• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylardır bizde kalan kv kp ve eşimin bayramda köye gitmek istemesi.

Kızlar selam. Bir senedir evliyiz ve bu evliliğin son 4-5 ayı kv kp bizde kalıyor. Artık cinnet geçirmeme ramak kaldı. Evin alışverişini vs yaparlar iyiliklerine çok iyiler ama temizlik anlayışları sıfır SIFIR. Kp kapı açık işer yetmezmis gibi çoğu zaman sifona basmaz klozetin oturulan yerlerinde sarı sarı lekeler olur. Kv deseniz çene çok ama icraat hiç yok 50 küsur yaşında bir çorba yapar köpeğin önüne koysaniz o bile içmez. Temizlik anlayışı onda da yok yemek yaparken mutfak adeta çöplük olur ama geri dönüp toplamaz benim toplamamı bekler. Çoraplarının biri koltuk üstünde öteki baska odada koltuk altında gezer. Öyle bir insanlar düşünün işte.
Bunlara aylardir eşimin hatrina susup tahammül ediyorum ve bu da yetmezmiş gibi eşim bayramda köye gideriz dedi.
Ulan zaten aylardır aileni görüyorsun daha neyin köy derdi anlamıyorum. Arkadaşlarla beraber şehir dışına çıkalım tatil yapalım dedim gene cevap aynı bayramda köyde olacağız başka seçenek istemiyorum dedi.
Artık iyiden iyiye boşansam mı diye düşünmeden edemiyorum. Özünde çok iyi eş mükemmel koca diyebilirim bir dediğimi ikiletmez bir şey istesem borçla harçla alır gene alır. Ama bu kadar aile düşkünlüğü beni artık uzaklaştırıyor. Aylardir bir kere sarılıp tv film izlemiş değiliz anca yatak odasinda sarılıp koklaşıp üç beş laf konuşur sonra döner yatariz.
Bana bir çıkar yol gösterin sırf bu sebepten boşanmak mantıklı mı olacak yoksa yapacağım başka seçeneklerde var mı? Bugün iftardan sonra eşimle konuşacağım zaten ben bu evlilikte mutlu değilim artık vs diye konuşmanın sonunu kendini düzeltmesine mi bağlamalıyım yoksa artık boşanalım mı olmalı? Bana bir yol gösterin beynim durmuş gibi artık sürekli ağlamak istiyorum hiçbir şey düşünemiyorum ne yapmalıyım nasıl konuşmalıyım
o zaman hepsi yallaaah köylerine sizi dahil etmesin. yani hepimizin ailesi var ama kocaların ailesi daha öncelik gibi davranıyorlar ya ayar oluyorum neden benimkiler gelip 4-5 ay kalmıyor haa kalsa kocanız nasıl tepki verirdi acaba dur düşüneyim kesin huzursuzluk çıkarırdı onun için hayati bi durum yoksa kusura bakmasınlar da 4-5 ay kalamz kimse. kervansaray mı orası

Eşim az önce geldi yanıma mutfağı toplarken yüzün niye asık diye sonra konuşuruz dedim hasta olduğun için mi dedi hayır konuşmamız gereken başka şeyler var baş başa kalınca konuşacağız dedim gönderdim. Boşanmak benim için zor değil he psikolojik olarak yıpranırım belki ama onu da destek alarak vs hallederim. Ailemle görüşmeyi kesince sıfırdan bir hayat kurmuştum o hayatı nasıl kuracagimi nasıl yönlendirecegimi biliyorum. O yüzden benim için boşanmak zor bir seçenek olmadı hiçbir zaman sadece eşimi sevdiğim için geçer diye bekledim. Dediğim gibi en fazla psikolojik olarak yıpranırım onu da zaten destekti antidepresandı hallederim diye düşünüyorum.
5 ayda yüzün anca mı asılıyor 😀 mükemmel kocaya bak babasının b’kunu temizletiyor.

Al karşına konuş eşinle.
Sonrasında 2 3 gün içinde gitmezlerse boşanma kararını açıklarsın.
Süreyi çok verme havalar ısınıyor çözmeden göndermiş olursun.

Eşim az önce geldi yanıma mutfağı toplarken yüzün niye asık diye sonra konuşuruz dedim hasta olduğun için mi dedi hayır konuşmamız gereken başka şeyler var baş başa kalınca konuşacağız dedim gönderdim. Boşanmak benim için zor değil he psikolojik olarak yıpranırım belki ama onu da destek alarak vs hallederim. Ailemle görüşmeyi kesince sıfırdan bir hayat kurmuştum o hayatı nasıl kuracagimi nasıl yönlendirecegimi biliyorum. O yüzden benim için boşanmak zor bir seçenek olmadı hiçbir zaman sadece eşimi sevdiğim için geçer diye bekledim. Dediğim gibi en fazla psikolojik olarak yıpranırım onu da zaten destekti antidepresandı hallederim diye düşünüyorum.
O zaman eşinle sağlam bir konuşma yap biz bir hayat paylaşıyoruz bana başka seçenekle gelme şöyle olacak böyle olacak diyip baskı yapmadan hoşlanmıyorum ailenin de bu kadar kalması normal değil bu iki durumun tekrarı olursa boşanalım birbirimizin zamanını harcamayalım de ama bunu böyle ağlamaklı üzülerek blöf yaparak değil gerçekten dümdüz duygusuz söyle baktın devam ediyor zaten seni gözden çıkarmıştır gençliğini yeme boşuna

Kızlar selam. Bir senedir evliyiz ve bu evliliğin son 4-5 ayı kv kp bizde kalıyor. Artık cinnet geçirmeme ramak kaldı. Evin alışverişini vs yaparlar iyiliklerine çok iyiler ama temizlik anlayışları sıfır SIFIR. Kp kapı açık işer yetmezmis gibi çoğu zaman sifona basmaz klozetin oturulan yerlerinde sarı sarı lekeler olur. Kv deseniz çene çok ama icraat hiç yok 50 küsur yaşında bir çorba yapar köpeğin önüne koysaniz o bile içmez. Temizlik anlayışı onda da yok yemek yaparken mutfak adeta çöplük olur ama geri dönüp toplamaz benim toplamamı bekler. Çoraplarının biri koltuk üstünde öteki baska odada koltuk altında gezer. Öyle bir insanlar düşünün işte.
Bunlara aylardir eşimin hatrina susup tahammül ediyorum ve bu da yetmezmiş gibi eşim bayramda köye gideriz dedi.
Ulan zaten aylardır aileni görüyorsun daha neyin köy derdi anlamıyorum. Arkadaşlarla beraber şehir dışına çıkalım tatil yapalım dedim gene cevap aynı bayramda köyde olacağız başka seçenek istemiyorum dedi.
Artık iyiden iyiye boşansam mı diye düşünmeden edemiyorum. Özünde çok iyi eş mükemmel koca diyebilirim bir dediğimi ikiletmez bir şey istesem borçla harçla alır gene alır. Ama bu kadar aile düşkünlüğü beni artık uzaklaştırıyor. Aylardir bir kere sarılıp tv film izlemiş değiliz anca yatak odasinda sarılıp koklaşıp üç beş laf konuşur sonra döner yatariz.
Bana bir çıkar yol gösterin sırf bu sebepten boşanmak mantıklı mı olacak yoksa yapacağım başka seçeneklerde var mı? Bugün iftardan sonra eşimle konuşacağım zaten ben bu evlilikte mutlu değilim artık vs diye konuşmanın sonunu kendini düzeltmesine mi bağlamalıyım yoksa artık boşanalım mı olmalı? Bana bir yol gösterin beynim durmuş gibi artık sürekli ağlamak istiyorum hiçbir şey düşünemiyorum ne yapmalıyım nasıl konuşmalıyım
Siz evlenmeden önce size ve ailenize kv kp biz evlendiklerinde her sene onlarla 4-5 ay birlikte kalacağız dedi de sizler kabul mü ettiniz.Bu hiç konuşulmadı ise yapacaklarınız (konuşulup kabul edildi ise ne diyebilirim)
Biz evlenirken ne benimle ne de ailemle anne ve babanın bizde 4-5 ay kalacağı söylenmedi.
Biz 1 yıllık evliyiz.Daha senesi olmadan yeni evlilerin evine 4 -5 ay kalmak üzere gelinmesi normal mi .Anne babanın yaşları çok genç bakım hastasıda değiller.Olsa bile onun da başka çözümleri olacaktır mutlaka.Sen bu durumu yakın arkadaşlarına sor bakalım anne babanın bu kalışlarına kim normal diyecek.Ben tabi en çok senin görüşünü merak ediyorum.Nasıl neden hoş görüyorsun bu kalma olayını.Ben yeni evliliğimi anlayamadım daha.Bana şimdi cevap vermeni istemiyorum.Bunu etraflıca düşün sonra bana cevabını ver.Bende ona göre geleceğimizi planlayacağım.
Ailen görmüyor mu bunu.İnanın erkek annesi kv olarak ben inanamadım.Hele gelen insanlar nasıl normal görüpte bu kadar kalmışlar.

Senin ailen yok mu?
Gözünü seveyim korun, (geri cekilme korunma degil) cocuk Mocuk yapma.
Sen diyemedin mi, ben gelmem sen git diye

O zaman eşinle sağlam bir konuşma yap biz bir hayat paylaşıyoruz bana başka seçenekle gelme şöyle olacak böyle olacak diyip baskı yapmadan hoşlanmıyorum ailenin de bu kadar kalması normal değil bu iki durumun tekrarı olursa boşanalım birbirimizin zamanını harcamayalım de ama bunu böyle ağlamaklı üzülerek blöf yaparak değil gerçekten dümdüz duygusuz söyle baktın devam ediyor zaten seni gözden çıkarmıştır gençliğini yeme boşuna
Bir de bu arada çocuk yapma diyede iliştirivereyim sonuna o kısım mühim

Konuştum kızları. Tuvalet olayını eşim bilmiyordu onu söyledim sert bir dille baba kapını kapat deseydin bir daha onu yapamazdi ya da gelip bana söyleseydin ben uyarirdim ben bile kapı açık tuvaletimi yapmıyorken onun yapmasını normal karşılayacağımı mı düşündün dedi. Köy muhabbetini kapattık her gün bir şehire gideriz tatili öyle değerlendiririz dedi. Köye gideceğiz başka seçenek yok demesinin sebebide bir kaç gün önce babası siz köye geleceksiniz biz erken gideriz siz sonra gelirsiniz demis onlar erken gitsin diye illa köy diye tutturmuş ailesinin bu kadar kalmasından kendisi de rahatsızmış ama hadi gidin artık diyemem bir oğlumuz var o da bizi evine sığdıramadı demesinler diye susuyorum önümüzdeki sene her şey üstüne yemin ederim böyle şeyler olmayacak sen bir bunaldıysan ben on bunaldim ama elimden bir şey gelmiyor dedi. Konuştuktan sonra salona geçtik eşim direkt lap diye babasına söyledi tuvalet olayı gece uyandığımda tuvaletin kapısını açıktı bir daha sakın görmüyüm benim karım buna şahit olmak zorunda değil dedi. Sonrasinda babasının dediği lafı teyit etmek için bayramda burada mısınız köye mi gideceksiniz dedim siz gelirseniz biz köye erken döneriz dedi yani yalan dolan olmadan olanı söylemiş. Şimdi de hazırlan dışarı da kahve içmeye gidelim baş başa vakit geçirmiş oluruz dedi dışarıya çıkıyoruz. Umarım böyle devam eder destekleriniz için çok teşekkür ederim 💖
İnşallah son uzun kalışları olur. Siz o köye bir kömürlü kalorifer yaptırın yoksa her sene aynı şey olacak. İlk fırsattandirek çarpın lafı, size de yazık ya kendinize kışlık bir ev tutun ilçeden ya da buraya bir kazanlı sistem yapalım ev üstüne ev olmaz deyin.

Bukadar tahammul etmene hayran kaldim ve yeni evlisin bu simdiden boyleyse o evliligin sonunu dusunemiyorum kardesim sen evinde oturup rahat rahat cay kahve icemiycekmisin yeri gelecek hicbisey yapmak istemeyip yataginda aksama kadar yatamicakmisin o nasil koca bence seni kullaniyor koy soukmus falan yazmissin bu insanlar simdiye kadar nerde kaliyordu bukadar zaman souk olmayan ev sen evlenincmi souk oldu ya ister kizin ister kizmayin bu kaynana kaynata peygambe olsa hicbir zararlari olmasa bile ayni evde yasanmaz senin ozel hayatin tamamen kisitlanmis bence esinle sert bir sekilde ciddiyetle konuski ciddi oldunu anlasin yoksa bu evlilik biraz gitse bile zamanla kavgalar soumalar baslar olan sana olur

Siz evlenmeden önce size ve ailenize kv kp biz evlendiklerinde her sene onlarla 4-5 ay birlikte kalacağız dedi de sizler kabul mü ettiniz.Bu hiç konuşulmadı ise yapacaklarınız (konuşulup kabul edildi ise ne diyebilirim)
Biz evlenirken ne benimle ne de ailemle anne ve babanın bizde 4-5 ay kalacağı söylenmedi.
Biz 1 yıllık evliyiz.Daha senesi olmadan yeni evlilerin evine 4 -5 ay kalmak üzere gelinmesi normal mi .Anne babanın yaşları çok genç bakım hastasıda değiller.Olsa bile onun da başka çözümleri olacaktır mutlaka.Sen bu durumu yakın arkadaşlarına sor bakalım anne babanın bu kalışlarına kim normal diyecek.Ben tabi en çok senin görüşünü merak ediyorum.Nasıl neden hoş görüyorsun bu kalma olayını.Ben yeni evliliğimi anlayamadım daha.Bana şimdi cevap vermeni istemiyorum.Bunu etraflıca düşün sonra bana cevabını ver.Bende ona göre geleceğimizi planlayacağım.
Ailen görmüyor mu bunu.İnanın erkek annesi kv olarak ben inanamadım.Hele gelen insanlar nasıl normal görüpte bu kadar kalmışlar.
Cevaplarını okumadan yazdım bunları.Tabi ki konuşurken bu soğuk vb kalma olayını bundan sonra kabul edemeyeceğinizi söyleyeceksiniz.Bayram içinde sen çok istiyorsan gidersin ben yeni evliyim şöyle ev boşalınca tadını çıkartmak istiyorum diyeceksin.

Evet evlenmeden önce bekar evinde kalıyorlardı. Evlenmeden önce kv kp sen bi gel de bizde buradan kurtulalim artık evimizi düzenimizi bilelim cart curt diyen insanlardı. Şimdi beleş köle bulunca düzeni falan boş verdiler djdndnfnfn
Eee bunlar baştan belli etmişler kendilerini, vallahi evlenerek büyük hata etmişsiniz. Bu insanların laftan anlayacağını düşünmüyorum, yeni evli insanların evinde beş ay kalmak ne demek.

4-5 ay sizle kalması boşanma sebebidir

Esin iyi biri değil mükemmel hiç değil.

Bugün net konuşacağım zaten bu zamana kadar hep ben mi abartıyorum diye durduruyordum kendimi ama sizden böyle destek görünce haklı olduğumu anladım. Boşanma konusunu da dile getireceğim zaten en azından çocuk olmadan bitsin bitecekse de
Gayet dogru bir dusunce

Eşimi savunmak için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Hiçbir şeyim eksik değil derken evet evlendikten sonra bana araba aldı, düğünde ailesi 6 bilezik taktı eşime birini satalım düz 5 olsun demiştim (sayılarla takıntım var mı diyeyim ne denir bilemiyorum bir şey yapacaksam ya 1-3 olarak ya da 5in katları olarak yaparim) aradan bir hafta on gün geçmeden 4 bilezik daha getirdi 5 yerine 10 olsun o da 5in katıdır sonuçta demişti.. Baba evinde bir kıyafet aldığımda buna bu kadar para verilir mi diye kıyamet koparken eşimi harcadığım paranin nereye gittiğini bile sormaz. Mükemmellikten kastım içkisi maddesi kumari cartı curtu yok aldığı maaşı bana verir ben ona harçlık veririm. Ben olmadan gittiği max yer binanın altındaki bakkaldır. İyi bir eşten kastım buydu. He şimdi derseniz ki bu adam köyden başka seçenek yok diyor nasıl bunları yapar önceki yorumlarda dediğim gibi işin içinde ailesi olmadığı sürece mükemmel eş işin içine aile girince kopamıyor onlardan ki bunun sebebi de hep ailesi bekarken ev araba alırken hep ailesi destek olmuş iş konusunda da keza aynı şekilde ailesi destek olmuş. Düğünümüz vs yapılırken ailesi tarlaları satıp bize para harcatmadan evimizi eşyamızı dizip düğünü yaptılar eşimin aile konusunda susmasinin tek sebebi bu onlar iyilik yapmisken ben nasıl karşı çıkabilirim kafasında olan bir insan.
Çocuklarımız için elbette yapacağız.Anne baba yapar imkanı varsa.Hep yaptık.Bunun karşılığı 4-5 ay kalmak demek mi yanlış düşünüyorsun. Ben olsam uygun bir günde bunlarla konuşurum.Bakın sizi ana baba bildim seviyorum.Sizden bir isteğim var.Bu uzun kalmalar olunca yüzgöz olunma ihtimali artıyor.Ben uzun kalınmayı doğru bulmuyorum.Sizleride elbette kaybetmek istemem anam babam oldunuz.Ama bunu bozmamak için bu kalma olayını düzenlemememiz lazım.Köydeki evi daha ıstmalı yapalım ne yapmak isterseniz yardım edelim. Veya size 4-5 aylığına buradan eşyalı bir ev tutalım sizde rahat edersiniz ...

Neyse en azından kendisi de rahatsizmis ve bazı açıklamalar yapmış. Bu güzel bir gelişme. Sadece takıldığım nokta, bi oğlum var o da evden gönderdi derler diyen kişi seneye nasıl gelme diyecek?
Şimdi evden kovma gibi olur ama seneye gelmeden diyebilirim demek istiyor... böyle anladım ben.Size cevap gibi oldu ama.

Back