• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynısını yaşamaktan çok korkuyorum..

Sevgilin solcuysa zarar gelmez.:)
Şaka bi yana zor bi durum bi taraf fazla sağcı bi taraf fazla solcuysa illa ayrılıklar olur. Olan da sana olur
Oluyor evet fikir ayrılıkları.. Sonunda bu sebepten biterse ilişkim gerçekten onu asla affetmem.. Böyle birşey olmamasını umuyorum ama eger olursa eminim ki bitiren taraf o olacak.. Bu kadar fikirlerine bağlı bi insan ilerde beni yanında görmek istemezmiş gibi geliyor bazen, bunu düşününce çok üzülüyorum..

Gündemle alakalı bir konuda bi bilgi paylaştım, sonrasında farklı açılardan yorum yaptık. Yine özünde aynı şeyi düşünüyor olmamıza ragmen zıtlaştık.. Ve onunla aynı fikirde olmamamı kabullenemedi sinirlendi bağırıp çağırdı. Özür diledim uzatmasın diye, yine de yumuşamadı. Konuşmayalım çok sinirliyim dedi.. Bende o yazana kadar yazmayacagımı sinirinin geçmesini bekleyecegimi söyledim. Bekledim ama gecenin 1i oldu hala yazmayınca mesaj attım konuşmayacak mısın benimle diye.. Uyuyormuş anladıgım kadarıyla ama ben uyudugunu bilmedigim için neden bana yazmıyorsun ben bu yaptıklarını haketmiyorum senin sevgilinim neden düşmanca tavırlar sergiliyosun bana. Bi konuda farklı fikirlere sahip olduk diye hemen küsüp gitmek mi lazım, yarın öbür gün evlenince de evden mi gideceksin konuşmamak için dedim..

beş dakika sonra uyuyakalmışım diye cevap geldi. Bana abarttıgımı büyütülecek bi sorunumuz olmadıgını söyledi beni üzdüğü için özür diledi ama formaliteden bir özürdü... sinirlenince istemedigi seyler söyledigini benim onu sinirlendirmemem gerektigini belirten sözler yazdı. Ama bu sözlerin çogunlugunda hala fikrini kabullendirme çabası vardı. Benim duymak istedigim içten gelen bi özürdü, çünkü saatlerce ağladım bi hiç için. İsterdim ki sevgisi fikirlerine ağır bassın ve beni böyle basit bi olay için kırmasın. Ama her zamanki gibi onun fikirleri sevgisine ağır bastı ve yakıp yıktı beni..

Sonrasında da hiçbişey olmamış gibi davranmamı bekledi. Beni bu hayatta senden daha fazla kıran bi insan yok biliyor musun dedim.. Doğrudur dedi sonrada bu konularda bidaha konuşmayalım böylece kavga etmeyiz şimdi uyuyalım dedi kapadık konuyu uyuyacaktık sözde.. İki saat sonra uyuyamadım dedi bende uyumuyordum ağlıyordum o sırada Bende uyumuyorum dedim. Sabahta günaydın yazdı ama onun dışında hiçbişey yazmadı konuşmak gelmiyor içinden hala sinirli anladıgım kadarıyla. Ben işte tam olarak bunu hazmedemiyorum bi konuda farklı düşününce insanın hemen sevdiginden uzaklaşması mı lazım.. Saçma değil mi yaşadıgım bu durum. Açıklayıcı olmaya çalıştım umarım anlaşılır olmuştur

Kusura bakmayin ama sevgilinizin degisecegini sanmiyorum. Sevgilinizle problemin siyasi gorus ayriligi oldugunu da sanmiyorum. Yazdiginiz seylerden anlasilan durum sizin siyasi gorus ayriligindan daha ciddi problemleriniz var.

Siz bir kere suclu olmadiginiz halde ozur diliyorsunuz, kendinizden cok odun vermissiniz. Siz olay uzamasin diye ozur diledikce sevgiliniz zaten degismez. Anladigim durum su; onun fikirleri fikir sizinkiler olmasa da olur. Saygi yok.

Tam olarak öyle oldum malesef.. Hayırlısı diyorum bende başka bişey gelmiyor elimden. Ne kadar çabalasamda o değişmeyecek bunu kabullendim artık
Tabi iyi düşünmek lazım. Burda o şekilde evlenip mutlu olamayan kadınların konularına da denk gelyorum bazen.
Dediğim dedimcilik zordur. Eski eşimden bilirim. Hiçbir görüş çatışmamız olmamasına rağmen ailedeki yetişme tarzımızın farklı olması, anne babaya verdiğimiz değerlerin bile farklı olması bizim iletişimimizi koparmıştı. Farkında olmadan sindirilmiştim...
Sende de aynısı olabilir. Ailenin görüşlerini mutlaka dikkate al. Anne-babalar herşey mükemmel görünse bile bazen birşeylerin ters olduğunu hissedebiliyor..

Kusura bakmayin ama sevgilinizin degisecegini sanmiyorum. Sevgilinizle problemin siyasi gorus ayriligi oldugunu da sanmiyorum. Yazdiginiz seylerden anlasilan durum sizin siyasi gorus ayriligindan daha ciddi problemleriniz var.

Siz bir kere suclu olmadiginiz halde ozur diliyorsunuz, kendinizden cok odun vermissiniz. Siz olay uzamasin diye ozur diledikce sevgiliniz zaten degismez. Anladigim durum su; onun fikirleri fikir sizinkiler olmasa da olur. Saygi yok.

Aynen katılıyorum

Daha öncesinde asla özür dilemiyordum ve inanır mısınız 10 saat aralıksız kavga ettiğimizi bile hatırlıyorum artık telefonda yazmaktan parmaklarımı hissetmiyordum. Baktım çok yıpranıyorum çok fazla kavga ediyoruz susayım bundan sonra özür dileyip geçiştireyim dedim oda olmadı. Ne denediysem olmadı. Bundan daha fazla ne yapabilirim gerçekten bende bilmiyorum. Beynini okuyamam ki onun neye sinirlenip neye sinirlenmeyecegini nereden bilebilirim.. Her sinirinde böyle yapıyor nasıl başedecegimi gerçekten bilmiyorum. Çok çaresizim

Tabi iyi düşünmek lazım. Burda o şekilde evlenip mutlu olamayan kadınların konularına da denk gelyorum bazen.
Dediğim dedimcilik zordur. Eski eşimden bilirim. Hiçbir görüş çatışmamız olmamasına rağmen ailedeki yetişme tarzımızın farklı olması, anne babaya verdiğimiz değerlerin bile farklı olması bizim iletişimimizi koparmıştı. Farkında olmadan sindirilmiştim...
Sende de aynısı olabilir. Ailenin görüşlerini mutlaka dikkate al. Anne-babalar herşey mükemmel görünse bile bazen birşeylerin ters olduğunu hissedebiliyor..
Hala içimde bir umut hatasını anlasın diye bekliyorum, oysa bana dünkü fikirlerimin ne kadar yanlış oldugunu belirten haberler atıyor. İstedigi sen haklıymışsın ben saçma konuşmuşum özür dilerim demem. Beni üzmüş olmasının, kalbimi kırmasının konuşmaya deger bi tarafı yok..

Bence evliliklerde bu gorus ayrılıkları sorun olur. Seni değiştirmeye çalışacak bence. İyi düşünmek gerek. Ayrıntılı yazmamissin ama bu görüş ayrılıkları hayat tarzi, bazı durumlara karşı tavrın falansa baya bi sıkıntı. Tabi ben sevginin herşeye yetmediğini dusunurum. Yani senin düşüncelerine saygısı yok bunun büyük bi problem olduğunu düşünürüm. Hakkında hayırlısı olsun inşallah..

Bence evliliklerde bu gorus ayrılıkları sorun olur. Seni değiştirmeye çalışacak bence. İyi düşünmek gerek. Ayrıntılı yazmamissin ama bu görüş ayrılıkları hayat tarzi, bazı durumlara karşı tavrın falansa baya bi sıkıntı. Tabi ben sevginin herşeye yetmediğini dusunurum. Yani senin düşüncelerine saygısı yok bunun büyük bi problem olduğunu düşünürüm. Hakkında hayırlısı olsun inşallah..
Ben zamanla olgunlaşacagını umuyorum.. Yoksa bu şekilde zaten hergün kavga ederek birbirimizden çok soğuruz. Nasıl olacak bilmiyorum gerçekten. Çok üzülüyorum bunu problem haline getirmesine

Daha öncesinde asla özür dilemiyordum ve inanır mısınız 10 saat aralıksız kavga ettiğimizi bile hatırlıyorum artık telefonda yazmaktan parmaklarımı hissetmiyordum. Baktım çok yıpranıyorum çok fazla kavga ediyoruz susayım bundan sonra özür dileyip geçiştireyim dedim oda olmadı. Ne denediysem olmadı. Bundan daha fazla ne yapabilirim gerçekten bende bilmiyorum. Beynini okuyamam ki onun neye sinirlenip neye sinirlenmeyecegini nereden bilebilirim.. Her sinirinde böyle yapıyor nasıl başedecegimi gerçekten bilmiyorum. Çok çaresizim

Neden kendinize bunu yapiyorsunuz ? Ya da biz kadinlar neden kendimize bunu yapiyoruz, bilemedim. Yapmayin, olmuyorsa olmaz. Itekleyerek, susarak bir yere kadar goturebilirsiniz. Hayat acimasiz bazi hatalar bir omru etkiliyor. Simdi bize yazmak kolay tabi ama gorunen de ciddi bir problem, bastiriliyorsunuz. Caresiz degilsiniz.Kendinizden ödün vermeyin, siz kendinizden ödün vermeden oluyorsa bu is olsun, yok sizin kendinizden ödünler vermeniz gerekiyorsa ve hala üzgünseniz olmasin daha iyi. Yarin daha cok uzulmek var. Tabi bunlar simdiki soylemlerimiz. Biz burada yazdiginiz kadarini biliyoruz belki farkli gelisir bunu bilemeyiz.

Neden kendinize bunu yapiyorsunuz ? Ya da biz kadinlar neden kendimize bunu yapiyoruz, bilemedim. Yapmayin, olmuyorsa olmaz. Itekleyerek, susarak bir yere kadar goturebilirsiniz. Hayat acimasiz bazi hatalar bir omru etkiliyor. Simdi bize yazmak kolay tabi ama gorunen de ciddi bir problem, bastiriliyorsunuz. Caresiz degilsiniz.Kendinizden ödün vermeyin, siz kendinizden ödün vermeden oluyorsa bu is olsun, yok sizin kendinizden ödünler vermeniz gerekiyorsa ve hala üzgünseniz olmasin daha iyi. Yarin daha cok uzulmek var. Tabi bunlar simdiki soylemlerimiz. Biz burada yazdiginiz kadarini biliyoruz belki farkli gelisir bunu bilemeyiz.
Gerçekten o kadar bunaldım ki yaşananlardan.. Napacagımı bilmiyorum hala karşımda hiçbişey yokmuş gibi davranan bi adam var. Özür diledik bitti diyor, geçiştirmek istiyor anlamıyor hatasını.. Bu kez gelmiyo içimden gülümseyip birşey olmamış gibi davranmak, anlasın istiyorum hatasını. Gerçekten çok yıprandım patlama noktasındayım

Y
Anlatabilecegim bi sorun olsa inanın anlatırım ama aklıma gelen bi sebep bile yok. O kadar saçma ve küçük şeylere takılıyor ki ben neye sinirlendiğini anlayamıyorum bile.. Sinirleniyor sonra da sen nasıl hala beni tanıyamazsın neye sinirlendiğimi bilemezsin diyor. Kasıtlı mı sinirlendiriyorsun beni diyor, ki asla öyle bir düşüncem olmadı benim.. Nerde hata yapıyorum bilmiyorum, belki de gerçekten onu tam olarak tanımıyorum..
Bence siz ideolojik farkliliktan ayri olarak bir birinizi anlamakta gucluk cekiyorsunuz. Bence sizin evlilik icin acele etmemeniz gerek, biraz daha zamana ihtiyaciniz var yoksa uzulursunuz

Y Bence siz ideolojik farkliliktan ayri olarak bir birinizi anlamakta gucluk cekiyorsunuz. Bence sizin evlilik icin acele etmemeniz gerek, biraz daha zamana ihtiyaciniz var yoksa uzulursunuz
İçimi döktüm rahatsızlık duydugum herşeyi anlattım.. Nolacaksa olsun dedim ya birbirimizi oldugumuz gibi kabullenelim yada birbirimizi yalandan evlilik vaatleriyle kandırmayalım bu şekilde ne bi ilişki ne bi evlilik yürümez dedim. Uzunca konuştuk birbirimize sitemlerimizi dile getirdik. Anladık gibi birbirimizi ama tabi sonrasında nasıl olur bilmiyorum.. Haklısınız bizim evlilik düşünmek için zamana ihtiyacımız var, zaten bi süre daha böyle bi durum olmayacak o yüzden o süre zarfında ikimizde olgunlaşırız diye umuyorum.. Nasipse olur zaten ne diyeyim.. Herşey olacagına varır..

İçimi döktüm rahatsızlık duydugum herşeyi anlattım.. Nolacaksa olsun dedim ya birbirimizi oldugumuz gibi kabullenelim yada birbirimizi yalandan evlilik vaatleriyle kandırmayalım bu şekilde ne bi ilişki ne bi evlilik yürümez dedim. Uzunca konuştuk birbirimize sitemlerimizi dile getirdik. Anladık gibi birbirimizi ama tabi sonrasında nasıl olur bilmiyorum.. Haklısınız bizim evlilik düşünmek için zamana ihtiyacımız var, zaten bi süre daha böyle bi durum olmayacak o yüzden o süre zarfında ikimizde olgunlaşırız diye umuyorum.. Nasipse olur zaten ne diyeyim.. Herşey olacagına varır..
Zaman butun sorularinizin cevabi sabirli olun.umarim en dogru karari verirsiniz. Kalbinizi ferah tutun yapici olun zaten oylesiniz ama karsinizdaki anlayissiz biriysede kendinizden taviz vermeyin derim ben saglikla kalin

Bazıları çok abartıyor ve çakılıyor konuya ve iki farklı görüsün birlikte yazaması hatta ailelerle de sürekli yanyana geleceksinz ve onlar görüsmek zorunda kalacak..sevilmedimi sevilmez. Ailenin sözünden çıkma derim ask bi yerden sonra tuhaflasıyor baska duygular alıyor yerini... ömür öyle geçermi.aileni bidaha bulabilirmsin...

hepsini okuyamadım ama gündem ile ilgili konuşurken nasıl bu kadar kavga edilir

15yıldrı aynı adamlayım hiç böyle bir kavga etmedik yani

farklı düşüncelerimiz olur tartışırız sonra bakarız ki kimse dönmeyecek dediğinden susarız

yani bu çocuğu şu hastaneye götürelim tartışması değil ki tek bir tane cevabı olsun

siyasi konuda görüş her an da değişebilir kişi de doğru olabilir hatta bir üçüncü görüş de olur

ama kimseyi sizinle aynı görüşte değil diye sevmediğini düşünmek vs de sağlıklı değil

ben öbür nişandaki kavgayı da merak ettim belki arada yazmışsınızdır ama

görümcem alevi kızı istemeye gelince kp benim kızım alevi bunu bilerek alın vs gibi bir şey dedi

iki gelin de sünni ama bizi isterken böyle bir şey dememişti mesela oğlumuza ayak uydursun vs gibi

onlar da biliyoruz vs dediler ki namazında niyazında insanlar

her neyse bu kadar büyük fark ne olabilir ki

ha derlerse ki kızınız bizimle birlikte oturacak kv kp e bakacak vs bunu da önce nişanlanılacak adam ile konuşursun zaten

5 yıllık sevgililikte oraya gidinceye kadar farklılıklar açıkça konuşulmalı hatta bizimkiler ne dese sizinkiler ne der diye de konuşulmalı

hepsini okuyamadım ama gündem ile ilgili konuşurken nasıl bu kadar kavga edilir

15yıldrı aynı adamlayım hiç böyle bir kavga etmedik yani

farklı düşüncelerimiz olur tartışırız sonra bakarız ki kimse dönmeyecek dediğinden susarız

yani bu çocuğu şu hastaneye götürelim tartışması değil ki tek bir tane cevabı olsun

siyasi konuda görüş her an da değişebilir kişi de doğru olabilir hatta bir üçüncü görüş de olur

ama kimseyi sizinle aynı görüşte değil diye sevmediğini düşünmek vs de sağlıklı değil

ben öbür nişandaki kavgayı da merak ettim belki arada yazmışsınızdır ama

görümcem alevi kızı istemeye gelince kp benim kızım alevi bunu bilerek alın vs gibi bir şey dedi

iki gelin de sünni ama bizi isterken böyle bir şey dememişti mesela oğlumuza ayak uydursun vs gibi

onlar da biliyoruz vs dediler ki namazında niyazında insanlar

her neyse bu kadar büyük fark ne olabilir ki

ha derlerse ki kızınız bizimle birlikte oturacak kv kp e bakacak vs bunu da önce nişanlanılacak adam ile konuşursun zaten

5 yıllık sevgililikte oraya gidinceye kadar farklılıklar açıkça konuşulmalı hatta bizimkiler ne dese sizinkiler ne der diye de konuşulmalı
Öncelikle iyi akşamlar, daha önce yazmıştım ama sizin için tekrar yazayım. Arkadaşımın nişanı yapılmadan bozulmuştu ama erkek arkadası bugun gelerek gerekirse ailesini karşısına alacagını ondan vazgeçmeyecegini söylemiş. Bu şekilde olay tatlıya bağlandı, barıştılar. Aileler de zamanla yumuşar diye düşünüyorum. Yumuşamasalar bile onlar birbirini çok seviyor mutlu olacaklar bence :)

Öncelikle iyi akşamlar, daha önce yazmıştım ama sizin için tekrar yazayım. Arkadaşımın nişanı yapılmadan bozulmuştu ama erkek arkadası bugun gelerek gerekirse ailesini karşısına alacagını ondan vazgeçmeyecegini söylemiş. Bu şekilde olay tatlıya bağlandı, barıştılar. Aileler de zamanla yumuşar diye düşünüyorum. Yumuşamasalar bile onlar birbirini çok seviyor mutlu olacaklar bence :)

onlar adına sevindim

ama aileler nasıl bu kadar geriliyor ben bunu algılayamıyorum galiba

zira benim babamdan beni isteyince benden isteme dedi

vermiş kararını dedi

Bazıları çok abartıyor ve çakılıyor konuya ve iki farklı görüsün birlikte yazaması hatta ailelerle de sürekli yanyana geleceksinz ve onlar görüsmek zorunda kalacak..sevilmedimi sevilmez. Ailenin sözünden çıkma derim ask bi yerden sonra tuhaflasıyor baska duygular alıyor yerini... ömür öyle geçermi.aileni bidaha bulabilirmsin...
Eğer birbirimizin arkasında durursak aşamayacagımız bir sorun değil bu bence, bazen bende acaba diyorum ama sonra yine sakinleşiyorum. Benim ailem karşı değil birlikteliğime, ama tabi bilmedikleri şeyler var. Bu şekilde saçma sapan siyasi tartışmalar yaşıyoruz desem muhtemelen üzülürlerdi..

Ya millet istedigi gibi rant sagliyor. Tum siyasiler kendi menfaati pesinde halk kimin umrunda yani.
Bu sagcisi icinde solcusu icinde ayni.
Ben boyle bi siyasi ortami niye kendime dert edip sevdigim insanla sorun yasayayim ki ne sacma!
Sizde bu dusuncelerden kurtulun.

onlar adına sevindim

ama aileler nasıl bu kadar geriliyor ben bunu algılayamıyorum galiba

zira benim babamdan beni isteyince benden isteme dedi

vermiş kararını dedi
İnanın bende anlamadım beş dakika içerisinde birbirlerine hakarete varan sözler sarf ettiler az daha dursalar yumruk yumruga girebilirlerdi belki. İki tarafta çok anlayışsızdı

Back