ay sende muz varmi aldin mi

benim bir komsu konum var canim bakabilirsen sevinirim beni daha iyi anlarsin.yapi olarak ayni senin gibiyim aman komsum kirilmasin vs diye surekli lafi dolandirdim yok Musait degilim yok sOyle yok boyle belki anlar dedim sonra nemi oldu zor bir durum yasadim bu surede komsum yine kahveye gelmek istedi gec bir saatti bende yine canim musait degilim saat gec oldu dedim diye sen ne degisik bir insansin insan iliskilerinden komsuluktan vs den anlamiYorsun icin kotu o yuzden Allah sana bunlari yasatiyor dedi ve ben o laflari duyana kadar hep komsum cok iyi niyetli saf vs diyordum konumda bile o sekilde bahsettim ondan hep ama bu olay bana hayatimin dersini verdi.demekki neymis olayi cevirip kivirmayacaksin net olacaksin yoksa sen.kotu oluyorsun gorusmek istemiYormusun gorusmek istemiYorum komsuluk iliskileri bana gore degil diyeCksin,elmami istedi evde yok demeyeceksin komsum listede elma oldugunu niye birgun onceden kontrol etmiyorsun keske dunden hazirlasaydin sana versem cocuguma kalmaz kendimize gore aldim diyeceksin

Valla canım bizim karşı komşumuz da böyleydi, artık anneme enayi diyorlardı yok diyemiyor diye. Kadın bi gün aynen şöyle demişti "bizim oğlana okul için 1 lira versene, şimdi bende 50 lira var 1 lira için bozdurmayayim" Ben de lafını sakinan bi insan hiç değilimdir annemin tam tersine.orda olsam fena laf sokardim. Artık anneme hiç kapı actirmiyordum gidip ben açıyordum birşey istedikleri zaman " bizde yok markette vardır" diye azarliyordum böylece ayağı kesildi bizden. Bence gerçekten yeter artık deyin.

Aynen şimdi daha teknolojik şeyler istiyorlar bilgisayar ve internet şifresi tabi vermeyince küsüyorlar

Galiba ben halen 90'larda kaldım.
Insanlar karşılık beklemeden verirlerdi ama alınan şey çok gecmeden iade edilirdi. Şimdiki komşluklar sömürme ve enayi yerine koymaya yönelik.

Benimde böyle bi komşum vardı eskiden her gün istemezdi ama saçma seyler isterdi
Pkastik bardaga sampuan falan koydururdu :)

Söyleyin sen neden ihtiyaçlarını marketten gidip almıyorsun diyin

Benim halamın eltisi geldi bi an gözümün önüne. Kadın illallah ettirmişti halama nefret ettiğim en sonunda gelme evime hiç bir şey yok sana dedi 3 çocuğu var hepsi hem okuyor hem çalışıyor parası da var ama kadın otlakcikiga alışmış bir kere. Her geldiğin de yok diyeceksin 1 olur 2 olur ama 3 e müsaade etmeyeceksin. Kısaca kapıyı açma müsait değilim de her defasında.

Şaka gibi yahu kadın sizi yolunacak kaz olarak mı görüyor anlamadım ki
bence birdaha ki sefere. cocugu gelirse annene söyle market ileride ordan alıversn de uygun bir dille..
mesafeni koyuver senden yüz bulmuş belli ki.. gitme gelme ayagını kes bir süre kapıyı acma çocuk uyutuyordum felan de
anlıyacaktır sanrım..
kendi gelip istersede evinizde eksik olan şeyleri marktten alsanız daha iyi ikide birde başkalarından istemenede gerek kalmaz dersin.
yok ben hiç birini diyemem dersen kapıyı acma açarsanda yok de hiç birşey verme o anlar

Bence eve servis getiren bir bakkal bulun yakınlarda ve bir kağıda bakkalın numarasını yazın.Bir daha sizden bir şey istediğinde "canım bak şu bakkaldan istediğin bir şey olursa getirtebilirsin,malum bizde kendimize kadar alıyoruz sonra eşim her şey ne çabuk bitiyo diye bana kızıyo "de.Suçu eşine at.Kadınla tartışma tabikide ama enayi durumuna düşürme kendini.

utanırsanız insanlarda sizi böyle yolunacak kaz yerine koyar biliyorsunuz değil mi bence utanacak olan siz değil karşı taraf

Zaten konu sahibinin asıl sorunu yalan söyleyememek var olan bir şeye yok diyememek.Bir kere bu döngüyü kırarsa gerisi gelir.Önemli olan o ilk "YOK" lafını diyebilmek.

Galiba ben halen 90'larda kaldım.
Insanlar karşılık beklemeden verirlerdi ama alınan şey çok gecmeden iade edilirdi. Şimdiki komşluklar sömürme ve enayi yerine koymaya yönelik.
90 larda ki komşuluklar bir başkaydı ama en azından güven vardı annemin işi olunca kapı komşumuz ilgilenirdi bizimle kendi çocuğundan ayırt etmezdi şimdi komşuyu burakın insan en yakınına güvenemiyor.

Sanırım konuda geçen Hindistan cevizi meyve olarak değil de bu toz olanlar hani pastalara falan (saray lokumu) doktugumuz varya ondan galiba.
Benden istemişlerdi de bende ordan biliyorum.
Evet aynen o dediginzden istedi pasta yapiyomusta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…