How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Aynısını yaşamaktan çok korkuyorum..

Biri saga digeri sola bakiyorsa insan sasi olur bunlar onemlidir taviz vermiyor sevdiginiz ama ne icin ? Hangi konuda ne kadar hakli? Bunlar sorgulanir sorun cikarir saygi sart yapici olmak sart bagirip cagirmayla seslerin yukselmesiyle insanlarin yanlislari dogrulari duzelmez ,yapici olmak lazim hatali buldum kendisini guzel guzel kendisini ifade etmemsi noktasinda

aileler ayni sehirde mi peki ?
Farklı şehirlerde yaşıyoruz, düğün dışında aileler çok görüşmeyecegi için çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum o açıdan... Ama ben iletişim halinde olucam ister istemez. Ve beni istemediklerini hissedersem gerçekten çok üzülürüm. o şekilde mutlu olamam kaldıramam bunu..

umarım bir gün bizim de bu sorunlarımız son bulur.. Ben genel olarak onun rahatsız olacagı şeyleri söylememeye çalışıyorum zaten problem çıkmaması için. Çünkü huzur herseyden önemli buna inanıyorum.. Sevdigim adam için bazı şeyleri yoksayabilirim görmezden gelebilirim diyorum.. Ama sonra bişey oluyor bi konuda ters düşüyoruz ve o asla fikrinden taviz vermiyor beni incitiyor.. Benim sevgim ağır basıyor, onun fikirleri sanki.. Anlam veremiyorum bu duruma.. Eskiye göre daha azaldı bu davranışları ama hala tam olarak bitmiş değil. Düzelmesi için dua ediyorum..
Canim anllattigin kadariyla zor isin seni bu durum yuzunden seni cok uzerse citti swkilde konusman lazim fazla taviz verme derim,sende sus sus nereye kadr bir tercubeli olarak soyluyorum daha yolun basindasin seni bu konular icin rahtsiz edecekse evlenmesin ozman, simdiden susarsan daha cok ustune gelir, yazmışsın seni aileme nasin soylerim demis dusunsene bunu diyen adam yani iyi dusun derim, hani dusunce farki olur ama bunu huzursuz duruma getircek kadr sorun ediyorsa durum vahim yani hakkinda hayirlisi olssun:KK25:

Şu an bi konuyla ilgili fikrimi dile getirdim, sırf verecegi tepkiyi görmek için.. Beni tersledi ailem ve ben aynı düşünüyoruz sen nasıl bizden başka düşünebilirsin. Çok sinirliyim şuan konuşmak istemiyorum falan dedi.. bu şekilde çok fevri davranıyor. Gerçekten korkuyorum bazen, sonumuz kötü olacakmış gibi geliyor o bana böyle davranınca. O kadar inciniyorum ki şuan ona bunu anlatsam asla anlamaz.. Ne acı ki sizlerden başka kimseye anlatamıyorum..

Ya belliki sizin sevgiliniz ailesi ve yetistirilme tarzinda oturu o siyasi gorusun icinde yogrularak buyumus kafasinda kaliplasmis ve cok kati, size ailem ve ben boyle dusunuyorus diye cikistigina gore ileride birgun evlenseniz bile ya sizi sindirmeye calisacaklar yada saglam kavgalar kopacak evinizde. Ha bana sorarsaniz siyasi gorus bir evlilik icin kistasmidir kesinlikle degil ama belliki sizin iliskinizde konusulan bas gundem konusu olmus bu, o yuzden sizde cok onemli bana kalirsa siz zaten simdide anlasamiyorsunuz gibi. Ne dersiniz bir kendi oz degerlendirmenizi yapin derim.

Farklı şehirlerde yaşıyoruz, düğün dışında aileler çok görüşmeyecegi için çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum o açıdan... Ama ben iletişim halinde olucam ister istemez. Ve beni istemediklerini hissedersem gerçekten çok üzülürüm. o şekilde mutlu olamam kaldıramam bunu..

Bakin tekrarliyorum sizin suanki sorununuz aileler degil, iliskiniz, belliki daha yuruyup yurumeyeceginden emin degilsiniz, daha sevgiliniz sizin kendinize ait ve bazen onla ters dusebilecek gorusleriniz olmasini kabul etmiyor.
Sizin sorununuz sevgilinizin ailesinden kabul gormek degil sevgilinizin kendisinden kabul gormek suanda.

Biri saga digeri sola bakiyorsa insan sasi olur bunlar onemlidir taviz vermiyor sevdiginiz ama ne icin ? Hangi konuda ne kadar hakli? Bunlar sorgulanir sorun cikarir saygi sart yapici olmak sart bagirip cagirmayla seslerin yukselmesiyle insanlarin yanlislari dogrulari duzelmez ,yapici olmak lazim hatali buldum kendisini guzel guzel kendisini ifade etmemsi noktasinda
Bana iki dakika önce söyledigi sözler şunlar. Allah beni nasıl bişeyle sınıyor ben en sevdiğimle bu kadar farklı olmak zorunda mıyım... Öyle bir konuşuyor ki bana ufacık görünen sorunlar ona dağ gibi görünüyor. Neden böyle anlamıyorum ben onu oldugu gibi kabullenip sevebiliyorken o neden onun gibi olmadıgımı düşünüp kahroluyor anlamıyorum.. Ben onu sevdigim için herseyi göze almaya razıyım ama onun bu halini görmek gerçekten gururma dokunuyor değersiz hissediyorum kendimi.. Benim ne düşündüğümün ne önemi var ki seven insan herşeyiyle sevmez mi..

Bakin tekrarliyorum sizin suanki sorununuz aileler degil, iliskiniz, belliki daha yuruyup yurumeyeceginden emin degilsiniz, daha sevgiliniz sizin kendinize ait ve bazen onla ters dusebilecek gorusleriniz olmasini kabul etmiyor.
Sizin sorununuz sevgilinizin ailesinden kabul gormek degil sevgilinizin kendisinden kabul gormek suanda.
Diyecek söz bulamadım.. haklısınız..

Siyaset de sorun oluyor az da olsa ama iki taraf birbirine hakaret etmediği sürece aşılıyor. Ama mezhep durumuysa bilemiyorum be canım zor oluyor hem de çok zor. Ben insanların birbirlerini sırf sevdikleri için kabullenmek zorunda olmarına karşıyım artık. Hep yazıyorum " kimse kimse için değişmesin, kimse kimse için bir şeyleri kabul etmesin, ailesini karşısına almasın ". Üç günlük dünyada huzursuz olmaya değmiyor kimse için. Zaten kıymeti de olmuyor. Şimdi o senin için belki ailesini karşısına alacak ama ilerde başına kakacak. Farazi konuşmuyorum. İyi düşün

Ya belliki sizin sevgiliniz ailesi ve yetistirilme tarzinda oturu o siyasi gorusun icinde yogrularak buyumus kafasinda kaliplasmis ve cok kati, size ailem ve ben boyle dusunuyorus diye cikistigina gore ileride birgun evlenseniz bile ya sizi sindirmeye calisacaklar yada saglam kavgalar kopacak evinizde. Ha bana sorarsaniz siyasi gorus bir evlilik icin kistasmidir kesinlikle degil ama belliki sizin iliskinizde konusulan bas gundem konusu olmus bu, o yuzden sizde cok onemli bana kalirsa siz zaten simdide anlasamiyorsunuz gibi. Ne dersiniz bir kendi oz degerlendirmenizi yapin derim.
Eskiden bu sorun çok daha büyüktü aramızda. Ama bir senedir bunu yenmeye çalışıyoruz ikimizde..
Ama haklısınız evlendigimizde ya onun gibi olmamı isteyecek, yada her gün kavgalar yaşayacagız.. Ben naparsam yapayım onun katı fikirleri değişmeyecek

Siyaset de sorun oluyor az da olsa ama iki taraf birbirine hakaret etmediği sürece aşılıyor. Ama mezhep durumuysa bilemiyorum be canım zor oluyor hem de çok zor. Ben insanların birbirlerini sırf sevdikleri için kabullenmek zorunda olmarına karşıyım artık. Hep yazıyorum " kimse kimse için değişmesin, kimse kimse için bir şeyleri kabul etmesin, ailesini karşısına almasın ". Üç günlük dünyada huzursuz olmaya değmiyor kimse için. Zaten kıymeti de olmuyor. Şimdi o senin için belki ailesini karşısına alacak ama ilerde başına kakacak. Farazi konuşmuyorum. İyi düşün
Haklısınız zaten öyle birşey olsun asla istemem, ailesiyle benim aramda bi tercih yapmak zorunda kalırsa zaten benden nefret eder.. Ben istiyorum ki hersey normal şekilde olsun.. Zaman gösterecek neler olacagını, belki de dualarım kabul olur bir sorun yaşamayız bilemiyorum..

O yaşanan kavga görüş farklılıklarından değildir. İnsanları gözlemlemişsinizdir. Sivri dilli ve inatçı tipler varsa her iki tarafta da anlaşamamış kavgaya tutuşmuşlardır ve yaptıkşarı gerçekten çok ayıp ve çirkin. Gencecik insanlara ayıp etmişler. Arkadaşınıza çok üzüldüm. Medeni insanlar gibi konuşmak varken bozmak ne demek. O iş olacak çocuklar istediyse her türlü olcak aileler de birbiriyle az biraz anlaşmaya çalışacak.

Siyasi görüş farkları her ailede var. Evet kavgalar çıkıyor ailelerde. Babamla amcam kavga eder mesela bunun için. Ama babam dünürüyle siyasi polemiğe girmez. Bu ayıp bişey. Ailelerinizde az biraz görgü varsa zaten birbirleriyle saygı çerçevesinde konuşurlar. Siyasi meseleler için birbirnizi yıpratmayın..
umarım söylediginiz gibi olur.. Bende bu tarz meselelerin konuşulmasının doğru olmadıgını düşünüyorum..

Canim anllattigin kadariyla zor isin seni bu durum yuzunden seni cok uzerse citti swkilde konusman lazim fazla taviz verme derim,sende sus sus nereye kadr bir tercubeli olarak soyluyorum daha yolun basindasin seni bu konular icin rahtsiz edecekse evlenmesin ozman, simdiden susarsan daha cok ustune gelir, yazmışsın seni aileme nasin soylerim demis dusunsene bunu diyen adam yani iyi dusun derim, hani dusunce farki olur ama bunu huzursuz duruma getircek kadr sorun ediyorsa durum vahim yani hakkinda hayirlisi olssun:KK25:
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için..

Haklısınız zaten öyle birşey olsun asla istemem, ailesiyle benim aramda bi tercih yapmak zorunda kalırsa zaten benden nefret eder.. Ben istiyorum ki hersey normal şekilde olsun.. Zaman gösterecek neler olacagını, belki de dualarım kabul olur bir sorun yaşamayız bilemiyorum..
Benim için içkiyi bıraksın namaza başlasın bilmem ne yapsın insanlar bazen içlerinden gelerek bazen de karşıdakine yaranmak için öyle şeyler yapıyor. İlk kavgada da eski hallerine geri dönüyor. değişmek değiştirmek en kötüsü. Herkes dengini bulsun senin için de hayırlısı olsun

Ben sevdigimiz insanlarla siyasete ilgili konularda konusmayi dogru bulmuyor. Her insan istedigi görüse sahib olabilir. Erkek arkadasiniz onun görüsünde olmaniza sizi zorlamiyorsa, sizin görüsünüze saygi duyuyorsa pekte sorun olacagini sanmiyor.
Onunla aynı görüşte olmamamı kabullenemiyor, bazen dile getiriyor bunu bazen getirmiyor ama bu durumu hiçbir zaman kabullenemedi. Hep üzüldüğünü söylüyor onun gibi olmadıgım için

Bugün birnirinizin fikrini alttan alırsınız , nişan evlilik olur. Ama bir ömür alttan almazsınız , fikir ayrılıkları siyasi görüş farklılıkları illa ki sorun oluşturan faktörler. Ve uzun süren bir ilişki sonucu evlenince insan daha çok ah vah ediyor , zamanında biliyordum ama sustum diye. Evli biri olarak şunu söyleyebilirim , eşiniz ve ailesi farklı fikir ve yaaşntıdaysa siz onlara hep boyun eğeceksiniz aksi halde hep huzursuzluk çıkacak. Umarım herşey gönlünüzce olur . Yolunuz açık olur.
Söylediklerinizin tamamında haklısınız.. Ama sevdiğim bi insanı bu sebepten bırakamam ki.. Düşünemiyorum bile onsuz olmayı, öyle çok seviyorum. Rabbim gönlümdekini hakkımda hayırlısı etsin diyorum başka ne diyebilirim bilmiyorum..

kim ne tarafta ben onu merak ettim valla.
bazı olgun insanlar bu ayrımda kendini cidden kaybediyor

Sizin icin cok uzuldum ama benim kaldirabilecegim seyler degil bunlar. Soyle ki ben yapi olarak siyasi biriyim. Takip ederim, soyleyecegimi de soylerim, ezeldendir ailenin asi kizi oldum ciktim anlayacaginiz. Bu konuda kimseye eyvallahim yoktur, sevdigim adama bile. Bana sen neden benim gibi degilsin cumlesi cok agir gelir. Sen kimsin de ben senin gibi olacagim derim cok buyuk ihtimal zaten sonrasinda dehset bir kavga olur. Sizin tutumunuz daha yumusak belli ki benim kadar fevri biri degilsiniz belki siyasi yonunuz de baskin degildir ama ben sorunu siyasi gorus olarak gormedim. Sevgiliniz size saygisizlik yapiyor. Ve bu saygisizliklar simdi boyleyse ileride daha buyuk sorun olabilir. Hanginizin hangi gorusten oldugunu hepimiz anlamisizdir, maalesef benzer problemleri yasayan arkadaslarim oldu, yollari ayrildi. Umarim sizin ayrilmaz ama acikcasi iliskinizi tekrar tekrar gozden gecirmenizi dilerim. Cunku yorumlarinizdan belli ki sagduyulu, tartismayi devam ettirmek istemeyen olgun birisiniz, ileride kotu seyler yasamanizi istemem. Keske her sey filmlerdeki gibi olsa sagci kiz solcu erkek veya solcu kiz sagci erkek hem mutlu yasasa ama isler saygisizliga girerse bilemiyorum nereye kadar gider. Umarim filmlerdeki gibi olur sizinki :)

Onunla aynı görüşte olmamamı kabullenemiyor, bazen dile getiriyor bunu bazen getirmiyor ama bu durumu hiçbir zaman kabullenemedi. Hep üzüldüğünü söylüyor onun gibi olmadıgım için

kabullenemiyorsa bu bir sorun teskil edebilir. Insanlari degistiremeyiz ki, herseyden önce degismelerine istemeye hakkimiz bile yok. Erkek arkadasin bu konulara belliki cok önem veriyorki üzüldügünü dahi söylüyor. Zor bir durum.

Bu kadar farklı olan ne sakıncası yoksa?

Back