Avusturya Paylasim Alani(Tanisma)

Sen yeni gelenlerdensin yinede station tarafinda yeni cogaldi önceleri oralarda hic yoktu türk simdi resmen sürgün amacLi kime ev cikiyorsa oralardan cikiyor önce tabor str dedinmi türkLe doluydu ama onada bi yerde sükretmek gerek yalniz kalmazsiniz en azindan ama türk komsun nasil yok anlamadim demekki sen disari cikmiyorsun yoksa o tarafi iyi bilirim yogun her neyse basini sisirmeyim kendine iyi bak görüsürüz yine kismetse

Gunaydin kizlar
Turk Dedinmi 10 12 16 ve 22 insanin aklina geliyor:)
KelebekGibi kiz alisveris dedinmi benim aklim duruyor magzaya girdimi ben kendimi unutuyorum cok seviyorum alisverisi ama alacagim zaman gezerim öyle bos bos gezmeyi sevmiyorum cebinde paran olacaki alis verisin tadi cikiyor :))
Herkeze Hayirli Gunler dilerim

Masallah ViyanaLi lar baya isi ilerletmisler de 2.viyanada türk yok diyen Kim 2.,ve 20.Viyana demek türkiye demek ya:)
Ayrica station center den önce millenium city e gelseydinizya madem alis veris icin sabirsizlaniyorsunuz:)
Bayanlar ayrica hepinizin türkceside ölü haberiniz olsun:)
Bu arada bende hemserinizim Viyanadanim ama cok yeniyim sizleri tanimaya calisiyorum vaktim oldukca:)
Neyse hanimlar görüsmek dileqi ile hoscakalin byes byes...

bizim türcemizle dalga gecene kadar sen bi konusmayi ögren ne oluyo öyle ukala ukala konusuyon

Miss evet parasiz gezmeyi bende sevmiyorum yaa, sanki parasiz oldugum alnimda yaziyormus gibime geliyor hehe:D Gerci ben hep bankomatla ödüyorum, para zaten olmuyor üzerimde ama sonra bir bakiyorum bankaya limiti asmisim :D

Nurhan ben cikiyorum disarida Türk görüyorum ama mesela yasli ciftler oluyor diyelimki yani komsuluk edecek kafa dengi kimse görmedim. Benim oturdugum binada Türk varda hic bana hosgeldine bile gelmediler, sadece merdivende selamlasiyoruz tamam iki laf bile etmedik!

Türkce konusunda üzerime alinmadim ondan o konuda yazmamistim. Buradaki yazilara bakarak zaten insan yargilanamaz. Bazen konusuldugu gibi yazilmiyor!

Öptüm kizlar..

bizim türcemizle dalga gecene kadar sen bi konusmayi ögren ne oluyo öyle ukala ukala konusuyon

Alburdan yaK:) hanfendi mi desemyoksa dedigin gibi ukakalikmi yapsam ama bu defalik hanfendi diyerek yanit veriyim güzelim alay etmedim hepinizde türkceyi unutmusunuz diye bir saka yaptim sen yanlis anlamisin ama cokda önemli degil Seni kendi deyiminlle kendi TÜRCE N le basbasa birakiyim:))))):a015::a015::a015::a015:

Miss evet parasiz gezmeyi bende sevmiyorum yaa, sanki parasiz oldugum alnimda yaziyormus gibime geliyor hehe:D Gerci ben hep bankomatla ödüyorum, para zaten olmuyor üzerimde ama sonra bir bakiyorum bankaya limiti asmisim :D

Nurhan ben cikiyorum disarida Türk görüyorum ama mesela yasli ciftler oluyor diyelimki yani komsuluk edecek kafa dengi kimse görmedim. Benim oturdugum binada Türk varda hic bana hosgeldine bile gelmediler, sadece merdivende selamlasiyoruz tamam iki laf bile etmedik!

Türkce konusunda üzerime alinmadim ondan o konuda yazmamistim. Buradaki yazilara bakarak zaten insan yargilanamaz. Bazen konusuldugu gibi yazilmiyor!

Öptüm kizlar..

Anliyorum sende haklisin hosgeldine gelinmedi ise zaten ayak üzeri komsuluk da olmaz her neyse ben cok yanlis anlasilmisim gelir gelmez durun bakalim bir hep bir olup üzerime gelmeyin:) ben kimseyi yazisina göre elestirmedimki o bir espiriydi ama siz nasil anlamissaniz ona göre davranin ne diyebilirim hoscakalin,, Ama bu kadar alingan olmayin hanimlar iyice agresiflesmisinizlülülülülülülülülülülülü

Anliyorum sende haklisin hosgeldine gelinmedi ise zaten ayak üzeri komsuluk da olmaz her neyse ben cok yanlis anlasilmisim gelir gelmez durun bakalim bir hep bir olup üzerime gelmeyin:) ben kimseyi yazisina göre elestirmedimki o bir espiriydi ama siz nasil anlamissaniz ona göre davranin ne diyebilirim hoscakalin,, Ama bu kadar alingan olmayin hanimlar iyice agresiflesmisinizlülülülülülülülülülülülü
Kiz ben alinmadim merak etme sen benim turkcem harbidende berbatsırnaşık şey dalolimda yanlis anlamisdir benim canim arkadasim biraz hemen sinirlenen hemen köpuren biridir amada yinede cok seviyom kendisini:asigim:

Ya belki saka espiri olsun diye yazdin, ama üslubun cok yanlisti sanki sen biraz alayci gibi bi uslübla konusuyorsun. Bence buna dikkat edersen kimse seni yanlis anlamaz.

Bende birseyi yanlis anlamadim. Durup dururken türkceniz bozuk diye espri olmaz hem, yani espri dedigin komik olmali bence :)
Ben kolay sinirlenen biri degilimdir ama kendi düsüncemi duygularimi söylemekten hic geri kalmam yani konuskanim:)
Neyse zamanla taniyacagiz elbet birbirimizi,simdi önyargili olmak bos.

Dalolim mi sinirli kiz Miss? Ben öyle görmedim pek onu, güleryüzlü maasallah belli etmiyor demek.

selammmmmm
ben geldimmmmm
aslinda 1 hafta oldu geleli ama söyle rahat rahat pc nin önüne oturamamistim, ancak bugün iste ee herkez geri geldimi yoksa son benmiyim? tatil nasildi citirlar? benimki tek kelimeyle berbat di ya!! bide cok geldi bana 5 hafta burayi ne bicim özledim anlatamam, geligelmez de is buldum iki dene yaww :)) neyse herkesi öpüyorum cüss

Selamin hello kizlar yine ben herzamanda ben olacam :))sea selam hosgeldin aramiza bende kendimi tanitayim bende viyanada yasiyorum 26 senedir ve 26 yasindayim benimde almancam turkcemden iyidir englizcede anliyorum ama cevap vermeye gelincede cat bat kenimi idare ediyorum bu arada bulusalim yaa hicte fena olmaz bu arada sea benima dim özlem 8 senedir evliyim bi aralar calisiyordum o da gitti insallah bu aralar birseyler bulurum :))( ama calismayada hic niyetim yok)

hosbuldum arkadasim insallah bulusuruz yeni insanlar tanimayi yeni arkadaslar edinmeyi severim..

bu arada polemikleri bosverin arkadaslar ..insanlarla anlasabilmek icin cok güzel türkce ya da baska bir dil bilmek gerekmiyo..kalpten konusmak yeterliiii ..önemli olan hissiyattttttt:1hug:

Valla Bulusalim Kiz Gezer Bende Otururuz Sen Gelecegin Zaman Ayarlariz Biseyler

dalolim siz nasil bulusmalar ayarliyorsunuz bilmiyorum ama ev oturmasi yapmayalim sonra ye pasta börekleri gelsin kilolar..hava da güzel olursa söyle acik havada fazla gürültülü olmayan rahatca muhabbet edebilecegimiz bir yer olsun..amma emir baki yaptimya kusura bakmayin görüselimde nasil olursa olsun:utangac:

Selamlar kizlar,
Sea insallah bulusma olur ve tanisiriz. Burada ingilizce konusuluyor yani merak etme. Ben türkceyle idare edemiyom kiz dalolim ikinci Viyana'da o kadar cok Türk yok gibi. Sizin orasi Istanbul gibi mübarek.
Benim almancamda fena degil orta seviyede, kizim olali saldim ögrenmeyide. Birde Fransizcaya ilgim cok var ama bakalim imkanim olursa kisada olsa bir kurs yapmak istiyorum insallah ileride.

Bu arada bende 5 yildir evliyim ve 15 aylik kizim var.

Kizlar burada Stadion Center acilacak yakinda, artik benimde bir alisveris merkezim olacak yakin yuppiiii:) Tabi maddi yönden etkilenmemek imkansiz olacak ama :P

Hepinize sevgiler..

ingilizce konusuluyormu diye niye soruyorum..esim daha önce 2 yil almanyada da yasamis ve orda ingilizce bilseler bile bisey sordugun zaman cevap vermezlermis dillerini cok önemsedikleri icinmis..ayni sekilde italyada da ingilizce bilen fazla yokmus ayni türkiyede ki gibi..ama özellikle okullarda falan iyi ögretmiyorlar ve üzerine düsmüyorlarmis kendi dillerini korumak icin..

bende merak ettim avusturyada da öylemi diye cünkü 2 gün tek basima dolasicam ..neyse ki türk cokmus simdi icim daha rahat

kizlar bide maasallahiniz var amma yazismisiniz ha oku oku bitmedi yahu artik bi ara pes ettim bide benim askim arsizizmir yazmis beni aramis insan bi tatilde der askima :)

nasilsiniz kizlar??
Gelin hsg guzelim o neydi bi gelmek bilmedin turkiyeden :dance: meraklanma benim izinde berbat gecti benim kaynana yanimda degil ama bu 5 haftanin icinde 8 senenin acisini birden cikardi allah eltime sabir versin:sm_cool: kizlar okula tam 9 gun kaldi nekadar seviniyorum bilemezsiniz daha bukadar sevinmemisdim bunlar iki ayin icinde benim beynimi yiyip bitirdiler neyse benbugun mevlute gidecem bugun yokum yarinde gezmede olurum yine yokum ama p.tesi görusuruz insalllah ha gelin kiz varsa banada privat bitane bul lutfen :utangac:öptum sizler allaha emanetsiniz hersey gonlunuzce olsun Bye Bye:a015:

Gelin hosgeldin canim, sen anlat tatil nasildi? Özledin demek buralari hee, insan gercekten özlüyor yaa bazi seyleri.
Is bulma konusunda cok beceriklisin maasallah, 2 iste birden mi calisacaksin?
Bak Miss de is istiyo, seni Viyana is bulma sorumlusu yapalim kadinlar kulübünde:)

Sea buradada genclerin cogu bilir sanirim ingilizce, Türk dükkanlari cok var yani bir dönerci falan gördümü istedigini sorabilirsin, sen disari cik mutlaka Türk görürsün gezerken..Kacinci Viyana'ya geleceksiniz?

Havalar iyi gidiyor kizlar, biz tam bulusma yaparken kesin bozulur havalar hehe.
Bu defa nasil ,nerede yapariz? Fikirlerinizi yazin bakalim.

Back