Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?

Selamlar. Kışlık sebzeleri ben seviyorum ama eşim pek fazla sevmiyor. Her hafta 1 pişecek sebze almaya çalışıyorum. O hafta bitirmeye çalışıyorum.
Teşekkürler... Kolay gelsin
ben en az iki sebze yapmak istiyorum her hafta ama kışın biraz daha zorluyor.
brokoli henüz pek ucuzlamadı onu pazar listesinden çıkardım bir süreliğine:34:

bir sorum olacak pişmiş yemekleri buzdolabında saklamak için paşabahçe'nin hani kilitli kapaklı borcamları var onlardan kullanıyoruz ve evlenince de kullanmayı düşünüyorum. ne tür yemek kaç gün kalır 2 günden fazla dolapta hani hiç ısıtılmadan bekleyebilir mi yemekler sizce?

Topik tekrar canlanmış ne güzel :) bende 2 haftalık menümü hazırladım zamanımın bol olduğu bir vakit paylaşıcam
süper olur, bekliyoruz:)

bir sorum olacak pişmiş yemekleri buzdolabında saklamak için paşabahçe'nin hani kilitli kapaklı borcamları var onlardan kullanıyoruz ve evlenince de kullanmayı düşünüyorum. ne tür yemek kaç gün kalır 2 günden fazla dolapta hani hiç ısıtılmadan bekleyebilir mi yemekler sizce?

yemeğin içinde ne olduğuna bağlı aslında. mesela patates, ıspanak gibi sebzeler dolapta fazla bekleyemez.
evde bebek olunca zaten 48 saat içinde yaptığınızın tüketilmesi gerekiyor. ben sorun yaşamamak için az yapıyorum her zaman.

süper olur, bekliyoruz:)

yemeğin içinde ne olduğuna bağlı aslında. mesela patates, ıspanak gibi sebzeler dolapta fazla bekleyemez.
evde bebek olunca zaten 48 saat içinde yaptığınızın tüketilmesi gerekiyor. ben sorun yaşamamak için az yapıyorum her zaman.

teşekkürler, bana mesela soğan varsa dayanmaz gibi geliyor içinde patates zaten şeker sorunumuz nedeniyle tüketemiyoruz:50: bebek değil de 2 koca bebek olacağız :55::55: hani zamanım olunca bir haftalık yemeği yapıp dolaba atabilsem diye istiyorum açıkçası dayanabilecek yemekleri ya da mecburen dondurucuya, mercimek çorbasını annem atar dondurucuya mesela çok iyi oluyor bazen hazırda ev yapımı mercimek çorbası :56: mikrodalga da kullanmayı düşünmüyorum o yüzden dondurucudaki yemekler her zaman pratik de gelmeyebilir of bu yemek işini ayarlamak gözümde büyüyor:43:

bugün pazara gitmeyi planlıyorum
gidebilirsem akşama listeyi hazırlarım:34:

liste, liste :52::56:

günaydın:10:

dün lahana sarması yaptım nefis oldu özlemişiz valla, bu sefer lahanaların kenarlarını içe kıvırmadan tencereye dizdim.
hiç açılmadı kenarları, artık böyle yapacağım, hem daha kolay hem daha ince oldu.:21:

pazartesi: domates çorbası, ıspanak yemeği
salı: soğanlı yumurta, ayran
çarşamba: şehriye çorbası, köfte, patates kızartması
perşembe: nohut, pilav
cuma: tarhana çorbası, kapuska
cumartesi: pizza, limonata
pazar: yayla çorbası, brokoli yemeği

bu arada pazarda kestane 5 liraydı,daha önce 15 lira civarındaydı diye almamıştım,
umarım güzel çıkar:56:

Pazar kavurma pişirdim

pazartesi: mercimek ç. , et sote, pilav
salı: çorba, makarna, ıspanak
çarş: köfte, patates
perş: çorba, bulgur pilavı, kuru biber sote
cuma: tavuk, çorba
cmt: balık.

günaydın:10:

dün lahana sarması yaptım nefis oldu özlemişiz valla, bu sefer lahanaların kenarlarını içe kıvırmadan tencereye dizdim.
hiç açılmadı kenarları, artık böyle yapacağım, hem daha kolay hem daha ince oldu.:21:

pazartesi: domates çorbası, ıspanak yemeği
salı: soğanlı yumurta, ayran
çarşamba: şehriye çorbası, köfte, patates kızartması
perşembe: nohut, pilav
cuma: tarhana çorbası, kapuska
cumartesi: pizza, limonata
pazar: yayla çorbası, brokoli yemeği

bu arada pazarda kestane 5 liraydı,daha önce 15 lira civarındaydı diye almamıştım,
umarım güzel çıkar:56:

kestaneler umarım iyi çıkmıştır:56: bu arada soğanlı yumurtayı merak ettim, farklı yumurta tarifleri hep ilgimi çeker, salçalı yumurtayı öğrenmiştim en son süper pratik ve lezzeti harika, soğanlıyı da öğrenirsem her hafta farklı bir yumurta çeşidi olabilir:52:

kestaneler umarım iyi çıkmıştır:56: bu arada soğanlı yumurtayı merak ettim, farklı yumurta tarifleri hep ilgimi çeker, salçalı yumurtayı öğrenmiştim en son süper pratik ve lezzeti harika, soğanlıyı da öğrenirsem her hafta farklı bir yumurta çeşidi olabilir:52:

5-6 tanesi kurtlu çıktı, bir de biraz fazla pişirmişim çocuklarla uğraşırken aklımdan çıkmış:36:
ama güzeldi:34:

soğanları azıcık yağda kavuruyorsun, üzerine yumurta kırıyorsun, bu kadar:56:
ben de sonrdan öğrendim, hoşuma gitti yapıyorum artık

Pazartesi: kuru fasulye,pilav
salı:ıspanaklı börek-ayran
çarşamba: ıspanak kökü yemeği, tavuklu erişte
perş: patlıcan yemeği, bulgur pilavı
cuma: bilmiyommmm :)
cmt: balık

sakardenizcim selamlar
ben de yazayım

pazartesi: tarhana çorbası, lahana sarma
salı: fesleğenli makarna, ayran
çarşamba: şehriye çorbası, fırında havuçlu patatesli karnabahar
perşembe: kuru fasulye, pilav
cuma: yayla çorbası, zeytinyağlı kereviz yemeği
cumartesi: köfte, fırında patates
pazar: pizza

:56::56:

merhaba kızlar bende yeni evli sayılırım. Eylül de evlendik :)
işten çıkınca eve geliyorum yemek hazırla filan -tabii daha önceden fazla tecrübem olmadığından- epey zaman geçiyor. Zaten öyle sora filan donatacak kadar tecrübeli filanda değilim :(((
bu topic çok güzelmiş :) menülere bayıldım fikir almak amaçlı beğendiklerimi aldım müsadenizle :) zamanla belki bende iyi -usta sanmam- bir aşçı olabilirm ...belki....
bugün annecim gelmişti sağolsun yumurtalı ıspanak ile ezogelin yapmış ama yeme fırsatımız olmadı
nasip yarına
benim bu hafta ki planım -eğer tutarsa-
salı yumurtalı ıspanak - ezogelin-havuç tarator
çarşamba salıdan kalanlar - makarna filan
perşembe taze fasulye - çorba-pilav
cuma tavuk- çorba

cmt-pazarı düşünmedim henüz :)
haftasonuna kek-poğaça-sigara böreği-mercimek köftesi filan yapmayı düşündüm..keki poğaçayı ve sigara böreğini fazlayapıp dondurucuya atıcam nasipse...

birde yorumların bazısında dikkatimi çekti yemeklerin saklanma süreleri ile ilgili...mesela çorba derin dondurucuda ne kadar saklanır? artan yemekleri atsam derin dondurucuya sonra çıkartsam diyorum ama hangileri nasıl atılır? mesela patates yemeğini yapıp atsa dondurucuya olur mu? veya başkasını ?

var mı böyle yapan?
teşekkürler

merhaba kızlar bende yeni evli sayılırım. Eylül de evlendik :)
işten çıkınca eve geliyorum yemek hazırla filan -tabii daha önceden fazla tecrübem olmadığından- epey zaman geçiyor. Zaten öyle sora filan donatacak kadar tecrübeli filanda değilim :(((
bu topic çok güzelmiş :) menülere bayıldım fikir almak amaçlı beğendiklerimi aldım müsadenizle :) zamanla belki bende iyi -usta sanmam- bir aşçı olabilirm ...belki....
bugün annecim gelmişti sağolsun yumurtalı ıspanak ile ezogelin yapmış ama yeme fırsatımız olmadı
nasip yarına
benim bu hafta ki planım -eğer tutarsa-
salı yumurtalı ıspanak - ezogelin-havuç tarator
çarşamba salıdan kalanlar - makarna filan
perşembe taze fasulye - çorba-pilav
cuma tavuk- çorba

cmt-pazarı düşünmedim henüz :)
haftasonuna kek-poğaça-sigara böreği-mercimek köftesi filan yapmayı düşündüm..keki poğaçayı ve sigara böreğini fazlayapıp dondurucuya atıcam nasipse...

birde yorumların bazısında dikkatimi çekti yemeklerin saklanma süreleri ile ilgili...mesela çorba derin dondurucuda ne kadar saklanır? artan yemekleri atsam derin dondurucuya sonra çıkartsam diyorum ama hangileri nasıl atılır? mesela patates yemeğini yapıp atsa dondurucuya olur mu? veya başkasını ?

var mı böyle yapan?
teşekkürler

selamlar Allah bir yastıkta kocatsın:nazar:
ben buzluğa yemek koymayı pek sevmiyorum ya da tercih etmiyorum diyelim, iki çocuğum var mümkün olduğu sürece taze taze az az yapıyorum.
buzluğa sebzeler ayıklanmış, haşlanmış koyuyorum genelde, o şkelide yemek yapmak epey pratik oluyor, bazı sebzeler çiğ de konabiliyor.
çorbayı buzluğa koyanlar 1 ay beklettiklerini söylüyorlar, patates buzdolabında 48 saatten çok beklemez o nedenle buzluğa koymayı denemedim bile( patatesten zehirlendim, bir akrabamın bu konuya dikkat etmemesi nedeniyle!!!)

AA sahiden güzel bir topic burası, yemek yapma konusunda oldukça becerikliyim ama, ne pişireceğim derdi büyük. Hani ne pişireceğimin adını koysam sonrası kolay. Bende kendime o yüzden haftalık menüler hazırlıyorum. Genelde de, yemeğimi bir gece önceden yapıyorum, eğer makarna vs varsa onu pişirirken ertesi akşamın yemeğini koyuyorum ocağa. Böyle bir düzen oluşturdum kendime.

Çarşamba : Tavuk Suyu Çorba + Mantı
Perşembe : Kıymalı lahana sarma ve kuru biber dolması+yoğurt
Cuma : Yoğurt Çorbası + Kıymalı Karnıbahar + Kuskus Pilavı
Cumartesi (ailemi yemeğe alıyorum) işte menüm : Düğün Çorbası + Fırında Mantarlı Et + Pilav + Barbunya + Avcı Böreği + Zeytinyağlı Yaprak Sarma + Biber Salatası + Havuç Salatası + Patates Salatası + Kuru Patlıcan Salatası + Yeşil Salata + Rus Salatası + Kereviz Salatası + Fırın Sütlaç
Pazar : Akşamdan kalan olursa birşey yapmam ama kalmazsa, Gündüz pazara çıkıp taze taze ıspanak alıp pişirmek istiyorum. yanına da makarna olabilir.

Bundan sonra bende haftalık yemek listemi paylaşayım bari, bu sırada da diğerlerinden fikir alırım. Süperrr

selamlar Allah bir yastıkta kocatsın:nazar:
ben buzluğa yemek koymayı pek sevmiyorum ya da tercih etmiyorum diyelim, iki çocuğum var mümkün olduğu sürece taze taze az az yapıyorum.
buzluğa sebzeler ayıklanmış, haşlanmış koyuyorum genelde, o şkelide yemek yapmak epey pratik oluyor, bazı sebzeler çiğ de konabiliyor.
çorbayı buzluğa koyanlar 1 ay beklettiklerini söylüyorlar, patates buzdolabında 48 saatten çok beklemez o nedenle buzluğa koymayı denemedim bile( patatesten zehirlendim, bir akrabamın bu konuya dikkat etmemesi nedeniyle!!!)

sağol canım bende taze taze istiyorum ama çalıştığım için biraz zor. birde acemi sayılırım vakitten kazanmak istiyorum..ileride pratikleşince yapmam (sanırım ) :D
bu hafta yemek listem:
pazartesi :dışardan
salı:et-çorba-
çarşamba :tavuk sote -pilav-çorba
perşembe: yeşil fasülye
cuma :evde ne varsa :)

haftasonunu henüz düşnmedim :(

Back
X