Ayda ne kadar para biriktirirsiniz?

ben çakılı çalışıyorum bu yüzden maaşım biraz yüksek bide Allaha şükür çift maaş olunca bayagı atıyoruz. ev aldık 700 onun aidatına yatırıyorum araba aldık 500 ona gidiyor, yeme içme kira vs 1 milyar oralara ve yaklaşık 700 800 arası da bankadan fon alıyorruz Allaha çok şükür.

altın ve fon çok mantıklı.birde şimdi altın hesabı var.hesabınızda altın olarak korunuyor ve fiyatı değişmiyor.

Evimin tadilat borcu yeni bitti ufak tefek kredi kartlari olmasa aticazda üç beş bitmiyoki kiram yok ama kira öder gibi masraf ödedim eve... Neyseki bu aydan itibaren araba parasi aticaz kenara inşallahhhhh...
Bu arada ayda 3 milyar biriktiren arkadaşim gel istersen tr şartlarinda at o parayi kenara...

Kendimizi OYLE bir Sikintiya soktukki anlatamam canim ben daha yeni basladim o parayi biriktirmeyee
fuzuli seyler almiyorum...... eglence hayatim yok..... devamli evdeyim...
sanmaki o 3 milyar kolay biriktiriliyor arkadasim hicbirsey kolay degildir
benim esim gunde kac tane ise gidiyor tabi bilmiyorsunuz
sabah 6 da limana gidiyor aksam 4-5 gibi geliyor
aksam 7 den 12 ye kadar pizza dagitiyor....
haftada iki kerede gece de 3 saatligine postane araciyla 2 saatlik yola gidiyor geliyor...
BU kadar calismayla nasil kenara para atmayalimkii Biz evimizde dogru duzgun vakit geciremiyoruz
Tabiki tup bebek icin bunlarin hepsi..insallah tutarda onumuzdeki ay esimde rahatlar sadeec bir ise gider.
AHA arkadasim Kolaymiymiys........iste almanyada yasamak da kolay degill sanmayin para gokten yagiyor a.s.

bu ay biriktiricez ondan sonrakş ay izne cıkıcaz mecburen biriktirme falan olmayacak dilerim çok açıklmayız ama kışa daha da dikkatli olacağım mesela maaşa yapılan 50 ytl lik zammı bile hiç olmamıs gibi biriktireceğim valla dişimizden tırnağımızdan biriktiriouz tek amacımız birgun bir ev alabilmek

canım inş. Allah hayırlısı ile Gönlünden geçeni bir evi nasip eder.

sana tavsiyem biraz borç al ailenden ya da tanıdıklarından yani seni sık boğaz etmeyecek para mı ver diye kapına dayanmayacak insanlardan borç al.peşinat yap.

ve kredi çek evini al.inan ki para biriktirmek yerine kredi taksitini ödemek daha kolay oluo.çünkü şakası yok.

maselef hic biriktiremiyorum

altın alıyorum onun yerine

her ay bir ekstra masraf çıkıyor,en son klima ve aspiratör taktırdık,çelik kapıyı değiştirdik,eşim bir kaç ay sonra askere gideceği için daha güvenli bir kapı olsun dedi,evin kredisi zaten iki kira parasına denk geliyor valla eşim askerdeyken ne yapıcağım kara kara düşünüyorum,tek umudumuz işten çıkarken alacağı tazminat o kadar.

ben bırıktıremıyorum tek maasız ben de calısırsam o da yenır o yuzden bosuna kendımı yoramam bır de 20 aylık bebegım var sımdı sımdı masrafları artmaya basladı kımseye muhtac olmadan yasamak benım hedefım zaten, elımızde bu var buna da bınlerce kez sukur... Dunya malı dunyada kalır dıyerek kendımı avutuyorum ıste:))

canım inş. Allah hayırlısı ile Gönlünden geçeni bir evi nasip eder.

sana tavsiyem biraz borç al ailenden ya da tanıdıklarından yani seni sık boğaz etmeyecek para mı ver diye kapına dayanmayacak insanlardan borç al.peşinat yap.

ve kredi çek evini al.inan ki para biriktirmek yerine kredi taksitini ödemek daha kolay oluo.çünkü şakası yok.

canım amin inş hepimize nasip olsun iyi birer evde oturemak ama şuan da aileden borç isteyebileceim kimse yok çünkü kimsede para yok aksine bizden istiyorlar ancak geçiniyoruz diyorum ailedende hiçkimse ye sölemiyoruz biriktirsiğimizi sölesek ilk fırsatta borç isterler bakalım en kısa sürede inş evimiz olur

Kendimizi OYLE bir Sikintiya soktukki anlatamam canim ben daha yeni basladim o parayi biriktirmeyee
fuzuli seyler almiyorum...... eglence hayatim yok..... devamli evdeyim...
sanmaki o 3 milyar kolay biriktiriliyor arkadasim hicbirsey kolay degildir
benim esim gunde kac tane ise gidiyor tabi bilmiyorsunuz
sabah 6 da limana gidiyor aksam 4-5 gibi geliyor
aksam 7 den 12 ye kadar pizza dagitiyor....
haftada iki kerede gece de 3 saatligine postane araciyla 2 saatlik yola gidiyor geliyor...
BU kadar calismayla nasil kenara para atmayalimkii Biz evimizde dogru duzgun vakit geciremiyoruz
Tabiki tup bebek icin bunlarin hepsi..insallah tutarda onumuzdeki ay esimde rahatlar sadeec bir ise gider.
AHA arkadasim Kolaymiymiys........iste almanyada yasamak da kolay degill sanmayin para gokten yagiyor a.s.

canım biliyorum orda yaşamın ne kadar zor olduğunu benimde akrabalarım var anlatırlar hep para kazanmanın orda ne kadar zor olduğunu..
allah kolaylık versin hepinize inşallah emelinize kavuşursunuz... benim söylemek istediğim tr de ne kadar çok işte çalışırsan çalış o miktarı bi kenara koymak kolay değil.. inşallah bir an evvel denersiniz bebek olayınıda hayırlısıyla kucağına alırsın... sevgilera.s.

şuan pek giderimiz yok çok şükür....araba taksitimiz yeni bitti...bundan sonra başlayacağız kenara koymaya...1500 ytl ayırıyoruz ama altınmı alsakki bizde nasıl yapsak okuyunca aklıma düştü...en kısa zamanda ev almaya başlamak istiyorum...çocuk olup büyüdüğünde masraflar çok artacak...ilerde bende çalışmaya başlayacağım inşallah ama 2 seneyi bulur kesin...o zaman benim maaşımı olduğu gibi aıyırırız....eşimden de atarız kenara...Allah olmayanlara da versin..çok şükür durumumuz iyi...

bizde 700-800 falan koyuyoruz çok şükür..ilerde bebek fln olursa:)..

ben calismiyorum yurtdisinda yasadigima ragmen hic birikim yapamiyorum kredi kartlari arabanin taksidi derken elde kaliyor koskoca sifir ustelik kira haftalik burada haftada kira oduyoruz falan filan iste kredi kartlari bitsin bende biriktirim ins sizleride tebrik ederim

bende ufaktan ufaktan biriktirmeye çalışıyorum. ama artık her ay bir tam altın yapmaya karar verdim. en azından o ay para biriktiremesem bile kenara bi altın atarım.
hayat bu ne zeman ne olacağını bilemeyiz. o yüzden arkadaşlar, savurganlıktan sakının, karınca kararınca üç beş birşeyler biriktirmeye çalışına.s.

değişiyor o aykı masrafıma göre...ama en az 500 biriktiriyorum..

Bende hiçççç para biriktiremiyordum.arkadaşlarla güne girdik ayda 200 ytl biriktirmiş oluyorum.

bizde de çift maaş taksitler artı ceylin in dr masrafı zaten sadece dr masrafı 250 oluyo özel aşılarıda başladı ama yinede çok şükür üç beş bişeyler koyabiliyoruz ama genelde para değilde altın alıp bırakıyoruz

6 yaşından beri bankada hesabım olmuştur hep. Tabii ki annemin üstüneydi o zamanlar ama ilk açıştan sonra sadece benim harçlıklarımdan eklenerek çoğalmıştı.

Ev alırken çocukluktan gelen hesabıma muhtaç olacağımız hiç aklıma gelmemişti. Bir kaç milyar da olsa, o anda evimizi alabilmek için tam da o kadar açığımız kalmıştı ve çok şükür onu çekip evimizi alabildik. Sonrasında yine öğrenciyken part-time iş lerden ancak kendi masraflarımı çıkarabilmiş olsam da sonrasında mezun olunca yine tutumlu davrandım ve çok şükür artık eskisi gibi hesap yapmıyorum ama arada bir bakınca, Allah Allah nasıl birikti bu para diyorum.

Küçük yaştan beri bu alışkanlık olunca, artık yaşam biçiminiz oluyor. Sabit maaşım olmadığı için bir rakam veremeyeceğim ama evdeki tüm harcamaları yarı yarıya yaparız annemle, onun dışında özel harcamalarım-yol-yemek-gezme-alışveriş- dan kalanı doğrudan bankaya yatar. Vadesiz hesapta birikip yüksek rakam oldukça vadeliye geçiriyorum. Vadesiz hesapta da ufak ufak artıyor zaten, o yüzden her an elimin altında çekebilecek para oluyor- herhangi bir sağlık sorunu olursa diye-.

Valla kızlar ben bu konu ile ilgili bir topik bile açtım.Ne yapsam ne etsem para biriktiremiyorum diye.Çok istikrarsızız galiba eşim de ben de tam bir savurgan.Bizde iki kişi çalışıyoruz ayda elimize geçen miktar ortalama 2500 ytl ama bırakın kenara para atmayı ay sonunu bile zor getiriyoruz.Bana para tutmayı öğretecek arkadaşlara aylık maaş vecem valla neredeyse tatlicadiarzu arkadaşlarımdan gönüllü var bu konuda.Ya kızlar para biriktirmeyi başarabilenleri ayakta alkışlıyorum :1closedeyes: yapcak başka birşeyim yok.....

biz kira ödediğimiz halde ayda 600-700 en az atabilirdik kenara..
şimdi kira ödemicez umudumuz daha fazla Allah'ın izniyle..

bu sene başında evde bi tadilata girdik.dublekse çevirdik falan.şu anda bunun borçlarını ödüyorum.ama yinede her ay kenara 500 atıyorum.(mecbur atıyorum.çünkü sırf para biriktirmiş olmak için sene başında eşim bankacı olduğu için onlara tanınan bi haktan yararlandık ve sıfır faizle 6000 ytl kredi çektik.kredi kartından çekiliyor.o yüzden mecbur ödüyoruztatlicadiarzu)
borç olmasaydı en az 1000 ytl atardım kenara...(atıyodumda zatensenağlama)

X