Avusturya Paylasim Alani(Tanisma)

Merhaba Arkadaslar;

Bende Avusturya-Viyana'dayim.Gurbet ellerde yalniz kalmanin sikintisini bende yasadim umarim sizlerle guzel dostluklar kurariz.

gorusmek umuduyla... :1yes2:

Merhaba ceysu aramiza hosgeldin.Yakinda avusturya viyanalilar olarak bir bulusma gerceklestirecegiz senide aramizda görmek isteriz.Bu arada sen kacinci wien de oturuyorsun?

Ceysu hosgeldin aramiza. Yalniz biz Avusturyalilar basligi altinda hepimiz yazisiyoruz buraya ayri baslik acmissin ama...Diger tarafa gel istersen..

merhaba..adım esra.... avusturyadayım demeyi çok isterdim lakin konyadayım.. :) bir senelik evliyim... siteyle bugün tanıştım ve herkese kocaman bir selam vermekle başlıyorum işe :) selamlar... :)

Norbalo hosgeldin siteye, merhabayi yanlis yere yazmissin ama olsun, sansa biz cikmisiz. Avusturyaliyim demeyi bu kadar isteme bence, Konya'da cok güzeldir eminimki..

Norbalo hosgeldin siteye, merhabayi yanlis yere yazmissin ama olsun, sansa biz cikmisiz. Avusturyaliyim demeyi bu kadar isteme bence, Konya'da cok güzeldir eminimki..[/QUOTE
hoşbulduk..konya güzel..türkiyenin her yeri güzel...:1yes2: fakat sizi orda yaşatan sebepler nelerse bendede vardır orda olmayı isteten sebepler...nedir sizi orda sıkan? sevdirmeyen orayı ? ..memleket hasreti haricinde...hep merak etmişimdir...:teselli:

selam kizlar norbalo canim bende konyaliyim kuludanim avusturyada yasiyorum ama beni burda yasmaya iten sebeb ask ama ailem konyada onlarin hasreti dayanilmaz esimi sevmesem burda duramam tamam güzel bir yer ama bence tr de olmak güzel birsey

selam dalolım...yaşın 22 sanırım ..kaç yıl oldu oraya gideli...?almanca öğrenebildin mi ? soru yağmuruna tuttum inş seni sıkmam:çok üzgünüm: ...birde sana özel mesaj yazamıyorum neden acep ?:uhm:

Norbalo bende esimi sevdigim icin buraya gelmek zorunda kaldim. O Türkiye'ye gelemezdi cünkü Avusturyada dogup büyümüs ve buranin yasantisina uyum saglamis durumda. Aslinda mümkün olunca Türkiye'ye temelli gitmeyi istiyoruz ileride birgün.
Bizi burada biktiran yalnizlik. Esler disinda pek kimsen olmuyor. Akrabalik iliskileri güzel yasanmiyor, komsuluk iliskileri yok gibi yahut ben görmedim hic.. Aile hasretiiiii. Buradaki bazi insanlarin seni dislamalari...Yani bu ülkede bizi yabanci olarak görüyorlar, ee Türkiye'ye gidiyoruz oradada almanci ..vs. diyorlar. eee biz her yerde yabanci kaliyoruz bizim vatanimiz yok mu yani...
Bu konu böyle uzarrrr gider. Ne sen sor ne söyleyeyim..

:teselli: nergizcim en güzeli şu ki : ne sana burda almancı diye hitab eden insanlık yoksunu insanları nede sana orda yabancı gözüyle bakan ırkçı şahsiyetleri umursamayıp ve yaşadığım yer ALLAHIN mülkü diyerekten....eşinle ve evlatlarınla ...anladın sen onu:teselli: akrabalık ilişkilerine gelince olmaz olsun öyle akraba...desem ağır mı olur bilmem:çok üzgünüm: ..sevgiler...:1rolleyes: :1rolleyes: :çiçek:

canim yasim 23 almancaya gelince kendi isimi kendim yapacak kadar biliyoum 4 bucuk yil oldu buraya geleli özel mesaja gelince bilemiycem canim

adın sanırım şevval..benim adımda esra..şevvalcim dil problemi kendiliğinden çözülüyormu ? orda gözlemledikçe dinledikçe kendi kendine öğrenmeye çalıştıkça az çok da biliyorsan...kendiliğinden hallolup gidiyor mu yavaş yavaş..yoksa bunun için artı epey bi çaba göstermek mi gerekli ? evliliğin avusturyada mı oldu yoksa türkiyede evlenip sonra mı gittin ? seni taa ozamanlara götüreceğim ama anlatmaktan sıkılmazsan zevkle okurum ...:1hug:

bu arada sorularımda ve cevap yazarken bir mesaja bir kişinin adını söylesemde bu konunun altında toplanan herkese sesleniyorum...şevval,nergiz...mine34...vs..hepinize...

Selam kizlar nasilsiniz bakalim söyle bir ugradim bakalim neler var diye.Dalolim ve bitanemce canlarim sizler konya kuludansiniz degilmi?
Kuludan gelin aliyoruz haberiniz olsunn:sm_cool: :Roflol: :smiley-cool:

canim kizimin ismi $evval dil kursa gitmek sart ama tabiki konusarak duyarak ilerliyo avusturyaya evlenip geldim esimle tr de tanistik ay bari sen de kendinden bahset senin hayatin nasil neler yapiyosun

öyle mi ...:çok üzgünüm: ya kusura bakmayın..ben bilemedim..ben konyadayım..eşimle internette tanıştık ve evlendik evleneli henüz bir sene olmadı 22 nisanda inş..1 sene dolacak..neler yapıyorum: hep evdeyim neredeyse..işte bu siteye takılıyorum,haricinde yemek bulaşık eşim derken vakit geçiyor öyle..

Back