- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi merllins06
-
- #1.261
Yok aylık kazancı taş çatlasa 5000 olan 3 de çocuğu olan bir tanıdığım her 3 4 senede bir yeniliyor eşyalarını uzun taksitlere bölüp evkur vs yerlerden. Ama çocuklar eve mahkumlar çünkü avm ye sinemaya tiyatroya yemeğe 3 ayda bir bile gidemiyorlar fakat ev saray gibi
Tabiki o bir gerçek ama mutfak kültüründe çok sık kullanılan bir sebzeLezzetine bir şey diyemem, sağlıklı değil diyorum. Muhakkak lezzetlidir ama besin değeri yok.
Bahçeniz varmış köyden ürün alma imkanınız varmış köyde ekip dikip kışlık yapıyorsunuz ve yazın da yiyorsunuz. Büyük şehirde oturan köyle hiç bağlantısı olmayan benim gibi üyelerle tabiki farklı olur harcama miktarınız. Olmayan köyümüzden nAsıl süt peynir tereyağ alalım yahuu. Ceviz çekirdek nasıl ucuza maledelim aoç sütü kaç para haberiniz var mı a101 de bile? Çocuk içmesin mi?
Eskidende mi böyleydik millet olarak yoksa yeni mi çıktı bu gosteris sevdamız ben anlatamıyorum..
Allah iyiliğini versin yakın olsanız balkabağı verirdim inanın .kendim ektim doğal 30 yıllık tohumBenimde köyüm var esiminde köyü var. Benim köy BİM eşimin köyü ŞOK MARKET. Geçen yıl oturduğumuz sitedeki erik ağacini toplayip 1 kg bana verdiler şok oldum alışmamışım ne kadar borcum diye sordum.
Allah iyiliğini versin yakın olsanız balkabağı verirdim inanın .kendim ektim doğal 30 yıllık tohum
Ben bunu saklamayıp poşetin içine koymuştumBen de sinemaya su mısır içecek marketten alıp çantama saklayıp içeri sokuyorum. 2 bilet zaten 50 yi buluyor neredeyse fahiş fiyata mısır içecek mi alayım bir de
ya ben de tam onu yazicaktim.yazin taze fasulye 12 liraydi bizim ilce pazarinda 10 nun altina hic dusmedi.bunun nesi tasarruf simdi .bir de derin dondurucu da besin degeri dusmesi de varKonuda kışlık hazırlık yapmak fln denmiş de. Köyde kendin ekip bicmiyorsan yazdan kısa hazırlık yapmak tasarruflu değildir.mevsimonde bile düşmüyor sebzeler..öncedenmis kiloyla biber domates vs alıp kışlık yapmalar. Marketten al evde kaynat vs sağlıklı olabilir ama ucuz değil kesinlikle. Çalışan bbir kadın öyle kışlık hazırlık vs yapamaz kolay değil.
Köyden konserve vs gelenler şanslılar aylık mutfak masrafı haliyle düşüyor ve doğal ürünler
Onun dışındakiler her şeyi hazır almaya mahkum maalesef. Bu da aylık bütçeye yansıyor
onu pişi yaparken kullanıyorum sütle yoğuruyorum hamuru.ha bunu da lüks bulan olabilir neden suyla yoğurmuyorsun diyeAoç süt içmeyiversin, birşah süt neyine yetmiyor
aynen haklısınız ben de 1tane beş çekmeceli bir de sandık tipi derin dondurucu var.çok kışlık hazırlık yapıyorum yani.ama tasarruf için değil.sevdiğim besinlere kışın rahatça sahip olmak için ve yemek pişirme işi kışın kısalsın diye vakit açısından.örnek evreyim bezelyenin kilosunu 10 tl den aldım ayıklayınca 1 kilodan yarım kilo kalıyor attım dolaba.ee ama migrosta da 10 tl dondurulmuş bezelye.yani ortada tasarruf falan yok.yemek yeme zevki var sadeceközlediğim poşetlediğim patlıcanlar da çarşıda daha ucuzya ben de tam onu yazicaktim.yazin taze fasulye 12 liraydi bizim ilce pazarinda 10 nun altina hic dusmedi.bunun nesi tasarruf simdi .bir de derin dondurucu da besin degeri dusmesi de var
evine kim geliyor acaba ?ingiliz kraliyet ailesi ile komşu olamaz sanırımBenim gorümcemin eşide 6000tl civarı maaş alıyor gecen gün 30bin tl ye salon takımı almıs. 7 yıllık evli 3.koltuk takımı . Bana diyorki bizim eve ancak 6 ayda 2kilo kıyma giriyor yetmiyor diyor.
ben de mesela bamya koyuyorum kilosu en az 15 lira oluyor.amac tasarruf degil de kisin esim ozluyor diyeaynen haklısınız ben de 1tane beş çekmeceli bir de sandık tipi derin dondurucu var.çok kışlık hazırlık yapıyorum yani.ama tasarruf için değil.sevdiğim besinlere kışın rahatça sahip olmak için ve yemek pişirme işi kışın kısalsın diye vakit açısından.örnek evreyim bezelyenin kilosunu 10 tl den aldım ayıklayınca 1 kilodan yarım kilo kalıyor attım dolaba.ee ama migrosta da 10 tl dondurulmuş bezelye.yani ortada tasarruf falan yok.yemek yeme zevki var sadeceközlediğim poşetlediğim patlıcanlar da çarşıda daha ucuz
25 den aldık yeminle bamyayı yazın.domateste dediğiniz gibi 3 4 den aldık .biber de sanırım 5 tl idi.emeği ve dondurucuların elektrik parası bir de buzdolabaı poşeti parası var.dolap kokusu sinmesin diye çift poşete koyuyorum.ne anladım ben bu tasarruftanben de mesela bamya koyuyorum kilosu en az 15 lira oluyor.amac tasarruf degil de kisin esim ozluyor diye
visne koyuyoruz visne suyu yapmak icin.bu ucuza denk geliyor olabilir bi .domates rendesi falan koca sise 4.5 lira benim yazin aldigim domatesin kilosu da 3 4 lira.ev yapimi olsun diye konur ama cok ucuza da geldigini dusunmuyorum sizin gibi .
30 bine koltuk takımı alsam minnoş popomu koycak yer ararımBenim gorümcemin eşide 6000tl civarı maaş alıyor gecen gün 30bin tl ye salon takımı almıs. 7 yıllık evli 3.koltuk takımı . Bana diyorki bizim eve ancak 6 ayda 2kilo kıyma giriyor yetmiyor diyor.
evine kim geliyor acaba ?ingiliz kraliyet ailesi ile komşu olamaz sanırım
30 bine koltuk takımı alsam minnoş popomu koycak yer ararım
oturulmayan salon ne işe yarar ayol.evin en güzel en geniş odasıdır.evde eşyalar mı yaşayacak yoksa biz mi?Oda kitli duruyor kapıyi acip gosteriyor oturma odasindaki 2 çekyatta ağırlıyor bizi.. Benim salonumda 4500 tl lik koltuk takimı var yayila yayila oturup yatiyoruz.
Düşündüm de benim salonum bile yok boş odayı kiler ve çamaşır odası yaptım paravanla bölüpsanırım bende koltukları sigortalardım
oturulmayan salon ne işe yarar ayol.evin en güzel en geniş odasıdır.evde eşyalar mı yaşayacak yoksa biz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?