• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynısını yaşamaktan çok korkuyorum..

Oyle dusunme su an icin onemsiz gibi geliyor sana ama evlilik bu. İleride coxuklar olacak. Ornek veriyorum ciftlerden biri coxugunun daha modern bir egitim almasini isterken, digeri gelenekci bir egitimi tercih edebiliyor. Bu durumda ne yapacaksiniz sizin icin onemli degilse esinizin tercihine birakacaksiniz ya da coxugu ikiye bolup al bu senin gorusun bu benim gorusum mu diyeceksiniz.Eger fikirler ornekteki gibi asiri derecede zitsa onemlidir ama bir orta yol bulunur diyorsa her iki taraf olabilir.
İllaki bazı sıkıntılar olacak ama ikimizin de bu konularda anlayışlı olması lazım.. Söylediginiz gibi çelişkilerle dolu bi ortamda bi çocugun psikolojisi zaten bozulur. Buna müsade etmemek için elimden geleni yaparım.. Ama beni en çok düşündüren nokta bu zaten, çünkü muhtemelen benim ne düşündügüme karışmamayı öğrense bile bunları çocugunun duymasını bilmesini öğrenmesini istemeyecektir..

Oncelikle şunu belirtmek gerekirki senin hayatındaki insan ile evleneceksen sadece onunla evlenmeyeceksin çok sorun yaşarsın ben iki ilişkimi sirf ailesi yüzünden bitirdim niye mi çünkü zamanla eski sevgilinin de ailesi gibi olduğunu gördüm analiz ettim ve ayrıldım yoksa inanin çok sorun yasardım. .
Herkesi herseyine saygı duyan insanlarin olmasi önemli mesela kendi ailem ablam abim annem ben sol görüşluyuz hatta onlar chp ben hdp liyim ne kadar desteklemeselerde gene de saygı duyuyorlar babam ise tam bir sağcı şimdi gelelim nisanlima annesi sol görüşlü diğer hepsi milliyetçi yani mhp herkes birbiri i biliyor saygı duyuyor siyasi tartışmalar olduğunda ise bitince herkes normale dönüyor gene aynılar.. bak bu çok önemli gerçekten bu sadece siyasi görüş te olmayabilir her şey olabilir sen kendine saygı duy karşı tarafta duysun eğer saygı görmüyorsan asla durma oralarda kendine dön. Senin kimsenin gözüne girmeye iyi olmana gerek yok ihtiyacın yok. Sevgilinin bunu düşünmesi bile zor inan.

Ben sacimi kazıtmak istediğimde nisanlim lütfen yapma bak yakında ailemle tanisacaksin büyük insanlar bunlar anlamaz öyle modadan dedi.. çok kızdım çünkü bnm annem babam da büyük ve modadan anlamazlar ve yillardir rengarek saclarima ve daha once yaptigim sacimi kazittigim zaman bisey demediler alistilar zamanla ben onlardan cekinmedigim şeyi başkası için asla yapmak istemem Allah korusun. Ben benim ben nasıl herkesi olduğu gibi sevip kabul ediyorsam herkes de beni olduğum gibi kabul edecek yada etmeyip hayatımdan cikacak
Bu kadar zıt görüşlerde birlikteliğinizi hala devam ettirebiliyorsanız helal olsun ne diyeyim. Hiç duymamıştım bu şekilde birlikte olabilen iki kişiyi, siz ilk oldunuz.. Doğru anladım değil mi nişanlım dediğinize göre birliktesiniz..

İllaki bazı sıkıntılar olacak ama ikimizin de bu konularda anlayışlı olması lazım.. Söylediginiz gibi çelişkilerle dolu bi ortamda bi çocugun psikolojisi zaten bozulur. Buna müsade etmemek için elimden geleni yaparım.. Ama beni en çok düşündüren nokta bu zaten, çünkü muhtemelen benim ne düşündügüme karışmamayı öğrense bile bunları çocugunun duymasını bilmesini öğrenmesini istemeyecektir..
Yani tabiki her insan dusuncelerinde ozgurdur. Kimse kimseye karisamaz. Ama hayat toz pembe degil malesef her dusunceye saygida duyulmaz. Yine ornek verecegim bana gore imralidaki apo iti bebek katiliyken, gozumde insan bile degilken kocamin onu sevip saygi gostermesine goz yumamam bu konuda onun dusuncesinede saygi duymam acikcasi. Yani ya da bana gore colugumun cocugumun geleceginden calan bir partinn mensuplarini desteklemesini de mazur goremem. Hele hele cocugumu bu sekilde yetistirmesine hic musade edemem. Ama dedigim gibi yanlis anlasilmak istemem tabi ama benim icin birinci derecede onemli bir konu siyadi dusunce. Ama siz gozealabilirmisiniz bilemem

Bu kadar zıt görüşlerde birlikteliğinizi hala devam ettirebiliyorsanız helal olsun ne diyeyim. Hiç duymamıştım bu şekilde birlikte olabilen iki kişiyi, siz ilk oldunuz.. Doğru anladım değil mi nişanlım dediğinize göre birliktesiniz..
Evet birlikteyiz hemde o çok koyu bir mhp li ben ise koyu bir solcuyum bi eyleme falan gidemiyorum artık işte sorun o yani :110::mad:

Şu an bi konuyla ilgili fikrimi dile getirdim, sırf verecegi tepkiyi görmek için.. Beni tersledi ailem ve ben aynı düşünüyoruz sen nasıl bizden başka düşünebilirsin. Çok sinirliyim şuan konuşmak istemiyorum falan dedi.. bu şekilde çok fevri davranıyor. Gerçekten korkuyorum bazen, sonumuz kötü olacakmış gibi geliyor o bana böyle davranınca. O kadar inciniyorum ki şuan ona bunu anlatsam asla anlamaz.. Ne acı ki sizlerden başka kimseye anlatamıyorum..
Sen nasıl ben ve ailemden farklı düşünürsün diye sinirlenen Bi adamın sizin düşüncelerinize,dolayısıyla size saygısı yoktur.Dikkatli olun,evlilik konusunda acele etmeyin bence

Evet birlikteyiz hemde o çok koyu bir mhp li ben ise koyu bir solcuyum bi eyleme falan gidemiyorum artık işte sorun o yani :110::mad:

"Sevdiklerinizle siyaset yapmayin,siyaset dostluklari zedeler.Siyasetciler yollarina devam eder,siz dostlugunuzu yitirmekle kalirsiniz.."
okudugumda aklima bu soz geldi ilkin nedense.. :) bence bu konuyu sorun etmeyin iliskiniz saglikliysa es gecin bu tarz seyleri

Farklı şehirlerde yaşıyoruz, düğün dışında aileler çok görüşmeyecegi için çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum o açıdan... Ama ben iletişim halinde olucam ister istemez. Ve beni istemediklerini hissedersem gerçekten çok üzülürüm. o şekilde mutlu olamam kaldıramam bunu..
Eşinle aran iyi olursa,eşin arkanda olursa ailenin istememesi sorun olmaz.Ben de istenmeyen gelindim.Ama eşim hiç taviz vermedi,bana çok değer verdiğini ailesine hep hissettirdi.Ben de saygıda hiç kusur etmeim.Şimdi beni çok seviyorlar,ben de onları çok seviyorum.

Yani tabiki her insan dusuncelerinde ozgurdur. Kimse kimseye karisamaz. Ama hayat toz pembe degil malesef her dusunceye saygida duyulmaz. Yine ornek verecegim bana gore imralidaki apo iti bebek katiliyken, gozumde insan bile degilken kocamin onu sevip saygi gostermesine goz yumamam bu konuda onun dusuncesinede saygi duymam acikcasi. Yani ya da bana gore colugumun cocugumun geleceginden calan bir partinn mensuplarini desteklemesini de mazur goremem. Hele hele cocugumu bu sekilde yetistirmesine hic musade edemem. Ama dedigim gibi yanlis anlasilmak istemem tabi ama benim icin birinci derecede onemli bir konu siyadi dusunce. Ama siz gozealabilirmisiniz bilemem
Bu tarz bi farklılık yok ki aramızda. İkimizde aynı partiye oy veriyoruz ama buda yetmiyor işte, o şekilde bi fark olsa arada zaten imkansız yürümezdi yani. Kimse kaldıramaz böyle birşeyi bunun için siyasetle ilgilenmeye de gerek yok. Çok uç bir durum verdiginiz örnek..

Sevgilin solcuysa zarar gelmez.:)
Şaka bi yana zor bi durum bi taraf fazla sağcı bi taraf fazla solcuysa illa ayrılıklar olur. Olan da sana olur

Bu sözü ona bir yerlerden bulup gösterseniz "Arkadaşlarla siyaset tartışmayın,siyasetçiler yollarına devam eder siz dostluğunuzu bitirdiğinizle kalırsınız." Böyle bir sözdü....

Bu sözü ona bir yerlerden bulup gösterseniz "Arkadaşlarla siyaset tartışmayın,siyasetçiler yollarına devam eder siz dostluğunuzu bitirdiğinizle kalırsınız." Böyle bir sözdü....
Aristotales mö. 4. yüzyılda söylemiş buna benzer bir sözü ama gelin görün ki biz 21. yüzyılda bunu algılayamıyoruz ne acı

"Sevdiklerinizle siyaset yapmayin,siyaset dostluklari zedeler.Siyasetciler yollarina devam eder,siz dostlugunuzu yitirmekle kalirsiniz.."
okudugumda aklima bu soz geldi ilkin nedense.. :) bence bu konuyu sorun etmeyin iliskiniz saglikliysa es gecin bu tarz seyleri
Haklisin çok sorun etmemeye çalışıyorum sonuç itibari ile nisanlim başıma bişey gelmesinden korktuğu için istemiyor eyleme gitmeme zira direniş döneminde iki kere ucuz atlattigim durumlar oldu hak veriyorum ona :)

Sen nasıl ben ve ailemden farklı düşünürsün diye sinirlenen Bi adamın sizin düşüncelerinize,dolayısıyla size saygısı yoktur.Dikkatli olun,evlilik konusunda acele etmeyin bence
Ağlamaktan kendime gelemiyorum ki bişey söyleyeyim :( hala bana haklılıgını açıklamaya çalışıyor asla hata yaptıgını düşünmüyor. Onun sinirlenecegi birşey söylememem gerekirmiş.. Gerçekten kendime ediyorum ben ya.. sadece kendime ediyorum eziyeti

Kendine saygı duy. Kendine değer ver. Kendine güven... haklıysan sende ona bunu anlaması gerektiğini söyle ve onun yaptığı gibi tavır yap... ciddi olduğunu anlasın , belli çok seviyorsun Peki ya o ?
Seni üzdüğünü nasıl fark etmez.
Denklik çok önemli evlilikte...
5.5 yıllık evliyim , tek kelimeyle şunu söyleyebilirim , eşi İdare etmek mümkün değil. İdare eden de bir yerde patlar... çok daha iyisini hak ediyorsun
En azından seni anlayan biri...

Kendine saygı duy. Kendine değer ver. Kendine güven... haklıysan sende ona bunu anlaması gerektiğini söyle ve onun yaptığı gibi tavır yap... ciddi olduğunu anlasın , belli çok seviyorsun Peki ya o ?
Seni üzdüğünü nasıl fark etmez.
Denklik çok önemli evlilikte...
5.5 yıllık evliyim , tek kelimeyle şunu söyleyebilirim , eşi İdare etmek mümkün değil. İdare eden de bir yerde patlar... çok daha iyisini hak ediyorsun
En azından seni anlayan biri...
Zaten ben en büyük hatayı ne kadar sevdiğimi belli ederek yaptım. Onun için değişecek kendim olmaktan vazgeçecek kadar sevdiğimi görmeseydi bana bu şekilde davranmaya korkardı. Ama yok işte korkusu. Kaybetme korkusu denen hissi hiç tanımadı belkide..
Beni üzüp üzmediğini düşünmedi ki bu konuda hep kendini haklı gördü. Hep o haklıydı bense onu kızdıran sinirlendiren insandım. Sorunlu olan benmişim gibi hissettirdi hep. Ağladıgım zaman bunun sorumlulugu yine bana ait. Çünkü o birşey yapmadı ki nasılsa.. Gerçekten siyaset işin içine girince bana kendimi çok degersiz hissettiriyor. Ellerim titriyo cümleleri kurarken zor yazıyorum inanın.. Napıcam böyle bilmiyorum. Normal zamanlarda ne kadar iyiyse sinirlenince bir o kadar kötü davranıyor bana.. Benim hassas noktalarım var biliyosun diyo.. Ne acı ki benim hassas noktam oyken onunki başka başka şeyler. Hatta belki de ben hariç herşey..

O kadar değer veriyormuş ki bana beni bu hayatta senin kadar kimse incitmedi dediğimde doğrudur dedi, sonrada yoruldum deyip uyudu.. Ne değerliymişim ben...

Son düzenleme:
Seni eften puften islerden sabahlara kadar aglatan adama nasil asik olabiliyosun ya kizlarimiz hic mi kendilerini sevmiyo ben mi kendime cok bayiliyorum anlamadim ki

Seni eften puften islerden sabahlara kadar aglatan adama nasil asik olabiliyosun ya kizlarimiz hic mi kendilerini sevmiyo ben mi kendime cok bayiliyorum anlamadim ki
Ben zaten fazlasıyla duygusalım, birde bana böyle davranınca tutamıyorum işte kendimi, elimde değil.. Bir kez sevince, bunu bir kez hissettirince sonu böyle oluyormuş demekki. Yaşayarak öğrendim bende..

Back