How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Aylık mutfak masrafı problemi

25 den aldık yeminle bamyayı yazın.domateste dediğiniz gibi 3 4 den aldık .biber de sanırım 5 tl idi.emeği ve dondurucuların elektrik parası bir de buzdolabaı poşeti parası var.dolap kokusu sinmesin diye çift poşete koyuyorum.ne anladım ben bu tasarruftan
Aslinda maddi yönünden cok yazlik domatesin biberin tadini sevdigim icin yapiyorum ben.Kar kis sogukta, yazlik domatesten menemen yapiyorum ev misss gibi domates kokuyor.O koku bile iyi geliyor bana 😊 bir de yaparken terapi oluyor. Ugras, emek ver ,bir kazan menemenlik hazirla!, posetlere koyup kaldirinca kendimi psikologa gitmis gibi hissediyorum..Hatta dizili kisliklarima bakıp bakip duruyorum hosuma gidiyor kendimle gurur duyuyorum..Tabi kışın zaman da kazandiriyor yemek icin.Markete çıkamadıysam hemen buzluktan birsey cikarip, aksama yemeksiz kalmıyorsun 🙏

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
2 kişi için fazla geldi bana, dışarıdan söyleme işinin ucu biraz kaçmış olabilir.
Bence evde bol malzeme bulundurabilirsiniz , 2 kilo kıyma alın köfte , dolma , kavurulmuş kıyma yapın buzluğa atın. Bir makarna bile biraz sos ve kıymayla çok güzel olur.Ben de çalışıyorum , bu tip şeylerle oldukça güzel idare edebiliyoruz, hem benim 15 yaşında oğlum da var.
Haftada 2 kez zeytinyağlı yapıyorum, mercimek çorbası yaptığımda buzluğa bir paket ayırıyorum
Nohutu bir kilo haşlayıp kaldırıyorum.
Böyle uzun yazınca zor gibi görünebilir ama inanın sistem oturunca hızlı ve daha az masraflı olacaktır, üstelik evdesiniz.

Buradaki tavsiyelere göre yeniden hesaplıycam:d ama mesela dışarıdan söylediğimizde pizza söylüyoruz, 60 tl falan içecekle birlikte. Evde yapsam daha fazla tutuyor o tarz şeyler.
Yok canım kesinlikle daha fazla tutmuyor 15 günde bir bol malzemeli 2 büyük tepsi yapıyorum ben , oğlum çok seviyor dışarıdan söylemek istesek bile yüzü düşüyor sen yap diyor .
Akşam bazen canı çekerse hamur kabarmaz diye işten gelirken hazır hamur alıp bile yapıyorum.
Kesinlikle hem kaliteli malzeme hem hızlı hem de daha hesaplı ve bol oluyor.

Vallahi 3000 e şaşırana bende şaşırıyorum.
2 kişiyiz 2000 gidiyor. Ve bu limit koymuş halimiz.

Nerede yaşıyorsunuz ? Köyden birşeyler gönderen mi var ? Tarlanız mı var ?

Neye şaşırıyorsunuz allah aşkına fiyatları görmüyormusunuz ?
Onlar da 2 kişiymiş

Tam bu kadar yapamıyorum. Evde yediğimiz birçok şey organik değil ama içerik okumaya başladım. Fıstık ezmesinin, fındık ezmesinin doğalını şekersizini kullanıyoruz. Tatilde Ege taraflarına gidersek zeytinyağı, salça stokluyoruz. Meyve sebzeleri mevsiminde yemeye çalışıyoruz. Öyle öyle bir parça. Ama şu aş ermek denen fenomenle karşılaştım yeni yeni🤦🏻‍♀️ bazen hiçbir şeyi gözüm görmüyor.
Organik diye satılanlar da organik değil zaten.Biz organik sadece zeytin ve zeytin yağı yiyebiliyoruz köyden , gerisi yalan dolan.

Organik diye satılanlar da organik değil zaten.Biz organik sadece zeytin ve zeytin yağı yiyebiliyoruz köyden , gerisi yalan dolan.
Yani ne kadar yapabilirsek. Organik değilse de sağlıklı beslenmeye çalışınca da gider artıyor.

Bu arada benim annem yazın memlekete gider koyumuz var. bende giderim oradan ev yapımı salcamı yine evde kadinlarin yaptıgı tereyagini toptan alir buzluğa atarım. Tereyegini gecen yaz kilosunu 40 tl den 10 kilo almiştım. salcamı annem yaptı sagolsun o yapamadigi zamanlar onuda toptan aliyorum hem sağlıkli hem temiz. annemin tanidigi bu kadin cok temiz yapiyor dedigi kisilerden alirim.

Ayrıca yazın kırmizı biber ve patlıcanı toptan aliriz annemin memleketteki evi bahceli bahcede kozler temizler buzdolabi posetlerine koyar dondururuz. kısın kolaylik oluyor cikart cozulsun dogra salata yap hem esimle ben cok severiz kozlenmiz patlican ile kirmizi biberi.

Yazdan kişlik hazirlik yapmakda kisin mutfak masrafini cok etkiliyor. Tabi benim annem sagolsun beraber yapıyoruz. herkeste ayni imkan olamayabiliyor.
Ne güzel afiyetle yiyin , şu tereyağı meselesini bir türlü çözemedim ben.

Doğru tabii ben her zaman eve bol ve güzel malzeme alma taraftarıyım , böylece hiç dışarıdan yenmiyor.Hem de sağlıklı.
dışardan tmm yemeyelim de yiyecek işindeki esnaflar ne olacak?oralarda çalışan aşçılar garsonlar ne olacak?bu da bencilce değil mi?

dışardan tmm yemeyelim de yiyecek işindeki esnaflar ne olacak?oralarda çalışan aşçılar garsonlar ne olacak?bu da bencilce değil mi?
Bence değil , daha çok kazananlar dışarıdan yiyebilir, benim gelirim bu şekilde yaşamaya elvetişli.Asıl çocuğumun rızkını saçmam bencilce olur.
Dışarıdan bir kere yesem 1 kilo et eksik alırım , çocuğumun et balık yemesi gerek.

Bence değil , daha çok kazananlar dışarıdan yiyebilir, benim gelirim bu şekilde yaşamaya elvetişli.Asıl çocuğumun rızkını saçmam bencilce olur.
Dışarıdan bir kere yesem 1 kilo et eksik alırım , çocuğumun et balık yemesi gerek.
katılmıyorum kesinlikle asgari ücretli yesin demiyorum ben de zaten istese de zor.ama her fiyatta restoranlar cafeler var.bir şekilde çark dönmeli.bir garson evine ekmek götüremezken ben o etimi rahat rahat yiyemem.

Sizin düşünceniz tabiiki saygı duyarım.
bend e sizin düşüncenize saygı duydum.mesela virüste başından beri kronnik hasta olduğumuzdan eve yardımcı kadın almıyorum.çoğu arkadaşımda almıyor.ama aklımda hep acaba nasıl geçiniyorlar diye.zengin olsam iş yaptırmadan da yardım ederdim ama pandemi de hayat çok pahalılaştı anca kendimize yettiriyoruz gibi gibi

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
Biz de evdeyiz ve 3 bin tutuyor. Çalışırken kahvaltı ve öğle yemeğini dışarıda yiyorduk, daha çok tutuyordu.

Buraya yazıp çok tutuyor diyenler olmuş. Günümüz fiyatlarına göre çok değil. Haftada iki kez akşam yemeklerinde kırmızı et, bir kez balık, iki kez bakliyat, iki kez sebze tüketseniz bu parayı buluyor. Yazdığım yemekler de normal olan şeyler.

Geçen gün markete minik salatalıklardan gördük, canımız çekti alalım dedik. Kilosu 12,99 idi. Sürekli bu tür şeyler de tüketmiyoruz yani kırk yılda bir aldık

bend e sizin düşüncenize saygı duydum.mesela virüste başından beri kronnik hasta olduğumuzdan eve yardımcı kadın almıyorum.çoğu arkadaşımda almıyor.ama aklımda hep acaba nasıl geçiniyorlar diye.zengin olsam iş yaptırmadan da yardım ederdim ama pandemi de hayat çok pahalılaştı anca kendimize yettiriyoruz gibi gibi
Maalesef öyle , iki kişi çalışıyoruz ama her şey durmadan pahalanıyor, keşke elimizden gelse tabiiki yardım etsek ama bu şartlarda ne mümkün.
İnşallah bu günler de geçer.

Maalesef öyle , iki kişi çalışıyoruz ama her şey durmadan pahalanıyor, keşke elimizden gelse tabiiki yardım etsek ama bu şartlarda ne mümkün.
İnşallah bu günler de geçer.
bugün virüste ölümler gene arttı aşırı.biteceğe benzemiyor ki.durumlar zorr.ve tek geçim kalemi de yyecek içecek değil ki.herşey çok çok pahalı.süpürgem bozuldu pandemi de 400 tl ye yaptırdım filtre vs değişti ama 3 ay sonra gene bozuldu lanet ettim gittim bu ay dyson aldım 4300 tl bir süpürge 12 ay ödeyeceğim.mutfak tv mde bozuldu onu erteledim seyretmeyeyim nolacak dedim.çocuk eğitimi zatenn çok pahalı

Back