- 30 Mayıs 2022
- 984
- 1.359
- 31
kör gözunu açınca ilk kırdığı bastonu olurmuşAilesi tarafından hep özgüveni kırılmış biriydi ben aileden hep kendime güven konusunda tam destekle büyüdüm ona da bunun için destek oldum bana içinde yaşadığım ortamdan çıkmamı kendime güvenmemi sağladın sana çok şey borçluyum şu an bu kadar özgüvenli olgun olmamı sana borçluyum dedi dün. Bu ne acı ki onun gelişim sürecine verdiğim katkı bana döndü. İlahi adalet diliyorum sadece.
Nerden başlasam nasıl anlaşılır anlatsam bilemiyorum ama sabır gösterip okuyanlara teşekkür ederim 10 yıllık evliyim ve burada okuduğum boşanma konularından birini de benim yazacağım hiç aklıma gelmezdi
10 yıl boyunca eğlenceli kendimce mutlu olduğumu düşündüğüm sevgili saygılı bir birlikteliğim vardı bu süreçte her evlilikte olduğu gibi küsüp barışan ama sonunda orta yolu bulan bir çifttik yaklaşık 1,5 sene önce tüm düzenimizi bırakıp eşimin iş değişikliği nedeniyle farklı bir şehre yaşamaya geldik. Ve evliliğimizin son 3 yılında da tüp bebek süreçleriyle tabiri caiz ise boğuştuk.
Bu sene tatilde eşim kendinde bir değişim olduğunu artık eskisi gibi olmadığını bana karşı tutkusunun bittiğini ve bu evliliğe devam edip etmeme konusunda net olmadığını söyledi. Ben tabi geçici bir süreç olarak düşündüm ve belli de bunu görmezden gelmek işime geldi
Sonra Kasım ayında son tedavi sürecim için başladığımda emin misin devam etmeyebilir evliliğimiz gibi sözler sarfetti ben tabi tek odak noktam bu tedavi süreci olduğu için yine sustum ve karşılık vermeden sürecime devam ettim son aşamada sağlıklı bir embriyo oluştu transfer edeceklermiş diye mesaj attığımda benim fikrimin bir önemi yok mu ben is-te-mi-yo-rum dedi evet aynen böyle yazdı. Bu benim için bir şok oluşturdu sonra eve geldik tutkusunun olmadığını ilk aşık olduğu zamanki gibi olmadığını evliliğin monotonlaştığını söyleyip durdu. Bunlar zaten kırıcıydı ve ben benim çocuk sahibi olmam için hep beni ertelemesinin öfkesini belirten ve beni yarı yolda bıraktığı için onu affetmeceğimle dolu cümleler kustum kendisine çok sinirlenmiştim. Karşımda beni istemediğini söyleyen bir adam ve benim de elimde her koşulda şu 10 yılda yanında olmak destek olmak için harcadığım zaman vardı. Şehir değişikliğini bile onun isteği içim kabul etmiş ailemden uzağa taşınmıştım. Son 1,5 ayımızı gerek mesaj gerek yüzyüze hesaplaşarak geçirdik ve bugün artık sanıyorum durumu kabullendim.
Şimdi önümüzdeki dönem için kendimi hazırlamak istiyorum ama maalesef ev konusunda net bir fikri yok ve o süreçte aynı ortamı paylaşmamız gerekiyor akşam hiçbirşey olmamış gibi yemek yapıyorum beraber yiyoruz çay içiyoruz sanki iki ev arkadaşı gibi ayrı odalarda uyuyoruz
Gelecek için sen de hemen evlenirsin ha gibi geyikler yapılıyor. Espri yapıp oturup gülüyoruz(şaka gibi) bu arada doktorumla konuştum yumurta dondurma işlemi yaptırıcam 37 yaşındayım dedim çok iyi düşünmüşsün diyor.
İş yerindeki sorunları konuşup ah vah ediyoruz.
Eve geç gelirsem bunu sorguluyor araban yoktu nerdeydin diyor seni ilgilendirmez dediğimde ama daha evliyiz sonuçta diyor. Ben sormuyorum bile. Gelen tüm mesajlarımı merak ediyor. Prensim yazan ismini değiştirdim diye trip atıyor ama düğünüm olursa altın al gel diyor.
Daha ne avukata gittik ne dava açtık bu arada şu 1 aylık süreçte tekrar deneyelim dedim hep beni reddetti. Şimdi benim de hevesim kaçtı hatta bugün böyle dedim ama dönüp devam etsek ben sana asla güvenemem artık benim yanımda arkamda olduğuna inancım kalmadı dedim. Aileme söyledim durumu terapiler aldım tek derdim kendimi sağlıklı ve sağlam tutmak şu an.
Peki şu an niye yazıyorum merak ediyorum sevgili kardeşlerim bu durumu yaşayan, şu durumda benim göremediğimi gören var mı bakış açımı değiştirmek için danışıyorum sabır gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
Kesinlikle size hak veriyorum. Benim kasdettiğim tekrar denemek için zorlamak yerine direk terketmek anlamı içindi aslındaHayır adam gidecek evden.
Kadın niye gidiyor.
Boşanmak isteyen o evden gider.
Sakın ama sakın o evden çıkma.
Lütfen yanluş yönlendirmeyin bilmeden
Hayır işte adam evden çıkıp davayı da adam açmalı .
Arkadasu yanlış yönlendirmeyin.
Bütün haklarını alması için adamın dava açması gerek.
Adam yüzde yüz kusurlu olucak işte o zaman.
Şimdi bilerek konu sahibine pıskolojık baskı yapıyor amacı yeter artık deyip evden kaçırmak ve davayı açtırmak .
Sonra o istedi deyip sıyrılacak.
Akıllı ol konu sahibi hemen avukata danış
Haysiyetimi koruyacam diye de 5 kuruşsuz kapı önüne konulmasın.E iyi o zaman, böyle haysiyetini yavas yavas kaybederek devam etsin yasamaya
Hep böyle güçlü ol, acı ama bu tecrübeden sonra kendine daha çok değer vereceksin ve kimse bir daha yıkamayacak seni inşaallahÇok haklısınız kafam daha net artık ben de gitmesini isteyeceğim bir zahmet kendine bir düzen oluştursun ya da ne yapıyorsa yapsın buradaki çoğu kadının bakış açısı ayna oldu bana şu an onun gözünde umutlanan her zaman hazır olan kişiyim ilişkim boyunca da hep alttan alan ve kabullenen oldum sindirildim yıllar içinde ve şu an benim ona verdiğim tavizler nedeniyle istenmiyorum o zaman ben de onu istemiyorum hayat bu bir sefer gelicez tabiki mutlu olmam için elimden geleni yapıcam
Haysiyetimi koruyacam diye de 5 kuruşsuz kapı önüne konulmasın.
İntikamını alsın bu adamdan
Adam evden gitmeli zaten.Bisey istemiyorum diyor zaten.
Varsa Mal mülk yari yariya paylasilir biter.
Kendi avukata gitse, kendi bi Protokoll hazirlatsa hersey kendi istedigi gibi olacak.
Ne bu böyle. Adam cani isteyince Kari koca ol, istemeyince ev arkadasi
Ailesi tarafından hep özgüveni kırılmış biriydi ben aileden hep kendime güven konusunda tam destekle büyüdüm ona da bunun için destek oldum bana içinde yaşadığım ortamdan çıkmamı kendime güvenmemi sağladın sana çok şey borçluyum şu an bu kadar özgüvenli olgun olmamı sana borçluyum dedi dün. Bu ne acı ki onun gelişim sürecine verdiğim katkı bana döndü. İlahi adalet diliyorum sadece.
Çok teşekkür ederim ama ben de o aşamayı geçtim istemiyorum onu artık güvenemem o kadar inanmıştım ki şu hayatta ne olursa olsun o olacaktı yanımda inanılmaz bir güven kırılması yaşadım kolay kolay kimseye güvenemem o bana bunu yaptıysa ben artık kusura bakmasın kimseye öncelik de vermem. Beni kısıtladığı herşeyi koşulsuz kabul etmiştim tek nedeni beni sevgisiyle boğan bu adama güvenmemdi.Uzulmeyin lutfen. Ben size sonucu soyliyim esiniz gelecek ve psikolojisinin cok bozuk oldugunu soyleyecek ve kaldiginiz yerden devam edeceksiniz. Sadece biraz sabir. Yukarida size benzer bir konudan bahsetmistim surec bu ya da benzeri sekilde ilerlemisti. Yazdiklariniz cok tanidik geldi.
Çok teşekkür ederim ama ben de o aşamayı geçtim istemiyorum onu artık güvenemem o kadar inanmıştım ki şu hayatta ne olursa olsun o olacaktı yanımda inanılmaz bir güven kırılması yaşadım kolay kolay kimseye güvenemem o bana bunu yaptıysa ben artık kusura bakmasın kimseye öncelik de vermem. Beni kısıtladığı herşeyi koşulsuz kabul etmiştim tek nedeni beni sevgisiyle boğan bu adama güvenmemdi.
Kesinlikle yine ona konfor alanı oluşturup bu evden gitmicem çok rahatsız olursa kendi gidebilir ama arkadaşlarımın söylediği gibi süreci onun seyrine bırakmadan artık yavaştan bul kendine bir yer git lütfen diyerek. Pişmanlığını görmek istiyorum çünkü 10 yıllık emeğimi çöpe attı ona yaptığım her desteği hiçe saydı ilahi adaleti görmek isterim fakat fikrim değişmez istemiyorum.
Yaşadıklarıniz çok üzücü ama ben sizin adamdan kopacaginiza hiç inanmıyorum. Adam ne acı ki sizi tapusu altinda görüyor hala sorguluyor üstüne dalga geçer gibi evlenirsem altın takar misin diyor . Siz bu adama yemek yapıyorsunuz zıkkımin kökünü yesin. Adam hayallerinizi mahvetmisÇok teşekkür ederim ama ben de o aşamayı geçtim istemiyorum onu artık güvenemem o kadar inanmıştım ki şu hayatta ne olursa olsun o olacaktı yanımda inanılmaz bir güven kırılması yaşadım kolay kolay kimseye güvenemem o bana bunu yaptıysa ben artık kusura bakmasın kimseye öncelik de vermem. Beni kısıtladığı herşeyi koşulsuz kabul etmiştim tek nedeni beni sevgisiyle boğan bu adama güvenmemdi.
Kesinlikle yine ona konfor alanı oluşturup bu evden gitmicem çok rahatsız olursa kendi gidebilir ama arkadaşlarımın söylediği gibi süreci onun seyrine bırakmadan artık yavaştan bul kendine bir yer git lütfen diyerek. Pişmanlığını görmek istiyorum çünkü 10 yıllık emeğimi çöpe attı ona yaptığım her desteği hiçe saydı ilahi adaleti görmek isterim fakat fikrim değişmez istemiyorum.
Kimin acmasi dogru? Davayi kim acarsa kendi haklarini ister. Karsi taraf acarsa o da kendi hakkini ister. Isterse iki taraf birbirine karsilikli acar, dosyalar birlestirilir. Kusur oranina gore kimin hakli olup olmadigina bakilir.Hayır hayır onun açması daha doğru .
O zaman oturun bu akşam karşısına, artık anlaşmalı boşanalım deyin, şartlarınızı konuşun ciddi ciddi ne bekliyorsunuz?Ben koşullar ne olursa olsun devam etmek istemiyorum zaten güvenmiyorum artık ona
Koştura koştura avukat bulman lazım. Hemen! Maddi olarak da hazırlaman lazım. Kendini düşün. 3 sene önce defolup gitseymiş keşke, bencil yaratık. Tekrar evlenmeyi de düşünüyor yarın bir gün 6 ayda evlenip çocuk yapar sen 27-37 çocuk ideal yapılacak yaşta bu adama harcadığınla kalırsın. Lütfen kendini düşün. Her şeyi ayarla ve adamla konuş, sonra bir hafta süre ver veya üç gün daha fazla değil. Süre bitiminde de adamın valizini hazırla ve kilit değiştir gönder adamı.
O seni sevgiye boğan pezo çocuk konusunda seni bıraktı, şımarıklık yaptı şimdi bir de iyice yavşak yavşak düğünüme gelirsin esprisi yapıyor
Evet ben de kendime inanmıyordum ama sanıyorum bu alışkanlık verdiğin emek çöp oluyor hissi bunu aşmalıyımYaşadıklarıniz çok üzücü ama ben sizin adamdan kopacaginiza hiç inanmıyorum. Adam ne acı ki sizi tapusu altinda görüyor hala sorguluyor üstüne dalga geçer gibi evlenirsem altın takar misin diyor . Siz bu adama yemek yapıyorsunuz zıkkımin kökünü yesin. Adam hayallerinizi mahvetmis
Yahu dükkanın önünü kapatmasin . Belki gerçekten biriyle evlenip çocuk yapacaksınız. Yaşınız daha geçmemiş ki neden zorluyorsunuz . Yok ben boşanmak istiyorum bosanmka istiyorsanız siz bir şeyler yapın egosunu okşamayin bu adamın artık
Ben burada söylenenleri çok iyi anlıyorum bir beklentim de yok bu ilişkiden inanın sadece çok dağılmak yıkılmak istemiyorumBosanmayacak ki. Yukarida son mesajini alintiladim koyu isaretledigim cumlelerini bir oku. Adam bosarsa kurtulur.
Evet ben de kendime inanmıyordum ama sanıyorum bu alışkanlık verdiğin emek çöp oluyor hissi bunu aşmalıyım
Ben burada söylenenleri çok iyi anlıyorum bir beklentim de yok bu ilişkiden inanın sadece çok dağılmak yıkılmak istemiyorum