• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylardır bizde kalan kv kp ve eşimin bayramda köye gitmek istemesi.

Evlenmeden önce bu konular konuşulmalı eş adayında bağımlılık varmı iyi tespit edilmeli.Esiniz alışık onun büyüdüğü düzen bu .Sizi mecbur tutuyor köye gidilecek başka seçenek yok lafı .Çocuk yapmadan önce çok iyi düşünülmeli benim tercih edeceğim yada birisi için katlanabileceğim bir hayat tarzı değil bu

Ailemle bekarlığımdan beri görüşmüyorum. Köye de kesinlikle gitmeyeceğim zaten. Bu zamana kadar ben mi abartıyorum yanlış mı düşünüyorum diye dizginliyordum hep kendimi ama şuan sizden böyle destek gördükçe her yorumdan esime karşı cinnet geçirmeme ramak kalıyor.
On senelik evliyim toplamda senin kadar görmemişimdir o kadar söyleyeyim. Eşimin köyünde her yaz toplanır fındık toplarlar 7 senedir gitmiyoruz. Bu sene çok ısrar ettiler gitmedik. Gitmeyeceğiz de.
Yani özetle kocan kötü sen de fazla yumuşak yüzlüsün. Bu birleşim en çok kayınaileye yarar.
Aklını başına topla. Şimdi böyle olursan ileride direkt evi kapar sana yerleşirler.
Bak sana diyorum on senede kışın en fazla 5 gece yazın en fazla 7 gece kalmışımdır. Senelik 10-12 gün bandında görüyoruz. Yani ben toplamda on senede 100 gün görmüşüm. 3,5 ay eder. Benim on senede gördüğümü sen bir yılda görmüşsün.
Kendine layık gördüğün hayat bu mu?

Dedigin gibi kocamla konus net bir şekilde. Hem köye gitmek hem kalmalarını istemediğini söyle. Dedigin gibi mükemmelsin kabul edecek mecbur.ama senin gözüne perde indiyse bu sayede çok net anlayacaksin tepkisinden. O tepkiye göre hayatına yön vermek de sana kalmış. Anlattıkların tam cinnetlik nasil bu kadar susarsın

Niye kayınpeder kayınvalide arkası toplanarak yaşanır ki hayat gider kendi anne babamı toplarım ki onlar bile istemedi bunu zamanında . Böyle ortada evlilik falan kalmaz .Evlenmek böyle birşey degilki o zaman sizin anne babanizda gelsin sizin evde kalsın .Madem hep beraber yaşansın o zaman niye ayrı hayat kurdunuz .Bu kadarı cok fazla .Hizmetli gibisiniz ayrıca buda hiç hoş değil.İs bulun çalışın hem para kazanın hem bedavaya iş yapmayın

Kocanızın nesi mükemmel ya. Çok kötü bir koca. Buna eş denmez yani. Mahremiyet sıfır, koloni gibi aynı evin içinde. Her sene kış geliyor konu sahibi o zaman sen her sene yarım yıl bunlarla cümbür cemaat yaşayacaksın anlaşılan. Bir de başka seçenek yok demiş şaka gibi sen bir bireysin. Senin aklın yok sayıyor resmen nasıl böyle konuşabilir dışarıdan bir insan senin hakkında. Bir de eksiğim yok demişsin. Neyini eksik bırakmıyor ki bu adam sana bir araba mı aldı ne aldı yani. Babanın evinde olanlar değil mi ekstra nesi var yani cidden merak ettim. Bilirim bu tipleri boşanırken de üç kuruş vermemek için beş takla atarlar. Gerçekten sinirlendim iftar vakti ama ailen ne der bu işe. Sen çalışmıyor musun biraz ayrıntı ver de ona göre akıl verelim.
yaşı doğru ise 23 görünüyor
+
ailesiyle bekarlığından beri görüşmüyormuş
yani, "babasının evi" (!) ve orada gördüğü bir şey var gibi durmuyor.

lütfen bak, Allah aşkına, şu babanın evi kocanın evi laflarını bi bırakın ya
kadınları illa bi erkeğe eklemleyeceksiniz yani, başka yolu yok çünkü...

hiç kızmayın siz bile bir aile evini erkeğin üzerinden babasının evi diye tanımlıyorsunuz, e bu kök aile de oğlumuzun evi = bizim evimiz diyor, işte. aynı kafa ürünü şeyler bunlar.

ilk bu sene yaşanmadı ama bu sene iyi kış oldu, daha da bi bahane oldu

kastamonulu bir komşumuz var aralıktan beri memlekette köylerine gidecekler, sürekli yollar kapalı ve gidemiyorlardı sanırım daha yeni açıldı -emin de değilim.
Valla benim ailem hep der ki kış önü uzun yola gidilmez. Gidip dönememek var işte böyle. İnsan niye evini barkını bırakır ki hiç anlamıyorum. Bir de gidip geri gelmişler. Evlerinin ısınmamasının sorumlusu kimse olamaz. Velev ki imkan yok, ne yapacaklardı? Seve seve ısıtacaklardı evi bir şekilde. Bunların işine gelmemiş resmen.

Valla benim ailem hep der ki kış önü uzun yola gidilmez. Gidip dönememek var işte böyle. İnsan niye evini barkını bırakır ki hiç anlamıyorum. Bir de gidip geri gelmişler. Evlerinin ısınmamasının sorumlusu kimse olamaz. Velev ki imkan yok, ne yapacaklardı? Seve seve ısıtacaklardı evi bir şekilde. Bunların işine gelmemiş resmen.
benim kız kardeşim evli, 2 çocuklu, biraz da eniştem tembel, onlarda da ataerkil işler var vs.
neyse, yani, onlar pek gelmiyor, gelemiyor, diyor anne siz gelin

valla annem kış günü ne işim var, otururum evimde diye gitmiyor.
kasımda yeğenimin d.günü var güç bela 2 gün ona gidiyor sonra nisana kadar dükkan kapalı :D

ama bu kafayı ben etraftan biliyorum, kendi ailemden olmasa da. normalde bizde kimse gidip çocuğunda kalmaz mesela (babamlar 11 kardeş efenim) ama içlerinde 1 tane amcam var
"çocukların hangisine gitsem de hangisi hizmet edip baksa bana" diye o piti piti yapıyor (9 çocuğu var) kışın bayramlar hariç evinde durmaz.
bayramda evini açar tüm çocukları yine ona gelir yine onlar pişirir taşırır milleti ağırlar.

Kızlar selam. Bir senedir evliyiz ve bu evliliğin son 4-5 ayı kv kp bizde kalıyor. Artık cinnet geçirmeme ramak kaldı. Evin alışverişini vs yaparlar iyiliklerine çok iyiler ama temizlik anlayışları sıfır SIFIR. Kp kapı açık işer yetmezmis gibi çoğu zaman sifona basmaz klozetin oturulan yerlerinde sarı sarı lekeler olur. Kv deseniz çene çok ama icraat hiç yok 50 küsur yaşında bir çorba yapar köpeğin önüne koysaniz o bile içmez. Temizlik anlayışı onda da yok yemek yaparken mutfak adeta çöplük olur ama geri dönüp toplamaz benim toplamamı bekler. Çoraplarının biri koltuk üstünde öteki baska odada koltuk altında gezer. Öyle bir insanlar düşünün işte.
Bunlara aylardir eşimin hatrina susup tahammül ediyorum ve bu da yetmezmiş gibi eşim bayramda köye gideriz dedi.
Ulan zaten aylardır aileni görüyorsun daha neyin köy derdi anlamıyorum. Arkadaşlarla beraber şehir dışına çıkalım tatil yapalım dedim gene cevap aynı bayramda köyde olacağız başka seçenek istemiyorum dedi.
Artık iyiden iyiye boşansam mı diye düşünmeden edemiyorum. Özünde çok iyi eş mükemmel koca diyebilirim bir dediğimi ikiletmez bir şey istesem borçla harçla alır gene alır. Ama bu kadar aile düşkünlüğü beni artık uzaklaştırıyor. Aylardir bir kere sarılıp tv film izlemiş değiliz anca yatak odasinda sarılıp koklaşıp üç beş laf konuşur sonra döner yatariz.
Bana bir çıkar yol gösterin sırf bu sebepten boşanmak mantıklı mı olacak yoksa yapacağım başka seçeneklerde var mı? Bugün iftardan sonra eşimle konuşacağım zaten ben bu evlilikte mutlu değilim artık vs diye konuşmanın sonunu kendini düzeltmesine mi bağlamalıyım yoksa artık boşanalım mı olmalı? Bana bir yol gösterin beynim durmuş gibi artık sürekli ağlamak istiyorum hiçbir şey düşünemiyorum ne yapmalıyım nasıl konuşmalıyım
Kayınbabam geçen iki gun hastahane isi için bizde kaldı aşırı temiz titiz mahremimize girmez ama iki gün sonra tekrar gidince esim babam iyi ki gitti dedi bakın ben bile demedim sizin yaşadığınız evlilik değil size yerleşmeyi ilk seneden basarmislar

Kocanızın nesi mükemmel ya. Çok kötü bir koca. Buna eş denmez yani. Mahremiyet sıfır, koloni gibi aynı evin içinde. Her sene kış geliyor konu sahibi o zaman sen her sene yarım yıl bunlarla cümbür cemaat yaşayacaksın anlaşılan. Bir de başka seçenek yok demiş şaka gibi sen bir bireysin. Senin aklın yok sayıyor resmen nasıl böyle konuşabilir dışarıdan bir insan senin hakkında. Bir de eksiğim yok demişsin. Neyini eksik bırakmıyor ki bu adam sana bir araba mı aldı ne aldı yani. Babanın evinde olanlar değil mi ekstra nesi var yani cidden merak ettim. Bilirim bu tipleri boşanırken de üç kuruş vermemek için beş takla atarlar. Gerçekten sinirlendim iftar vakti ama ailen ne der bu işe. Sen çalışmıyor musun biraz ayrıntı ver de ona göre akıl verelim.
Eşimi savunmak için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Hiçbir şeyim eksik değil derken evet evlendikten sonra bana araba aldı, düğünde ailesi 6 bilezik taktı eşime birini satalım düz 5 olsun demiştim (sayılarla takıntım var mı diyeyim ne denir bilemiyorum bir şey yapacaksam ya 1-3 olarak ya da 5in katları olarak yaparim) aradan bir hafta on gün geçmeden 4 bilezik daha getirdi 5 yerine 10 olsun o da 5in katıdır sonuçta demişti.. Baba evinde bir kıyafet aldığımda buna bu kadar para verilir mi diye kıyamet koparken eşimi harcadığım paranin nereye gittiğini bile sormaz. Mükemmellikten kastım içkisi maddesi kumari cartı curtu yok aldığı maaşı bana verir ben ona harçlık veririm. Ben olmadan gittiği max yer binanın altındaki bakkaldır. İyi bir eşten kastım buydu. He şimdi derseniz ki bu adam köyden başka seçenek yok diyor nasıl bunları yapar önceki yorumlarda dediğim gibi işin içinde ailesi olmadığı sürece mükemmel eş işin içine aile girince kopamıyor onlardan ki bunun sebebi de hep ailesi bekarken ev araba alırken hep ailesi destek olmuş iş konusunda da keza aynı şekilde ailesi destek olmuş. Düğünümüz vs yapılırken ailesi tarlaları satıp bize para harcatmadan evimizi eşyamızı dizip düğünü yaptılar eşimin aile konusunda susmasinin tek sebebi bu onlar iyilik yapmisken ben nasıl karşı çıkabilirim kafasında olan bir insan.

Mükemmel koca taniminiz nedir gerçekten merak ettim kuzum sakın yanlış anlamayın kinamiyorum ayiplamiyorum anlamaya çalışıyorum yokluk çekerek mi büyüdünüz hani ne istesem alıyor demişsiniz mükemmelliğini anlatmak için iyide evin ihtiyacını ve zaten almak zorunda
Ama iyi koca böyle olmaz yavrum
Ne demek 1 yillik olmamış evlilikte 4 ay beraber kalmak ?
Kocanız bunu kimseye kabul ettiremezdi ki tabii ki size iyi olur
Ailenizle de gorusmediginizi yazmissiniz eşin ve ailesi meydani bos bulmuş at koşturuyor
Hepsini geçtim sizin bir talebiniz için hayır olmaz öyle bir seçenek yok demesine rağmen nasıl mükemmel oluyor bu adam yavrum siz bu mükemmellik işini bir düşünün bence konuda bir tane mükemmel var o da sabrınız

benim kız kardeşim evli, 2 çocuklu, biraz da eniştem tembel, onlarda da ataerkil işler var vs.
neyse, yani, onlar pek gelmiyor, gelemiyor, diyor anne siz gelin

valla annem kış günü ne işim var, otururum evimde diye gitmiyor.
kasımda yeğenimin d.günü var güç bela 2 gün ona gidiyor sonra nisana kadar dükkan kapalı :D

ama bu kafayı ben etraftan biliyorum, kendi ailemden olmasa da. normalde bizde kimse gidip çocuğunda kalmaz mesela (babamlar 11 kardeş efenim) ama içlerinde 1 tane amcam var
"çocukların hangisine gitsem de hangisi hizmet edip baksa bana" diye o piti piti yapıyor (9 çocuğu var) kışın bayramlar hariç evinde durmaz.
bayramda evini açar tüm çocukları yine ona gelir yine onlar pişirir taşırır milleti ağırlar.
Vallahi bacım ne benim ailemde ne de eşimin ailesinde böyle şeyler var; çok şükür kafa yapısı yakın aileye gelin gelmişim 😂 hiç anlam veremiyorum böyle birilerine yük olan insanları, özellikle evlatlarını kendilerine bakacak zorunlu bakıcı olarak gören yaşlıları. Yani hep konuşuyoruz eşimle, kendimize iyi bakalım birbirimize iyi bakalım, kimseye muhtaç olmayalım; olur da zamanı geldiğinde tek başımıza yapamayacak duruma gelirsek gidelim bir huzurevine, kimseye yük olmayalım.

Neşir bu parazit olma merakı anlamıyorum. Kendi evimden başka yerde de asla rahat edemem. Ailem de edemez. Böyle gördüm yani ben.

Birkaç gün misafire kimse bir şey demez de bu konu sahibinin kayınvalidesi arsızlığı ele almış resmen, kocasına da ayrı uyuz oldum 😒

Valla bacım köye gitmemekle iyi yaparsın, tepkini koy yani bu ne böyle. Gerçekten yukarda da sormuşlar bak dalga geçmek için söylemiyorum ama altından şeyi mi var bu adamın, bu hayatı yaşamaya değiyor mu yani? Boşa gitsin eğer uzatırsa. Çocuk da yok zaten, doğru dürüst oturmuş bir evlilik de yok.

Ha milletin çişini temizlemeye meraklıysan bilemem tabi ♥️

Boşanmak falan kolay şeyler değil de bu hayatı yaşamaktan daha zor değil emin ol.
Eşim az önce geldi yanıma mutfağı toplarken yüzün niye asık diye sonra konuşuruz dedim hasta olduğun için mi dedi hayır konuşmamız gereken başka şeyler var baş başa kalınca konuşacağız dedim gönderdim. Boşanmak benim için zor değil he psikolojik olarak yıpranırım belki ama onu da destek alarak vs hallederim. Ailemle görüşmeyi kesince sıfırdan bir hayat kurmuştum o hayatı nasıl kuracagimi nasıl yönlendirecegimi biliyorum. O yüzden benim için boşanmak zor bir seçenek olmadı hiçbir zaman sadece eşimi sevdiğim için geçer diye bekledim. Dediğim gibi en fazla psikolojik olarak yıpranırım onu da zaten destekti antidepresandı hallederim diye düşünüyorum.

Mükemmel koca taniminiz nedir gerçekten merak ettim kuzum sakın yanlış anlamayın kinamiyorum ayiplamiyorum anlamaya çalışıyorum yokluk çekerek mi büyüdünüz hani ne istesem alıyor demişsiniz mükemmelliğini anlatmak için iyide evin ihtiyacını ve zaten almak zorunda
Ama iyi koca böyle olmaz yavrum
Ne demek 1 yillik olmamış evlilikte 4 ay beraber kalmak ?
Kocanız bunu kimseye kabul ettiremezdi ki tabii ki size iyi olur
Ailenizle de gorusmediginizi yazmissiniz eşin ve ailesi meydani bos bulmuş at koşturuyor
Hepsini geçtim sizin bir talebiniz için hayır olmaz öyle bir seçenek yok demesine rağmen nasıl mükemmel oluyor bu adam yavrum siz bu mükemmellik işini bir düşünün bence konuda bir tane mükemmel var o da sabrınız
Karşılık vermek için söylemiyorum yanlış anlamayın ama evet yokluk çekerek büyüdüm en ufak bir şey aldığımda burnumdan getiren bir ailem vardı. Evin ihtiyacı vs olarak söylemedim alıp satıyor işlerini evde zaten araba varken eşim sana ait bir araba olsun ben işteyken otobüste vs uğraşma diyerek araba aldı harcadığım paraya karışmaz etmez maaşını alınca olduğu gibi bana verir ben ona harçlık olarak vs veririm gibi şeylerden mükemmel eşi kast etmiştim.

Eşim az önce geldi yanıma mutfağı toplarken yüzün niye asık diye sonra konuşuruz dedim hasta olduğun için mi dedi hayır konuşmamız gereken başka şeyler var baş başa kalınca konuşacağız dedim gönderdim. Boşanmak benim için zor değil he psikolojik olarak yıpranırım belki ama onu da destek alarak vs hallederim. Ailemle görüşmeyi kesince sıfırdan bir hayat kurmuştum o hayatı nasıl kuracagimi nasıl yönlendirecegimi biliyorum. O yüzden benim için boşanmak zor bir seçenek olmadı hiçbir zaman sadece eşimi sevdiğim için geçer diye bekledim. Dediğim gibi en fazla psikolojik olarak yıpranırım onu da zaten destekti antidepresandı hallederim diye düşünüyorum.
Heh ne yapacağını bilen kadın, severim. Kaybedecek bir şeyin yok. Çek restini. Yaşadığın hayat normal bir hayat değil. Bu arada benim eşim de bana her şeyi alır, bir dediğimi ikiletmez ama ben bunlara lütuf olarak bakmıyorum çünkü zaten imkan varsa tabii ki karısına alacak, karısına bakacak. Başka kime bakacak ya da başka kime alacak? Ben onun ailesiyim, o da benim. O yüzden bir şeyler almasını falan lütuf gibi görme zaten olması gereken bu.

Heh ne yapacağını bilen kadın, severim. Kaybedecek bir şeyin yok. Çek restini. Yaşadığın hayat normal bir hayat değil. Bu arada benim eşim de bana her şeyi alır, bir dediğimi ikiletmez ama ben bunlara lütuf olarak bakmıyorum çünkü zaten imkan varsa tabii ki karısına alacak, karısına bakacak. Başka kime bakacak ya da başka kime alacak? Ben onun ailesiyim, o da benim. O yüzden bir şeyler almasını falan lütuf gibi görme zaten olması gereken bu.
Olması gereken tabi ki bu ama aileden görülmeyen şeyi bir başkasından görünce insan ister istemez bu sanki bir lütufmuş gibi görüp mahcup hissediyor kendini belki de yanlış telaffuz ettim bilemiyorum.

Eşin anlattığın gibiyse önce konus bakalım. Öyle bir adamsa zaten istedigini yapacaktır. Sen de dedigin gibi güçlüysen ki umarim oyledir seni kaybetmekten korkacaktir. İstediğini yapmazsa seni kaybedecegi hissini ver ona. Ha içinden bambaska bir adam cikarsa ailenle Mutluluklar dersin. Bir de tavsiye bir daha hoşlanmadığın hicbirseye saglik vs sıkıntısı yoksa katlanma bu kadar. Yüzün bu kadar yumuşak olursa ezmeye çalışan çok olur

Eşin anlattığın gibiyse önce konus bakalım. Öyle bir adamsa zaten istedigini yapacaktır. Sen de dedigin gibi güçlüysen ki umarim oyledir seni kaybetmekten korkacaktir. İstediğini yapmazsa seni kaybedecegi hissini ver ona. Ha içinden bambaska bir adam cikarsa ailenle Mutluluklar dersin. Bir de tavsiye bir daha hoşlanmadığın hicbirseye saglik vs sıkıntısı yoksa katlanma bu kadar. Yüzün bu kadar yumuşak olursa ezmeye çalışan çok olur
Eşim gözümün kara olduğunu kafama koyduğumu yapacağımı biliyor. Az önce yanima gelip yüzümün asıklığını sorguladı bas başa kalınca konusucagiz diye tersledim lafı söylediğimden beri kuyruk gibi dolaniyor pesimde salonda otururken gözümün içine bakıp duruyor. Konuyu az çok anladı gibi zaten ondan tutusmaya başladı. Konuyu tamamen konuşunca tercihi ailesi olursa sabah eşyalarımı toplar çıkar giderim zaten. Yumuşak davrandigim için bu haldeyim zaten bundan sonra kaybedecek bir şeyim yok kimseye bu kadar alttan almam.

Karşılık vermek için söylemiyorum yanlış anlamayın ama evet yokluk çekerek büyüdüm en ufak bir şey aldığımda burnumdan getiren bir ailem vardı. Evin ihtiyacı vs olarak söylemedim alıp satıyor işlerini evde zaten araba varken eşim sana ait bir araba olsun ben işteyken otobüste vs uğraşma diyerek araba aldı harcadığım paraya karışmaz etmez maaşını alınca olduğu gibi bana verir ben ona harçlık olarak vs veririm gibi şeylerden mükemmel eşi kast etmiştim.
Anladim yavrum olabilir insanız her şey bizler için
Fakat yine diyorum eşin evet o yönlerden iyiymiş ama senesi dolmamış evlilikte böyle aylarca kalmak olmaz
Elbette boşanma o kelimeyi de alma ağzına konuşurken gerek yok
Ama bu duruma katlanmak istemediğini belirt güzel güzel ikna et kavga çıkmasın cicim ayları aylariniz yaşanmamış olmaz ki böyle

Alıp karşına biz evlenirken senenin yarısını babanlarla geçireceğimizi söylememiştin, bu ilk ve sondur, bayramda da çık istiyorsan köye tek başına gidebilirsin ben ya kendi aileme gidiyorum ya da evimde kalıyorum, diyeceksin. Nasıl 'gelmeyin' derim falan derse, o zaman boşanıyoruz, sere serpe otursunlar senin evinde diyeceksin. Küsecek tabi ama küserse küssün diyebilmen lazım, yoksa bittin sen

Back