Eskişehir anlat anlat bitmez ki. Tramvay kullanılıyor toplu taşıma olarak, arabalarla çokta merkezi yerlerde turlayamazsınız yani. Yaz kış öğrenci hep oradadır ve öğrenci şehri diye bilinir zaten.
Yazı aşırı derecede sıcaktır, soğuğu dondurucu soğuktur. Merkezine yakın yerde askeri hava alanı olduğu için sabah 5te ani uçak kalkış sesleriyle sıçrayarak uyanabilirsiniz. Bir süre sonra alışıyorsunuz. Şebeke çekimi bambaşka olaydır. Girişte çeken telefon 6.katta şebeke vermeyebilir. Yazları uyuyamazsınız, ya uçak helikopter sesinden yada bunaltan aşırı sıcaktan. 40 derecenin üstüne çıkıyor. Muhafazakar iseniz yine yapamazsınız orada. Çünkü 7 yaşındaki çocuktan 60 yaşındaki bakımlı hanımefendilere kadar %90 lık bir kesim şort atlet gezerler. Ki bu çok umursamaz orada normaldir.
Fiyat olayları tüm Türkiye gibi uçuk. Kiralar vs yüksektir. Yaşam kalitesi bir tık yüksektir. Gece 2 3te bile caddeler asla boş kalmaz. Barlar sokağının bir delisi vardı hala oralarda mıdır bilmem, içip içip soyunur sokakta koşar.. Doktorlar caddesi var ana baba günü gibidir.
Kalabalıktır, gürültülü bir şehirdir. Ancak, eğlenmeyi seviyorum yaşamayı seviyorum özgürlüğü seviyorum diyorsanız ufak tefek şeylerine katlanılabilir ve yaşanılabilir biryer. Kadın ölümlerinin genelde düşük olduğu bi ildir. Bide yunusları meşhurdur. Her sokakta görebilirsiniz, ansızın etrafımızda 4 5 adeti toplanabilir