Aylık mutfak masrafı problemi

Ohooo..
Bu sitede asgari ücretle ev alıp misler gibi geçindiğini söyleyenler var.
hatta buna inanarak söylüyorlar, inanmamızı bekliyorlar JHNFHGdd
örnek benim ailem babamın bir emekli maaşı var 2bin tl bide ev kirası geliyor 3 bin tl ile zor geçiniyorlar biz destek oluyoruz ufak tefek her ailede böyledir durumu iyi olan ufak tefek daha kötü olana destek olur
bide mesele sadece yeme içme giyim ihtiyaçlarını karşılamak değil ki, kenara para da atabilmek lazım hastalık olur bir ihtiytaç olur evde beyaz eşya bozulur vs.

bende alışverişimi böyle yapmak istiyorum ama çook masraflıı
Tam bu kadar yapamıyorum. Evde yediğimiz birçok şey organik değil ama içerik okumaya başladım. Fıstık ezmesinin, fındık ezmesinin doğalını şekersizini kullanıyoruz. Tatilde Ege taraflarına gidersek zeytinyağı, salça stokluyoruz. Meyve sebzeleri mevsiminde yemeye çalışıyoruz. Öyle öyle bir parça. Ama şu aş ermek denen fenomenle karşılaştım yeni yeni bazen hiçbir şeyi gözüm görmüyor.

Temizlik urunleri olmadan 2 kisi 3000 fazla geldi. temizlik urunleriyle 3700 diyorsunuz.

Size tavsiyem bir ay kalem kalem yazin. cabuk bozulan cope giden urunlerden az alın. tuvalet kagidi gibi depolanabilecek urunleri indirimde yakalarsanız cok alın.

Buzluğa atılabilecek seyleri indirimde bulursaniz alıp buzluğa atın.

Mesela gecenlerde bizim buradaki markette vurallar kars kasarında indirim vardı. internet sitesinden baktık esimle kars kasarinda unlu bir marka internette kilosu 50 tl idi. Bizim buradaki market 39 tl ye getirmis stant kurmus satıyor. 1 er kiloluk 3 tane alıp 2 sini buzluğa attım bir tanesini kahvaltida yiyoruz.

Gecenlerde kasaba köfte almaya girdim baktım ayın urunu kuzu gerdan 42 tl ki ben kuzu gerdan haslamasini cok severim aldım iki kilo 1 ek kilo olarak paketlettirdim getirdim buzluğa attım. birgun cikartip duduklude haslarim icine birkac sogan patates havuc mis gibi yemek olur.

Ayrıca camasir deterjanlarimi hep 7.5 kilo alirim renkli ve beyaz olarak. tuvalet kağidini 32 li. sirf toplu alıyorum diye camasir odama dolap yaptirdim icine yerlestiriyorum aldigim deterjanları bana bayaği yetiyor her ay almıyorum.

Bizim eve aburcubur girmez. et sut sebze meyve kuruyemis aliriz. sütü bizim burdaki sarkuteriden alıp kendim mayalıyorum 5 kilo sutu kaynatip daha kaynarken 1 er litrelik cam siselere koyup dolaba koyuyorum acip icmek icin geriye kalan 3 kiloyuda yogurt yapıyorum. 1 hafta yetiyor bize. 5 kilo sut 25 tl 1 ayda 100 tl yapıyor ayda. hem ev yogurdu daha sağliklı oluyor.

Dısarida genellikle hafta sonu yeriz. her seferinde 100 tl tutar ayda 500 yapıyordur. aydan aya degisir. hepsini topladan 2.500 ancak yapar deterjan dahil. 2 kisi birde cocukla. 3700 fazla geldi bana.

Dur daha o maaşla asla gecinemezsiniz, ne aldığınızi tek tek yazın diye üzerine gidilip neredeyse hesap sorulacak bir yorum gelmemiş, hele bir gelsin o zaman gör.
Bir de ben o parayla hem her şeyden yiyorum hem de birikim yapıp ev aldım, üç çocuğum da okula gidiyor diyenler gelmeli. Yoksa hiç tadı olmuyor

3 bin bana fazla geldi ama tabi herkesin mutfak alışkanlıkları farklı oluyor. Mesela sucuk salam sosis sağlıklı olduğunu düşünmüyorum evde olmaz çoğunlukla..yine buzlugumuzda tereyağ bulunur kahvaltıya pilava kullanırım ama öyle ayda 2 3 kilo tüketmeyiz. Kuru meyve incir vs tabakta kalır pek sevmiyoruz.
Haftada 1 2 gun bakliyat 1 2 gun et tavuk kalan günler sebze tüketiriz. Hazır meyve suyu kola reçel almayız.
Deterjan temizlik malz genelde 2 3 ayda bir alırız
Ama bazıları aşırı harcıyor temizlik malzemelerini. Mesela tezgahını temizlemek için ful deterjanla kaplayani da gördüm. Bir sise deterjanı 3 günde bitiren de. Öyle olunca da cabuk biter haliyle.

internetten indirim yakalayınca toplu almak en mantıklısı zaten sürekli zam geliyo bozulmayacak şeyleri depolamak lazım

Evet diş macunu, fırçası, deterjanlar falan ne varsa almaya çalışıyorum.
2 kişiyiz evde 20 kg sadece toz deterjan var skdls
Hem kapına kadar geliyor daha iyi oluyor :)

Buna çok katılıyorum doktor.
Zamlar iyi bile olsa 3.aydan sonra erimeye başlıyor.
Fiyatlar o kadar hızlı yükseliyor ki, maaşlar bitiveriyor

2 kilo bir bana mı çok geldi diye bakınıyordum sizin yorumu görünce bir rahatladım
her şey çok pahalı gerçekten ama bazı şeyler de çok çok yazılmış sanki yorumlarda haftalık 3 kilo peynir vs. Yemeyi çok seven biri olarak bazı miktarlara çok şaşırdım bende

Yaşadığınız şehre göre değişir, eğer düzenli et vs. alıyorsanız bana normal geldi. İstanbulda kışın marketten domates aldığınızda kilosu 15-20 lira oluyor. Diğer sebzelerin de ondan aşağı kalır yanı yok. Diğer şehirlerde çok daha ucuza alınabiliyor bunlar. Pazara giderseniz daha uygun fiyata sebze meyve alabilirsiniz. Ayrıca malesef dışarıdan en kötü pizzayı söyleseniz 50-60 lira tutar ki bence az bile söyledim.

Bu arada benim annem yazın memlekete gider koyumuz var. bende giderim oradan ev yapımı salcamı yine evde kadinlarin yaptıgı tereyagini toptan alir buzluğa atarım. Tereyegini gecen yaz kilosunu 40 tl den 10 kilo almiştım. salcamı annem yaptı sagolsun o yapamadigi zamanlar onuda toptan aliyorum hem sağlıkli hem temiz. annemin tanidigi bu kadin cok temiz yapiyor dedigi kisilerden alirim.

Ayrıca yazın kırmizı biber ve patlıcanı toptan aliriz annemin memleketteki evi bahceli bahcede kozler temizler buzdolabi posetlerine koyar dondururuz. kısın kolaylik oluyor cikart cozulsun dogra salata yap hem esimle ben cok severiz kozlenmiz patlican ile kirmizi biberi.

Yazdan kişlik hazirlik yapmakda kisin mutfak masrafini cok etkiliyor. Tabi benim annem sagolsun beraber yapıyoruz. herkeste ayni imkan olamayabiliyor.

Toptan alın buzluğa atın. Ben 2 yıl kalem kalem hesap yaptım , buzluğu almak bile daha ekonomik oldu. Kampanya kovalayıp, çoklu alıp, stok yapmak lazım. Sebze meyve akşamüstü pazardan. Bozulmayacak şeylerde İnternetten. Geçen sene marketlerde en ucuz tuvalet kağıdı rulosu bim marka bile 1.07₺ iken ben familiayı 0.80₺ ye almıştım internetten 160 tane hala var evde

Ay yok ya.
2 kg tereyağı ne o öyle yemekler vıcık vıcık yağ olur hep.
Bende az kullanırım yağı ama 2 kg da harbi çok.

Ağır Yaşamlar Türkiye versiyonu coming soon

İnanın biz hemen hemen herseyimizi kendimiz uretiyor yetistiriyor olmamıza rağmen

Marketten abur cuburda almıyor olmamıza rağmen
Bı şekilde aylık ev alışverişimiz 3000 oluyor .
Bu şekilde tasarruf yapabilmek nasıl mümkün olabilir ki

Her hafta markete gidiyoruz. Bizim burda pazar olduğu günler marketlerde sebze meyvede indirim yapıyolar. 3 kişilik aileyiz. Et yağ gibi şeyler dışında her hafta market 200-230 civarı. Bunun içinde tereyağ zeytinyağ tavuk kıyma et yok. Evde her hafta eksik olabilecek şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…