O iş oralarda pek öyle olmuyor , istanbuldayken insana çok cazip geliyor ama yaşamaya başlayınca ilk bir sene heves edip gidiliyor sonra insan üşeniyor ya da çocukların bir aktivitesi oluyor , ya aman bu sıcakta kim gidecek deniyor ya da ay hafta sonu çok kalabalık ne uğraşacak şimdi deniyor vs vsZaten ilçeleri kastettim bende:/haftasonu bile kaçmaları onlara nefes
Eskişehir 'de 16 sene yaşadım sakin,rahat tatlı, pratik yaşanılabilen bir şehir çift maaş ile kolay geçinirsiniz, biz ilk olarak İstanbul'dan Eskişehir'e ailemi tayin istemsi ile gitmiştik , büyük sehirden küçük. Bir sehire ve yabancı şehire adaptasyon sorunu yaşadık daha sonra alıştık çarşıya pazara yürüyerek gidiyorduk çok az travmay kullanıyorduk olumsuz özelliği ise iklimin Soğuk ve kuru ayazı olması dikkat etmek kalın ve kat giyinmek gerkiyor, Aydın da yaşamadım fakat ikliminin sıcaklığı ve gelisen şehirlerden olmadı cazip bir arastirim derim , hayırlı olsun sizin içinMerhaba arkadaşlar ,memur maaşı ile 2 çocuk ile bu şehirlerden hangisinde en yüksek verim ile yaşayabiliriz acaba.Tayin istemeyi düşünüyoruz yerleşmek için, düzgün bir ev ,düzgün bir sosyal yaşam ve en önemlisi çocuklarımı güzel buyutebilmek istiyorum ,cüzi bir miktar birikmiş var ama günümüzde ev almak için asla yeterli değil.Cekebildigimiz kadar kredi çekeceğiz, artik onu da vermiyorlar ama olduğu kadar işte.Bu şehirlerde yaşayan ya da oralı olanlar varsa ,yardımcı olurlarsa çok memnun olurum,teşekkür ederim
Ben de Datça hayalleri kuruyorum,geçen yaz Ferhiye planları yaparken birden Datça'da bulduk kendimizi,doğası,denizi ve diğer tatil beldelerine oranla ekonomik oluşu,sakinliği çok hoşuma gitti.fethiyede yaşamak istiyorum ben. babam 2 sene oldu oraya taşındı. çok mutlu. hayalimdeki hayatı yaşıyor
TeşekkürlerYa şunu da eklemek isterim
Ev fiyatları aydında 1 tık daha pahalı. Ama inan degr . Ucuz ve doğal yemeye, samimi insanlara, sosyal olanaklara.
3 şehri de bilen biri olarak yine de Aydın derim ben size. pişman olmazsiniz diye dusunuyorum
Eskişehir ve İzmir de yaşadım. Ekonomik açıdan Eskişehir, İzmir de sosyal imkanlar daha iyi ama Eskişehir de çok güvenli.Merhaba arkadaşlar ,memur maaşı ile 2 çocuk ile bu şehirlerden hangisinde en yüksek verim ile yaşayabiliriz acaba.Tayin istemeyi düşünüyoruz yerleşmek için, düzgün bir ev ,düzgün bir sosyal yaşam ve en önemlisi çocuklarımı güzel buyutebilmek istiyorum ,cüzi bir miktar birikmiş var ama günümüzde ev almak için asla yeterli değil.Cekebildigimiz kadar kredi çekeceğiz, artik onu da vermiyorlar ama olduğu kadar işte.Bu şehirlerde yaşayan ya da oralı olanlar varsa ,yardımcı olurlarsa çok memnun olurum,teşekkür ederim
Yok yazdınız, cevapladım, teşekkür ederim
İzmir çok pahalı bir şehir.Yasamadim ama biliyorum.Eskisehir biraz daha nezih.Aydin da hava bunalticiMerhaba arkadaşlar ,memur maaşı ile 2 çocuk ile bu şehirlerden hangisinde en yüksek verim ile yaşayabiliriz acaba.Tayin istemeyi düşünüyoruz yerleşmek için, düzgün bir ev ,düzgün bir sosyal yaşam ve en önemlisi çocuklarımı güzel buyutebilmek istiyorum ,cüzi bir miktar birikmiş var ama günümüzde ev almak için asla yeterli değil.Cekebildigimiz kadar kredi çekeceğiz, artik onu da vermiyorlar ama olduğu kadar işte.Bu şehirlerde yaşayan ya da oralı olanlar varsa ,yardımcı olurlarsa çok memnun olurum,teşekkür ederim
Fethiye de kiralar korkunc , iki memur maaşıyla su bile alamazlar
Memurlar , öğretmenler, doktorlar kaçacak yer arıyor muglanin ilcelerinden
Ben akarbasinda oturuyorum. Alt katim 7500 liraya kiraya verildi gecen hafta. Pahali degil mi.
Ayrica evet
biz de düşünüyoruz eskişehir'i,hatta 2 hafta önce araştırma yapmak için,2 günlüğüne bir gezi yaptık.tabi ilçe ilçe ve mahalle mahalle gezme şansımız olmadı.odun pazarı ve şehir merkezinde gezdik.genel olarak,beğendik.kira ve satın almak için,evler istanbul'a göre oldukça uygun.tek sorun,biz kalabalık bir aileyiz.yani ben, eşim,oğlum ,gelinim torunum,kardeşim ,onun eşi ve yeğenlerim,bir kuzenim ve onun kızı, damadı ve torunu.arsa alıp ev yaptırma fikri aklımıza geldi.vişnelik mahallesini de öneriyorlar.tek sıkıntımız soğuk ,çünkü benim soğuk havayla ilgili bir sağlık sorunum var.acaba tetikler mi diye düşünüyorum.bir de eğitim imkanları nasıl,2 küçük çocuk var ilkokula başlayacaklar,bir de lise ve ortaokul öğrencisi.Fethiye de kiralar korkunc , iki memur maaşıyla su bile alamazlar
Memurlar , öğretmenler, doktorlar kaçacak yer arıyor muglanin ilcelerinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?