Ayda ne kadar para biriktirirsiniz?

bizde 4 aydır başladık..çok şüklür keşke hep biriktriebilsek..şmdilik ayda 750 atabiliyoruz.. ama bebek olunca bilemyiorum.. bir kıızm var birde bebek olcuak..bakalım ALLAH büyük..birde benim bireysel emekliliğim var 5 senedir5 ödüyoruz. ayda 165 ytl.. ancak bu akdar oluyor maaşlarla.. keşke daha fazla olsa.

biz de 2 gün öncesine kadar 2 kişi çalışıyorduk ama ben ayrılmak zorunda kaldıM.beraber çalışırken öncelikle yüklü miktarda borç ödedik(düğün borcu)BEN ÇOK TUTUMLU,EŞİMDE SAOLSUN SAVURGANDIR.BENDE ONUNLA ANLAŞTIM MAAŞINI BANA GETİRİYOR..3 SENELİK EVLYİM.1.5 SENEDİR DE BİRİKİM YAPIYORUM.BENİM TAVSİYEM BİLEZİK AMA BURMA FİLAN DEĞİL,DÜZ MODELLER VAR FAZLA İŞÇİLİĞİ OLMAYAN VE 22 AYAR...EN AZINDAN BOZULMA DURUMUNDA ZARARINIZ ÇOK AZ....BAYA DA KARLI ÇIKTIM...AMA ARTIK BİLEZİK YAPAMAM HERHALDE....HER AY 1 YARIM VEYA ÇEYREK BİLE ATSAM KARDIR....İLERİSİNİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ..ARTIK ÇOCUK PLANLARIMDA VAR....

BU ARADA ŞU EMEKLİLİK MESELESİNİ DE BİRAZ AÇARSANIZ SEVİNİRİM.

Valla ben bekarken zor biriktiriyorum evli arkadaşlarım Allah yardımcınız olsun.Ayda 400-500 kenara atmaya çalışıyorum bazı aylar atamıyorum o zaman nasıl sinir oluyorum anlatamam.En iyisi maaşı alır almaz kenara koymak çünkü para cüzdanda oldukça insanın harcayası geliyor.Parasız dolaşın arkadaşlar en iyi bu acil birşey gerekirsede kredi kartının canı sağolsun:sm_cool:

her ay 150-200 civarı ayırabiliyorum son 2-3 aydır maaşımdan.birde kredi çekip bankaya yatırmıştım ona aylık 180 kesiliyor maaştan.ve her ay bir adet fon alım talimatı verdimşakkıdı.o günkü fiyatı neyse alıyor banka.ve birde bireysel emekliliğm var aylık 100-ytl

Valla Ben Calismiyorum
gERCEGI SoLemek Gerekirse Biz Para Biriktirmiyorduk
aMa suanda mecburluktan dolayi iki aydir biriktirmeye basladik tup bebek tedavisine basladigimiz iicin asLinda fiat solemek istemezdim ama madem sordun soleyim ayda 3 Milyar atabiliyoruz

helal olsun cnm birikim yapmak güzelde bende yok malesef para biriktirme özürlüyüm çok şükür maaşımız iyi ama tutamıyoz kocamla alıntı yaptım cnm ama merak ettim nekadar maaş alıyonuzda ayda 3 milyar birikim yapıyonuz tebrik ederim kaydirigubbakcemile5

biriktirmek ne mümkün eksiden yiyoruz valla

ben para biriktime konusunda feciyimdir maşallah:jeyyar: tam bir kirli çıkıyım:roflol: kumbaramda bile dünyanın parası birikir maşallah param da çok bereketli:nazar:
her ay en az 200 tl kenara atabiliyorum Allaha şükür..eve katkım olmuyo evleneceğim için ailemin içi elvermiyo, ben de nişanlımla aylık gezme tozma vs masraflarından kalanı bankaya atıyorum. bir de son 2 yıldır neye ne kadar para harcadıysam kalem kalem bi ajandaya yazıyom çok faydalı bi yöntem...böylece hesabım hiç şaşmıyohihoyyyt
bu ay kredi kartlarım epey hafifledi inşallah bundan sonra aralık ayına düğüne kadar her ay maaşımın yarısını kenara atacam ( yani 350 tl oluyo )hihoyyyt
Allah hepimizin yardımcısı olsun iyi günlerde sağlıkta harcayalım paramızı:Saruboceq:

eşimin maaşı bu ay krizden dolayı maalesef %35 düştü.bundan sonra bu maaşı nasıl yettirecez bilmiyorum ama geçen sene bankadan kredi çekip ev yaptırdık ayda 600 lira bankaya veriyoruz ev için girdiğimiz taksitleride sayarsak ayda ortalama 750 lira gibi bir parayı biriktiriyoruz sayılır.yani kumbaraya atmıyoruzda eve yatırıyoruz sayılıryerimseniben

bence damlaya damlaya göl yapmaya çalışacağınıza bireysel emeklilik planı alın çok daha avantajlı ssk lı çalışıyorsanız ödediğiniz primleri sigortanızdan bile düşebiliyorsunuz inanılmaz avantajlı 150 tl paket aldığınızda 10 sene sonra emekli olduğunuzda nerdeyse aylık asgari ücret kadar maaş alıyorsunuz

bence damlaya damlaya göl yapmaya çalışacağınıza bireysel emeklilik planı alın çok daha avantajlı ssk lı çalışıyorsanız ödediğiniz primleri sigortanızdan bile düşebiliyorsunuz inanılmaz avantajlı 150 tl paket aldığınızda 10 sene sonra emekli olduğunuzda nerdeyse aylık asgari ücret kadar maaş alıyorsunuz

canım genelde bu bireysel emekliliği önermiyorlar ama senin dediğine bakılırsa da avantajlı görünüyor kafam karıştı...yatırdığın toplam miktarı hesapladığında alacağın maaş tatmin edici oluyor mu?

Valla son zamanlarad okuduğum tüm yerli yabancı kitaplarda, ne olursa olsun, borcun olsada faturan kalsada gelirinin yüzde onunu yatırıma ayır gibi bi prensip okuyorum, uyguluyorum 3-4 aydır bakalım
viannen41.gif

ben de her ay 600 tl kadar kenara koyuyorum. tabii eşimin kazancından çünkü bu yıl ben çalışmıyorum.

canım sana şöyle söyliym ben kredi çektim ve on yıllık şuan 1400 civarı ödüyorum ve bu rakam beş yıl sonra şimdinin 700 milyonu gibi olacak ve 5 yıl sonra ev kiraları da zaten o paraya gelecek şuan 400 veriyoruz %20 yıllık kiralara yapılan zammı hesap edersen 5 sene sonra 700 800 kira ödemem gerekecek kredimde kira parası kadar olmuş olacak

ama dersen ki ben 10 sene çalışırım paramı biriktirir evimi alırım ve benim gibi de kiracıysan ve o parayı on yılda biriktireceğine inanıyosan ve on yılda bugünün parasıyla yılda 5 milyardan on yılda 50 milyarı çöpe atarım dersen sen bilirsin

yani ha faiz ödemişsin ha kira ödemişsin bi fark olmaz
ki kredi ödemesen 2500 maaşla 1400ü şu devirde biriktirmek zor
insanın valla her gördüğünü alası geliyo biriktiremiyo
en azından ben öyleydim
ayda 500 falan koyabiliyodum ama bak şimdi 3 katı birikmiş oluyo

işte böyle cesaret ediyoruz kredi çekmeye
umarım açıklayıcı olmuştur
saygılar

bir açıklamada benden size gelsin..
salih hadistir..

faizin 75 çeşidi vardır
en hafifinin günahı ana ile zina etmeye eşdeğedir.
saygılarımla..

Max .550 tl :KK43: Min. ise, 350 civarı .

Max:1250
Min:500 bizde...

Ama her ay eksi bakiye:KK14:
Daha az kenara atıp ,artıya geçmek varken ,neden ekside oluyor bakiye tatlım ?
Ben olsam ,öyle yapardım yani .

Benim de her ay ödediğim ,kredi borcum var :KK43: o olmasa daha rahatlayacağım.

Son düzenleme:
Daha az kenara atıp ,artıya geçmek varken ,neden ekside oluyor bakiye tatlım ?
Ben olsam ,öyle yapardım yani .

Benim de her ay ödediğim ,kredi borcum var :KK43: o olmasa daha rahatlayacağım.

ahh ahh keşke senin anladığın gibi olsaydı.
mesajı düzelttim kırmızılara dikkat
:KK52:

ahh ahh keşke senin anladığın gibi olsaydı.
mesajı düzelttim kırmızılara dikkat
:KK52:

Hmmmm şimdi çaktım :)
Çoçuk olunca ,harcamalar artıyor haklısın .Umarım en kısa sürede artıya geçersiniz .:KK16:

vaayyy be ağzım açık kaldı helal olsun hepinize :)

slm kızlar 16 aydır calısıorum bu zamn dılımınde aylık net gelrım en az 750 en cok 1300 oldu bı ay oncesıne kadar saat ucretlı calıstıgım için degısıyordu o yuzden ay sonu ne kadar alcagımı bılmıordum.Cok zor bır ıs yaparak para kazanmama ragmen kosede 5 kurus param yok:KK43::KK43::KK43::KK5::26::18:
yenı bır ıse basladım suan kı maasım 900 tl net performansıma gorem prımde alacagım inş.aılemle yasıorum kıra vs gbı zorunluluklarım yok sadece harcamalarım kredı kartında taksıtlerım var ayda 150-200 arasında degısıor. ayda 202 tl kredım borcum var allaha sukur baska bı derdım borcum yok.sadece bu ay okuluma harc yatrcam 250 tl o kadar.
bn smdı nasıl para bırıktırırım?
aılem para bırıktırmem konusunda baskı yapıor okda haklılar ama bn bı turlu beceremıorum.
:KK25::KK14:

X