Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?

sabirsizlikla bekliyorum…

canim evde olunca farkli mi oluyor bilmiyorum ama calisinca bazen 1 gun onceden ne pisirecegine karar vermek gerekiyor..-ki buzluktan filan cikarasiniz. Mesela et kiyma vs.
Ya da eve gelince kolay seyler yapmak gerekiyor..basit bir sebze yemegi ya da corba..ama insan degisiklik istiyor tabii o da var.

evde olunca da farketmiyor, aynen dediğin gibi önceki günden hazırlık yapmak gerekiyor.
hani kalinkaselin basit yemek günü yapmış ya, o fikre bayıldım, her gün yemek yapmak yerine haftada bir gün rahat ederiz:34:

bu arada yavaş yavaş kışa hazırlık yapıyorum, buzluğu doldurmaya başladım
patlıcan var evde onu nasıl buzluğa koyarım bilemedim
araştırdım herkes bir şey diyor
zevk, damak tadı meselesi tabi,
bazıları buzlukta hiç olmuyor diyor patlıcan için bazıları bayılıyor.:44:
şimdi uğraşacağım bir sürü, bir de güzel olmazsa çok fena olur valla:30:

evde olunca da farketmiyor, aynen dediğin gibi önceki günden hazırlık yapmak gerekiyor.
hani kalinkaselin basit yemek günü yapmış ya, o fikre bayıldım, her gün yemek yapmak yerine haftada bir gün rahat ederiz:34:

bu arada yavaş yavaş kışa hazırlık yapıyorum, buzluğu doldurmaya başladım
patlıcan var evde onu nasıl buzluğa koyarım bilemedim
araştırdım herkes bir şey diyor
zevk, damak tadı meselesi tabi,
bazıları buzlukta hiç olmuyor diyor patlıcan için bazıları bayılıyor.:44:
şimdi uğraşacağım bir sürü, bir de güzel olmazsa çok fena olur valla:30:

patlıcanı közleyerek koyabilirsin:31: kesinlikle öneririm. salata, alinazik vs. çok güzel oluyor.
ben bir de küp doğrayıp kızartıyorum. onunla da musakka yapıyorum. o da çok güzel oluyor.
ama patlıcan ve kırmızı biber közleme favorim:56: güvenemiyorsan iki tane közle koy dolaba
bir iki gün sonra dene beğenmezsen koymazsın. :34:

patlıcanı közleyerek koyabilirsin:31: kesinlikle öneririm. salata, alinazik vs. çok güzel oluyor.
ben bir de küp doğrayıp kızartıyorum. onunla da musakka yapıyorum. o da çok güzel oluyor.
ama patlıcan ve kırmızı biber közleme favorim:56: güvenemiyorsan iki tane közle koy dolaba
bir iki gün sonra dene beğenmezsen koymazsın. :34:

teşekkür ederim, bugün közleyeceğim patlıcanları.

bu haftaki listemi şöyle düşündüm:

pazartesi: köfte, patates, salata
salı: salçalı makarna, yoğurt
çarşamba: şehriye çorbası, karışık kızartma
perşembe: barbunya, pilav
cuma:tarhana çorbası, kabak yemeği
cumartesi:ızgara tavuk, bulgur pilavı
pazar: domates çorbası, imam bayıldı

bugün sebzeleri falan alacağım, gelince yine yazarım ne kadar tuttuğunu.:16:

merhaba küçükkelebek topiğin hayırlı olsun canımmmmmm

ben de haftalık olmasa da mutlaka her gün sabahtan o gün ne yapacağımı yazarım bir köşeye :34:
ve ne yapsam ne yapsam diye düşünüp durmam, sabahtan ayarlayınca ne yapacağına karar verince yemek yapmak hem çok zevkli oluyor hem de yorucu yıpratıcı olmuyor ...

merhaba küçükkelebek topiğin hayırlı olsun canımmmmmm

ben de haftalık olmasa da mutlaka her gün sabahtan o gün ne yapacağımı yazarım bir köşeye :34:
ve ne yapsam ne yapsam diye düşünüp durmam, sabahtan ayarlayınca ne yapacağına karar verince yemek yapmak hem çok zevkli oluyor hem de yorucu yıpratıcı olmuyor ...

farmasicim sen çok akıllı, becerikli bir kadınsın, senden çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.:34::54::54:
çok iyi oldu canım bu liste işi, yorucu da olmadı dediğin gibi.
bu haftaki listem de tamam, rahatladım:34:

farmasicim sen çok akıllı, becerikli bir kadınsın, senden çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.:34::54::54:
çok iyi oldu canım bu liste işi, yorucu da olmadı dediğin gibi.
bu haftaki listem de tamam, rahatladım:34:

estağfirullah canım teşekkür ederim iltifatın için

oh ne güzel listeyi yapmışsın ,rahata ermişsin :34:

ben pazara çıkmadan önce alışveriş listesi yaparım mutlaka ve hafta zaten 7 gün ben alışveriş listesini oluştururken en fazla 3 çeşit sebze almaya özen gösteririm
ya da 3 çeşitten fazla almam gerekiyorsa yarımşar kilo alırım ( çok çeşit az miktar :34:)
meyveyi de 1 er kilo ama çok çeşitli alırım ( şeftali üzüm siyah incir muz kavun gibi hem kendimiz hem de çocuklar için düzenli beslenmek çok önemli olduğu için )

et süt tahıl sebze meyve dengesine mutlaka dikkat etmeye çalışırım öğünlerimde
hemen hemen etsiz günüm geçmez ama o da şöyle

4-5 köfte
4-5 kaşık kırmızı ya da beyaz et
2 tavuk baget
1 büyük tavuk kalça
1 büyük balık vs gibi şeklinde olur

yanına da o günün menüsüne göre çorba , sebze, bakliyat vs olur ve de soframın vazgeçilmezi kalsiyum kaynağı yoğurt
gerek sadece yoğurt , cacık , ayran şeklinde :34:

Son düzenleme:
estağfirullah canım teşekkür ederim iltifatın için

oh ne güzel listeyi yapmışsın ,rahata ermişsin :34:

ben pazara çıkmadan önce alışveriş listesi yaparım mutlaka ve hafta zaten 7 gün ben alışveriş listesini oluştururken en fazla 3 çeşit sebze almaya özen gösteririm
ya da 3 çeşitten fazla almam gerekiyorsa yarımşar kilo alırım ( çok çeşit az miktar :34:)
meyveyi de 1 er kilo ama çok çeşitli alırım ( şeftali üzüm siyah incir muz kavun gibi hem kendimiz hem de çocuklar için düzenli beslenmek çok önemli olduğu için )

et süt tahıl sebze meyve dengesine mutlaka dikkat etmeye çalışırım öğünlerimde
hemen hemen etsiz günüm geçmez ama o da şöyle

4-5 köfte
4-5 kaşık kırmızı ya da beyaz et
2 tavuk baget
1 büyük tavuk kalça
1 büyük balık vs gibi şeklinde olur

yanına da o günün menüsüne göre çorba , sebze, bakliyat vs olur ve de soframın vazgeçilmezi kalsiyum kaynağı yoğurt
gerek sadece yoğurt , cacık , ayran şeklinde :34:

Evet canim 2-3 cesit sebze sart, biraz da degisik tarif ogrenmek gerekiyor. yeni tariflerle daha cok sebze yedirebiliyorum ev halkina:9:
oktay usta bu konuda super, hep takip ederim.
Ya balik konusu bizim evde biraz sorunlu malesef, bir tek ben seviyorum o yuzden haftalik listeme koyamiyorum. bana kalsa haftada bir degil iki gun balik yaparim:))
meyveyi ben de az az alirim, bozulacak gibi olursa hemen kati meyve presinde meyve suyu yapiyorum boylelikle ziyan olmuyor.

topik çok güzel olmuş, aylık değil de ben de haftalık liste yapıyordum bi ara,sonra bıraktım. ama benim şöyle bir problemim var, eşim hep et yemekleri istiyor, sebze pek yemiyor :31:
geçen türlü yapmıştım (et de katmıştım üstelik), diyor ki aylık sebze kotamızı doldurmuş olduk. sen kendine istediğin sebzeyi pişir diyor, ama işte istiyorum ki ortak yiyebilceğimiz şeyler olsun, o öyle yapınca ben de artık onun sevdiği şeyleri pişiriyorum, ben sevmesem de yerim artık, sorun olmaz diyorum, ama öyle de çok kısıtlı oluyor, en sevdiği yemekler, tavuk, et haşlama, köfte, bu üçlü arasında kaldım, ben yaklaşık 8 aydır falan sağlıklı beslenmeye çalışıyorum, ama işte destek lazım, tek başına olmuyor böyle :19:
ama liste yapıcam ben de inşallah, hiç değilse ne pişirsem bugün derdinden de kurtulurum, bir de alış veriş konusunda rahatlık olur :34:
bu arada topiği kendi profilime girince sağ tarafta arkadaş listendekilerin nereye ne yazdıkları görünüyor ya, ordan keşfettim, tabi ki farmasi sayesinde :1:

topik çok güzel olmuş, aylık değil de ben de haftalık liste yapıyordum bi ara,sonra bıraktım. ama benim şöyle bir problemim var, eşim hep et yemekleri istiyor, sebze pek yemiyor :31:
geçen türlü yapmıştım (et de katmıştım üstelik), diyor ki aylık sebze kotamızı doldurmuş olduk. sen kendine istediğin sebzeyi pişir diyor, ama işte istiyorum ki ortak yiyebilceğimiz şeyler olsun, o öyle yapınca ben de artık onun sevdiği şeyleri pişiriyorum, ben sevmesem de yerim artık, sorun olmaz diyorum, ama öyle de çok kısıtlı oluyor, en sevdiği yemekler, tavuk, et haşlama, köfte, bu üçlü arasında kaldım, ben yaklaşık 8 aydır falan sağlıklı beslenmeye çalışıyorum, ama işte destek lazım, tek başına olmuyor böyle :19:
ama liste yapıcam ben de inşallah, hiç değilse ne pişirsem bugün derdinden de kurtulurum, bir de alış veriş konusunda rahatlık olur :34:
bu arada topiği kendi profilime girince sağ tarafta arkadaş listendekilerin nereye ne yazdıkları görünüyor ya, ordan keşfettim, tabi ki farmasi sayesinde :1:

evet evet çok rahatlık oldu, benim ikinci hafta bu hafta,
çok güzel oldu, keşke daha önce başlasaymışım.

herkesin evinde yemek seçen birileri var, kadınların işi zor:37:
ben plan yaparken zorlanıyorum ama hafta içi hiç düşünme derdi yok:40:

ben aylık liste hazırlıyorum bu hafta sonu tamamlamaya çalışırım besin gruplarına ayırmaya çalışıyorum yapan arkadaşım gibi çorba çeşitlerini arttırmaya çalışyıroum
balığı seviyoruz ialecek haftada bir olsa iyi olur aslında boş gün fikri süper aklıma gelmemişti onu da nöbetçi olduğum güne koyarım olur
yaptığım yemekleri çorbaları listeledim aklıma geldikçe yazıyorum çorbaları da int listeler indirdim uygulamaya çalışyorum

ben aylık liste hazırlıyorum bu hafta sonu tamamlamaya çalışırım besin gruplarına ayırmaya çalışıyorum yapan arkadaşım gibi çorba çeşitlerini arttırmaya çalışyıroum
balığı seviyoruz ialecek haftada bir olsa iyi olur aslında boş gün fikri süper aklıma gelmemişti onu da nöbetçi olduğum güne koyarım olur
yaptığım yemekleri çorbaları listeledim aklıma geldikçe yazıyorum çorbaları da int listeler indirdim uygulamaya çalışyorum
hosgeldiniz:))
liste orneklerini paylasabilir misiniz?
sizin de kucuk cocugunuz varmis, onlar icin de cok onemli dengeli beslenmek. oglenleri corba iciriyorum genellikle kizima, mesela bugun sehriye corbasi var listemde, corbayi erken yapacagim, boylece kizimin ogle yemegi de hazir olacak:))

hosgeldiniz:))
liste orneklerini paylasabilir misiniz?
sizin de kucuk cocugunuz varmis, onlar icin de cok onemli dengeli beslenmek. oglenleri corba iciriyorum genellikle kizima, mesela bugun sehriye corbasi var listemde, corbayi erken yapacagim, boylece kizimin ogle yemegi de hazir olacak:))

küçükkelebek sana kızına yedirmen için terbiyeli şehriyeli tavuk çorbası yapmanı tavsiye ederim çocuklar seviyor benim oğlum bayılıyor tavukları haşla haşladığın tavukları didikle tavuksuyuna şehriyeleri at onlar yumuşayınca tavukları ilave et bir diş sarımsağı ez içine ekle ayrı bir kasede bir yumurta yoğurt ve bir kaşık unu karıştır çorba suyuyla ılıştırıp çorbaya ekle tereyağını nane çok az pul biberle kızart çorbaya ekle çok güzel bir çorba oluyor

küçükkelebek sana kızına yedirmen için terbiyeli şehriyeli tavuk çorbası yapmanı tavsiye ederim çocuklar seviyor benim oğlum bayılıyor tavukları haşla haşladığın tavukları didikle tavuksuyuna şehriyeleri at onlar yumuşayınca tavukları ilave et bir diş sarımsağı ez içine ekle ayrı bir kasede bir yumurta yoğurt ve bir kaşık unu karıştır çorba suyuyla ılıştırıp çorbaya ekle tereyağını nane çok az pul biberle kızart çorbaya ekle çok güzel bir çorba oluyor
cok tesekkur ederim
nefis olur, cok canim istedi :))
bir de sarmisak var ya oooofff super olur

elbette paylaşırım bu hafta sonu başına oturup yapacağım sonra burda yayınlarım
bi de iş listem var hangi gün hangi işi yapıp her daim evimi derli toplu bulurum onu da hazırlıyorum malum iş başı yaptık okullar açıldı bizim için

burdan kopya çekip ben de bir liste hazırlasam iyi olacak :) hemen konuna abone oluyorum.eşim balığı çok sever,kışın da bol belki iki güne koyabilirim :) şu evin işleri bir bitsin ilk işim liste hazırlamak olacak :34::34:

elbette paylaşırım bu hafta sonu başına oturup yapacağım sonra burda yayınlarım
bi de iş listem var hangi gün hangi işi yapıp her daim evimi derli toplu bulurum onu da hazırlıyorum malum iş başı yaptık okullar açıldı bizim için

iş listesi de çok güzel fikir
benim iki çocuğum var, ikisine zor yetişiyorum
evin derli toplu durması çok zor, topluyorum arkamı bir dönüyorum yine aynı olmuş:37:

burdan kopya çekip ben de bir liste hazırlasam iyi olacak :) hemen konuna abone oluyorum.eşim balığı çok sever,kışın da bol belki iki güne koyabilirim :) şu evin işleri bir bitsin ilk işim liste hazırlamak olacak :34::34:

kolay gelsin:34:
palamut çıkmış televizyonda gördüm ama biraz pahalıymış şu an,
bir kaç haftaya bollaşır inşallah
balık kolay bir yemek zaten, sizin için de pratik olur at fırına bitti gitti:1:
yanına bir de salata:56::56:

kolay gelsin:34:
palamut çıkmış televizyonda gördüm ama biraz pahalıymış şu an,
bir kaç haftaya bollaşır inşallah
balık kolay bir yemek zaten, sizin için de pratik olur at fırına bitti gitti:1:
yanına bir de salata:56::56:

evet pratik ama bir de kokmasa :1:
eşime söyledim liste yapalım diye,tamam dedi.zaten dünden razı,beslenmeye çok dikkat eder spor yaptığı için proteine önem veriyor.araya sebze,makarna,pilav da şıkıştırırım güzel olur :)
iş planı yapmak da güzel fikir,paylaşırsanız onu da dikkate alıcam.

yarına hazırlarım üstünde çalışıyorum şu an eklerim listeyi beraberce düzenleriz eksik yerlerini olur mu

yeni evli biri olarak en büyük sıkıntım menü hazırlamak :17:
vee diğer sorunum eşimin sebze yememesi benimde bakliyat yememem:26:
burda işimi kolaylaştırıcak bilgiler buldum teşekkürler:34:

evet pratik ama bir de kokmasa :1:
eşime söyledim liste yapalım diye,tamam dedi.zaten dünden razı,beslenmeye çok dikkat eder spor yaptığı için proteine önem veriyor.araya sebze,makarna,pilav da şıkıştırırım güzel olur :)
iş planı yapmak da güzel fikir,paylaşırsanız onu da dikkate alıcam.

bu dengeli beslenme işine ben de dikkat etmeye çalışıyorum
spora da başlayacağım inşallah

yarına hazırlarım üstünde çalışıyorum şu an eklerim listeyi beraberce düzenleriz eksik yerlerini olur mu

tabi olur ben de listemi yazayım
herkese fikir olur

yeni evli biri olarak en büyük sıkıntım menü hazırlamak :17:
vee diğer sorunum eşimin sebze yememesi benimde bakliyat yememem:26:
burda işimi kolaylaştırıcak bilgiler buldum teşekkürler:34:

hayırlı olsun, Allah bir yastıkta kocatsın:34:
her evde var işte sebze yemeyen, et yemeyen falan...
kadınların işi zor valla:36:

kızlar listemi şöyle yaptım bu hafta:
( evdekilerin istekleri üzerine sebzeyi azalttım, bakliyatı çoğalttım:1:)

pazartesi: garnitürlü et sote, pilav, yoğurt

salı: gözleme, çay

çarşamba: domates çorbası, fırında mantar

perşembe: yeşil mercimek, makarna

cuma: köfte, patates kızartması, cacık

cumartesi: kuru fasulye, pilav, salata

pazar: fırında tavuk, bulgur pilavı

Son düzenleme:
Back
X