anladım benim kaynanada aynı sadece kendisini dinler ve konuşur iftara bi saat kala iftara sana geliyoruz diye oğullarını aradılar ben de direkt telefonu aldım yok biz evde değiliz kabul edemem dedim yani sınır bilmeyene sınır çizeceksin mecburuz yani yoksa kendi bi taraflarının keyfi için kendi egolarının rahatlığı için başkalarının biricik evlatlarını üzemeyeceklerini anlasınlar belki sizin kayınvalideniz iyidir bilemem sizi seviyordur sayıyordur hani sadece bunu yapması sizi üzüyordur onuda dediğim gibi zamanla reddederek anlatacaksınız eşinize belli etmenize gerek yok gittiğinizde elinizde tatlı olmadığında ya da hazır tatlı olduğunda ya da gitmediğinizde zamanla anlayacak.
Sınır çizmenize gerçekten çok sevindim en iyisini yapmışsınız inşallah sizin için bu konuda yaşadığınız sorunlar tamamen bitmiştir. Kayınvalidem kötü bir insan değil aslında sever arar sorar sadece yetiştirilme tarzımız çok farklı onun doğruları bizim doğrularımızla hep çakışıyor. Belirttiğiniz gibi bir daha ki sefere gitmiycem hazır tatlı mı alır kendisi ki yapar oda eşime kalır. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Ama ben bekarken teyzem olsun halam olsun hep yapardım bir kere olsun bir misafirlerin de beni arayıp tatlı yapar mısın demediler yeni evliyken keşke biri beni uyarsaydı böyle olacağını bilseydim asla yapmazdım. Evet dediğiniz gibi bana çok güzel bir tecrübe oldu.
Ben de sizin gibi tatlı yapmayı cok severim. Bekarken anne evinde yapardım sık sık. Yeni tarifler denerdim misafir gelince de annem isterse yapardım. Sonra hem çalışıp hem okumaya başladım yoğun Bi süreç geçirdim. O süreçte annem bir iki sordu yorgun olduğumu görünce vazgecti. Şimdi 1,5 yıllık evliyim. Annem bu arada Bi dediğimi ikiletmez bana çok kıymet verir ve o da benim herseyimdir. Ama artık söylediğinde o gün ne durumda olurum bilmiyorum anne, kendine bir B planı da yap. Eğer uygun olursam yaparım ama olmazsam bana kırılma diyorum o da anlayışla karşılıyor. Yoğun bi dönemse yapamıyorum. En son istediğinde işim yoktu yapmıştım mesela. Bir dahaki isteğinde bu tarz bi cvp da verebilirsiniz belki

Ben de sizin gibi tatlı yapmayı cok severim. Bekarken anne evinde yapardım sık sık. Yeni tarifler denerdim misafir gelince de annem isterse yapardım. Sonra hem çalışıp hem okumaya başladım yoğun Bi süreç geçirdim. O süreçte annem bir iki sordu yorgun olduğumu görünce vazgecti. Şimdi 1,5 yıllık evliyim. Annem bu arada Bi dediğimi ikiletmez bana çok kıymet verir ve o da benim herseyimdir. Ama artık söylediğinde o gün ne durumda olurum bilmiyorum anne, kendine bir B planı da yap. Eğer uygun olursam yaparım ama olmazsam bana kırılma diyorum o da anlayışla karşılıyor. Yoğun bi dönemse yapamıyorum. En son istediğinde işim yoktu yapmıştım mesela. Bir dahaki isteğinde bu tarz bi cvp da verebilirsiniz belki
Anne yüreği bir yer de görüyor anlıyor ama sanırım bir eş ailesi için el kızı oluyoruz onların evlatları canları oluyor kimse üzmesin dokunmasın ama bize gelince neden böyle değiller anlamıyorum. Sizin aileniz eşinizden hiç bir şey talep ediyor mu mesela ben de 1.5 yıllık evliyim ailem esimden bir çöp beklentisine dahi girmediler hiç bir konuda asla baskı yapmazlar. Söylediğiniz tavsiyeyi de denerim.

Sınır çizmenize gerçekten çok sevindim en iyisini yapmışsınız inşallah sizin için bu konuda yaşadığınız sorunlar tamamen bitmiştir. Kayınvalidem kötü bir insan değil aslında sever arar sorar sadece yetiştirilme tarzımız çok farklı onun doğruları bizim doğrularımızla hep çakışıyor. Belirttiğiniz gibi bir daha ki sefere gitmiycem hazır tatlı mı alır kendisi ki yapar oda eşime kalır. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.
Eğer sizi gerçekten evlatlarından ayırmıyorsa ve sizde onu anne bildiyseniz lafları batmazdı örneğin kendi anneniz istese sürekli eminim insan onada bi yerde dur der onun gibi düşünün anne yeter ya ben yorgunum yapamam diyebiliriz annelerimize o şekilde anlayacaktır ama evime o kadar kalabalığı istemediğim halde gelecekler diye diretip getiriyorsa ı ıh benlik değil sizde inşallah çözersiniz sorunu

Anne yüreği bir yer de görüyor anlıyor ama sanırım bir eş ailesi için el kızı oluyoruz onların evlatları canları oluyor kimse üzmesin dokunmasın ama bize gelince neden böyle değiller anlamıyorum. Sizin aileniz eşinizden hiç bir şey talep ediyor mu mesela ben de 1.5 yıllık evliyim ailem esimden bir çöp beklentisine dahi girmediler hiç bir konuda asla baskı yapmazlar. Söylediğiniz tavsiyeyi de denerim.
Biz evlenme yoluna girdiğimizde ben kayinvalidemin Bi cümlesi üzerine anlamıştım ben onun kızı değil geliniyim, o da benim annem değil kayinvalidem. Ve ona göre tavır aldım eşime de baştan sınır çizdim ailesi ile ilgili beni zorlamamasi konusunda. Bizimkiler eşimden birsey istemediler hiç. Tam aksine suratı düşse birsey mi yaptın derler bana, ben biraz çabuk parlayıp sondugum için🤣 bizim evde de gelin benim 🤣

Biz evlenme yoluna girdiğimizde ben kayinvalidemin Bi cümlesi üzerine anlamıştım ben onun kızı değil geliniyim, o da benim annem değil kayinvalidem. Ve ona göre tavır aldım eşime de baştan sınır çizdim ailesi ile ilgili beni zorlamamasi konusunda. Bizimkiler eşimden birsey istemediler hiç. Tam aksine suratı düşse birsey mi yaptın derler ben biraz çabuk parlayıp sondugum için🤣 bizim evde de gelin benim 🤣
Çok iyiymiş eşiniz aileniz konusunda çok şanslı 😂 Sanırım ben fazla dalgındım evliliğin ilk başlarında bir çok şeyi anlamayı kaçırdım biraz geç oldu, geç olsun güç olmasın inşallah.

Hanımefendi ben gelmiyorum dediğim zaman kadın arabayla evimin önünde bekledi bir saat mecbur gitmek zorunda kaldım. Kadın zaten küsüyor sonra kendi kendine tekrar barışıyor ben zaten uzun uzun problemleri anlatmadım kadının benden tatlı beklemesinin altında yatan zihniyeti açıkça belirttim illaki detay vermem gerekmiyor. Ayrıca bana söylenilen her tavsiyeyi de denedim. Yazdıklarımı nasıl okuyorsunuz sonrasında nasıl analiz ediyorsunuz ilginç.
Ben analiz etmiyorum ki sadece okuduğumu anlıyorum. Şimdi alıntılamaya üşendim. Hazır tatlı götür dediler, götüremem dediniz. Hayırı anlamıyormuş vs, vs. Ben de en mantıklısı şehir değiştirmek dedim, onu da beğenmediniz. Çözümü yoksa bu konunun niye açtınız konuyu diyorum?

Ayrıca değil 1 saat, akşama kadar beklese evin önünde size ne. Beklesin. Bak küsünce kendi kendine barışıyormuş. Siz küsmesini tolere edemiyorsunuz. Onun da sizin de sınır probleminiz var. Tek suçlu o değil ama.

Eğer sizi gerçekten evlatlarından ayırmıyorsa ve sizde onu anne bildiyseniz lafları batmazdı örneğin kendi anneniz istese sürekli eminim insan onada bi yerde dur der onun gibi düşünün anne yeter ya ben yorgunum yapamam diyebiliriz annelerimize o şekilde anlayacaktır ama evime o kadar kalabalığı istemediğim halde gelecekler diye diretip getiriyorsa ı ıh benlik değil sizde inşallah çözersiniz sorunu
Hayır tabi ki anne gibi değil ben anneme yorgunum desem annemin içi acıyor ve anneme tabi ki çok daha rahat anlatabiliyorum kendimi. Kaynanamın sadece kötü bir insan olmadığını biliyorum ona göre onun düşünceleri doğru bunu da ben değiştiremem sınırı keskin bir şekilde çizmek sorunu çözer inşallah.

Back
X