• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrı ev istiyorum:(

Canim bu konuyu takip ediyorum ve bir cok arkadasin dediklerine bende katiliyorum..
Ilk once esini kesinlikle calisman icin ikna etmen lazim cunku onun maasiyla gecinmeniz cok ama cok zor.
Ikincisi sakin ama sakin daha bebek yapayim deme masraflariniz 2ye katlanir ve o evden asla cikamazsiniz :20: onu gectim esin ailesinin torunlariyla ilgilendigini gorunce iyice oturdugu yerde oturmak isteyecektir. Evliliginizi duzeninizi oturtmadan bence cocuk dusunme derim ben.
Bir sure daha pozitif dusunmeye bak bunu sonucunda sevdigin insan icin yapiyorsun her ne kadar zor olsada anca boyle psikolojini duzeltebilirsin canim.
Oda olmadi elinden is geliyorsa evden biseyler yap ve sat. Facebookta pasta borek yapip evden satanlar bile gordum yani olmadi el isi filan yaparsin.
Su anda yapabileceginiz en iyi sey az daha sabredip para biriktirmek ve bir turlu ek gelir saglamak. Allah yardimcin olsun canim lutfen sabret.

$27267_589791837704927_1261245402_n.png
:ssz::ssz:

canımm yaşaığımız yerde 70 75 80 e güzel evler var

evet tahmin edebiliyorum. istanbulda olmaz ama ankara ve başka yerlerde bulablirsiniz. daha azınıda bulablirsiniz. daha küçük ve geçici bir ev alıp, durmununuz iyi olursa sonra güzelini alırsınız.

Böyle konuları gördükçe harbi kızıyorum.

Kocanıza evlenip kayınvalideyle oturma konusunda baskı yapan sizsiniz,ama 4 ayda sinir krizleri geçiriyorsunuz.

1100 lira maaşla bu adam sizi hem kiraya eve çıkartıp,hem ev kredisini nasıl ödesin.

Diyelimki bitmiş ev aldınız krediyle ;kira yerine ev kredisi ödeyeceksiniz,kiraya 300 liraya tutacağınız en basit eve bile kredi çekerseniz ödeyeceğiniz para aylık 700 lira olur.

1100 liranın 700 ünü krediye verseniz 400 liraya elektrik su ,doğalgaz ve telefon ödersiniz.Elinizde sadece eşinizin işe gitmek için dolmuş parası kalırsa dua edersiniz.Ne yiyecek,ne içeceksiniz.

Şu yukardaki tabloya bakarsak sizinde işe girmekten başka hiç çareniz yok ve siz hala bebek istiyorum diyorsunuz.Yakın zamanda hamile kalırsınız ,o zaman 5 sene daha çalışma ihtimaliniz kalmaz.

Beklentiniz nedir anlamadım,kayınpeder size ev alsın ,siz çocuk doğurun ,çalışmayın,mutlu mesut yaşayın.

Nerde bu yoğurdun bolluğu:ssz:

tabi oğullarını alıncaya kadar canım annecim sonra kaynana dimi
valla kaynanalarda bence oldukça şanssız sizin gibi gelinlere sahip oldukları için
onlarda oğullarını evlendirirken nice ümitlerle alıyorlar o gelinleri
HİÇ DÜŞÜNMÜYORLAR BU SEVDİĞİM ADAMI ONLAR BÜYÜTÜP YETİŞTİRMİŞLER
YANLIŞ ANLAMA OLMASIN SİZE DEĞİL YAZDIKLARIM GIYABINDA ÜST KATTAKİLERE BİLE TAHAMÜLÜ OLMAYANLARA

size katııyorum.. gelinleri alıncaya kadar "aayy canım gelinim, güzel gelinim.." :ssz:

O GELİNLERİN ANNELERİ DE BİRİCİK KIZLARINI, GÜL GİBİ BÜYÜTÜYORLAR.. sonra hizmetçi muamelesi görüp, oğlumu benden kopardın tribine girip veryansın yapmalar! (yakından çevremde örneklerini görüyorum)

o gelinlerde çook şanssız öyle kaynanaları olduğu için :ssz:

benden yana da yanlış anlaşılma olmasın lafım, aynı şeyleri yaşamayan ve empati kuramayanlara..

ama bu bazı gelinler içinde geçerli
evlenene kada anneciğim falan ondan sonra kaynanatör.
ben mesela etrafımda çok gördüm : aşkım evlenelim, annenlerle otururuz, para biriktiririz, şöyle böyle, evlendikten sonrada kocalarına baskı yaparlar.

Böyle konuları gördükçe harbi kızıyorum.

Kocanıza evlenip kayınvalideyle oturma konusunda baskı yapan sizsiniz,ama 4 ayda sinir krizleri geçiriyorsunuz.

1100 lira maaşla bu adam sizi hem kiraya eve çıkartıp,hem ev kredisini nasıl ödesin.

Diyelimki bitmiş ev aldınız krediyle ;kira yerine ev kredisi ödeyeceksiniz,kiraya 300 liraya tutacağınız en basit eve bile kredi çekerseniz ödeyeceğiniz para aylık 700 lira olur.

1100 liranın 700 ünü krediye verseniz 400 liraya elektrik su ,doğalgaz ve telefon ödersiniz.Elinizde sadece eşinizin işe gitmek için dolmuş parası kalırsa dua edersiniz.Ne yiyecek,ne içeceksiniz.

Şu yukardaki tabloya bakarsak sizinde işe girmekten başka hiç çareniz yok ve siz hala bebek istiyorum diyorsunuz.Yakın zamanda hamile kalırsınız ,o zaman 5 sene daha çalışma ihtimaliniz kalmaz.

Beklentiniz nedir anlamadım,kayınpeder size ev alsın ,siz çocuk doğurun ,çalışmayın,mutlu mesut yaşayın.

Nerde bu yoğurdun bolluğu:ssz:
ailenin zaten imkanı yokmuştu.düğünü bile kredi çekerek yapmışlar buna rağmen oğullarının parasına dokunmuyorlarki ilerisi için faydası olsun diye.aile bu kadar yardım ederken veryansın ediliyor ya en çok ona içerliyorum.konu sahibi sürekli hizmetçilikten bahsediyor.evlenipte,kaynana yanında yan gelip yatacağını mı düşünmüştü,tabii ki yapacak.kaynana genç ama gelin de kaynanadan genç,üstelik diğer konusunda yazmaya devam ettikçe kaynananın yaptığı işlerden de bahsetmişti.:50:

ben konu sahibinin eşinin ailesine acıyorum.konu sahibinin zorlamasıyla düzenlerini bozup oğullarını evlendirmişler ve daha 1. aydan itibaren veryansın etmeye başlamıştı.gene iyi aileymiş ben bu durumda oğlumu asla evlendirmezdim.kız istediği kadar evlenelim diye hoplasın:51:

ama bu bazı gelinler içinde geçerli
evlenene kada anneciğim falan ondan sonra kaynanatör.
ben mesela etrafımda çok gördüm : aşkım evlenelim, annenlerle otururuz, para biriktiririz, şöyle böyle, evlendikten sonrada kocalarına baskı yaparlar.

Aynen benim çevremde de var
Hatta bu sebepten tüm sülaleyi katıp karıştıran biri
Önce hadi bir an önce evlenelim demiş, çocuk durumum yok biraz zaman demiş.. O da olsun ben ailenle otururum demiş ama evlenir evlenmezde baskıya başlamış ayrı ev için..
Borusu ötmemiş
Bir rivayete göre sözünü dinlesin diye eşine büyü yapmış
Eşini kekleyip kendi annesinin sokağında ayrı ev açtırmış ama eşinin ailesinden bir kişi bile kendisiyle konuşmuyo
Arada bir oğulları giderse görüyorlarmış, her gittiğinde de karısı çıngar çıkıyormuş

4aylık evliyim kızlar.başta yaptığım cahillikle eşimin ailesiyle yaşamayı kabul ettim..düğün sabahı dank etti kafama be nasıl bu hataya düştüm diye..ama geri dönüşü yok olan oldu b,iliyorum..4 ay içinde bayağa şeyler yaşadım..sinir krizleri falan...ama yinede halime acıyıpta tamam ayıralım sizi diyen olmadı..eşim burda para biriktirip ev alıp çıkmak derdinde..baze yollar sunuyorum kabul etmiyor..asla kiraya çıkmam diyor kaç kere kavga ettik...baştan konuştuk bunları diyor..ama benim hayatım bitimş durumda .özel hayat yok,banyo ,uyku,gezme herşey sorun..hizmetçilik sadece bu evlilik..okadar çok pişmanım ki ..bu ev bana batıyor artık bende onlara batıyorum biliyorum ama sabret diyor eşim daha şimdidien sabrım bitti..kayınpederden çeiniyorm kaynanayla anlaşamıyorm görümce evleneli 1hafta oldu o da kocasıyla herakşam burda. gece wc ye giderken üstümü giyiniorum sora uykum kaçıyor ,acıkıyorum istediğim gibi dolabı açıp yiyemiyorum baba evimdeki gibi gezmeye gitsem acaba şu ne der bu neder allahım yardım et daha neler neler...ben yeni gelinim güya hizmetçilikten başka bi işe yaramıyorum...biara eşimi ikna ettim yaza kredi çekip ev alcaktık kirada 1sene falan durcaktı biz geçecektik ..şimdi ondan da caydı...neymiş biriktirecekmiş..ama hani parayla .maaşı allah izin verirse ocakta 1100 olcak..malesef beni çalıştırtmıyor..zarzor ikna ettim oyalıyor güvenli yer olacak falan filan diyor..ben çalışsam hem evden uzalaşcam hem daha hızlı biriktircem ama öyle bi iş arıyoki asla bulunmayacak..saçmalıyor işte..napcamı şaştım kızlar nolusunuz bana yol gösterin ..eve hiç ısnamıyorm .kaynanamın eşyalarına geldim asla yeni bişey almadılar bana...gelde ısın eve.bana ait hiçbişe yok bu evde..ben çok çıkmaza girdim eşim beni anlamıyor artık yapayalnız kaldım.ailemde sabret diyor anca..ama sabredemiyorum.başta bi hataydı ama nersesinden dönersem kardır sinir hastasıs oldum 4 ayda ilaçsız duramıyorum...bana bi akıl verin..herkez bana acıyor sanki hor gören bile oldu beraber oturuyorum diye..artık kimseyle görüşmeme kararı aldım oyzüen..yeni gelin evi görsem içim yanıyor...eve kapattım kendimi ..hapisteyim resmen ve gün sayıyorum çıkmak için:(

Allah yardımcın olsun canım gerçekten üzüldüm :( çook ama çook zor evet eminimki bunu yazarkende belkide alaya ağlaya bi hırsla bi üzüntüyle yazdın .... evet hatanın en büyüğü senin kesinlkle yanlş anlama yargılamıyorum olabilir insan sewince gözü görmüyor bi anlık herşeye evet diyebiliyor. Ama eşinde de çok büyük sorun var bukadarmı kör olur bi insan sewdiğin hayatını birlştrdiğin kız şuan gözlerinin önünde eriyor çok mutsuz... başlarımm evine arabasına sen senden gittikten sonra.... kirada otrnca noluomuş herkes kirada nolmuşş dünya malı dünyada kalır.. eşinle bunları otorup iyice konuşman lazım olmazsa çekip gidebileceğini anlasın ailenin arkanda oldunuda anlasın.. bu şeklde affdersn ama yatak ilşknzde sorunlu olur ve sana eziyet gibi gelir. Aman sakın diyimm birde çocuk felan yapma evliliğin oturmadan

ayrıca kaynanayla oturulmasa bile yine hizmetçilik yapılacak.
evlilik böyle birşey işte, ev işi, yeri geldimi dışarda çalışma, sorumluluk, bazen sıkıntı.

hayat toz pembe değil.

$423293_515106091857533_696291868_n.jpg

Aynen benim çevremde de var
Hatta bu sebepten tüm sülaleyi katıp karıştıran biri
Önce hadi bir an önce evlenelim demiş, çocuk durumum yok biraz zaman demiş.. O da olsun ben ailenle otururum demiş ama evlenir evlenmezde baskıya başlamış ayrı ev için..
Borusu ötmemiş
Bir rivayete göre sözünü dinlesin diye eşine büyü yapmış
Eşini kekleyip kendi annesinin sokağında ayrı ev açtırmış ama eşinin ailesinden bir kişi bile kendisiyle konuşmuyo
Arada bir oğulları giderse görüyorlarmış, her gittiğinde de karısı çıngar çıkıyormuş

bende tanıyorum öyle birini.
ilkten baskı yaptı, evlenelim evlenelim diye. çocuğun durumu yoktu biraz bekliyelim dedi (daha yeni abisi evlenmişti borç parayla).
ben herşeye razıyım dedi, abinle yengen ayrı eve çıkarlar biz annenlerle otururuz, bende çalışırım para biriktiririz dedi.
yazın resmi nikahı yaptılar, düğünü 2 ay sonra ve bu 2 ay içinde kız değişti. ayrı ev diye baskı yapmaya başladı ayrı ev açıldı. kendi işe girmedi öğlene kadar yatıyor. diğer gelinde öyle ayrı eve geçti, oda yatıyor.
tüm sıkıntı kaynanaya, kayınpedere ve kocalara kaldı, eşşek gibi sabahtan akşama kadar çalışıyolar 2 düğünün borçlarını ödiyelim diye.

Son düzenleme:
bende tanıyorum öyle birini.
ilkten baskı yaptı, evlenelim evlenelim diye. çocuğun durumu yoktu biraz bekliyelim dedi (daha yeni abisi evlenmişti borç parayla).
ben herşeye razıyım dedi, abinle yengen ayrı eve çıkarlar biz annenlerle otururuz, bende çalışırım para biriktiririz dedi.
yazın resmi nikahı yaptılar, düğünü 2 ay sonra ve bu 2 ay içinde kız değişti. ayrı ev diye baskı yapmaya başladı ayrı ev açıldı. kendi işe girmedi öğlene kadar yatıyor. diğer gelinde öyle ayrı eve geçti, oda yatıyor.
tüm sıkıntı kaynanaya, kayınpedere ve kocalara kaldı, eşşek gibi sabahtan akşama kadar çalışıyolar 2 düğünün masraflarını karşılayalım diye.

Evet bu da öyle nikahtan sonra hemen U dönüşü yaptı
Sözünü hatırlatsalar da vay efendim ben yapamıyorum ayrı ev istiyorum dedi
Bi an aynı kişi mi diye düşündüm ama seninkinin abisi varmış, bunun abisi yok
Bi evin bi oğlu ama tanışır tanışmaz 3 ayda evliliğe ikna etmiş kız onu, ailem kötü filan demiş senin ailene can kurban filan demiş keklemiş..

Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın, bir kişi tüm sülaleyi karıştırabilir mi diye aklım almıyordu
Meğer büyü müyü her naneye başvurmuşlar, kendi annesi ile :53:
Çocukta o etki altında mala bağlamış bi vaziyette karısı gel dese geliyo git dese gidiyo
Bi de tabi koz olarak kullanmak adına çocuk yaptı, şimdi çocuğa bile bakmıyo çalışmamasına rağmen aynı mahallede oturan annesi akşamda kocasına baktırıyo..
Çalışmıyo da ağlayıp zırlayıp bişeyler istiyo sadece

Son düzenleme:

Evet bu da öyle nikahtan sonra hemen U dönüşü yaptı
Sözünü hatırlatsalar da vay efendim ben yapamıyorum ayrı ev istiyorum dedi
Bi an aynı kişi mi diye düşündüm ama seninkinin abisi varmış, bunun abisi yok
Bi evin bi oğlu ama tanışır tanışmaz 3 ayda evliliğe ikna etmiş kız onu, ailem kötü filan demiş senin ailene can kurban filan demiş keklemiş..

Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın, bir kişi tüm sülaleyi karıştırabilir mi diye aklım almıyordu
Meğer büyü müyü her naneye başvurmuşlar, kendi annesi ile :53:
Çocukta o etki altında mala bağlamış bi vaziyette karısı gel dese geliyo git dese gidiyo
Bi de tabi koz olarak kullanmak adına çocuk yaptı, şimdi çocuğa bile bakmıyo çalışmamasına rağmen aynı mahallede oturan annesi akşamda kocasına baktırıyo..
Çalışmıyo da ağlayıp zırlayıp bişeyler istiyo sadece

ne kocalar varmış beee
bende anca şiddete başvurduğum zaman birşeyler yaptırabilirim ousa.. :ssz:

ne bilim, büyü müyü tuttumu bilemicem ama, ben bu tür erkeklere sonradan görme diyorum
sanki hayatında karı görmemişi gözü dönüyor, ailesini silebiliyor bi kadın için. hemde böyle bir kadın için

Son düzenleme:
ne kocalar varmış beee
bende anca şiddete başvurduğum zaman birşeyler yaptırabilirim ousa.. :ssz:

ne bilim, büyü müyü tuttumu bilemicem ama, ben bu tür erkeklere sonradan görme diyorum
sanki hayatında karı görmemişi gözü dönüyor, ailesini silebiliyor bi kadın için. hemde böyle bir kadın için

Sen bari açıkça yapıyosun
Gizli saklı bişeyler değil

Evet ama çocuk bi tuhaf zaten bulunduğu ortamda değil sanki
Hayattan kopuk arada sırıtıyo nasılsn dersen cevap veriyo o kadar
Hemde herkese öyle, eşi hariç..

Sen bari açıkça yapıyosun
Gizli saklı bişeyler değil

Evet ama çocuk bi tuhaf zaten bulunduğu ortamda değil sanki
Hayattan kopuk arada sırıtıyo nasılsn dersen cevap veriyo o kadar
Hemde herkese öyle, eşi hariç..

o zaman olabilir
anlatmıştım bi ara anannnemede büyü yapılmıştı.
fena, bu insanlar herşeyi aşmış ya.
allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz, bunun hesabını nasıl vericek?

ben genç kızlarımızı anlamıyorum en baştan beraber oturmanın zor olduğunu tahmin etmeliydin yada ailen seni uyarmalıydı bunu kabul etmemeliydi.sonuçta eşin seni kandırmamış en baştan sana ev alana kadar beraber oturacağını söylemiş hatta bekleyelim bile demiş ama cahillik işte kızlar sadece kavuşalım diyorlar gerisini düşünmüyorlar:50:
neyse artık olan olmuş.eşinin bu maaşla para biriktirip ev alması çok zor ya sende işe girip çalışacaksın yada kiraya çıkacaksınız.umarım bir orta yol bulursunuz:31:

canim benim ya okuyunca nasil uzuldum haline bi cikmaza girmissin insallah hersey gonlune gore olur benimde baya uzun bi iliskim var devam eden o da bana diyor ailemle oturalim bnm annem cok uysaldir kizi gibi gorur seni diyor ama senin durumunu gorunce kabul edesim gelmedi :( aslinda kabul etmeyi dusunuyordum
Konuyu takip edemedim.Belki çok soyleyen oldu sana.Bana biri soylese ya da bu sıteyi onceden takip etseydim boyle bir hataya düşmezdim.Sakın bu hataya düşme benimkilerde melekti sözde.Yaşlılar diye kabul ettim.Bir nefes olsun evde yanlarında diye.Ama o kadar pişmanım anlatamam.Yaşını bilmiyorum 28 yaşındayım abla tavsiyesi olarak al ya da birebir yaşanan biri olarak.SAAKKIIIIIIIIINNNNNNNNNNN derim:52:
:52::52::52:

konu sahibi diğer üyeliğini sildirmişti,orada söylenenler yeterli gelmemiş demekki yeniden konu açıyor.:50:

ne acelesi vardı ise geçinemem,evlenmem diyen adamı birlikte otuuruz diyerek evliliğe ikne etmişti ve evlenir evlenmez de ayrılık planları yapmaya başlamıştı.bir de işlerden kaçmak için bebek planı yapıyordu demekki uygulamaya koymuş.halbuki bebek olursa işleri daha zorlaşacak.:50:

ayrıca ne olursa olsun eşinin ailesi iyi niyetli.aynı evde oturdukları halde maaşlarına dokunmuyor:34:

Konuyu okumadan yorum yapmıştım.Hata etmişim.

ben genç kızlarımızı anlamıyorum en baştan beraber oturmanın zor olduğunu tahmin etmeliydin yada ailen seni uyarmalıydı bunu kabul etmemeliydi.sonuçta eşin seni kandırmamış en baştan sana ev alana kadar beraber oturacağını söylemiş hatta bekleyelim bile demiş ama cahillik işte kızlar sadece kavuşalım diyorlar gerisini düşünmüyorlar:50:
neyse artık olan olmuş.eşinin bu maaşla para biriktirip ev alması çok zor ya sende işe girip çalışacaksın yada kiraya çıkacaksınız.umarım bir orta yol bulursunuz:31:

Aynen oyle hayatı toz pembe sanıyoruz.Bir de gerçek yüzünü gostermeyen cok var(Bu gelinler için de gecerli).Az önceki yorumumda da yazdım.İlk basta calışıyordum.Sonra bebek olunca iş yerimde kapanmıştı işten ayrıldım o zaman anladım kı aynı evde yasanmaz.Belki bir çoğumuzun ilk aklına gelen para biriktirmek geleceğimiz için.Ben de istedim.Ve biriktirdikde ama sonra iş yeri açtık battık daha kotu oldu.O yuzden her seyın hayırlısı istemek gerekiyor demekki.Ben de oyle istedim ama yurekten istememişim sanırım.He ben şükür calışmaya basladım ve artık eskisi gibi sessiz kalamıyorum.Çünkü sınırımı oğlumdan,eşimden cıkarıyorum.Dİşlerimi sıkıyorum.Olan evliliğime oluyor bunun da farkındayım.
Ama çalışmak bir nebze iyi geldi bana.

Back