Ayda ne kadar para biriktirirsiniz?

Güzel bir mantık ama canım kredi faizleri çok yüksek değilmi.Ben bir araştırma yaptım diyelimki 70.000 ytl çekiyorsun geri ödemesi 200.000 ytl yi buluyor.

Yok canım biz 100.000 çektik 130.000 ödeyeceğiz kısmetse.[/QUOTE]

:1shok: Canım ya inanamıyorum bende bu gün garanti bankasının sitesinden faiz hesaplamaya baktım. 100.000 YTL çekiyorsun geriye aylık 2.000 YTL falan aylık ödeme ile toplamda 500.000 YTL geri ödüyorsun bu korkunç bir rakam.Siz nasıl çektiniz anlatırsan sevinirim.:sm_confused:

biz yeni evliyiz 2,5 aylık ama henüz birikim yapamıyoruz malum düğün borçlarımz var inşallah seneye biriktirmeye başlarız:)

bugün okumuştum mesajını ama evimizin muhasebe sorumlusu anneme danışmadan yazmak istemedim cevabı. Ne yalan söyleyeyim ben banka kartını ya da parayı nakit veririm annem gider halleder işleri, evdeki yeme-içme- fatura onları da hesaplar böler yarıya, ayrıca kredi kartından benim kullandıklarımı hesaplar, ay sonunda değil de vadesiz de biriktikçe 3 aylık galiba, hmm yok yok 1 aydan biraz fazla galiba kırık fazi diyorlar yanılmıyorsam, neyse onu da yarın sorarım.

Şimdi gelelim hesap-ücret vb. olaylara:

1. vadeli hesaplarda işlem ücreti olmuyormuş. (yani en azından yapı kredi ve garanti bankasında öyle)

2. garanti bankasında vadesiz hesaplarımız "elma hesabı" olarak geçiyor ve hiç yoktan çok az da olsa biraz artıyor.

3. yine bu elma hesaplarımızda- vadesiz hesaplar, bankacılar yönlendirmişti bizi, adımıza bir faturayı otomatik ödemeye bağladığımızda vadesiz hesabımız için de işlem ücreti ödemiyoruz artık birkaç yıldırsırnaşık şey Sadece bunun için bütün faturalar annemin üzereydi, bir tanesini benim adıma çevirttik. Kar kardır.

vadeli mi vadesiz mi diye sormuşsun? bu tamamen sana bağlı, yani acil para lazım oluyor mu sık sık, açıkçası bizde ancak acil bir tamirat gerekirse, ya da eskiyen elektronik aletler yolda bırakırsa ya da Allah korusun sağlık için çıkar öyle masraf. Ama en çok sağlık önemli tabii. Bunlar için annem ve ben toplam 2 milyar kadar en fazla vadesiz-elma hesaplarımızda tutarız.

Bunun üstünde hesaplarda birikenleri vadeliye aktarırız vade günlerinde ki az da faizlerden yararlanalım, paramız değerini korusun.

Yani tüm parayı vadeliye bağlayıp, her acil işte vadeyi gününden önce bozarsan hiç faiz alamazsın, o zaman da bir anlamı olmaz, değil mi?

İnsanın az da olsa kenarında güvencesi olması çok önemli. Bizde biraz abartı belki ama ben 6 yaşındayken ilk hesap cüzdanıma kavuşmuştum. Yok yahu zengin falan değildik, çocuklara tasarruf öğretmekte bence en güzel yol bu. Tüm anne-babalara öneririm.

Cep harçlıklarından- bayram paralarından birikenler azıcık da olsa, 6 ayda bir bankaya yatırılırdı. Para azdı ama ben de çocuktum. Hem de her çocukta olmayan bir özelliğim sorumluluğum vardı. Annemlerin maaş aldığı yerde benim de işim oluyordu canım:)
Bir de tabii o zamanlar Kumbara dergisi vardı, hala var mıdır bilmem...

cok saol cnm cok yardımcı oldun bana vadeli daha mantıklı geldi ailemle yasıyrm zaten benden para falan almıyolar kendi harcamam sadece bende evlenesiye kadar bi hesabım olsun ayda 100 150 herneyse atıyım diyrm kar kardır dimi ama kaydirigubbakcemile5

Biriktirmek mi? O ne ola ki? :roflol:
Her ay eksideyim, bırakın biriktirmeyi.
Maaşı görmek bile nasip olmuyor..hoop kira..hoop aidat..hoop elektrik, su, kart derkeeennnn :1no2:

malesef biz de öle...bu eve taşındıktan sonra biriktirmeyi bırak - biriktirdiğimiz paralar da gitti....uğursuz geldi...dua ediyom bebişim çabucak ve sağlıklı büyüsün de ben tekrar işe çıkayım...

15 aylık evliyiz
9.ayımıza kadar 20.000 ytl biriktirip aileden de biraz yardım alıp ve 80.000 ytl de bankadan kredi çekip ev aldık
şimdi de her ay 1400 ytl kredi borcu ödüyoruz
bazı aylar hiç biriktiremiyoruz bazı aylar(eşimin prim ya da çift maaş aldıgı zaman)1000-2000 ytl arası biriktirmeye çalışıyoruz

Yok canım biz 100.000 çektik 130.000 ödeyeceğiz kısmetse.

:1shok: Canım ya inanamıyorum bende bu gün garanti bankasının sitesinden faiz hesaplamaya baktım. 100.000 YTL çekiyorsun geriye aylık 2.000 YTL falan aylık ödeme ile toplamda 500.000 YTL geri ödüyorsun bu korkunç bir rakam.Siz nasıl çektiniz anlatırsan sevinirim.:sm_confused:[/QUOTE]

tatlım biz de 80.000 ytl çektik geçen mart ayında
yaklaşık 170.000 civarı geri ödeyeceğiz 10 yılda
bu arada vakıfbanktan ve faizler yükselmeden çekmiştik

kızlar bişi dicem

ben bu hani ev hanımlari icin emeklilik paketinden yaptirdim (çalışan da yaptırabiliyor) ayda 60 ytl. normalinde o parayı biriktiremezdim, giderdi bi türlü. işte bunda 10 sene ödüyorsun, 10 sene sonra emekli olabiliyosun o zamanın parasıyla 350-400 ytl olcak alıcagim aylık maaş. veya parayı toplu alabiliyosun, bende emekli olurum diyorum, mantıklı iş yapmışım diğme, yoksa altın kenara atmak daha mı iyi olurdu?:nazar:

bende ayda 50 ytl ayrırım. daha cok kazanınca daha cok biriktiririm. birikim birikimdir. :)

kızlar ben 7,5 senelik evliyim.. Bu birikim olayını bir türlü başaramıyordum. Geçen senelerde annemin zorlamasıyla bu kola kutularına günlük 10-15 koyarak(eşim esnaf günlük harçlık veriyordu) biriktirip sonrada onu dolara altına çevirmiştim 1,5 sene sonunda 3,400 ytl olmuştu.. Şimdilerde ise acilen ev almamız gerekiyor... O yüzden eşimden hergün 50 ytl alıp kola kutusuna atıyorum... Birde anlaştık cıumartesi ciroların bana vericek bennde evin ihtiyaçların karşılıyacağım ordanada artırmayı düşünüyorum Sanırım ayda 2000 ytl yapıcak. Baya bir sıkışacağız, banka kredimizde var ama mecburuz..Allah herkesin kesesine bereket versin...

yatırımlarınız için bol kazançlar ve hayırlı harcamalar diliyorum canım...umarım tüm isteklerin yerine gelir mutluluklar canım....
ben ayda ahrcamalarımla ayda sadece kendim 200 ytl atabiliyorum kenara ama iyice ben sıksam 400 falan olur eşi sıksa bide eşim sıışmaya yanaşsa biraz biz bir yılda ev bile alabiliriz kenardaki yatırımlarla beraber ama yaşamak sıkışmakla yada bişilerin tadından vazgeçmekle yada bişileri kısmakla olmamalı bence sadece ihtiyaç olan alınmalı ve lükse kaçılmadan ,müsrüflük yapmadan harcanılmalıoara ve artanı atılacak kadar olur zatenn.....
ben genelde euro yapıyorum anneme veriyorum olurda harcarım diye korkuyorum çünkü....

Son düzenleme:
ben biriktirmekten çok harcıyorum..fakat artık kumbaraya atıyorum

şu anda gıda kıyafet benzin kira bakıcı vs. gibi normal harcamaların dışında bir giderimiz olmadığı için 1000 ytl ayırıyoruz kenara. ben de 3-5 hergün ayırıp birikenlerle kızıma çeyrek mi yapsam diyorum. ileride eğitimine falan harcarız.
5,5 yıllık evleyiz, iyi bir arabamız bankada az bir birkmişimiz var. tek hedefim bir ev sahibi olmak ve içinde oturmak. yerleşeceğimiz yer belli olmadığı için şimdili biriktiriyoruz

Son düzenleme:
ev aldık daha yeni onun kredisi ayrı borçları ayrı bide öğrenim kredim başladı bu sıralar para filan birikmiyo şu 2 seneyi atlatırsak inş başlıcaz bizde:KK43:

Canımcım ev almışsınınızya en büyük birikimi zaten yapmışsınız.. Güle güle oturun....a.s.

maaşımı bankadan hiç çekmiyorum bile babamdan harçlık alıyorum hala :)

kızlar önce maaşınızı alır almaz ayırmak istediğiniz parayı kenara koyun kalanla ne yapın edin idare edin...ben babamdan öyle gördüm..maaşı alır almaz kenara koyardı...tabi önceden giderleri hesaplardı..ama insanın cebinde para durdukça harcanır...babam sıfırdan ev aldı,araba aldı.kimse yardım etmedi..memeur maaşıyla...biz neden yapamayalım.....biz öyle yapıyoruz eşimle..çok özel durum olursa mecbur koyduğumuzdan alıyoruz...ama orda nasılsa para var diye düşünmüyoruz..elimizdeki neyse onunla idare ediyoruz...geçende eşim iş arkadaşlarıyla toplanmıştı ozaman muhabbeti olmuş..onların eşleri çalışıyor bide...sormuş ne kadar biriktirebiliyorsunuz diye..ne briktirmesi yaa anca geçiniyoruz demişler...eşim şaşırmış çünkü aynı maaşı alıyorlar...sonra geldi bana teşekkür etti..ekonomist karım benim diyee..ben alıştırdım çünkü bu düzene

gelirimin %20'sini biriktiriyorum. bu hiç şaşmaz.eğer ihtiyaçlarım olursa bir sonraki aya erteliyorum. yada o ay koyamadığımı bir sonraki ay fazladan yatırıyorum.

bizde eşimle harcamamıza ve kredi kartı borcumuza göre değişiyor ayda 700 - 1.000 ytl arası biriktiriyoruz birde eşimin evlenmeden önce başlayan bireysel emekliliği var 150 ytl de ayda ona gidiyor yani aylık minimum 850 ytl birikimiz var evimiz arabamız yok

kızlar bişi dicem

ben bu hani ev hanımlari icin emeklilik paketinden yaptirdim (çalışan da yaptırabiliyor) ayda 60 ytl. normalinde o parayı biriktiremezdim, giderdi bi türlü. işte bunda 10 sene ödüyorsun, 10 sene sonra emekli olabiliyosun o zamanın parasıyla 350-400 ytl olcak alıcagim aylık maaş. veya parayı toplu alabiliyosun, bende emekli olurum diyorum, mantıklı iş yapmışım diğme, yoksa altın kenara atmak daha mı iyi olurdu?:nazar:

canım bu emeklilik paketi hakkında bilgi verirsen sevinirim

X