Ayda ne kadar para biriktirirsiniz?

itiraf ediyorum.
eşim benden daha iktisatlıdır. ben elime geçeni harcayacak bir yer buluyorum mutlaka.
eşim de olmasa...
bunu ona söylemiyorum ama sizin bilmenizde sakınca yok.

1.5 yıllık evliyim ev kendimizin eşimde bende çalışıyoruz..düğünümüzden sonra çok elimiz açık davrandık takılarla falan olan borçları ödedik kendi şahsi borçlarımızı ödedik elimizde bişey bırakmadık+ ayda 500 mobilya borcumuz varken özelimizden hiç kısmadık bu yüzden çok sıkıştık kredi falan derken bayağı aştık daha yeni yeni düzelmeye başladık benimde vadesiz hesabım var elime 10 milyonda geçse hemen yatırıyorum bankanın önünden geçeyim hemen çantama bakıyorum üstümden ne çıkarsa hemen bankamatikten yatırıyorum bu şekilde olunca biraz da olsa birikmeye başladı en azında para kartta olduğu için ha deyince harcamıyorum.valla rabbim evi kira olnalara tek kişi aile geçindirenlere sabır versin hepimizin yardımcısı olsun.

bende çalışmayanlardanım eşim 1500 ytl alıyo kira yok ama yine yetmiyo.kendimize hiç ekstra harcamamız yok hep bebeğimiz için harcıyoruz.olsun sağlık olsun

kızlar altın olarak bırıkım yapmayın lutfen.kur-an ı kerım de gectıgı gıbı anlatmak ıstıyorum.Altın, gümüş ve ticaret eşyasında zekat nisabı kırkta birdir.zekatı odenmeyen altının bırıktırılmesı gunah ve haramdır.ben ogrendıkten sonra dolar olarak bırıktırmeye basladım paramı.amerıkan borsasının malum durumu yuzunden doların onumuzdekı gunlerde deger kazanacıgını ogrendımde:teytey::sm_cool:

kızlar altın olarak bırıkım yapmayın lutfen.kur-an ı kerım de gectıgı gıbı anlatmak ıstıyorum.Altın, gümüş ve ticaret eşyasında zekat nisabı kırkta birdir.zekatı odenmeyen altının bırıktırılmesı gunah ve haramdır.ben ogrendıkten sonra dolar olarak bırıktırmeye basladım paramı.amerıkan borsasının malum durumu yuzunden doların onumuzdekı gunlerde deger kazanacıgını ogrendımde:teytey::sm_cool:

bizim biriktirdiğimiz altından nolucak..benneyaptımki bir kaç gr altın alabiliriz toplamda en fazla..Zekat belli bir maddi düzeyde olup 40 da birini vererek oluyor..sanırım siz farzmış gibi her sene ma aile hacca gidip 30 kilo altın sahibi olup oğlunun düğününde takılan altınlarla birden zenginleşiverip armatör olan kişilerden bahsediyorsunuz...:dilcikar:

valla bende aynı şekilde tüm ödemeleri ayırıp,ekstralar içinde kenara biraz atıyorum ,kalırsa biriktirmeye çalışıyorum.Allah kimseleri para konusunda dara düşürmesin.(Amin):1closedeyes:

Hiçç şakkıdı
zaten öğrenciyim ne parası ama annemler biriktiriyordur herhalde sormadım hiç :lepi:
ilerde bi işe başlayım çok para biriktireceğim inşallah evlenmeden bi ev almayı istiyorum
bi dükkan bi yalı ve daha birçok şey ama bunlar sadece hayal bi araba alsamda yeter :icecream:

Her ayki harcamalar farklı miktarlarda oluyo..kimi ay çok,kimi ay az..ama ne olursa olsun mutlaka kenara 1 çeyrek altın atmaya çalışıyorum..

ayda 1.700 ytl civari bir birikim yapiyorum çünkü kendi maaşıma hiç dokunmuyorum

ayda 1.700 ytl civari bir birikim yapiyorum çünkü kendi maaşıma hiç dokunmuyorum
arada daha fazlada olabiliyor bazen eşim eline geçtikçe bana veriyor senin hesaba yatır diyor

birikim mi_? :roflol:
faturalar en az 200 lira
kira 400 lira
doğalgaz abonelik 235 lira
benim okul harcı 225 lira
eşim mali müşavirlik staj sınavını kazanırsa mecburi alacağı set var 350 lira

çocuk da yapmıcaz kariyer de!!!! böyle bi dünyaya çocuk getirmeye korkuyor insan bunaldık yaaa..... daha 6 aylık evliyiz biz.. birikim yapamıyoruz... üstelik 2 maaş giriyor eve!!!!!!

peki on yıllık kredi çekip ev alsak (ama içinde oturmayacağız) kredinin aylık taksidinin yarısı kirasından ödenmiş olsa sizce nasıl bir mantık olurCADIARZU dediğiniz gibi birikim yapmak çok zor.en azından borç olursa bir şekilde ödenir ve on yılın sonunda elimizde hali hazırda bir ev kalır:1rolleyes:
fikirlerinizi bekliyorumfisfisfis

bence çok mantıklı bir yol (ki bende öyle yapmayı düşünüyorum).kiracı evin kirasını öder,sende fark etmeden ev sahibi olmuş olursun.

ben 500 1 kenara atıyorum dediğine şaşırdım bu zamanda o kadar para nasıl atılır diye eve gelen para okadardan fazlası ise ki fazladır atabilirsin yoıksa hiç atamamktan değil ayda 50ytl atsam o kar benim için atılırda o kadarı yani şonuç olarak türkiye şartları bu kadara el verir

bak canım ben herkesin sandığın kadar ihtiyaçlı olduğuna inanmıyorum.tamam çok zengin değillerdir belki ama istedikten sonra 3-5 bişey mutlaka atarsın kenara.ille 500-1000 atacaksın diye bişey yok.kira verene üzülürüm bitek.ama asgari ücrete çalışmıyosa herkes özel masrafından kısar gene atar istese.

yani bunu öğrendikten sonra dolar birikimimi yapmaya başladınbenneyaptımki.onun yerine biriktirdiğin altının zekatını verseydin daha iyi olmazmıydıbenneyaptımki.ayrıca kenarda biriktirdiğin paranında zekatını vermek zorundasın.

bence çok mantıklı bir yol (ki bende öyle yapmayı düşünüyorum).kiracı evin kirasını öder,sende fark etmeden ev sahibi olmuş olursun.

Güzel bir mantık ama canım kredi faizleri çok yüksek değilmi.Ben bir araştırma yaptım diyelimki 70.000 ytl çekiyorsun geri ödemesi 200.000 ytl yi buluyor.

kızlar bizde evlendiğimizde kirada oturcağımıza ev alalım dedik kira öder gibi evin taksidini ödüyoruz şimdi hem kendi evimde oturuyorum hemde elime 3-5kuruş geçince biriktirip bankaya yatırıyorum taksit miktarı azalıyor 700 küsür taksitle başladık şimdi 480ytl taksit ödüyoruz,pek fazla kenara koyamıyoruz tabi benim kocamda gizli girdiğim günlerim hariç:roflol:

altın almak mantıklı geldi bana çok şükür kenarda takılarım falan var ama birikim olarak görmemiştim onları biraz param var küçük altın yaptırayım onlarla bu aralar küçük altın ne kadar kızlar bilgisi olan var mı_? yada bilezik mi yaptırsam hangisi daha iyi olur acaba_? dolara ne diyorsunuz daha yükselir mi ki_? dolarmı yaptırsam birden düşerse diye korkuyorum bi el atın bana bakem...kafamçokkarıştı

altın almak mantıklı geldi bana çok şükür kenarda takılarım falan var ama birikim olarak görmemiştim onları biraz param var küçük altın yaptırayım onlarla bu aralar küçük altın ne kadar kızlar bilgisi olan var mı_? yada bilezik mi yaptırsam hangisi daha iyi olur acaba_? dolara ne diyorsunuz daha yükselir mi ki_? dolarmı yaptırsam birden düşerse diye korkuyorum bi el atın bana bakem...kafamçokkarıştı

Altın bu aralalar yükselişte..En iyisi Altına yatırım bence..Ben bu aralar yapamıyorum o başka ama geçende doğum yapan bir arkadaşın bebeği için çeyrek altın almıştım 60 ytl idi..Bayramın 3.günü itibariyle..

Global kriz,iç borçlanma,dış borçlanma derken durum kötüye gidiyor kızlar.Bu nedenle elimizin altında biraz birikim olsunda altınmı,euromu,dolarmı olur ne olursa olsun bence.Yarın ne olacağının garantisi olmayan bir ortamda yaşıyoruz çünki.Tek yapmamız gereken burada birbirimizi birikim yapmaya teşvik etmek.:enbuyukkk:

Kızlar bu sitedeki arkadaşlarla her şeyi paylaşıyoruz.Bunlar kimi zaman sıkıntılarımız,dertlerimiz kimi zamansa sevinçlerimiz.Şimdi ise birbirimize küçük tüyolar verip birikim yapmaya sevk etmek olsun.:enbuyukkk: Bu siteyi çok seviyorum.a.s.

X