Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?

iş planımı da açıklayayım. sonra işe dönmem gerekiyor. açıklamazsam içimde kalır :1:

pazar ve pazartesi çamaşır günüm.
salı temizlik ve ütü günüm. temizlik: süpürmek, silmek, 1 halı silmek, 1 odanın camını silmek. ay sonunda hepsi silinmiş oluyor.
çarşamba işten sonra pazara çıkıyorum. pazar alışverişi günü.
perşembe tekrar süpürme, toz alma,, dış işler ve alışveriş günüm.
cuma genel toparlama
cumartesi: dinlenme günüm
pazar günü çarşaf, bornoz, örtü gibi çok yer kaplayan eşyaları yıkıyorum ki kaldırmam kolay olsun.. pazartesi giyecekleri yıkıyorum. ütüleri gece yarısında yapıyorum zaten.

iş planımı da açıklayayım. sonra işe dönmem gerekiyor. açıklamazsam içimde kalır :1:

pazar ve pazartesi çamaşır günüm.
salı temizlik ve ütü günüm. temizlik: süpürmek, silmek, 1 halı silmek, 1 odanın camını silmek. ay sonunda hepsi silinmiş oluyor.
çarşamba işten sonra pazara çıkıyorum. pazar alışverişi günü.
perşembe tekrar süpürme, toz alma,, dış işler ve alışveriş günüm.
cuma genel toparlama
cumartesi: dinlenme günüm
pazar günü çarşaf, bornoz, örtü gibi çok yer kaplayan eşyaları yıkıyorum ki kaldırmam kolay olsun.. pazartesi giyecekleri yıkıyorum. ütüleri gece yarısında yapıyorum zaten.

ütüyü ben de gece yapıyorum mecburen, çocuklar etrafımda olunca çok tedirgin oluyorum çünkü.
bizim de pazarımız çarşamba:34:
ben de çamaşır her gün yıkanıyor neredeyse hatta 2 kere bile çalışıyor bazen,
ben de bir iş planı yapayım
yayınlarım akşama:40:

iyi çalışmalar size:34:

selamlar.

çok plan yaptım ama 2 yılda şu planı oturttuk.

yemek isimlerine değil de çeşitlerine göre plan yaptım. misafir, gezme, aksilik, özel gün olmadığı sürece şu plana uyuyorum.

sebze, salata ve yoğurdu değişik şekillerde sofrada bulundurmaya gayret ediyorum.

arka arkaya pilav yapmamaya özen gösteriyorum. eğer ekmekle yenecek bir yemekse pilav, patates gibi karbonhidatları yapmamaya çalışıyorum.:20:.
bir sofrada her yemeği aynı ürünle yapmamaya özen gösteriyorum. mesela bulgurlu çorba+ bulgur pilavı + bulgurlu dolma gibi bir menü yapmamaya çalışıyorum ya da pirinçli çorba + pilav + pirinçli dolma + sütlaç gibi.

pazartesi: et yemeği günü: etli yemek çeşidi+ pirinç pilavı çeşidi + çorba çeşidi (kuru fasulyeyi 2 haftada 1 yapıyorurm.)
salı:makarna günü: makarna çeşidi (mantı, erişte, lazanya, fırın makarna, haşlama makarna vs. )+ sebze sote + yoğurt + sos
çarşamba: balık Veya Sebze günü. balık günüyse: balık, salata, kışın balık üstüne portakal yemek çok hoş oluyor.+ helva
sebze günüyse: sebze yemeği + çorba çeşidi + bulgur pilavı çeşidi + cacık(veya ayran)
perşembe:dolma, sarma günü: dolma çeşidi + çorba çeşidi + salata + yoğurt.
cuma: tavuk günü: tavuk yemeği çeşidi + patates çeşidi + salata + isteğe bağlı çorba(tavuklu nohut haşlamasını seviyorum. salça katmadan, soğanı da bütün atarak haşlıyorum. hem yemek şekli çok lezzetli oluyor, hem de buzluğa atıyorum ki pırasa, ıspanak, pilav yaparken ekliyorum. daha lezzetli oluyor.)
cumartesi: artan yemekler günü: evde artan yemek ve ekmekler varsa bu gün bitiriliyor. ekmek mantısı, pilavdan çorba gibi. tatlıyı bu akşama hazırlıyorum. genelde sütlü yada meyveli tatlı oluyor.

pazar: hamur işi günü: börek(poğaça) çeşidi + kek çeşidi + kısır( gibi çay yanı salataları) + çay ( gözleme varsa ayran, bazı böreklerle komposto) mevsim meyveleri...

işte bu kadar canlar.

hepimize kolaylıklar versin Rabbim. bereketini, faydasını ve lezzetini artırsın.

yemek listen cok pratikmis canim :52: ve her gun ayni yemek veya yemek cesiti degil…ama mesela hic yemek arttigi olmuyor mu? Onlari ertesi gun yemiyor musunuz??? Benim bazen elim hic aza varmiyor 2-3 gun ayni yemegi yedigimiz oluyor..hos ben sikayetci degilim, eve gittigimde kurt gibi ac oluyorum ne olursa yiyorum. Ama esimde benle yemek zorunda kaliyor.

:1:

kizlar bu is listesi yapanlar...siz evdemisinizde boyle listeler yapiyorsunuz??? yani dusunuyorumda 6-7 gibi evde olan bayanlar nasil yetistirecekler ki bu isleri??? boyle bir listeyi o yuzden yapmam anlamsiz olur sanki :50:

ben genel temizligimi, nevresim degistirmeyi, perde yikamayi, camasir yikamayi, cam silmeyi filan haftasonu yapanlardanim...mecburen oyle cunku hafta ici yemek yapip karnimizi doyursam sukrediyorum :9:

yemek listen cok pratikmis canim :52: ve her gun ayni yemek veya yemek cesiti degil…ama mesela hic yemek arttigi olmuyor mu? Onlari ertesi gun yemiyor musunuz??? Benim bazen elim hic aza varmiyor 2-3 gun ayni yemegi yedigimiz oluyor..hos ben sikayetci degilim, eve gittigimde kurt gibi ac oluyorum ne olursa yiyorum. Ama esimde benle yemek zorunda kaliyor.

ben az az yapıyorum, bitsin çabuk çabuk diye.
dolapta yer kaplamıyor tencereler falan, bir de bitince kendimi daha iyi hissediyorum neden bilmiyorum:1:
ama ben ev hanımıyım, işten gelince yemek yapmak daha zordur tabi ki

kizlar bu is listesi yapanlar...siz evdemisinizde boyle listeler yapiyorsunuz??? yani dusunuyorumda 6-7 gibi evde olan bayanlar nasil yetistirecekler ki bu isleri??? boyle bir listeyi o yuzden yapmam anlamsiz olur sanki :50:

ben genel temizligimi, nevresim degistirmeyi, perde yikamayi, camasir yikamayi, cam silmeyi filan haftasonu yapanlardanim...mecburen oyle cunku hafta ici yemek yapip karnimizi doyursam sukrediyorum :9:

ben ev hanımıyım
haklısınız tabi hafta sonuna kalacak bu işler
yorgun gelince eve sil, süpür falan mümkün olmaz sanırım

ben az az yapıyorum, bitsin çabuk çabuk diye.
dolapta yer kaplamıyor tencereler falan, bir de bitince kendimi daha iyi hissediyorum neden bilmiyorum:1:
ama ben ev hanımıyım, işten gelince yemek yapmak daha zordur tabi ki

dogru canim yapiyorsun sonra birde kucultuyorsun tencereleri malum daha az kaliyor yendikten sonra…canim normalde bende az yapmaya calisiyorum..mesela Pazar gunu pilav ve yahni yapmistim…ama ac gozlulugume denk gelmis olacakki…bir suru oldu yemek..yani rahat bi 5-6 kisiye yeterdi ayni gun. Derken dun bitti. Birde ben bu yemekler varken yanina salata yogurt tursu filan koyuyorum sofraya..aliskanlik diyeyim…dedigim gibi isime geliyor fazladan yemek yapilmasi..ama en fazla 2 gun yemek istiyorum ayni yemegi sonrasinda farkli birsey ariyor insan.

ben ev hanımıyım
haklısınız tabi hafta sonuna kalacak bu işler
yorgun gelince eve sil, süpür falan mümkün olmaz sanırım

evet canim imkansiz desen yeridir. Bazen camasirlar kuruyor bekliyor beni, katlamaya bile dermanim olmuyor maalesef. Derken hepsi haftasonuna birikiyor.
Ama sizler icin guzel bir is dagilimi, hem cok sIkilmazsiniz ev islerinden, hemde bir gunde yapip yorulmazsiniz.

Son düzenleme:
buda benim menüm :1:

menü 1 : tarhana çorbası - tavuk sote - domatesli pilav (arpacıktan yapıyorum) yoğurt

menü 2: karnıyarık - pilav - cacık - tatlı

menü 3 : yayla çorbası - köfte - soslu makarna - rus salatası

menü 4 : şehriye çorbası - tavuk sote - bulgur pilavı - salata - havuçlu meze

menü 5 : bonfile - pilav - patlıcan ezme (yoğurtlu yapıyorum) - salata

menü 6 : mercimek çorbası - melemen - yoğurt

menü 7 : mantı - kola - tatlı

menü 8 : biber patlıcan dolması - yoğurt - çorba (ne çorbası yakışır arayıştayım :1:)

menü 9 : tarhana çorbası - beğendili et sote - çoban salata - kırmızı biber mezesi

menü 10: kuru fasulye (daha hiç pişirmedim :17:) - pilav - turşu

menü 11: makarna doldurması (içine kıyma doldurulan makarnalardan) - kola - tatlı

menü 12: pizza - kola

böyle bi menü yapabildim ben eşim hiç sebze yemez çünkü fazla pratik ve rahat bi menü :1:

umarım sizede yarımcı olur menüm:16: gün gün yapmadım listeyi ertesi güne eşim hangisini isterse veye hangisi rahatıma geliyorsa onu tercih ediyorum bu listeye göre alış veriş yapıyorum rahat oluyor baya :56:

afiyet olsun :16:

Son düzenleme:
buda benim menüm :1:

menü 1 : tarhana çorbası - tavuk sote - domatesli pilav (arpacıktan yapıyorum) yoğurt

menü 2: karnıyarık - pilav - cacık - tatlı

menü 3 : yayla çorbası - köfte - soslu makarna - rus salatası

menü 4 : şehriye çorbası - tavuk sote - bulgur pilavı - salata - havuçlu meze

menü 5 : bonfile - pilav - patlıcan ezme (yoğurtlu yapıyorum) - salata

menü 6 : mercimek çorbası - melemen - yoğurt

menü 7 : mantı - kola - tatlı

menü 8 : biber patlıcan dolması - yoğurt - çorba (ne çorbası yakışır arayıştayım :1:)

menü 9 : tarhana çorbası - beğendili et sote - çoban salata - kırmızı biber mezesi

menü 10: kuru fasulye (daha hiç pişirmedim :17:) - pilav - turşu

menü 11: makarna doldurması (içine kıyma doldurulan makarnalardan) - kola - tatlı

menü 12: pizza - kola

böyle bi menü yapabildim ben eşim hiç sebze yemez çünkü fazla pratik ve rahat bi menü :1:

umarım sizede yarımcı olur menüm:16: gün gün yapmadım listeyi ertesi güne eşim hangisini isterse veye hangisi rahatıma geliyorsa onu tercih ediyorum bu listeye göre alış veriş yapıyorum rahat oluyor baya :56:

afiyet olsun :16:
çok güzel olmuş listeniz
özellikle mantı menüsü çok hoşuma gitti ayrıca çoook canım istedi
haftaya benim listeye alacağım hemennnn çok acilllll:52::56::56::56:

çok güzel olmuş listeniz
özellikle mantı menüsü çok hoşuma gitti ayrıca çoook canım istedi
haftaya benim listeye alacağım hemennnn çok acilllll:52::56::56::56:

beğenmene sevindim tatlım :16:
afiyet olsun menülere tatlı eklemeyi seviyorum tatlı yemeği çok seviyorum hem gecelerde uzuyor çay kahve yanınde güzel oluyor mantıdan sonra daha da iyi gidiyor :1:

ben daha bir liste oluşturamadım ama takip ediyorum sizi,bugün izinliyim ama haftam yoğun genel olarak.yeni ders programına göre bu haftasonu oturup oluşturmak istiyorum artık listemi.
iş listeniz çok güzelmiş ama ben de öyle yapamıcam,çalışınca mümkün olmuyor.yine de bir haftaya bir cam silmeyi koyabilirim.koymalıyım.
fikirleriniz için çok tşkler :16:

beğenmene sevindim tatlım :16:
afiyet olsun menülere tatlı eklemeyi seviyorum tatlı yemeği çok seviyorum hem gecelerde uzuyor çay kahve yanınde güzel oluyor mantıdan sonra daha da iyi gidiyor :1:
tatlıya ben de bayılırım
ama kilo açısından çok fena:1:
sınırsız tatlı olsa keşke:56: sütlü tatlılardan krem karamel favorim
burada bir tarif var yemek tarifleri kısmında, yalancı krem karamel diye, şahane oluyor
yapmadıysan bir bak tavsiye ederim:56::56:

Son düzenleme:
ben daha bir liste oluşturamadım ama takip ediyorum sizi,bugün izinliyim ama haftam yoğun genel olarak.yeni ders programına göre bu haftasonu oturup oluşturmak istiyorum artık listemi.
iş listeniz çok güzelmiş ama ben de öyle yapamıcam,çalışınca mümkün olmuyor.yine de bir haftaya bir cam silmeyi koyabilirim.koymalıyım.
fikirleriniz için çok tşkler :16:

çok güzel fikirler çıkıyor gerçekten,
iyi ki açmışım başlığı:9::7::7:

tatlıya ben de bayılırım
ama kilo açısından çok fena:1:
sınırsız tatlı olsa keşke:56: sütlü tatlılardan krem karamel favorim
burada bir tarif var yemek tarifleri kısmında, yalancı krem karamel diye, şahane oluyor
yapmadıysan bir bak tavsiye ederim:56::56:

evet sınırsız kilo yapmayan tatlı olsa keşke :1:

bende hafif tatlılar yapıyorum mozaik pasta sakızlı muhallebi tramisu gibi bazen kakaolu kek yapıyorum dondurmayala güzel gidiyor :56:
hemen bakıyorum dediğin tatlı tarifine teşekkür ederim :34:

amanııın, kızlar o ne , her gün sil süpür, sanırım evi döküp düzeni bozan birileri var sizde :18: şu an için bizde öyle bi durum yok, eşim ve ben, iki kişiyiz, eşim de sağolsun çok derli topludur. çalıştığım için temizliği haftasonu yapıyorum. c.tesi evi süpürüyorum, pazar toz alma, banyo tuvalet temizliği. yetiyor çok şükür, zaten salona pek girmiyoruz, o yüzden orası kirlenmiyor :1: iki haftada bir çamaşırım anca birikiyor, bir renkli, bir beyaz. onun haricinde de fazla kirlenmeyen, ter kokan yada piknikte mangal, is gibi kokular sinen giysileri hızlı yıkamaya atıyorum, sofra bezlerini falan da kirlendikçe hızlı yıkamaya atıyorum(iki tane zaten, o yüzden ekonomik program yetiyor.) ütüyü de çamaşıra göre yapıyorum işte. hafta içi de sofrayı kaldırır kaldırmaz, mutfağı toplayıp bulaşıkları makineye yerleştiriyorum, yoksa kaldıkça kalıyor, ertesi güne çok büyük bi aksilik olmadıkça bırakmam mutfağı öylece, çalıştığım için daha fena olur benim için yoksa.
şu yemek listesini yapamadım gitti, eşim de diyete başlıcaktı, o başlasa ben de listemi rahatça yapsam, çünkü normalde sebze yemez pek, ama diyet yapınca zaten az yemek yicem, sebze de yicem inşallah dedi, onu bekliyorum yani. şimdi artık aklıma ne gelirse pişiriyorum. ama haftaya okullar açılınca benim düzene daha çok ihtiyacım olucak, yoksa vakit yetmiyor hiçbir türlü.
bu arada tatlı pek yapmam zaten. o kadar aramam ben yani. zaten eşim de diyet yapıcak ya, tatlı yapacağımı sanmıyorum pek.

Son düzenleme:
selamlar.

çok plan yaptım ama 2 yılda şu planı oturttuk.

yemek isimlerine değil de çeşitlerine göre plan yaptım. misafir, gezme, aksilik, özel gün olmadığı sürece şu plana uyuyorum.

sebze, salata ve yoğurdu değişik şekillerde sofrada bulundurmaya gayret ediyorum.

arka arkaya pilav yapmamaya özen gösteriyorum. eğer ekmekle yenecek bir yemekse pilav, patates gibi karbonhidatları yapmamaya çalışıyorum.:20:.
bir sofrada her yemeği aynı ürünle yapmamaya özen gösteriyorum. mesela bulgurlu çorba+ bulgur pilavı + bulgurlu dolma gibi bir menü yapmamaya çalışıyorum ya da pirinçli çorba + pilav + pirinçli dolma + sütlaç gibi.

pazartesi: et yemeği günü: etli yemek çeşidi+ pirinç pilavı çeşidi + çorba çeşidi (kuru fasulyeyi 2 haftada 1 yapıyorurm.)
salı:makarna günü: makarna çeşidi (mantı, erişte, lazanya, fırın makarna, haşlama makarna vs. )+ sebze sote + yoğurt + sos
çarşamba: balık Veya Sebze günü. balık günüyse: balık, salata, kışın balık üstüne portakal yemek çok hoş oluyor.+ helva
sebze günüyse: sebze yemeği + çorba çeşidi + bulgur pilavı çeşidi + cacık(veya ayran)
perşembe:dolma, sarma günü: dolma çeşidi + çorba çeşidi + salata + yoğurt.
cuma: tavuk günü: tavuk yemeği çeşidi + patates çeşidi + salata + isteğe bağlı çorba(tavuklu nohut haşlamasını seviyorum. salça katmadan, soğanı da bütün atarak haşlıyorum. hem yemek şekli çok lezzetli oluyor, hem de buzluğa atıyorum ki pırasa, ıspanak, pilav yaparken ekliyorum. daha lezzetli oluyor.)
cumartesi: artan yemekler günü: evde artan yemek ve ekmekler varsa bu gün bitiriliyor. ekmek mantısı, pilavdan çorba gibi. tatlıyı bu akşama hazırlıyorum. genelde sütlü yada meyveli tatlı oluyor.

pazar: hamur işi günü: börek(poğaça) çeşidi + kek çeşidi + kısır( gibi çay yanı salataları) + çay ( gözleme varsa ayran, bazı böreklerle komposto) mevsim meyveleri...

işte bu kadar canlar.

hepimize kolaylıklar versin Rabbim. bereketini, faydasını ve lezzetini artırsın.
izninile kopyalıyorum ekliyorum listeme
bekliyoruzzz:54:
liste işi kolay değil, 10 günlük bulmak da epey iş:34::56:

eline sağlık
uzun uzun yazmışsın:16:

bir şey soracaktım, evi her gün büyük süpürgeyle mi süpürüyorsunuz yoksa hani şu şarjlı pratik süpürgeler var ya onunla mı?
ben haftada bir büyük temizlik gibi yapıp hafta içi daha az yorularak iş yapayım diyorum
pratik süpürgem var onunla alırken çekim gücü çok güçlü değil evim yeni 3 tarafım inşaaat her taraf açık ve 2 yaşında oğlum var mecburen büyük süpürgeyi açıyorum şu an her gün bunları yapıyorum ama dersler başlayınca daha pratik liste olmalı yoksa zorlanırım
ben de hafta sonuna ağırlık vercem hafta içi daha az yaparım ama mecburen her gün silip süpürecem tüm evi olmasa da

inşallah siz de kalabalıklaşırsınız istediğiniz zaman :emir_bebek::emir_bebek:
bu sarma işi bana hafta içi de hafta sonu da zor geliyor ne yalan söyleyeyim:1::1:
ben ayda bir yapsam evdekiler sevinir herhalde:9::9:
bazen yemekleri akşama yapıyorum sarma dolma falan
şimdi de bir deneme yaptım eğer olursa deneyin derim size
dolmadan 2 tanesini bir biber bir patlıcan pişmiş halde attım buzluğa eğer olursa tadı falan çok yapar atarım buzluğua diyorum
ütüyü ben de gece yapıyorum mecburen, çocuklar etrafımda olunca çok tedirgin oluyorum çünkü.
bizim de pazarımız çarşamba:34:
ben de çamaşır her gün yıkanıyor neredeyse hatta 2 kere bile çalışıyor bazen,
ben de bir iş planı yapayım
yayınlarım akşama:40:

iyi çalışmalar size:34:
ben de akşam üzeri gideceğim kayınvalidemin orda pazar oğlum ordayken pazarımı yaparım eşimle

akşamdan yapacaksın ya da buzluğa atıcaksın yemek yapıp koyanlar var ben çorba koymuştum pişmiş olarak ısıtıp yedik yeni yapılmış gibiydi
işleri de ona göre ayarlarsın mesela wc ve banyoya girince yıkayıp çıkmak yatmadan ortalığı toplamak silmek gibi
ne biliyim aklıma gelen bunlar yapıyorum da :1:

teşekkürler.
yemek arttığı tabii ki oluyor. zaten cumartesi sırf artan yemeklere ayırdım.genelde çorba artıyor,onu da ertesi akşam yiyoruz. en az yapmaya çalışıyorum. geçen sene hiç ayarımı bilemedim. 2-3 gün aynı şeyleri çok yedik. şimdi hem pişirdiğim tencerelerin küçüklerini seçiyorum, hem daha az ölçülerde yapıyorum.

amanııın, kızlar o ne , her gün sil süpür, sanırım evi döküp düzeni bozan birileri var sizde :18: şu an için bizde öyle bi durum yok, eşim ve ben, iki kişiyiz, eşim de sağolsun çok derli topludur. çalıştığım için temizliği haftasonu yapıyorum. c.tesi evi süpürüyorum, pazar toz alma, banyo tuvalet temizliği. yetiyor çok şükür, zaten salona pek girmiyoruz, o yüzden orası kirlenmiyor :1: iki haftada bir çamaşırım anca birikiyor, bir renkli, bir beyaz. onun haricinde de fazla kirlenmeyen, ter kokan yada piknikte mangal, is gibi kokular sinen giysileri hızlı yıkamaya atıyorum, sofra bezlerini falan da kirlendikçe hızlı yıkamaya atıyorum(iki tane zaten, o yüzden ekonomik program yetiyor.) ütüyü de çamaşıra göre yapıyorum işte. hafta içi de sofrayı kaldırır kaldırmaz, mutfağı toplayıp bulaşıkları makineye yerleştiriyorum, yoksa kaldıkça kalıyor, ertesi güne çok büyük bi aksilik olmadıkça bırakmam mutfağı öylece, çalıştığım için daha fena olur benim için yoksa.
şu yemek listesini yapamadım gitti, eşim de diyete başlıcaktı, o başlasa ben de listemi rahatça yapsam, çünkü normalde sebze yemez pek, ama diyet yapınca zaten az yemek yicem, sebze de yicem inşallah dedi, onu bekliyorum yani. şimdi artık aklıma ne gelirse pişiriyorum. ama haftaya okullar açılınca benim düzene daha çok ihtiyacım olucak, yoksa vakit yetmiyor hiçbir türlü.
bu arada tatlı pek yapmam zaten. o kadar aramam ben yani. zaten eşim de diyet yapıcak ya, tatlı yapacağımı sanmıyorum pek.

güzel bi sistem oturtmuşsun tebrikler:))

selam
ben de çalışıyorum. bazen erken gelme şansım oluyor, fakat bazen 7 de çıktığım bile oluyor. yemeği 1-1,5 saatte pişiyor. diğer işleri de erken gelişime göre ayarladım. pazartesi işten dönüşte çamaşırları yıkıyorum. salı günü de eşimin geç çıktığı gün olduğu için o akşam temizlik yapıyorum. ve 12 den sonra ütü yapıyorum. bu yüzden salı akşamı neredeyse sadece makarna yiyoruz. geçen sene işim daha yorucuydu, daha ayakta geçiyordu. şimdi aynı yerde ama daha rahat çalışıyorum. cumartesi öğleden sonra işim başlıyor bu yüzden yorgun olup daha iş yapamıyorum. 1-2 ay çalışmadığım dönem olmuştu. ama çalışırken insan daha düzenli ve planlı yaşamaya mecbur kalıyor.
kolay gelsin size de.

teşekkürler.
yemek arttığı tabii ki oluyor. zaten cumartesi sırf artan yemeklere ayırdım.genelde çorba artıyor,onu da ertesi akşam yiyoruz. en az yapmaya çalışıyorum. geçen sene hiç ayarımı bilemedim. 2-3 gün aynı şeyleri çok yedik. şimdi hem pişirdiğim tencerelerin küçüklerini seçiyorum, hem daha az ölçülerde yapıyorum.
bende ayni dertten muzdaribim canim daha once belirttigim gibi...henuz bebegim yok ama bebegim dogduktan bir sure sonrada calismaya baslamam gerekir Allah izin verirse… birde her gun yemek yapmak zor geliyor bana, aslinda 2. gun ust uste ayni yemek zoruma gitmiyor…kolaylik oluyor hatta yanina birsey yapiorum corba gibi salata gibi ya da mesela kati yemegim arttiysa sebze yemegi gibi…ama sirf bu yuzden bol kepce koymuyorum dogrusu..sadece elim aza varmiyor gibi…

selam
ben de çalışıyorum. bazen erken gelme şansım oluyor, fakat bazen 7 de çıktığım bile oluyor. yemeği 1-1,5 saatte pişiyor. diğer işleri de erken gelişime göre ayarladım. pazartesi işten dönüşte çamaşırları yıkıyorum. salı günü de eşimin geç çıktığı gün olduğu için o akşam temizlik yapıyorum. ve 12 den sonra ütü yapıyorum. bu yüzden salı akşamı neredeyse sadece makarna yiyoruz. geçen sene işim daha yorucuydu, daha ayakta geçiyordu. şimdi aynı yerde ama daha rahat çalışıyorum. cumartesi öğleden sonra işim başlıyor bu yüzden yorgun olup daha iş yapamıyorum. 1-2 ay çalışmadığım dönem olmuştu. ama çalışırken insan daha düzenli ve planlı yaşamaya mecbur kalıyor.
kolay gelsin size de.

canim ne guzel erken gelme ihtimalin varmis…ben genelde belli saatlerde cikiyorum ve geldigimde pestilim cikmis oluyor evde birak is yapmayi dedigim gibi kalkip yemek isitmak bile zor geliyor bazen, heleki su son gunlerde…butun gun calisip boyle aktif olan sizlere hayranim, soylemeden gecemiycem…

benimde buna gore haftasonum bos oluyor bu yuzden iste butun camasir temizlik isleri haftasonuna kaliyor. Birde mesela her bi isi gunlere bolemem gibi geliyor..cunku birden temizleyip heryeri tertemiz gorunce daha rahat ediyorum sanki. Diger turlu sanki bi taraf kirli diger taraf temiz gibi geliyor..daha sonra pis olan yeri temizleyene kadar temiz olan yer kirleniyor gibi… aslinda yok oyle birsey ama iste kafamda kuruyorum sanirim.

Back
X