• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylardır bizde kalan kv kp ve eşimin bayramda köye gitmek istemesi.

Tek maaşla 2 ev 2 araba var. Ama bir soba yaptıramıyorlar mesela.
Anne baba berbat tipler diye konu sahibi silmiş ama dede amca düğün için para veriyor. Ana baba ölse bile amca düğüne para katayım demez normalde burada baba sağ ama amca tarla satıl veriyor 😄
Bekarken kadının alacağı evi ne alakaysa koca üstüne alıyor ama babasının para kattığı evi kadına hibe ediyorlar. Krediyi koca çekiyor ama ev kadının üstüne oluyor. Krediyi ben çektim der şimdi ama işsiz insana neyin kredisi gelecek
Amcanın masrafları karşılaması karı kocanın ev takası yapması bana da garip geldi. Neyse konu sahibi bir şey demeden ben konudan çekileyim. Bye babies!

Anne baba berbat tipler diye konu sahibi silmiş ama dede amca düğün için para veriyor. Ana baba ölse bile amca düğüne para katayım demez normalde burada baba sağ ama amca tarla satıl veriyor 😄
Bekarken kadının alacağı evi ne alakaysa koca üstüne alıyor ama babasının para kattığı evi kadına hibe ediyorlar. Krediyi koca çekiyor ama ev kadının üstüne oluyor. Krediyi ben çektim der şimdi ama işsiz insana neyin kredisi gelecek
Bir arkadaşım var, eşi avukat. Kızcağız tek çocuk ve anne babayı genç yaşta ağır hastalıklardan kaybetmiş. Avukat eniştemiz daha nişanlıyken aldığı evi arkadaşımızın üzerine yapmış. Bazı şeyler vicdan ve güven meselesi. Kredi kimin üzerine hırt zırt hesapları yapmadım şimdi o kadar uzun boylu sorgulamıyorum konuları ama olamaz bir şey de değil. Dolandıran koca kadar vicdan sahibi koca da mevcut

Kredi konusu tarla amca konusuna gerçekten yorum bile yapamadım. Polyanna gibi, hepimizin amcası var. Kimin amcası evleniyoruz diye para pul vermiş hele ki dede tarla satmış. Krediyi başkası çekmişken evin tapusu zaten başka birinin üzerine olamaz. Dede, amca, kayınaile dışında bankacılık sistemi de konu sahibini kayırıyor.

Hep bi tarla var, herkes tarla satıyor, bitmiyor tarlalar maşallah. Bu kadar bol ve para eden tarlalar nerde acaba?

Bizim elimiz ayağımız tutarken temizlemediler ki altımızı. Onlar da elden ayaktan düşsün amenna ama aklın başında ve işini görebilir durumdayken kimseye yapılmaz bu hareketler.

Düşmez kalkmaz bir allah onlar bizim hijyenimizle 7 sene uğraştı diyelim, bi felç geçirseler kaç sene yatalak kalacakları kayıp, o günleri düşünüp muhtaç olabilecekleri insanları kendilerinden tiksindirmemeliler. Kotayı sağlıklıyken doldurursan muhtaçlığında kimse kapısını gönüllü açmaz adama.
Ya doğru evet o yüzden insan evladını bu konuma getirmemeli dedim. Ama insan yine de bu noktaya gelmeli mıydı diyor ? Mesela en başta çizgilerini belli etseler bu sertliğe gerek kalmazdı. Ben açıkçası konu sahibinin eşine çok kızdım. İçinden Samanyolu dizisi hayırsız evlat modu çıkması gerekmeden halletseydi keşke

Kredi konusu tarla amca konusuna gerçekten yorum bile yapamadım. Polyanna gibi, hepimizin amcası var. Kimin amcası evleniyoruz diye para pul vermiş hele ki dede tarla satmış. Krediyi başkası çekmişken evin tapusu zaten başka birinin üzerine olamaz. Dede, amca, kayınaile dışında bankacılık sistemi de konu sahibini kayırıyor.
Amca denilen şeyden hiç hayır göreni ben görmediğim için bana komik geldi.
Teyze haladan iyilik gören olur ama dayı amca denen şey miras yiyen tiplerdir. Yeğen için tarla sarıp ev alan amca rüya gibi bir şey

Mükemmel kocadan kastım bir eksiğim gediğim olmaz olsa bile alır satar yapar yani sanırım yanlış anlattim ya da yanlış anlaşıldım.
Ablacım eksik gedik her önemli değil kafan rahat olacak önemli olan bu huzurlu olacaksın mutlu olacaksın bunları parayla pulla satın alamıyorsun da

Bir arkadaşım var, eşi avukat. Kızcağız tek çocuk ve anne babayı genç yaşta ağır hastalıklardan kaybetmiş. Avukat eniştemiz daha nişanlıyken aldığı evi arkadaşımızın üzerine yapmış. Bazı şeyler vicdan ve güven meselesi. Kredi kimin üzerine hırt zırt hesapları yapmadım şimdi o kadar uzun boylu sorgulamıyorum konuları ama olamaz bir şey de değil. Dolandıran koca kadar vicdan sahibi koca da mevcut
Evi daha evlenmeden nişanlının üzerine yapmak akıl karı bir iş değil. Ev yine benim üzerimde olur, birlikte otururuz. Tapuda niye nişanlımın adı yazsın ki? Bu vicdan sahipliği değil. Ya saftirik ya başka hesabı vardır.

Burada anne baba hayatta ve kötü ebeveynler olduğu için görüşmüyorlar.
Ölüm durumunda yapan amca hala dayı teyze mutlaka olur ama hayatta olan kardeşinin çocuğuna bu kadar para veren amca 😁 bilemedim

Evi daha evlenmeden nişanlının üzerine yapmak akıl karı bir iş değil. Ev yine benim üzerimde olur, birlikte otururuz. Tapuda niye nişanlımın adı yazsın ki? Bu vicdan sahipliği değil. Ya saftirik ya başka hesabı vardır.
Bir de kız bekarken alacağı evi durduk yere eşine veriyor. Bir de evlenmeden oluyor yani bu tapu takası.
Ne mana? Neden yani?
Değersiz evi bana değerliyi sana yapalım diyeceklerine ikisi de evlilik içinde alsın madem yasalar hakkı korur neden böyle tuhaf bir ticaret olsun

Valla o amcanın elinden öpmeli yeğenine para verdiyse benim dayımlar dedem vefat edince nerdeyse babam ve eniştemin malına ortak olmak isteyeceklerdi. Annem mahkemeye veririm sizin yerinize avukat yer deyince korkudan mal verdiler.

Yani kendinize şunları sormanız gerekiyor. Ben kaynana olsam kendi evimi tadilattan geçirmek yerine oğluma ev alır mıyım? Hadi aldım, ben üşüyom diye her yıl 6 ay üç göz eve yeni evlilerin arasına tavuk gibi tüner miyim? Hadi onu da yaptım, nasılsa var bi eşşek temizleyecek diye elim ayağım tuttuğu halde döke saça oturur muyum? Haklı olarak iki surat trip görünce sinsi sinsi arkadan namusa varana kadar dil uzatır mıyım? Yaparım diyorsanız gidin bi güzel ellerini öpün özür dileyin. Sizi böyle düşündüren aradaki minnet. Bi daha kış gelmeden o minnetten kurtulun. Yoksa işiniz yaş.
Allah'a büyük konuşmak istemiyorum ama aynı durumda olsam gerekirse her odaya soba koyar gene evladımı rahatsız etmem iftara atmak aylarca b*k temizletmek şurada kalsın. Minnet konusu da dediğim gibi yapacağız öyle anlaştık. Hem tadilat hem para olarak değil tabiki sadece nakit olarak vereceğiz kendileri ne yaparlarsa yapsınlar.

Bir de kız bekarken alacağı evi durduk yere eşine veriyor. Bir de evlenmeden oluyor yani bu tapu takası.
Ne mana? Neden yani?
Değersiz evi bana değerliyi sana yapalım diyeceklerine ikisi de evlilik içinde alsın madem yasalar hakkı korur neden böyle tuhaf bir ticaret olsun
Siz okuduğunuzu anlamıyor musunuz? Evlendikten sonra ev takası oldu.

Krediyi eşim çekti kredi çekilen ev de eşimin üstüne başka soru?

Sizin konunuz ilerledikçe neden inanılmaz hale geldi biliyor musunuz? En basiti krediniz var, eşiniz istersen ücretsiz izin alayım diyor. Ya matematik bilmiyor ya da anne babasının evinde ikinci bir soba yokken kendisinde harcayamayacağı kadar para var. Ama niyeyse krediyle giriş kat ev alıyor. Neyse ben inanmadım ama beni de inandırmak zorunda değilsiniz tabii ki. Camdan eşyaları gerçekten attıysanız da siz de zaten kayınvalideniz kayınpederinizden çok farklı değilmişsiniz, iki taraf da yol yordam nezaket nedir bilmiyor.
Kredimiz uçuk bir miktar kredi değil. Eşimin maaşı 70 bin civarı ev kendiniz olsa faturalar alışveriş hariç kredi ödeymeyecek misiniz? Yani işin içine bilmeden saldırmak ne kolay geliyor. Amcamlara gelecek olursakta 6 amcam var para vermeseler bilezik takacaklardi bileziğe vereceginiz parayı bana nakit verin dedim dedem de bir tarlasını satti üstüne eklediler yani şuan en kötü 60 binden bilezik hesaplasiniz 360 bin sadece amcamlardan geliyor he bu değirmenin suyu nereden geliyor derseniz de doğuluyuz az çok o kesimi bilirsiniz düğünde ucuz yollu şeyler takılmaz benim gördüklerimde.

Krediyi eşim çekti kredi çekilen evde eşimin üzerine oturduğumuz ev benim üzerime.

Kredimiz uçuk bir miktar kredi değil. Eşimin maaşı 70 bin civarı ev kendiniz olsa faturalar alışveriş hariç kredi ödeymeyecek misiniz? Yani işin içine bilmeden saldırmak ne kolay geliyor. Amcamlara gelecek olursakta 6 amcam var para vermeseler bilezik takacaklardi bileziğe vereceginiz parayı bana nakit verin dedim dedem de bir tarlasını satti üstüne eklediler yani şuan en kötü 60 binden bilezik hesaplasiniz 360 bin sadece amcamlardan geliyor he bu değirmenin suyu nereden geliyor derseniz de doğuluyuz az çok o kesimi bilirsiniz düğünde ucuz yollu şeyler takılmaz benim gördüklerimde.
Memlekette yoksulluk sınırı 76000. Uçuk da olmasa o kredi ödenmek zorunda, eve market alışverişi yapılmak zorunda, faturalar ödenmek zorunda, arabaların (!) masrafları yapılmak zorunda vs. Adam 70binlik maaşından ne arttırıyor da ücretsiz izin alayım diyebiliyor? Hangi işyeri tak diye ücretsiz izne tamam diyor? Bizim yaşadığımız dünyada olmuyor maalesef bunlar.

İyi de asıl doğulular düğünde takacaklarsa az da olsa çok da olsa bilezik kemer filan takarlar ki illa elalem görsün ,takının geri dönüşü emsal altın üzerinden olsun felan, düğünün ve takı töreninin tek olayı budur yani...

Ayrıca 360 binlik nakiti düğünde nasıl taktılar? Deden de mi arsayı nakit taktı ? Keza bilezik taksalardi zaten bozdurmasi kolay bişey, niye illa nakit istediniz?

Siz ben kimsesizim deyince ben ebeveynleriniz öldü zannettim ama doğuda babasının sildigi kizlara amcaları dedeleri zırnık koklatmaz, babasınin prensesi bile olsanız bu kadarı zor yani de hele ki aranız bozuksa... Batıda bile zor.

Son düzenleme:
70 binin üstünde kazancımız var. Kredimiz yok. Ona rağmen çift arabamız yok. Başka ülkede mi yaşıyoruz acaba 😁

Back