Aylık mutfak masrafı problemi

Bir oturuşta 1 kilo pirzolami mahkemeye versen haklı boşanma nedeni olur. Allah bol kazanç versin.

Bence normal
Yani ziyan edip çöpe atmıyorsanız saglık lı kaliteli alıyor ve hep evde yiyorsanız günlük kişi bası 50 lira ediyor.

Bazı soslar vs pahalı olabiliyor yine aynı kalitede olup da fiyat farkı olan seyler (dana ciğer ve kuzu ciğer fiyatı çok farklı mesela) konusunda tasarruf edilebilir ama peynirin zeytinin yagın da tasarrufu nasıl olacak ki?

Sen devlet memurusun dimi ?
Onu da yapıyorum ama yine de işten çık eve gel ye derken saat geçiyor.

Normal de en geç 7 de yemeği bitirin diyorlar, ben bazen 9 da sofradan kalkmış oluyorum.
Mesela firinda soslu karnabahar yapacaksam karnabahar i geceden hasliyorum (mutfağı toplarken),kıymayı malzemelerle önceden kavurup koyuyorum gelince malzemeleri birleştirip firinliyorum ve yarım saate hazır oluyor.
Bir kurumda daimi sozlesmeli uzmanim saat 8-5 çalışıyordum (şu an bebemle evdeyim biliyorsun).
Haftasonundan da mutlaka kofte fln atarım buzluğa.
Sen herhalde yeni evlisin, zamanla yemek sistemini oturtursun

Bizde de haftalık sebze meyve süt bazen et bazen tavuk gibi alışverişler 300 400 civarında tutuyor.
Bakliyat yağ kahvaltılık vs aylık yapıyorum 1000 1200 bandı
İlla atıştırmalık ıvır zıvır kuruyemiş vs haftalık 80 90 tutuyor.
Ayda 2 kere balık yiyoruz. Hiç görmesek de çat 200 o.

Bizim de 3000 3500 bandında.

Her şeyi organik falan da almıyorum. Standart market alışverişi.

3 kişiyiz.

Kilolu mu peki...Ben logusayken sanki canım her şeyi istiyordu hep yiyordum..gece emzirmesinden sonra kek, meyve ya da evde ne varsa goturuyordum bu yüzden doğumdan sonra ancak kg verebildim
Ben hamileyken çok istahlıydım özellikle ilk 3 ay, kilolarca meyve yerdim şuan çok iştahım yok sadece aşırı susuyorum. Eşim 180cm 100 kilo, spor yaptığı halde kilolu, karaciğeri yağlanmış et kuruyemiş yemekten

Bir oturuşta 1 kilo pirzolami mahkemeye versen haklı boşanma nedeni olur. Allah bol kazanç versin.
Aileden böyle alışmış hiç ekmek yemez, sabah menemen yapıyorım en az 1 kilo domatesten 5 yumurtalı ekmeksiz yiyip kalkıyo. Gercekren bıktım bende

İşte 5 te çıkıyorum diyorsun benim işten çıkış saatim 7
3 sene olacak ben evleneli öyle yemek yapmayı bilmeyen de değilim ama vakit yok.
Bir de bu stajdan dolayı derslerim falan oluyor, yetişemiyorum.

Hafta sonundan da yapıyorum işte de of of bu yemek derdi büyük mesele.

Güvenilir kasap varsa haftasonu ondan alıp buzluğa atabilirsin..
Tabii çok gec geliyorsun haklısın ama evde sürekli malzeme bulundurup sistemli olmazsan hicbir seye yetişemezsin.
Saat 9 da yemek biterse ders çalışacak vakit de kalmaz.

bizim komşunun kocası sabah kahvaltısında da pirzola, ciğer falan yiyordu hafta 3-4 gün
sabah sabah mangal kokusuna uyanırdık
boşandılar ama sebep bu mu bilemedim :)

Benim yediğim yerler katmıyor işte. Menülerde kaç gram etten yaptıkları falan yazar zaten.

Oda şöyle oluyor; bakliyat yemekleri yada sebze yemeklerini yapıyorum sıkıntı olmuyor ama sıkılıyoruz işte.
Arada farklı şeyler yapmaya kalkınca hoop zaman yok.
Artık sistemli şekilde idare etmeye çalışıyorum.

bizim komşunun kocası sabah kahvaltısında da pirzola, ciğer falan yiyordu hafta 3-4 gün
sabah sabah mangal kokusuna uyanırdık
boşandılar ama sebep bu mu bilemedim :)

Aman aman valla kocaciğım ne versen yer. Yoksa mümkün değil geçinmek. Zaten fazla et yemek sağlıklıda değil. Kadıncağız bezmiştir et et

Stokculuk iyidir,kilerimde yer olsa daha fazlasini da yaparim ben. Ama bu kadarina yetiyor evimiz. Zeytinyagini ben de tenekeyle aliyorum 6-7 tane almistik ureticisinden. Kilosu 35 liraydi gecen sene mudanyada.

Benim de böyleydi tasarruf olsun diye değil de bana para kalmıyor istediğim şeyleri alamıyorum diye kendimi takibe aldım Son birkaç Aydır yeşillik alışverişi haricinde işte gelsin ve getirden başka birşey kullanmıyorum O sebeple alışveriş listelerimi görebiliyorum. Bir baktım hergün sipariş vermişim parça parça parça. Onu bıraktım. Şimdi haftalık ne yemekleri yapacağım diye plan yapıp sallıyorum iki çeşit sebze ve kırmızı veya beyaz et alıyorum. Cuma akşamları bizim balık günümüz. Yine dardanelin falan dondurulmuş balıklarından alıyordum paketi 50 lira falan. Geçenlerde A101 e gittiğimde bir de baktım ki aynı balık başka marka 17 lira. Allahın denizi işte markası yok başlığın birşeyi yok dardaneli bıraktım A101 den dondurulmuş balık istifledim dondurucuya. Her ay kuruyemiş alırım eşim her akşam kaju ve Antep fıstıklarını seçer yer leblebilerle beni başbaşa bırakırdı . Döndüre döndüre farklı şeyler almaya başladım, bir ay fındık kuru üzüm Falan gibi. Ciddi tasarruf oldu. Deterjan ve yumuşatıcıyı Allah ne verdiyse koyardım makinaya. Geçen ay yumuşatıcının dibi kalmıştı onu döktüm sadece, normalde koyduğumun üçte biri falan. Bir baktım çamaşırlar aynı şekilde güzel kokuyor. İnsan gibi kullanmaya başladım deterjanları yani gelişine ‘yi bırakınca güzel kardeşim, yoluna giriyor. Benim aylık yemek ve temizlik masrafım taş çatlasın 2 bindir. (Çanakkaleliyim Zeytinyağı bedava o konuda bir tasarruf öneremeyeceğim zira ciddi bir pars tutar satın almaya kalksam.)
kanadayı sevmeyen bi kız vardı ya o gelsin toplanıp gidelim buralardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…