Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?

yine birgün bugün ne yapsam diye bunaldığım birgünde karar verdim ve kendime bir liste yaptım.

biryere aklıma gelen tüm sebze yemeklerini ve bakliyatları(örn;tazefasülye,türlü,musakka,karnıyarık,barbunya,kurufasülye vs...)
biryere et sote,evde iskender gibi etli yemekleri
biyere makarna pilav tarzı kuru çeşitleri
bir yere çorba çeşitleri
bir yerede salata,cacık,tatlı vs çeşitlerini yazdım

takıldığım zaman o listeye bakıp eşleştirmeler yapıp yemeğimi hazırlıyorum,böylece aklıma gelmeyen yemekleride yapmış oluyorum.

mesela;karnıyarık-pilav-cacık,isterseniz kışın ana yemek öncesi bir çorba.

Son düzenleme:
yine birgün bugün ne yapsam diye bunaldığım birgünde karar verdim ve kendime bir liste yaptım.

biryere aklıma gelen tüm sebze yemeklerini ve bakliyatları(örn;tazefasülye,türlü,musakka,karnıyarık,barbunya,kurufasülye vs...)
biryere et sote,evde iskender gibi etli yemekleri
biyere makarna pilav tarzı kuru çeşitleri
bir yere çorba çeşitleri
bir yerede salata,cacık,tatlı vs çeşitlerini yazdım

takıldığım zaman o listeye bakıp eşleştirmeler yapıp yemeğimi hazırlıyorum,böylece aklıma gelmeyen yemekleride yapmış oluyorum.

mesela;karnıyarık-pilav-cacık,isterseniz kışın ana yemek öncesi bir çorba.

valla bu da güzel fikirmiş:34:
bir de öyle liste yapayım,
hafta sonları liste yaparken kullanırım ben de:56:

ben anaokulunda öğretmenim aylık yemek listesini ben hazırlıyorum bir örneğini ekleyim fikir olur zaten fazla kişiye hazırlanan yemek listesi olduğu için zor detay gerektiren yemekler koymuyoruz listeye hepimizin bildiği basit menüler ama aylık

tablo şeklindeydi liste ama öğle kopyalayamadım sadece öğle yemeklerini kopyaladım isteyen olursa sabah kahvaltısını da ekleyebilirim
liste on günlük yani iki eğitim haftası bunu 4hafta olarak kullanıyorduk bir ay sonunda liste yenileniyordu bu ocak ayı listesi

Tavuk Sote
Pilav
Ayran
Ekmek

Nohut Yemeği
Bulgur Pilavı
Yoğurt
Ekmek

Ezogelin Çorba
Tavuk Köftesi
Pilav
Salata
Ekmek

Pırasa
Bulgur Pilavı
Salata
Ekmek

Ispanak
Kıymalı Makarna
Yoğurt
Ekmek

Kıymalı Patates
Pilav
Ayran
Ekmek

Karnabahar Yemeği
Bulgur Pilavı
Yoğurt
Ekmek

Mercimek Çorbası
Sebzeli Makarna
Salata
Ekmek

Kuru Fasulye
Bulgur Pilavı
Yoğurt
Ekmek

Mercimek Çorbası
Fırında Köfte-Patates
Salata
Ekmek

üşenmeyip yazayım;hadi kızlar hazırlayın kalem kağıtları topluca kopye çekmeye....:1:

ana yemekler kurular çorbalar yancılar
--------------- ------------- ---------------- -------------
kurufasülye kıymalı makarna yayla çorbası yoğurt
tazefasülye sebzeli makarna vs.. domates çorbası cacık
pırasa yemeği pirinç pilavı(garnütürlü olabilir) tarhana turşu
karnabahar yemeği yada bademli falan....size kalmış. şehriye çorbası salata
karnabahar kızartması fırında patates ezogelin ayran
köfte patates kavurma köfte çorbası börek çeşitleri
börülçe yemeği patates köftesi sebze çorbası meze çeşitleri
kadınbudu köfte karışık kızartma yada patates kızartma mercimek talı çeşitleri
kereviz yemeği bulgur pilavı kremalı mantar
yumurtalı ıspanak erişte erişte çorbası
ıspanak yemeği yufka mantısı yarma çorbası
musakka pizza tavuk çorbası
karnıyarık patates püresi
mantar kavurma mantı
tavuk kızartma kereviz salatası
tavuk yemeği şinitsel
barbunya yemeği hamburger
bamya yemeği makarna salatası
etli nohut fırında başemel soslu sebze
balık kuskus
türlü yemeği sebze haşlaması
tavuk sote çiğ köfte
et sote
yaprak sarma
biber dolması
ciğer kavurması
bezelye yemeği
mücver
tas kebabı
lahmacun
kabak yemeği
fırın tavuk
bakla yemeği
sulu köfte
saç kavurma
biftek
evde iskender
tavuklu patates yemeği
bamya kızartma
semizotu yemeği
piyaz
içli köfte
enginar yemeği
ali nazik
çılbır

kızlar benim elimdeki liste böyle,üşenmeyip yazdım,sizin evde yaptığınız veya benim aklıma gelmeyen yediğiniz başka çeşitler varsa onlarıda listeye ekleyin,ana yemeklerle kurular,çorbalar arasında eşleştirmeleri siz yaparsınız,zaten ana yemeğe karar verilince gerisi kolay,hadi herkese kolay gelsin kızlar,afiyet olsun...

yuppi artık bugün ne yapsam derdine -SON-:kkk:

kızlar kusura bakmayın hafta sonu eklerim dedim ama malesef yetişmedi misafirim vardı
arkadaşlar eklemiş bir sürü liste ellerine sağık

bu topiğe bayıldım, çok işime yarayacağı kesin , dükkanımız var her öğlen yemek yapmak zorundayım öyle her yemeğide yemiyorlar her defasında soruyorum ne yemek istersiniz diye ona göre yapıyorum ama bu durum çok yıpratıcı oluyor benim için saati belli olmuyor bir bakıyorsun öğlen 1 gibi birşey istiyorlar bir bakıyorsun 4 gibi düzenim bozuluyor çok kızıyorum çooookkk , ama bu günlerde kendi kendime karar almıştım liste yapıp yemekleri hazırlayıp önlerine koymayı ister yerler ister yemezler kendileri bilir demeyi ki bu topikle karşılaştım çok sevindim ,ben hem öğlen hem akşam düşünüyorum ne yapacağım diye ve bütün günüm mutfakta geçiyor resmen birde ufaklık var 1,5 yaşında onunda maşallahı var aynı babası :55: yemek seçmeye bayılıyor :37: ,bende artıkın liste hazırlamaya başlasam iyi olacak , hayatımı bir düzene sokmak istiyorum birde düzenli hayat için önerisi olan varsa sevinirim çok sıkıldım yaaaa

ben anaokulunda öğretmenim aylık yemek listesini ben hazırlıyorum bir örneğini ekleyim fikir olur zaten fazla kişiye hazırlanan yemek listesi olduğu için zor detay gerektiren yemekler koymuyoruz listeye hepimizin bildiği basit menüler ama aylık
eline sağlık
dediğiniz gibi basit ama çok kolay malzemelerle yapılabilir
teşekkürler:54:
üşenmeyip yazayım;hadi kızlar hazırlayın kalem kağıtları topluca kopye çekmeye....:1:

ana yemekler kurular çorbalar yancılar
--------------- ------------- ---------------- -------------
kurufasülye kıymalı makarna yayla çorbası yoğurt
tazefasülye sebzeli makarna vs.. domates çorbası cacık
pırasa yemeği pirinç pilavı(garnütürlü olabilir) tarhana turşu
karnabahar yemeği yada bademli falan....size kalmış. şehriye çorbası salata
karnabahar kızartması fırında patates ezogelin ayran
köfte patates kavurma köfte çorbası börek çeşitleri
börülçe yemeği patates köftesi sebze çorbası meze çeşitleri
kadınbudu köfte karışık kızartma yada patates kızartma mercimek talı çeşitleri
kereviz yemeği bulgur pilavı kremalı mantar
yumurtalı ıspanak erişte erişte çorbası
ıspanak yemeği yufka mantısı yarma çorbası
musakka pizza tavuk çorbası
karnıyarık patates püresi
mantar kavurma mantı
tavuk kızartma kereviz salatası
tavuk yemeği şinitsel
barbunya yemeği hamburger
bamya yemeği makarna salatası
etli nohut fırında başemel soslu sebze
balık kuskus
türlü yemeği sebze haşlaması
tavuk sote çiğ köfte
et sote
yaprak sarma
biber dolması
ciğer kavurması
bezelye yemeği
mücver
tas kebabı
lahmacun
kabak yemeği
fırın tavuk
bakla yemeği
sulu köfte
saç kavurma
biftek
evde iskender
tavuklu patates yemeği
bamya kızartma
semizotu yemeği
piyaz
içli köfte
enginar yemeği
ali nazik
çılbır

kızlar benim elimdeki liste böyle,üşenmeyip yazdım,sizin evde yaptığınız veya benim aklıma gelmeyen yediğiniz başka çeşitler varsa onlarıda listeye ekleyin,ana yemeklerle kurular,çorbalar arasında eşleştirmeleri siz yaparsınız,zaten ana yemeğe karar verilince gerisi kolay,hadi herkese kolay gelsin kızlar,afiyet olsun...

yuppi artık bugün ne yapsam derdine -SON-:kkk:
çok çok güzel bir liste
süper düşünmüssün
herkese fikir olur:34:
bugün ne yapsam derdine son:1::1:
bu topiğe bayıldım, çok işime yarayacağı kesin , dükkanımız var her öğlen yemek yapmak zorundayım öyle her yemeğide yemiyorlar her defasında soruyorum ne yemek istersiniz diye ona göre yapıyorum ama bu durum çok yıpratıcı oluyor benim için saati belli olmuyor bir bakıyorsun öğlen 1 gibi birşey istiyorlar bir bakıyorsun 4 gibi düzenim bozuluyor çok kızıyorum çooookkk , ama bu günlerde kendi kendime karar almıştım liste yapıp yemekleri hazırlayıp önlerine koymayı ister yerler ister yemezler kendileri bilir demeyi ki bu topikle karşılaştım çok sevindim ,ben hem öğlen hem akşam düşünüyorum ne yapacağım diye ve bütün günüm mutfakta geçiyor resmen birde ufaklık var 1,5 yaşında onunda maşallahı var aynı babası :55: yemek seçmeye bayılıyor :37: ,bende artıkın liste hazırlamaya başlasam iyi olacak , hayatımı bir düzene sokmak istiyorum birde düzenli hayat için önerisi olan varsa sevinirim çok sıkıldım yaaaa
bu minikler en olmadık huyları alıyor büyüklerinden, benim kız da öyle:33::33:
düzenli yaşam için de plan yapalım
onu nasıl yapsak
siz ne düşündünüz acaba?

bende bugün oturdum menüleri yaptım 10 günlük anca çıkarabildim:17:
çünkü yemediğimiz çok yemek var eşimle dengelemeye çalışıyorum menüleri :34:
şimdi çıkmam gerekiyor yarın bende münümü yazarım umarım yardımcı olabilirim :16:
herkese iyi geceler :3:

Fırında tavuk
Köfte
Kuru fasülye
taze fasülye
Bamya
Barbunya
Orman kebabı
Tepside et
Nohut yahnisi
Güveç
Kızartma
Makarna
Dolma
Et tava
et sote
Tavuk sote
mantar sote
Mercimekli köfte
Menemen
Karnıyarık
Patlıcan Oturtma
MANTAR CORBASI
YAYLA CORBASI
Mercimek çorbası
Tarhana
Erzincan çorbası
DUĞUN CORBASı
Arpa şehriye çorbası
sebze çorbası
SEHRĐYELĐ YESĐL MERCĐMEK CORBASI
Şafak çorbası
Patates çorbası
ŞUBAT 2011

Kızartma Şehriye Çorba Süzme Mercimek Çorba Yoğurtlu Nane Çorba Ezogelin Çorba
Mevsim Türlü Mantarlı Et Sote Etli Nohut İzmir Köfte
Yoğurt Sade Pilav Bulgur Pilavı Sade Pilav
Paket Yoğurt Mevsim Salata(Limon)

Süzme Mercimek Çorba Ezogelin Çorba Düğün Çorba Köylü Çorba Kırmızı Mercimek Çorba
Taze fasülye Tavuk Döner+Cips Patates ıspanak+Yoğurt Sebzeli Köfte Et Tava+salata
Melek Pilavı Sebzeli Pilav Sade Pilav
Paket Ayran Mevsim Salata(Limon)

Çorba Yayla Çorba Ezogelin Çorba Arpa Şehriye Çorba Süzme Mercimek Çorba
Gemici Usulü Kuru Fasülye Tas kebabı Patlıcan+Biber Dolma+Yoğurt bamya Sahan Köfte
Sade Pilav Bulgur Pilavı Mısırlı Pilav Makarna+Sos
Mevsim Salata(Limon) Paket Ayran

Kırmızı Mercimek Çorba Sebze Çorba Kaşarlı Domates Çorba Köylü Çorba
Tavuklu Bezelye barbunya
pilav
Etli Nohut Sebzeli güveç Fırın Tavuk Baget+Cips Patat
Sade Pilav Arpa Şehriye Pilavı Makarna+Sos
Paket Yoğurt Yoğurt Mevsim Salata(Limon)

Süzme Mercimek Çorba
Kıymalı Ispanak+Yoğurt

Son düzenleme:
kızlar işte çalışmam hala taslak malesef
burda bildiğim ya da int yapabileceğim yemekleri yazmaya hazır olan listelerden kendime bir liste yapmaya çalışıyorum ama nedense yoğunlaşamıyorum

bu da iş listem düzenlenecek bunu hala uyguluyorum ama okul başladı bunları hafifletmem gerekecek belki fikir olur diye yayınlayayım
GÜNLÜK İŞ PROGRAMI

PAZARTESİ:
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Mert erenin odasını sil süpür ,
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
Salonun ve mutfağın camını sil 15 günde bir pazartesi günleri
SALI :
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
Mert erenini odasının camını sil 15 günde Salı günleri
ÇARŞAMBA:
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
Oturma odasının camını sil 15 günde
Çarşamba günleri
PERŞEMBE :
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
Yatak odasının camını sil 15 günde Perşembe günleri
CUMA:
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Mert erenin odasını sil süpür
Balkonları yıka
Yatak odasını sil süpür
Çamaşırları yıka
Mutfak dolabını sil
CUMARTESİ:
Yatak odasını topla
Küçük odayı topla
Oturma odasını topla
Balkonu yıka
Arka balkonun camını sil

PAZAR:
Çarşafı değiştir
yatak odasını topla
Küçük odayı topla
Oturma odasını topla
Mutfak dolabını sil
Balkonları yıka
Ütü yap

Ayda bir perde yıkanacak
Ayda bir dolaplar temizlenecek

selamlar.

çok plan yaptım ama 2 yılda şu planı oturttuk.

yemek isimlerine değil de çeşitlerine göre plan yaptım. misafir, gezme, aksilik, özel gün olmadığı sürece şu plana uyuyorum.

sebze, salata ve yoğurdu değişik şekillerde sofrada bulundurmaya gayret ediyorum.

arka arkaya pilav yapmamaya özen gösteriyorum. eğer ekmekle yenecek bir yemekse pilav, patates gibi karbonhidatları yapmamaya çalışıyorum.:20:.
bir sofrada her yemeği aynı ürünle yapmamaya özen gösteriyorum. mesela bulgurlu çorba+ bulgur pilavı + bulgurlu dolma gibi bir menü yapmamaya çalışıyorum ya da pirinçli çorba + pilav + pirinçli dolma + sütlaç gibi.

pazartesi: et yemeği günü: etli yemek çeşidi+ pirinç pilavı çeşidi + çorba çeşidi (kuru fasulyeyi 2 haftada 1 yapıyorurm.)
salı:makarna günü: makarna çeşidi (mantı, erişte, lazanya, fırın makarna, haşlama makarna vs. )+ sebze sote + yoğurt + sos
çarşamba: balık Veya Sebze günü. balık günüyse: balık, salata, kışın balık üstüne portakal yemek çok hoş oluyor.+ helva
sebze günüyse: sebze yemeği + çorba çeşidi + bulgur pilavı çeşidi + cacık(veya ayran)
perşembe:dolma, sarma günü: dolma çeşidi + çorba çeşidi + salata + yoğurt.
cuma: tavuk günü: tavuk yemeği çeşidi + patates çeşidi + salata + isteğe bağlı çorba(tavuklu nohut haşlamasını seviyorum. salça katmadan, soğanı da bütün atarak haşlıyorum. hem yemek şekli çok lezzetli oluyor, hem de buzluğa atıyorum ki pırasa, ıspanak, pilav yaparken ekliyorum. daha lezzetli oluyor.)
cumartesi: artan yemekler günü: evde artan yemek ve ekmekler varsa bu gün bitiriliyor. ekmek mantısı, pilavdan çorba gibi. tatlıyı bu akşama hazırlıyorum. genelde sütlü yada meyveli tatlı oluyor.

pazar: hamur işi günü: börek(poğaça) çeşidi + kek çeşidi + kısır( gibi çay yanı salataları) + çay ( gözleme varsa ayran, bazı böreklerle komposto) mevsim meyveleri...

işte bu kadar canlar.

hepimize kolaylıklar versin Rabbim. bereketini, faydasını ve lezzetini artırsın.

bende bugün oturdum menüleri yaptım 10 günlük anca çıkarabildim:17:
çünkü yemediğimiz çok yemek var eşimle dengelemeye çalışıyorum menüleri :34:
şimdi çıkmam gerekiyor yarın bende münümü yazarım umarım yardımcı olabilirim :16:
herkese iyi geceler :3:
bekliyoruzzz:54:
liste işi kolay değil, 10 günlük bulmak da epey iş:34::56:

burda bildiğim ya da int yapabileceğim yemekleri yazmaya hazır olan listelerden kendime bir liste yapmaya çalışıyorum ama nedense yoğunlaşamıyorum

bu da iş listem düzenlenecek bunu hala uyguluyorum ama okul başladı bunları hafifletmem gerekecek belki fikir olur diye yayınlayayım
GÜNLÜK İŞ PROGRAMI

PAZARTESİ:
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
SALI :
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
ÇARŞAMBA:
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
Çarşamba günleri
PERŞEMBE :
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
CUMA:
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Balkonları yıka
Yatak odasını sil süpür
Çamaşırları yıka
Mutfak dolabını sil
CUMARTESİ:
Yatak odasını topla
Küçük odayı topla
Oturma odasını topla
Balkonu yıka
Arka balkonun camını sil

PAZAR:
Çarşafı değiştir
yatak odasını topla
Küçük odayı topla
Oturma odasını topla
Mutfak dolabını sil
Balkonları yıka
Ütü yap

Ayda bir perde yıkanacak

eline sağlık
uzun uzun yazmışsın:16:

bir şey soracaktım, evi her gün büyük süpürgeyle mi süpürüyorsunuz yoksa hani şu şarjlı pratik süpürgeler var ya onunla mı?
ben haftada bir büyük temizlik gibi yapıp hafta içi daha az yorularak iş yapayım diyorum

selamlar.

çok plan yaptım ama 2 yılda şu planı oturttuk.

yemek isimlerine değil de çeşitlerine göre plan yaptım. misafir, gezme, aksilik, özel gün olmadığı sürece şu plana uyuyorum.

sebze, salata ve yoğurdu değişik şekillerde sofrada bulundurmaya gayret ediyorum.

arka arkaya pilav yapmamaya özen gösteriyorum. eğer ekmekle yenecek bir yemekse pilav, patates gibi karbonhidatları yapmamaya çalışıyorum.:20:.
bir sofrada her yemeği aynı ürünle yapmamaya özen gösteriyorum. mesela bulgurlu çorba+ bulgur pilavı + bulgurlu dolma gibi bir menü yapmamaya çalışıyorum ya da pirinçli çorba + pilav + pirinçli dolma + sütlaç gibi.

pazartesi: et yemeği günü: etli yemek çeşidi+ pirinç pilavı çeşidi + çorba çeşidi (kuru fasulyeyi 2 haftada 1 yapıyorurm.)
salı:makarna günü: makarna çeşidi (mantı, erişte, lazanya, fırın makarna, haşlama makarna vs. )+ sebze sote + yoğurt + sos
çarşamba: balık Veya Sebze günü. balık günüyse: balık, salata, kışın balık üstüne portakal yemek çok hoş oluyor.+ helva
sebze günüyse: sebze yemeği + çorba çeşidi + bulgur pilavı çeşidi + cacık(veya ayran)
perşembe:dolma, sarma günü: dolma çeşidi + çorba çeşidi + salata + yoğurt.
cuma: tavuk günü: tavuk yemeği çeşidi + patates çeşidi + salata + isteğe bağlı çorba(tavuklu nohut haşlamasını seviyorum. salça katmadan, soğanı da bütün atarak haşlıyorum. hem yemek şekli çok lezzetli oluyor, hem de buzluğa atıyorum ki pırasa, ıspanak, pilav yaparken ekliyorum. daha lezzetli oluyor.)
cumartesi: artan yemekler günü: evde artan yemek ve ekmekler varsa bu gün bitiriliyor. ekmek mantısı, pilavdan çorba gibi. tatlıyı bu akşama hazırlıyorum. genelde sütlü yada meyveli tatlı oluyor.

pazar: hamur işi günü: börek(poğaça) çeşidi + kek çeşidi + kısır( gibi çay yanı salataları) + çay ( gözleme varsa ayran, bazı böreklerle komposto) mevsim meyveleri...

işte bu kadar canlar.

hepimize kolaylıklar versin Rabbim. bereketini, faydasını ve lezzetini artırsın.

çok güzel yapmışsınız,
şu sarma gününüz var ya, çook beğendim, ben bayılırım ama çok zor geliyor:56:
ben cumartesi pazara daha çok yemek yapmaya çalışıyorum, herkes evde ya yemek yetmiyor, dediğiniz gibi börek, kek vs. mutlaka gerekiyor.

bu konuda düşünüp duran bir ben değilmişim şükür. ne defterler bitirdim plan yapacağım diye. iş, ev, ev işi, yemek işi, bazen ders çalışma... derken planlamacı titizliğinde yaşıyorum. kahvaltı planı, iş planı, ders planı, günlük plan-program, bazen hiiiç birine uymadığım tabi ki oluyor. yoğun yaptığım planlar bazen özgürlüğümü kısıtlayacakmış gibi geliyor. akıllı kadınlarız vesselam. yine de plana göre yaşamak hayatı kolaylaştırıyor. daha çok birlikte olmak için zaman oluşturuyor. mesela akşam birer saat de kitap okuma planı yaptık. kendimiz okuyoruz zaten, ama tv den başımızı kaldıramıyoruz, bari bir paylaşımımız olsun. önce kendimiz istediğimiz kitabı okuyoruz ve sonraki yarım saatte güzel bulduğumuz bölümleri okuyoruz. kişisel gelişim kitapları çok daha iyi oluyor paylaşım için.
kahvaltı plan taslağım şöyle:
pazartesi :kek + poğaça + kahvaltılık + çay
salı: kanepe, tost çeşidi + çay
çarşamba: omlet çeşidi+ kahvaltılık + çay
perşembe: krep çeşidi + kahvaltılık + çay
cuma: haşlanmış yumurta çeşidi
cumartesi yarım gün çalışıyorum (eşim de) güzel bir kahvaltı sofrası yapmaya çalışıyorum.
pazar günü kahvaltısında simit oluyor çoğunlukta.

çok güzel yapmışsınız,
şu sarma gününüz var ya, çook beğendim, ben bayılırım ama çok zor geliyor:56:
ben cumartesi pazara daha çok yemek yapmaya çalışıyorum, herkes evde ya yemek yetmiyor, dediğiniz gibi börek, kek vs. mutlaka gerekiyor.

teşekkürler. biz de inşallah kalabalık olursak belki öyle yaparız. şimdilik 2 kişiyiz.
perşembe günü bazen işten erken çıkabiliyorum. o zaman yapıyorum. hafta sonu yapıp buzluktan kullandığım da oluyor tabii.

güzel bir konu seçmişsiniz.

GÜNLÜK İŞ PROGRAMI

PAZARTESİ:
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
SALI :
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
ÇARŞAMBA:
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
Çarşamba günleri
PERŞEMBE :
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
CUMA:
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Balkonları yıka
Yatak odasını sil süpür
Çamaşırları yıka
Mutfak dolabını sil
CUMARTESİ:
Yatak odasını topla
Küçük odayı topla
Oturma odasını topla
Balkonu yıka
Arka balkonun camını sil

PAZAR:
Çarşafı değiştir
yatak odasını topla
Küçük odayı topla
Oturma odasını topla
Mutfak dolabını sil
Balkonları yıka
Ütü yap

Ayda bir perde yıkanacak

kadınların işi bitecek gibi değil. kolay gelsin hepimize. yine de ailemiz için yaptığımız herşey çok güzel. :nazar:

bu konuda düşünüp duran bir ben değilmişim şükür. ne defterler bitirdim plan yapacağım diye. iş, ev, ev işi, yemek işi, bazen ders çalışma... derken planlamacı titizliğinde yaşıyorum. kahvaltı planı, iş planı, ders planı, günlük plan-program, bazen hiiiç birine uymadığım tabi ki oluyor. yoğun yaptığım planlar bazen özgürlüğümü kısıtlayacakmış gibi geliyor. akıllı kadınlarız vesselam. yine de plana göre yaşamak hayatı kolaylaştırıyor. daha çok birlikte olmak için zaman oluşturuyor. mesela akşam birer saat de kitap okuma planı yaptık. kendimiz okuyoruz zaten, ama tv den başımızı kaldıramıyoruz, bari bir paylaşımımız olsun. önce kendimiz istediğimiz kitabı okuyoruz ve sonraki yarım saatte güzel bulduğumuz bölümleri okuyoruz. kişisel gelişim kitapları çok daha iyi oluyor paylaşım için.
kahvaltı plan taslağım şöyle:
pazartesi :kek + poğaça + kahvaltılık + çay
salı: kanepe, tost çeşidi + çay
çarşamba: omlet çeşidi+ kahvaltılık + çay
perşembe: krep çeşidi + kahvaltılık + çay
cuma: haşlanmış yumurta çeşidi
cumartesi yarım gün çalışıyorum (eşim de) güzel bir kahvaltı sofrası yapmaya çalışıyorum.
pazar günü kahvaltısında simit oluyor çoğunlukta.

küçük bir çocuk olunca evde, kahvaltıda mutlaka değişik bir şeyler gerekiyor
bilmiyorum biz küçükken böylemiydik ama yeni nesil çabucak bunalıyor her şeyden
ben kızım için gün aşırı yumurta yapıyorum(omlet, krep, kek gibi)
eşim de sever zaten, yumurta epey kurtarıyor sabah kahvaltısını.
yalnız şu krep işi beni öldürüyor, hep yapıştırıyorum tavaya:52:

hafta sonu ben de güzel masada kahvaltı seviyorum
uzun uzun oturalım falan:56:

teşekkürler. biz de inşallah kalabalık olursak belki öyle yaparız. şimdilik 2 kişiyiz.
perşembe günü bazen işten erken çıkabiliyorum. o zaman yapıyorum. hafta sonu yapıp buzluktan kullandığım da oluyor tabii.

güzel bir konu seçmişsiniz.

inşallah siz de kalabalıklaşırsınız istediğiniz zaman :emir_bebek::emir_bebek:
bu sarma işi bana hafta içi de hafta sonu da zor geliyor ne yalan söyleyeyim:1::1:
ben ayda bir yapsam evdekiler sevinir herhalde:9::9:

Back
X