Aylık mutfak masrafı problemi

Aman aman valla kocaciğım ne versen yer. Yoksa mümkün değil geçinmek. Zaten fazla et yemek sağlıklıda değil. Kadıncağız bezmiştir et et

40 yılda bir anlarım, hani lüks bir kahvaltı yapayım dersin, öğle yemeği ile birleştirirsin olur. ama haftada 3-4 yok ya :)
ki ben inanılmaz etçil biriyim. kadın halimle ekmeksiz yarım kilodan fazla yerim bence. o kadar severim. ama ben bile tahammül edemem böylesine. zaten 1 gün et yesem, haftanın diğer günleri sebze, salata ve çorba yiyorum denge için.

Sismaniz la ailecek bi de ustune tatli yersek 2+1 eve nasil sigacaz
yani geyik bir yana cidden sevmiyoruz. Biz etcil ve tuzlucul bir aileyiz sanirim

Yani bende sevmem tatlı ama regl zamanında yiyorum.
Arada da olsa muhallebi falan yaparım yeriz.
Kek falan ancak benimkinin karnı doysun diye çünkü akşamları utanmasa beni yiyecek sjdksld

Bende severim eti, ekşiyi, acıyı off acıktım yine skdls

Stokculuk iyidir,kilerimde yer olsa daha fazlasini da yaparim ben. Ama bu kadarina yetiyor evimiz. Zeytinyagini ben de tenekeyle aliyorum 6-7 tane almistik ureticisinden. Kilosu 35 liraydi gecen sene mudanyada.

Bende ayvalıktan alıyorum zeytinyağını. Eşim diyorki milletin karısı tek taş pırlantayla mutlu olur ,benim karımda yağ tenekelerine bakıp mutlu oluyor.

Bak adana durum olsa yerim simdi. Regl donemindeyim bir de kicimdan alev cikacak tatliyi ben yapsam da kimse yemiyor gicik oluyorum. Cok tatli krizine girsem pekmezli muhallebi yapiyorum ben. Onu da benden baska seven yok zaten evde,minicik cezvede yapar yerim. Sonra aylarca canim istemez

Bizde balıkçıyız Allahtan kendimiz tutuyoruz stokluyoruz balığı yoksa pirzola falan bu ekonomide hayal oldu . Ancak kıyma tavuk

ben de sütlacı şekersiz yapıp içine bal koyuyorum. komşumuzdan her sene erzincan balı alıyoruz. süt ve bal paket ürün olmayınca mutlu oluyorum :) şekerlisinden de tat olarak farkı olmuyor.

Adana dürüm 7/24 365 gün 6 saat
İşte regl zamanı ben muhallebi yada bitter falan seviyorum.

Hem ağlıyorum hem yiyorum skdks

Peynircime gittim faregillerden oldugum icin 1 aylik peynirimi ve peynir dolgulu biberlerimi, zeytin, recelimi aldim 350 lira tutar.
Pazara bir giris 150tl, ayda 2 kez gidiyorum=300
Ekmegim organik koy ekmegi 7TL,ayda 4 adet=30TL
Bunun disindaki market harcamam(kuruyemisler, sut vs. burada, gebeyim ve anneyim) her giris 200tlxAyda 5kez desek=1000
Kasap=300
Gozden kacan yufkaci, organik yumurta vs ekstralar 100 diyelim...

Benim 3.5 kisilik harcamam 2000-2200 dolayinda, bizde aburcubur yok, onun yerine oldukca pahali cig kuruyemis, organik sut gibi atistirmaliklar var. Peynir cok tuketiliyor, tostu bile Bergama tulumu ile yapiyorum eve tost kasari adi verilen cismi sokmam mesela buna ragmen 2 kisiye 3000'i hic vurmadim.

deterjan, donuk urun, konserve, bakliyat vs Metrodan toplu aliyorum o zaman 2 ay markete sut yogurt ekmek harici ugramam. Coook tasarruflu olur, markete girmedigimden ihtiyac disi alisverisim de azalir. Size de Metro market kullanmanizi, markete sık gitmemenizi, sebze meyveyi pazar ya da manavdan alarak omrunu uzatmanizi oneririm.

bizim komşunun kocası sabah kahvaltısında da pirzola, ciğer falan yiyordu hafta 3-4 gün
sabah sabah mangal kokusuna uyanırdık
boşandılar ama sebep bu mu bilemedim :)
Kahvaltı da ciğer, tanıdık geldi bu bana, komşu Adanalı mıydı acaba

Eşimde de var bu potansiyel, sabah akşam et yiyebilir.

ya eskiden et alamayan balık alırdı bol bol. ucuzdu. şimdi balık fiyatları da dehşet.

Bizde esnafiz eşime diyorumki zaten pandemiden iş güc yok.işyerinin bahçesine 10 tavuk 1 inekmi alsak etinden sütünden yumurtasindan faydalaniriz en azindan diyorum.

yalnız bi de bazıları direkt bonfile ile yapıyor ya, allahım canım çekti ama o parayı hamburgerciye vereceğime eve et alayım daha iyi şu an :)
Arkadaşlar susar mısınız lütfen
Aç değildim ben ama kendimi et hayal ederken buluyorum

Her şey çok pahalı. Bende mutfağa giden paraya akıl erdiremiyordum. Markete girsen en az 100 lira ile çıkıyorsun.

ben de sütlacı şekersiz yapıp içine bal koyuyorum. komşumuzdan her sene erzincan balı alıyoruz. süt ve bal paket ürün olmayınca mutlu oluyorum :) şekerlisinden de tat olarak farkı olmuyor.
Zaten tatli sevene yapilabilecek cok guzel seyler var bence de. Bal ve sut en cok hilenin döndügü gidalardan. Paketli sutlerin sudan farki yok,bal da sahteyse kesme sekerden ibaret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…