- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
Evlenmeden önce aşk ve sevginin gölgesinde herşeyi toz pembe gördün.
Yaşayınca öğrendin ama evlendin bikere...
arkadaşlık isteği gönderdim canım kabul et dertleşiriz arada çok ihtiyacımız war dertleşmeye bide hamileyim çok bunladım .çocuguma eşya aldırmıcaktı kaynanam görümcemn kızından kalanlar war die bende bagırdım kaynanama bnm çocugum yetim deil babası war dedm sessiz kalma tepene çıkarlar cnm
hele birde çocuğunuz olursa o parayı asla biriktiremezsiniz. aynı evde yaşasam bende senin gibi bunalıma girerdim, çok zor gerçekten. ben olsam senin yerinde kayınvalidemle ya da kayınpederimle konuşurdum. çünkü eşin laftan anlayan bir insan değilmiş maalesef. al karşına birisini, "anne ya da baba, ben sizi çok seviyorum ama çevremdeki bütün yeni evlilerin kendi düzenleri kendi eşyaları var bende istiyorum çok üzülüyorum gördükçe. oğlunuzu ikna edemiyorum bana yardım edin" derdim. bence senin başka çaren yok kaderiminoyunu.
herşey eşimizde bitior canım aynı seninkin dediklerini diyor allaım yardım etseni o kadar ıyı anlıyrumki bende aynıdertden muzdaribim bende ayrı ev istiyorum ama sadece ben istememle olmuyor ama sorun eslerimizde onlar ısteseler yapabilirler ama oyle yasamak onlara rahat geliyor benimkide aynı ben burda ev varken ne diye kıra vericem diyor ancak ev alınca cıkıcaz diyor o zamana kadar ne kadar yıpranacagımı dusunmuyor insallah allah yuzumuze bakar benimde hep hayalım kocamla bırlıkte kendı evim olması
bak canım ne yap biliyomusun öncelıkle ayrı ev istegınden vazgecme ve zaman zaman bunu dıle getır eşine de aynı bize dedıgın gıbı güzelce tatlılıkla banyomu rahatca yapamıyorum rahatca tuvalete gıdemıyorum acıkınca ıstedıgım saat yemek yıyemıyorum ve işlerden güçlerden çok yoruluyorum istedıgım gıbı gıyınemıyorum sana istedıgım gıbı davranamıyorum de..ve hiçbir zaman alışmış görünme zaman geçtıkçe de alışamıyorum dıye belırt eşine kötü oldugunu hissettır mutsuzum burda dıye çünkü evım gıbı degıl de onu da kırıp savunma yapmak ya da senınle tersleşmek zorunda bırakma.. artık başta orda yasamayı kabul ettıgın için sadece eşini ikna etmen lazım bunun dışında da canının istediği gibi davran sıkma kendını ne kadar öyle hıssetmesende orası senın evın bu kötü bı süreç ama ne kadar az üzülerek atlatırsan o kar eşine alışamıyorum de ama her işini de canının istedıgı gıbı yap sıkılınca odana çekıl istedıgın gıbı yemegını yee.. kalabalık olmak zor.. arasıra eşin dışarı dolaşmaya cıkarsın senı hatta sık sık..sallama onları hiç anlasan varmı kimse anlasamıyo kv kp le ne düşünürse düşünsünler hep neler yaşıyoruz.. inşallah bır an evvel evıne gecersın zor çünkü bunları yaşamak.....
selam canım bende seninle aynı durumdayım ama allaha şükür benim kv ve kp karışmaz bize, bizde paramızı biriktirip ev alıp kendı evimize çıkcaz inş. ama ikimizde çalışıyoruz eşin o maaşla yapamaz ev mi geçindirecek para mı biriktirecek kendi üzme sıkıntıya sokma kendi biraz rahat olmaya çalış kafana takma herseyi olan sana olur kesinlikle çalışmalısın hem daha hızlı birikim yaparsınız hem evden biraz uzaklaşırsan daha iyi hissedersin kendini , eşine sürekli şikayet etme tartışmaya girme bu işini kolaylaştırmaz zorlaştırır eger sendn soğursa ne yaparsan yap annesini dinleyecektir en çok buna dikkat etmelisin
size katııyorum.. gelinleri alıncaya kadar "aayy canım gelinim, güzel gelinim.."
O GELİNLERİN ANNELERİ DE BİRİCİK KIZLARINI, GÜL GİBİ BÜYÜTÜYORLAR.. sonra hizmetçi muamelesi görüp, oğlumu benden kopardın tribine girip veryansın yapmalar! (yakından çevremde örneklerini görüyorum)
o gelinlerde çook şanssız öyle kaynanaları olduğu için
benden yana da yanlış anlaşılma olmasın lafım, aynı şeyleri yaşamayan ve empati kuramayanlara..
ailenin zaten imkanı yokmuştu.düğünü bile kredi çekerek yapmışlar buna rağmen oğullarının parasına dokunmuyorlarki ilerisi için faydası olsun diye.aile bu kadar yardım ederken veryansın ediliyor ya en çok ona içerliyorum.konu sahibi sürekli hizmetçilikten bahsediyor.evlenipte,kaynana yanında yan gelip yatacağını mı düşünmüştü,tabii ki yapacak.kaynana genç ama gelin de kaynanadan genç,üstelik diğer konusunda yazmaya devam ettikçe kaynananın yaptığı işlerden de bahsetmişti.
ben konu sahibinin eşinin ailesine acıyorum.konu sahibinin zorlamasıyla düzenlerini bozup oğullarını evlendirmişler ve daha 1. aydan itibaren veryansın etmeye başlamıştı.gene iyi aileymiş ben bu durumda oğlumu asla evlendirmezdim.kız istediği kadar evlenelim diye hoplasın
arkadaşlar söylenecek her şeyi söylemiş ama benim de dikkatimi bi nokta çekti.
bence eşiniz ev alma derdinde falan değil. ben siz annesine hizmet edin diye orada kaldığınız da sanmıyorum. bence eşinizin keyfi gayet yerinde. hem anası hem karısı yanında. geçim derdi yok. kira derdi yok. çocuk derdi yok...
para biriktirelim diye sizi oyalıyor ama bence asıl bu rahatı bırakmayı istemiyor. burada bunca kadın o para ile ev almanın ya da ayrı eve çıkmanın mümkün olmadığını idrak ediyorsa az çok sizin eşiniz de ediyordur.
mahremiyete gelince... bazı erkekler bunu da takmaz maalesef. yani şöyle söyleyim, eşimle başbaşa oturalım, sohbet edelim, tv izleyelim diye bi dertleri yoktur. affınıza sığınarak söylüyorum cinsel anlamda yani yatak odasındadır karıları ile iletişimleri sadece. yani sizin bunalmalarınızı eşiniz anlamıyor olabilir çünkü belki de o bir arada olduğu bu hayattan çok memnundur. sizinle yalnız kalamadığı için şikayetçi değildir...
iş konusuna gelince, bence bu noktada akıllı davranın. tüm ütüyü bi anda yapmayın mesela. yaptınızsa şikayet eder gibi değil politik bi şekilde bunu eşinize hissettirin. o gece yorgun olun misal. gün boyu çok yoruldum deyin. böylelikle iş yükünüzü azaltın önce. önce o evdeki hizmetçi konumundan sıyrılın. daha sonra iş ve belki ayrı ev. tüm bunlar bir anda olmaz. adım adım yapmalısınız. umarım düzelir her şey. sevgiler...
bana kalırsa bu bır cozum asla degıl ve cok itici bi durum.canım senin eşine yapabileceğin yegane yaptırım yatak orucu uygulamak. madem başbaşa kalmayı sadece yatak odasından ibaret görüyor, tamamen cinsellikten olsun da görsün o zaman.
tamam saygım var ama banada saygı duyulmasını istiyorum egem in yaptığım yorumlar öyleki sanki çok büyük hatalı biriymişim gibi yazıyor..eski konum yok diye inkar da etmiyorum..yok orda şöle yazmıştı sora üyelini iptal ettirmişti falan yazıyor bazı üyelerde aaa orasını bilmioduk bilseydik yorum yapmazdık yazıyor bende bunu anlamıyorum...bilecekleri şey neydi de pişman oluyorlar verdiği akıllarda...benzaten üyelik iptalini mecburiyetten istedim en kısa zamanda dönücem dedim...neyse uzaktan kolay görnüodu herşey.....artık bende ayrı ev açamıcakların evlenmemesi kanatindeyim...anca gözüm açıldı sorunlarımda buyüzden doğdu zaten...eşim ailesiyle yaşayor ya soğuyorum ondan sanki onlarsız yaşamayamaz gibi gelior çocuk gibi gelior bana..ama hatanın bi kısmıda bende evet kabul ediyorum allah kahretsin ki olsun birdururuz dedim ama onu dememinde sebepleri vardı mecburdum...Birincisi Egem senin ablan belki annen olacak yaşta, senden daha fazla gün görmüşlüğü var emin ol, eski konuyuda sen açtın neticede tabiki bağlantı kuracak
İkincisi bu sözüm genel, kira olur kendi evi olur orasını bilemem ama ayrı ev açamıcak durumda olanlar evlenmesin, karı koca çalışır 1+1 bile olsa bi ev açılır, nişanlıyken herşey enine boyuna konuşulsa eş adayı dev aynasında değil boy aynasında görülse belki daha mantıklı evlilikler yapılabilir
seninde allah yardımcın olsun cnmSeni o kadar cok iyi anliyorumki ayni sinavdan ben gectim dedigin gibi yapti bir cahillik beraber oturalim dedim yurt disina gelin gittim tek basima olmamayayim gurbet el bana ana baba olur dedim saflik yasta kucuktu kabul ettim beraber oturmayi...kv.calisiyordu evin butun yuku bendeydi afedersin giydigi donunu bile yikar odasina koyardim yaranabildimmi hayir haaa birde 95 yasinda bir babannesi vardi onlarin disinda gorumcemde evli iki ayda birgelir iki aya yakin kalirdi sabahtan aksama giderdi disarilarda dolasirdi ogluda vardi bana birakirlardi dusun artik halimi...oyle boyle 3 sene gecirdim evimi ayirdim inan EVLI oldugumu ozzman anladim cunku ondan once HiZMETCI idim...bir sene iki ay ayri evdeydim simdi yine beraberiz mustakil ev aldilar alti onlarin ustu bizim asagi katin baya elden gecmesi gerek o yuzden suan beraberiz yatmadab yatmaya asagidalar yapicak bisi yok saberetmek disinda canim haaaa tek sey kocanin altindan girip ustunden cik ben hergun hergun ben becburmuyum kardesinin kocani cekmeye de seninle sarilip film izlemek istiyorum bu ne zaman olucak deeee sakin pesetme arkadasim bol bol dua et birde napip et calismaya bak izin vermiyorsa kursa git bisiler yap evde tikili kalma...gerekirse karsisinda agla sizla ama ikna et en guzel zamanlariniz bu gunlerini sakin kotu bir ani olarak dusunmene izin verme tepkini belli et Allah yardimcin olsun
ev ustune ev kurulmaz dıye bosuna dememısler ya canım helekı evlenır evlenmez daha evlılıgını yasayamadan kv evıne gelın gıtmen cok cok kotu bırsey.ama sımdı ev almanda cok cok onemlı bıraz ev alıcam dıe dusunerek sabretmeye calış ve de esine ya kıraya cıkarız yada ben bır ıse gırerım ıkısınden bırısını secmek zorundasın de ve bı sure muddet tanı kararını vermesı ıcın.ısmek kursları ucretsız yada haftanın bıkac gunu okurslara katıl kafanı dagıtck bısıler bul yanı boyle depresiflık nereye kadr bosuna kendını uzme.ama sakın he dıyım bı bebek olmasın yoksa yıllar yılı bırlıkte yasamak zorunda kalırsınız
canım senin eşine yapabileceğin yegane yaptırım yatak orucu uygulamak. madem başbaşa kalmayı sadece yatak odasından ibaret görüyor, tamamen cinsellikten olsun da görsün o zaman.
bana kalırsa bu bır cozum asla degıl ve cok itici bi durum.
neden itici olsun ki konu sahibinin elinde olan tek şey. evliliği cinsellikten ibaret gören böyle kafalara bir şekilde evliliğin cinsellikten ibaret olmadığını, erkeğin sadece yatakta erkeklik değil, sorumluluk babında da erkeklik yapması gerektiğini anlatmak lazım bir şekilde.
malesef evlenmeden önceki gibi hayat toz pembe değil gençlerin artık bunu idrak edip ona göre evlenmesi gerekir,
cicim günleri geçip gerçekle yüzleşince hayat zindan oluyor anlaşılan ,
olan olmuş artık sende o cahillikle aynı eve tamam demişsin şimdi ahlayıp vahlamayı bırakarak eşine destek olmalı
ev için çare bulmalısın kayınvaliden ne kadar iyi de olsaydı ev ev üstüne olmaz.
çocuk en son çare söyleyim mümkünse işe felan gir ,ev almak daha zor olursa ufak kiralık bir eve çıkın ama bu durumu idare
edecek eşine destek olacak kişi sensin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?