Ayda ne kadar para biriktirirsiniz?

valla nası biriktircem anlayamadım....eşim 750 ben 450 lira maaş alıyom 300 kira her ay 100 lira doktora veriyoz şimdi kış gelio kömür alcaz hala doğalgazlı bi eve geçemedik...kiralar çok yüksek...geldiği kadar gidiyo...ben eylülde çıkcam işten ama Allah izin verirde bişi olmazsa ocakta iş başı gene doğumdan sonra çalışmayı düşünüyorum ya bakalım....o zaman atabilirsek atarız işte...

kenara para atanlara hayret ettim ya siz memur değilsiniz veya kirada oturmuyonuz yada hiçbişey yeyip içmiyonuz nasıl 500 1 atılıyo kenara anlamadım ben okadar tasarufta etsem hayatta atamam bizde ne yapalım kiraya para kredi kartlatına para vermekten para kalmıyoki 15 i ay başı 16 ı aysonu bizde hepimize hayırlı olsun....senağlama

bana ayda ne kadar borca girersiniz topigi daha uygun olurdu sanirsam:roflol:

bişey sormak istiyorum kızlar aranızda bankaya atıyorum diyenler var bende banka düsünüyorum ama öyle 400 500 ler falan diil ama her ay düzenli 100 150 öle bişeyler ayırıyorum ve bankaya koysam diyorm vadeli hesapmı vadesizmi daha mantıklı bide hangi banka olsa daha güvenli hesap işletim ücreti alınıyomus bide sanırım yardımcı olabilcek varmı :uhm: :uhm:

bende az da olsa 300-400 atıyorum bankaya.
az da olsa birikim yapmak rahatlatıyor insanı

Ya kızlar bırakın 1000-1500 ben ayda 50 ytl atamıyorum bir kenara.:dilcikar:
Üstelik bende kira ödemiyorum ama geçen yıl çok müsrif olduğum için dedimki kredi çekeyim atayım bankaya 6000 çektim ama 3 ay sonra kuruş kalmamıştı ayrıcana hala borcunu ödüyorum ayda 405 ytl birde ufak defek taksitti,kızımın okul,kurs v.b gibi masrafları benim sigaram yemem içmem derken ayın 15 olunca cep delik,cepten delik.Lütfen biri bana akıl versin nasıl atıyorsunuz kenara çıldırıcamtatlicadiarzu

kızlar bende kenara para atamıyorum eşimde bende öğretmeniz sonbaharda ev kredisi çektik aylık 1400 ödemesi var maaşlardan kesiliyo onun haricindekilerde evi götürüyo işte.
e ben bu durumda kenarada para atmış sayılıyorum dimi ayda 1400 ytl:))
az bi içine geçelim allah ne gösterirse 50 100 atabilsem kar sayacam valla
ilerde bide bebiş olursa vay halimize:))
ama eve giden paraya hiç acımıyorum
sonuçta geleceğim o ev benim
şidi oturduğum eve aylık 400 kira veriyorum
yılda 5 milyarı çöpe atmayalım dedik ev aldık
tavsiye ederim zorla birikim yaptırıyo bu bankalar adama:))
mecbur ödüyosun yani

Ya kızlar bırakın 1000-1500 ben ayda 50 ytl atamıyorum bir kenara.:dilcikar:
Üstelik bende kira ödemiyorum ama geçen yıl çok müsrif olduğum için dedimki kredi çekeyim atayım bankaya 6000 çektim ama 3 ay sonra kuruş kalmamıştı ayrıcana hala borcunu ödüyorum ayda 405 ytl birde ufak defek taksitti,kızımın okul,kurs v.b gibi masrafları benim sigaram yemem içmem derken ayın 15 olunca cep delik,cepten delik.Lütfen biri bana akıl versin nasıl atıyorsunuz kenara çıldırıcamtatlicadiarzu
6000 ytl kredi çekip bankaya atılır mı hiç,öyle birikim olur mufisfisfis
Ona ödeyeceğin faiz nolcak,hey Allahım...
Ben sana takdik vermek isterdim ama sanırım daha önce verenleri dinlemedin hiç sen:mymeka:

yaavv ben hiç para biriktiremiyorum maaş elime gelir gelmez tekrar gidiyo valla nasıl bitiyo bende anlamıyorumm.. tatlicadiarzu

bişey sormak istiyorum kızlar aranızda bankaya atıyorum diyenler var bende banka düsünüyorum ama öyle 400 500 ler falan diil ama her ay düzenli 100 150 öle bişeyler ayırıyorum ve bankaya koysam diyorm vadeli hesapmı vadesizmi daha mantıklı bide hangi banka olsa daha güvenli hesap işletim ücreti alınıyomus bide sanırım yardımcı olabilcek varmı :uhm: :uhm:

bugün okumuştum mesajını ama evimizin muhasebe sorumlusu anneme danışmadan yazmak istemedim cevabı. Ne yalan söyleyeyim ben banka kartını ya da parayı nakit veririm annem gider halleder işleri, evdeki yeme-içme- fatura onları da hesaplar böler yarıya, ayrıca kredi kartından benim kullandıklarımı hesaplar, ay sonunda değil de vadesiz de biriktikçe 3 aylık galiba, hmm yok yok 1 aydan biraz fazla galiba kırık fazi diyorlar yanılmıyorsam, neyse onu da yarın sorarım.

Şimdi gelelim hesap-ücret vb. olaylara:

1. vadeli hesaplarda işlem ücreti olmuyormuş. (yani en azından yapı kredi ve garanti bankasında öyle)

2. garanti bankasında vadesiz hesaplarımız "elma hesabı" olarak geçiyor ve hiç yoktan çok az da olsa biraz artıyor.

3. yine bu elma hesaplarımızda- vadesiz hesaplar, bankacılar yönlendirmişti bizi, adımıza bir faturayı otomatik ödemeye bağladığımızda vadesiz hesabımız için de işlem ücreti ödemiyoruz artık birkaç yıldırsırnaşık şey Sadece bunun için bütün faturalar annemin üzereydi, bir tanesini benim adıma çevirttik. Kar kardır.

vadeli mi vadesiz mi diye sormuşsun? bu tamamen sana bağlı, yani acil para lazım oluyor mu sık sık, açıkçası bizde ancak acil bir tamirat gerekirse, ya da eskiyen elektronik aletler yolda bırakırsa ya da Allah korusun sağlık için çıkar öyle masraf. Ama en çok sağlık önemli tabii. Bunlar için annem ve ben toplam 2 milyar kadar en fazla vadesiz-elma hesaplarımızda tutarız.

Bunun üstünde hesaplarda birikenleri vadeliye aktarırız vade günlerinde ki az da faizlerden yararlanalım, paramız değerini korusun.

Yani tüm parayı vadeliye bağlayıp, her acil işte vadeyi gününden önce bozarsan hiç faiz alamazsın, o zaman da bir anlamı olmaz, değil mi?

İnsanın az da olsa kenarında güvencesi olması çok önemli. Bizde biraz abartı belki ama ben 6 yaşındayken ilk hesap cüzdanıma kavuşmuştum. Yok yahu zengin falan değildik, çocuklara tasarruf öğretmekte bence en güzel yol bu. Tüm anne-babalara öneririm.

Cep harçlıklarından- bayram paralarından birikenler azıcık da olsa, 6 ayda bir bankaya yatırılırdı. Para azdı ama ben de çocuktum. Hem de her çocukta olmayan bir özelliğim sorumluluğum vardı. Annemlerin maaş aldığı yerde benim de işim oluyordu canım:)
Bir de tabii o zamanlar Kumbara dergisi vardı, hala var mıdır bilmem...

kenara para atanlara hayret ettim ya siz memur değilsiniz veya kirada oturmuyonuz yada hiçbişey yeyip içmiyonuz nasıl 500 1 atılıyo kenara anlamadım ben okadar tasarufta etsem hayatta atamam bizde ne yapalım kiraya para kredi kartlatına para vermekten para kalmıyoki 15 i ay başı 16 ı aysonu bizde hepimize hayırlı olsun....senağlama
canım doğru ben kira vermiyorum.ve sabit maaşla çalışıyorum.
ama inan bana o parayıda kenara kolay atmıyorum.en geçinememekten dem vuranlar bile,geceliği 200 ytlden tatil planları yapıp,"aa ben tatil yamadan duramam" diye hava atarken;ben nasıl birikim yapabilirmi düşündüm.ben 500-1 atıyorum.sen 250-300 atarsın ama atarsın.her ay bi yarım altın alsan(125 ytl falan sanırım.);1.500 ytl yapar.
yani istedikten sonra ve Türkiye şartlarında ortalama bi para alıyorsan birikim yaparsın...

6000 ytl kredi çekip bankaya atılır mı hiç,öyle birikim olur mufisfisfis
Ona ödeyeceğin faiz nolcak,hey Allahım...
Ben sana takdik vermek isterdim ama sanırım daha önce verenleri dinlemedin hiç sen:mymeka:

kızım çok düşük bi faizle çektim krediyi:mymeka:.çok komik bi faizdi.ayrıca hiç para biriktirememektense,az faiz ödemeyi göze alıp bankaya borçlanmak daha mantıklı bence.
tabi sen başka bi iş çıkarmadan her ay ben o parayı kenara atacak iradeye sahibim diyorsan o ayrı:1closedeyes:

biz de birikim yapamayanlardanıztatlicadiarzu ben çalışmaya başladıktan sonra inşallaha.s
ev kredisi hakkında ne düşünüyorsunuz? gerçi biz lojmanda oturuyoruz ama merak ettim.geçenlerde akbanka sormuştum işte şu kadar çeksem ne kadar ödemesi olur diyerek hesap tablosu çıkarttırdım.manzara korkunçtu:1ninca:kira vermeyelim diye kredi çekiliyo.ama bankaya geri ödenen para çok fazla.(tabi vadesi az olanlara bişe demem)nasıl cesaret ediliyo nasıl çekiliyo anlamadımbenneyaptımki

biz de birikim yapamayanlardanıztatlicadiarzu ben çalışmaya başladıktan sonra inşallaha.s
ev kredisi hakkında ne düşünüyorsunuz? gerçi biz lojmanda oturuyoruz ama merak ettim.geçenlerde akbanka sormuştum işte şu kadar çeksem ne kadar ödemesi olur diyerek hesap tablosu çıkarttırdım.manzara korkunçtu:1ninca:kira vermeyelim diye kredi çekiliyo.ama bankaya geri ödenen para çok fazla.(tabi vadesi az olanlara bişe demem)nasıl cesaret ediliyo nasıl çekiliyo anlamadımbenneyaptımki

canım sana şöyle söyliym ben kredi çektim ve on yıllık şuan 1400 civarı ödüyorum ve bu rakam beş yıl sonra şimdinin 700 milyonu gibi olacak ve 5 yıl sonra ev kiraları da zaten o paraya gelecek şuan 400 veriyoruz %20 yıllık kiralara yapılan zammı hesap edersen 5 sene sonra 700 800 kira ödemem gerekecek kredimde kira parası kadar olmuş olacak

ama dersen ki ben 10 sene çalışırım paramı biriktirir evimi alırım ve benim gibi de kiracıysan ve o parayı on yılda biriktireceğine inanıyosan ve on yılda bugünün parasıyla yılda 5 milyardan on yılda 50 milyarı çöpe atarım dersen sen bilirsin

yani ha faiz ödemişsin ha kira ödemişsin bi fark olmaz
ki kredi ödemesen 2500 maaşla 1400ü şu devirde biriktirmek zor
insanın valla her gördüğünü alası geliyo biriktiremiyo
en azından ben öyleydim
ayda 500 falan koyabiliyodum ama bak şimdi 3 katı birikmiş oluyo

işte böyle cesaret ediyoruz kredi çekmeye
umarım açıklayıcı olmuştur
saygılar

peki on yıllık kredi çekip ev alsak (ama içinde oturmayacağız) kredinin aylık taksidinin yarısı kirasından ödenmiş olsa sizce nasıl bir mantık olurCADIARZU dediğiniz gibi birikim yapmak çok zor.en azından borç olursa bir şekilde ödenir ve on yılın sonunda elimizde hali hazırda bir ev kalır:1rolleyes:
fikirlerinizi bekliyorumfisfisfis

peki on yıllık kredi çekip ev alsak (ama içinde oturmayacağız) kredinin aylık taksidinin yarısı kirasından ödenmiş olsa sizce nasıl bir mantık olurCADIARZU dediğiniz gibi birikim yapmak çok zor.en azından borç olursa bir şekilde ödenir ve on yılın sonunda elimizde hali hazırda bir ev kalır:1rolleyes:
fikirlerinizi bekliyorumfisfisfis

canım anlatmak istediğin şeyi umarım doğru anlamışımdır
ev alayım krediyle kiraya vereyim diyorsun sanırım
eğer kendin kirada oturmuyorsan yaşadığın bir ev varsa kendine ait oda güzel mantık tabi
ama diyelimki sen aylık ödemesi 1000 ytl olan kredi çektin
evide 500 e kiraya verdin
o zaman ayda 500 atmış oluyosun kredi için
geri kalan 500lede güzel bir birikim yapabilirsin

buda mantıklı tabiki ama ben kendimi sıkarım biriktiririm dersen biriktiremezsen ayda sadece 500 ytl birikim yapmış olursun
durumuna bağlı tatlıma.s.a.s.

canım doğru ben kira vermiyorum.ve sabit maaşla çalışıyorum.
ama inan bana o parayıda kenara kolay atmıyorum.en geçinememekten dem vuranlar bile,geceliği 200 ytlden tatil planları yapıp,"aa ben tatil yamadan duramam" diye hava atarken;ben nasıl birikim yapabilirmi düşündüm.ben 500-1 atıyorum.sen 250-300 atarsın ama atarsın.her ay bi yarım altın alsan(125 ytl falan sanırım.);1.500 ytl yapar.
yani istedikten sonra ve Türkiye şartlarında ortalama bi para alıyorsan birikim yaparsın

ben 500 1 kenara atıyorum dediğine şaşırdım bu zamanda o kadar para nasıl atılır diye eve gelen para okadardan fazlası ise ki fazladır atabilirsin yoıksa hiç atamamktan değil ayda 50ytl atsam o kar benim için atılırda o kadarı yani şonuç olarak türkiye şartları bu kadara el verir

hehehe ben zaten asgari ücret alıyorum kurs paralarım elektrik suu kendi harcamam bişi kalmıyorkii elimdeee:KK70: keske 3000 ytlde ben atabilsemm

valla türkiyenin sartalrı 50 ytl bile izin vermiyicek zaman geldi kamu da calısıyorum 1200 maaş alıyorum üç dört yıl önceye kadar ikramiyelerimizi ve maasımızdan kalanı artırıyorduk cocuyumuz büyüdü okul dershane yol yemek derken faturalarda tabi bir de bunun üzerine ev aldıkmı krediyle ahhhhhhhhh yazık bize valla anca geçiniyoruz zor zahmet

Bu aralar masraflarım çok,birikim yapamıyorum malesef:çok üzgünüm:

Eşim her ay 2000 ytl ile 3000 ytl birikim amaçlı bankaya yatırıyor..Bazı masraflarımız azalsa daha fazla biriktirebilcez inşallah..Ama daha ev için bir sürü tadilat gerekiyor..Belki tüp bebek tedavisi de olabilir..Bunun için bankada yeterli birkimimiz var..:nazar:

okudukça kendime kızdım:eek:klava: hemde çok kızdımm:eek:klava::eek:klava:

ailemle yaşıyorum eve hiç masrafım yok ama müsriflikte de üstüme yok.1200 civarı maaş alıp ayın yarısında eksiye düşen bir tipim!.ikramiyem yılda 4 kez onun yarısını biriktirebiliyorum sadece:çok üzgünüm: birde kredi çekip yatırmıştım mecburen ona 180-ytl ödüyorum her ay. aklımı başıma alsam iyi olacak sanırsam artık

X