Az once yazacaktim da sizin kirilacaginizi dusunup susmak istemistim.
Kendisinin enayi yerine konuldugnu dusunuyor diye gecmisti aklimdan. Ancak asil sorun eski kiz arkadasinin bunu demesinden ziyade onun kendisinin buna inaniyor olmasi...
Hic kendinden emin olgun biri izlenimi uyandirmiyor maalesef.
Bu arada guveninizi bosa cikarmak istemezdim ama pek bu tip insanlari tanidigim soylenemez.
Genelev icin bile asıl ahlaksizligin oraya giden erkekte oldugnu dusunurum.
Bence bir insan ya sevdigi biriyle paylasim icinde olur ya da kendi prensiplerine gore nikahi bekler.
Bunun disinda insanlara gorunuste saygili davranip ozunde cinselligi takinti haline getiren kisilerin, kendi dusuncelerinin tersi yonde bir durumla karsilastiklarinda bazi seyleri hazmedememesi dogal, henuz kendi celiskilerini cozememis sonucta.
Dolayisiyla nerde nasil davranacagini kestiremedigimden uzak dururum,
ya yozlasmaya aciktirlar
ya da sizi birey olarak kabul etmeksizin baskalarinda yasadiklari sotaile suclama yoneltirler (hatta ayrilmadigi taktirde baski kurmaktan da geri durmazlar)
Maalesef eski sozlunuz her ikisini de yapmis, bir tek barismayarak sizi fanusa kapatmamak gibi birsey yapmaktan geri kalmis...
(Fazlasiyla genelleme yaptigmin farkindayim ancak benzer dusuncelerin kirintisina dahi sahip olan insanlarin ne baskalarini sozlu yargilamalarinda ne de kendi iliskilerinde farkli davrandiklarini gormedim.)
Ilerde barisirmisiniz bilemem ama bence onun once kadina saygiyi ogrenmesi ve kendi celiskilerini cozmesi gerek...
Yazdiklarinizi dikkatle okudum ama iki noktaya itiraz etmek istiyorum.
İlki; çok idealize şeylerden bahsediyorsunuz. Bu ülkenin erkeklerinin zaten tamamina yakini ruh hastasi seviyesinde davranışlara sahip kişiler.
Mesela benim şerefsiz eski sevgilim pek coklarina gayet düzgün biri gelebilir. Ya da yengemin aldatan kocası...
Zamaninda İyi niyet i, iyi niyeti gösterdiği kiz tarafindan yüzüne karsi "Enayisin sen" diye suistimal edilmiş,
Ve bir sure sonra ayni sekilde yabancı bir adam e mail yollayip eski sevgilisinin zamanında söylediğine benzer şeyler tekrarlayinca kitaplarda normal davranış" diye yazan şeyler gerçek hayata uymuyor. Emin ki pek çok mükemmel! Adam olgun davranmayacaktir.
Ayrica sozlumun karakterini değil;çogu kişinin agir olarak niteleyecegi krizler karsisinda verdiği tepkilere bakarak değerlendiriyorsunuz.
Burada tutum değil tepki var.
Ve de tahmin edersiniz ki buraya her şeyi anlatmiyorum.
Sadece tek satir bilginin, yorumunuzu ne ölçüde değiştirdiği ortadayken, her şeyi bilmeden ortaya atilan kalip yargilar yaniltici olabilir.
Sonuç olarak herkesin bi yasanmisligi var. Bizi diğer insanlardan ayiran da bu yasanmisliklar.
Bunlar düzeltilmesi gereken hastalıklar değil; ayni problemi tekrar yaşamamak için kafamiza kazanan dersler.
Muhtemelen ben ileride bu ilişkide aldigim derse göre yoğurdu üfleyerek yaklasacagim.
Eski sozlum de bir süre charly sheen gibi takilip komsu kiziyla evlenecek. "Kirmizi çizgilerimi bilsin diye ayrilma sebebimizi ona anlattim" "senin bakireligine takmiyorum ki; şimdiki kiz arkadaşım da bakire değil" dediğine ve kiz arkadaş inin buraya bi kaç haftalık gezmeye geleceğine göre sanirim o da dersini almış. Ki Eski gerginliği yerini enerjik liğe birakmis adamin. Bir şeyleri çözdüğü ortada. En azından onun için mutlu oluyorum.
Simdi bu adama "geçmişi unut, karsina çikan her kadin ayri BİR birey, 3. Sevgilin eğer düğüne kadar bekleneni isterse bekleyeceksin" diyemezsiniz. İsterse saygi göstermez; terk eder. Bu Mantiken yanlis ama ama fiiliyatta doğru. Tipki taciz edilmiş bir kizin yeni erkeklere önlem alarak yaklaşması gibi.
Biraz ciddi olmak kendimi daha iyi hissettirdi sağ olun.
Doğrudan kişilik profillerinde girdiğinizde göre psikolojiye yabancı değilsiniz. Ben de bir öğretmen olarak psikolojiyi severim.