• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

ben asgarı ücrete 1 ev aldım 3 çocuk yetistirdim . 2 si üniversitede , biri ozel lisede , eşimin de benim de arabam var... Bu asgari ücret çok kutsal çok bereketli bişiy. yani devlet bize bakirrrr bakirrrr... Ay ben bile inanamadım....
Bu durumda devlet bir tek size bakıyor :KK70:

Biz 4kisiyiz. Saglikli beslenmeye cooook dikkat ediyorum. Disaridan yiyoruz bazen. Ama market masrafi.
3000 3500 liraydi.
Bir kac aydir düşürmeyi basardim. Yemekleri daha az yapıyorum. Kesinlikle hic birseyi atmiyorum. Yanı aksam yemezsek oglen yeriz. Israf yok. Bu şekilde şimdilik aklima gelenler

Ben kredi karti kampanyasi hastasiyim :)) 4 defa 150 lira harcamaya 100 lira puan veriyorum derse azimle buyuk alisverisi 4e boler her gun tek tek giderim markete.
mobil bankacilik kampanyalarinin hepsine katilirim.
Tum odemelerimi temassiz yapar, her harcamaya 5Tl puan alirim..
Benzin almaya gece 23:50 de giderim, 1.alisverisi o saatte ikinciyi ise 00:00dan sonra yaparim (yani depoyu bile ikiye bolerim), aractan oder %3 indirim alir ayni zamanda harcama hedefini tuttururum..
Sonra o puanlar market harcamasi olur, ayda 200-250 puanim olur illaki, hoop market harcamasi dustu bile :)) Bu da benim oyunum, aldigimdan kismak yerine alisverisi faydaya donusturuyorum. Kurs verilir ;))

çok fazla değil mi ya :S biz haftada 2 balık-et yiyoruz geri kalan bakliyat, sebze vs. bakliyatlar zaten aylarca gidiyor . 2 haftada bir sebze meyve , peynir ürünlerini alırız bitince. Kuruyemişte alıyoruz . Her akşam yeriz yani . çok nadir 1.000 geçer.

Kasaptan aylık olarak kıyma, tavuk alıyoruz . max. 150 tl kadar çıkıyor .
Dışarıdan yediğimizde oluyor oda 2 haftada bir ..
Şubat ayında harcamamıza baktık sadece mutfak alışverişi 650 TL civarı olmuş.

Her gün et , hazır yemek yesek bile olsa 3.000 çok fazla ..
Bilemedim :S
Ya yanlış hesaplıyorsunuz ya da yağınız, bakliyatınız vs köyden falan geliyor.

Haftada yarım kilo et, birer balık tüketseniz bunların maliyeti aylık 400 lira zaten. Geriye kalan 250 liraya sebze meyve mi alacaksınız, bakliyat mı, yağ, un, şeker, çay mı, kahvaltılık mı?

çok fazla değil mi ya :S biz haftada 2 balık-et yiyoruz geri kalan bakliyat, sebze vs. bakliyatlar zaten aylarca gidiyor . 2 haftada bir sebze meyve , peynir ürünlerini alırız bitince. Kuruyemişte alıyoruz . Her akşam yeriz yani . çok nadir 1.000 geçer.

Evett aranan kanı bulduk sanırım :KK53:

Valla et zaten başlı başına masraf ben hesaplamadim ama o civardadir. Şuanda markete ben pek gitmiyorum ama yumurta cok artmış organik yumurta aliyoruz daha önce daha uygundu. Bazen pasta böreğe organik yumurta kullanırken yazik ya diyorum ahaha
Aynısı benim için de geçerli:d yumurtayı ve yoğurdu organik alıyorum bi tek. Geçen kek içine koymak için şoktan yumurta aldım ama.

Organik yumurta 10’lusu 20 tl civarında haftada bir 10’lu yumurta gidiyo zaten.

Olamaz cok fazla ne aliyorsunuz kuzum ,cok mu et,sarkuteri tuketiyorsunuz ,2 kisi icin cok fazla
Yok şarküteri ürünü alarak bi hafta sucuk alıyorsak başka bişey almıyoruz yanına. Yani aylık şarküteri masrafımız 150 tl falan civadır diye düşünüyorum. Ama gördüğüm kadarıyla çoğu kişi için böyle. Burada yazılanlardan hareketle toplu alışveriş yapmaya ve dondurucuya daha pratik şeyler koymaya karar verdim. Bakalım nasıl olacak :)

Ben kredi karti kampanyasi hastasiyim :)) 4 defa 150 lira harcamaya 100 lira puan veriyorum derse azimle buyuk alisverisi 4e boler her gun tek tek giderim markete.
mobil bankacilik kampanyalarinin hepsine katilirim.
Tum odemelerimi temassiz yapar, her harcamaya 5Tl puan alirim..
Benzin almaya gece 23:50 de giderim, 1.alisverisi o saatte ikinciyi ise 00:00dan sonra yaparim (yani depoyu bile ikiye bolerim), aractan oder %3 indirim alir ayni zamanda harcama hedefini tuttururum..
Sonra o puanlar market harcamasi olur, ayda 200-250 puanim olur illaki, hoop market harcamasi dustu bile :)) Bu da benim oyunum, aldigimdan kismak yerine alisverisi faydaya donusturuyorum. Kurs verilir :KK66:)
Tlc kupon çılgınlığı programına başvurun ben izlerim :KK48:

hergun et yenmesıne ragmen aylık 3000 mutfak gıderı fazla ıse esınız kasap olmalı
yanı ancak kocam kasap olsa o kadar uygun olurdu :)
zira etın fıyatı bellı eger sızın gezegen jupıter falan degılse aynı dunyada yasıyorsak :)

ha dersenız kı koyden et tavuk yumurta tereyagı falan gelıyor annem kayınvalıdem salca tarhana verıyor arada bır stok yapıyorum o yuzden daha uygun tutuyor masrafım dersenız gayet anlasılır :)

her konuda mutlaka bır kısı anormal uygun fıyatlara yasayıp beslendıgını ıddaa edıyor konunun sonuna dogru da mutlaka bır anası bacısı cıkıyor yardım eden
o yuzden bastan bılelım ıstedım

Bana yetmiyor. Ben haftada 2 defa nevresimleri değiştiririm. Halı örtümü her hafta yıkarım. Banyo tuvalet paspaslarım da keza öyle ...
Kokuya karşı hassasım . Çok kullanıyorum , o yüzden yetiremiyorum.
Yanlıs anlamayın lütfen ama yine cok fazla :) yani bir cogumuz haftalık nevresım degıstırıyoruzdur. Bende haftada bir koltuk örtusu yıkarım banyo paspasları nadir 2 haftaya sarkar. Mutfak halım 2-3 haftada bir yıkanır. Cocuk var zaten sürekli sepet dolar buna ragmen söylüyorum. Sizin bilecegınız şey tabıkı bu halden memnunsanız diyecek birsey yok fakat bu kadar kullanmak olması gereken degil

hergun et yenmesıne ragmen aylık 3000 mutfak gıderı fazla ıse esınız kasap olmalı
zira etın fıyatı bellı eger sızın gezegen jupıter falan degılse aynı dunyada yasıyorsak :)

ha dersenız kı koyden et tavuk yumurta tereyagı falan gelıyor annem kayınvalıdem salca tarhana verıyor arada bır stok yapıyorum o yuzden daha uygun tutuyor masrafım dersenız gayet anlasılır :)

her konuda mutlaka bır kısı anormal uygun fıyatlara yasayıp beslendıgını ıddaa edıyor konunun sonuna dogru da mutlaka bır anası bacısı cıkıyor yardım eden
Aylık toplu kasaptan et, tavuk alıyoruz maksimum 170 lira tutuyor yazmış arkadaş. Etin kilosu şu an ne kadar bilmiyorum, 70 civarı falan mı? Biz eti toplu alırız ( bildiğiniz gidip hayvan kestiririz evet ayı gibi yiyoruz😂😂) uzun zamandır et almıyorum dolayısıyla. 70 lira farz edersek zaten 2 kilo kıyma belki alıyor aylık. Haftada 2 yiyoruz dediği de haftada kişi başı 300 gr et yapmaz. En kaba hesap bu yani. Hiç de sevmem hesap kitap yapmayı ama bana bile yaptırdı arkadaş sağolsun 😂

Kocasi avlayip getiriyorsa eti olabilir aslında 🤣 aylik 150 lik kasap alisverisi varmis hanimefendinin ve buna tavuk eti de dahilmis 🤣 ve hergun et yiyiorlarmis! Biz iki kişi soyle ha desek istahli bir günümüzde, 150 tl lik eti tek öğün de yer kalkarız 😅🤣🤣

Ya yanlış hesaplıyorsunuz ya da yağınız, bakliyatınız vs köyden falan geliyor.

Haftada yarım kilo et, birer balık tüketseniz bunların maliyeti aylık 400 lira zaten. Geriye kalan 250 liraya sebze meyve mi alacaksınız, bakliyat mı, yağ, un, şeker, çay mı, kahvaltılık mı?

Bir ara böyle bir konu olmuştu . Biz meraktan hesapladık . O kadar çıktı . Yalan söylemiyorum . Köyden gelse çok sevinirdim ne güzel organik olurdu :) çay, yağ, şeker, un, bakliyat her ay nasıl alınır . En son toz şekeri , sıvı yağı ve çayı ocakta almışız ve hala duruyor ...
Bazı şeyler her ay alınmıyor , belki de ondandır. Birde kullanım şıklığına bağlı tabii herkesin ki farklı ..
Bizde durum bu .

Bir ara böyle bir konu olmuştu . Biz meraktan hesapladık . O kadar çıktı . Yalan söylemiyorum . Köyden gelse çok sevinirdim ne güzel organik olurdu :) çay, yağ, şeker, un, bakliyat her ay nasıl alınır . En son toz şekeri , sıvı yağı ve çayı ocakta almışız ve hala duruyor ...
Bazı şeyler her ay alınmıyor , belki de ondandır. Birde kullanım şıklığına bağlı tabii herkesin ki farklı ..
Bizde durum bu .
E tamam ocakta almışsınız ama almışsınız sonuçta. Biz de her ay almıyoruz ama bir ay yağ biter bir ay un biter. Evde yemek pişince malzemeler biter. Yazdığınız rakamlar hiç günümüze uygun değil maalesef. 2-3 sene öncesi için belki makul.

Bir önceki mesajımda belirttim . Yalan söylemiyorum keşke köyden gelse birşeyler çok sevinirdim organik olurdu ne güzel .
Ama bizde durum bu . Kimseden destek görmüyoruz . Bir önceki mesajda belirttiğim gibi tüketim sıklığı ile de alakalı olabilir. Bilemedim.
bu her ay 650 değil tabii ki.
Ocakta 800 ü de gördük :) buda mı az yoksa :)

Kocasi avlayip getiriyorsa eti olabilir aslında 🤣 aylik 150 lik kasap alisverisi varmis hanimefendinin ve buna tavuk eti de dahilmis 🤣 ve hergun et yiyiorlarmis! Biz iki kişi soyle ha desek istahli bir günümüzde, 150 tl lik eti tek öğün de yer kalkarız 😅🤣🤣
Pirzola olmuş 120-130 lira zaten. Kişi başı üçer tane alsan 1 kilo edecek neredeyse. Bi oturuşta da yeniyor.

E tamam ocakta almışsınız ama almışsınız sonuçta. Biz de her ay almıyoruz ama bir ay yağ biter bir ay un biter. Evde yemek pişince malzemeler biter. Yazdığınız rakamlar hiç günümüze uygun değil maalesef. 2-3 sene öncesi için belki makul.
Bilemedim . Bizde rakam bu çıktı .
Mart'ı merak ediyoruz :)

Back