Avusturya Paylasim Alani(Tanisma)

Selamin hello kizlar
bakin yine ben geldimmm biliyorum cok özlediniz beni :utangac: yaw simartmayin benii :utangac: bende sizleri özledim gelin gecmis olsun guzelim valla o firtinada benim kocam disardaydi geldi anlatdi cok uzuldum bi yandanda cok guldum bi kadin yaninda ruzgardan ucmus yere felan dusmus benim kocada biraz ciliz oldugu icin oda ucar korkusundan agaca tutulmus bi eliyle bi eliylede pantolonunu tutyormus yaw cok guldumsırnaşık şeysırnaşık şey ha bu arada ben persembe gunu yolla cikiyorum haberiniz olsun 5 hafta yokum herkez allaha emanet kendinize iyi bakinn hakiniz varsa helal edin öptum sizleri

Gülcin senin adina cok sevindim canim,ohhh keyfince bir tatil yaparsin insallah!
Gittiginiz gün tam esimin dogumgünü:)

Kizlar esimede isyerinden Eylül gibi gidebilirsin 3 hafta demisler ve bizde düsünüyoruz. Eylül ortasi Ramazan ve ben Ramazan Bayramina 4-5 gün kala gitmeyi düsündüm, esimle konusacagiz daha. Yani bizim Türkiye isi taaaa Ekim ayina kaliyor gibi. 6 - 27 Ekim arasi planladim esimde isterse o tarihleri.

Nurcennet blogum hakkinda görüslerin icin cok sagol:) Elimden geldigince blogumla ilgileniyorum. Bence herkesin böyle bir sayfasi olmali, yani internete girenlerin. Hem birseyler ögreniyorum bu yönde hemde güzel kisileri taniyorum, özellikle anneler tanidim oradan cok.
Birde kizima hatira olacak tabiki yazdiklarim, insallah birgün okuyacak:)

Kayinvalidem Tr'den geldi düngece ve kizima ciciler getirmis, banada tabii. Birde cok güzel bir bilezik almis kizima:)

Dün biz esimle kizimla Donauinselfest'teydik. Gündüz gittik tabiki, gece cocukla olmazdi. Bir ara kizim bunaldi kalabaliktan ve agladi. Birazda arabasinda durmaktan bunaldi sanirim. Cocuk bölümüne gittik orada birseylere bindirdik.
Balonlar aldik, heryer bir senlik dogrusu orada.
Bir ara kizim aglarken ben sakinlestimeye calisiyordu mhem yürüyordum, ynaimdan gecen bir Türk bayan dediki: besikli cocuklada geliyorlarya falan ..gibi uzaktan gecerken duydum ve gitti. O anda kizimla ilgileniyo olmasaydim kesin kavga ederdim heralde..
Sanki ona düstü tasasi yaaa. Sen gezmene baksana kardesim sanane dimi ama, gözüne neden ben battim acaba! Ben biliyorum ama neyse... Allah kim ne düsünürse 10 katini versin diyorum!
Ayrica kaldiki kizim besik bebegi degil, 13 aylik. Ben orada ne bebekler gördüm yabancilarin kucaginda 2-3 aylik minik minik, onlarla bile gelmisler.
Neyse yaa bizim bu Türkler her yerde birbirini köstekleyecek yaa illaki! Bir yabancinin eline düsmek daha iyi bir zor durumda..Tabi iyileride var ama cok bu tip insanlar cikiyor karsima ve gicik oluyorum ben!
Kendim böyle yapmiyorum cünkü, bir yardima ihtiyaci olan olsa hemen hic cekinmeden yardi mederim cünkü, karsiliginda bu tip hareketler görüncede insan biraz bozuluyor tabiki!

Coook uzun yazdim kizlar, haydi okuyun:)
Güzel bir pazar günü dilerim hepinize:)

merhaba arkadaslar uzun zamandir siteye giremedim.ikinci bulusmada kismet olmadi bana hayirlisi diyorum genede umudumu kesmedim:) fotograflar bir harika gelemedim ama fotodan en azindan yüzlerinize asina oldum.görüsmek üzere byyy

merhabalar kizlar..
ohh türkiyeye gidenlerden öznur var simdi.siradada gelin var dimi.gelincim gecmis olsun ya.filmlerdeki gibi yasmaisin ya.allah korumus.bir dahasini yasamazsin insallah...
ceydacim atlattigina sevindim.bos ver o kendini bilmeden laf atanlari.bende karsilik veririm blöyle durumlarda.
sudecim allah gönlüle göre vermistir insallah.ne güzel
2 gün sonrada esmin dogum günü var bakalim artik.neler yapacam

Sirayla gidin kizlar, ben burda kaliyorum yaaa, ben giderkende sizler kalacaksiniz:) Bakalim kismet insallah!

Vicdancim sagol, esinin dogumgünü kutlu olsun,neler yapacaksin banada söyle fikir olur:) Esiminde Temmuzda hani ondan.
Sevgiler hepinize..Güzel bir hafta dilerim..

KIZLAR SONUNDA BENIMDE AYRILMA GÜNÜM GELDI BENDE PERSEMBE GÜNÜ GIDIYORUM COK SEVINCLIYIM BOL BOL GEZIP DOLASMAK ISTIYORUM 2 AY BOYUNCA TR DOYARIM INSALLAH,
BURDA KALANLARA SABIR DILIYORUMsenağlama
:teytey:AGUSTOS SONU KAVUSMA DILEGIYLE GÜLE GÜLE:teytey:

Kizlar gidenlere iyi yolculuklar kalanlarada sabir dilyiorum.Kelebegim ayin 10 u esinin dogum günüymüs simdiden kutlu olsun.Bu sene en güzel dogum günü hediyesi benim olacak cünkü 11 temmuzda benim dogum günüm ve ben o gün babacigimin dizinn dibinde kardeslerimin ve (hernekadar üvey densede o benim icin özden dahada öz)
Annecigimin ynainda olacagim.Yüce rabbim herkesi sevdikelri ile bulustursun.
Vicdancim senin esinin dogumgünü kkutlu olsun canim.Kiizlar bu arada havalara ne diyorsunuz???

ben nasil yazmisim ya.12 temmuzda esimin dogumgünü var.2 gün sonra yazmisim.ceydacim senin esininde 10 temmuz demek.hayret ya.eslerin cocuklarin dogumgünü nerdeyse ayni günler.senin hangi gün dogumgünün...

bitanemce demek sende gidiyorsun artik.en uzun tatil yapan sen olacaksin galiba...hayirli yolculuklar...

sudenaz seninde az kaldi canim...biz burayi bekleyenlerden olacagiz.ama en cokda ceyda bekleyecek....

kizlar ben geldim.yeni uye oldum.bende gurbetciyim.sizlerle mesajlasmak isterim
hepinize mutlu ve hayirli gunler.bu arada ben tr gitmiyorum.buralarda olacagim.by

bitanemce ve sude naz iyi yolculuklar sizlere iyi eglenceler türkiyede aman sicaklara dikkat edin türkiye kavruluyormus.bende viyanayi bekleyenlerdenim benim yerimede gezin :)

Vicdancim evet eslerin dogum günleri hep yakin:) Benim dogumgünüm ki$in Aralikta. Bu arada ben esimden 6 ay büyügüm. Simdi onun dogumgünü olunca benimkine kadar ayni yas oluyoruz:) Aslinda bekarken hep benden en az 5-6 yas büyük biriyle evlenirim derdim:D Büyük konusmusum sevince yas mas kalmiyor.
Tek ben degilmisim Viyana'da bekleyen:)
Bu arada Türkiye berbat sicakmis yaa, buralar serin ve güzel bu durumda ben burada rahatim:D Benim gidecegim zaman zaten sicaklar kalmaz böyle Ekim ayi iyi oluyor Türkiye gecen yilda gec gittigimden biliyorum..Hemde incirler, üzümler,narlar..vs bol oluyor:)
Aleynam merhaba, sen Viyana'da misin?Kendinden bahset istersen senide taniyalim.

Herkese iyi günler kizlar...

Kizlar hepinize merhaba.Ben izin telasindan ve kilo verme telasindan bir hal oldum vallahi.
Vicdancim su kurabiyelerin tarifini beklyiorum canim.Yola giderken yapayim.Coluk cocuk yeriz:):)
Yol icin bayagi hamur yapmam lazimmmm:(:(

inanin ben buraya cok yazamiyorum ama herdefasinda okuyorum ve sizlerle gurur duyuyorum..avusturyada yasayanlar olarak birbirinizle ne güzel dostluklar kurdunuz..özellikle viyanada yasayanlar daha cok avantajli bu konuda..
bir araya gelemesekte,,kk da bulusmak dostluklar kurmak cok güzel...her ülkeye göre yasam sartlari degisiyor..avusturyada olmaksa baska bir duygu...ben yasadigim yeri yani kasabayi cok seviyorum..ama istanbuluda cok özlüyorum..bu sene maalesef izine gidemeyenlerdenim...olsun..burda kalanlar haberlesir dertlesir bir yazida böyle geciririz dimi..
hepinize kucak dolusu sevgiler..

Anabell iyiki böyle bir baslik acmissinda bizi bir araya getirmekte katkin olmus:)
Sende yakin olsaydin ne güzel tanisirdik. Bu taraflara yolun düserse haber ver.
Tatilciler tekrardan iyi tatilller.....
Kiz Gülcin ben seni nedendir bilmiyorum rüyamda gördüm ve üzgündün, esinle ilgili problemlerin,..vs. birkac problemin vardi ve bana gelmistin.
Neden bu tür bir rüya gördüm bende anlamadim, hani insan düsündügünü görürmüs ama aklimdanda gecmemistin.
Insallah hersey iyi ve güzeldir..
Sevgiler hepinize kizlar..

ay kalanlara sesleniyorum iznim ertelendi iki hafta sonraya cok üzüldüm ama bi yandanda sevincliyim evlilik yildönümünde tr olcam neysem daha görüsürüz herkezi öpüyorum byeeee

günaaydin kizlar....

ayy gelincim ertelendimi iznin.bende senin yazdigini görünce dedim herhalde tr den yaziyor.ne hizli gelin.ordan bile hemen internete girdi demistim ama sorun baskaymis...neyse hairlisi olsun...

ceydacim bende ocak dogumluyum.yani gene yakin..

anabell sende ne güzel seyler yazmissin ya.insan okurken duygulanip gurbette oldugunu anliyor tekrar.isin insallah buraya düstügünde senin icinde bir bulusma yapariz burdakilaerle.ne dersin...

gülcin tarifleri hemen yaziyorum canim.bak altta bile...

RECELLI KURABIYE:::

500 gram margarin
250gram staubzucker
4 yumurta sarisi
1 vanillin
1 backpulvar
1 kilo griffig unu

margarin ve staubzucker mikserle cirpilacak.sonra yumurta sarilari yedirilir.ardindan vanillin ve backpulvarda eklanir.en sonda griffig konulur va yogrulur.4 ve 5 büyük top haline getir ve 1 saat buzdolabinda beklet.geldik uzun süren kismina...altina silikon matte falan varsa yazilirsa iyi olur.cünkü hamur kirilabilen ve yapisabilen bir hamur oluyor.silikon matte olursa gayet rahat calisiliyor.olmazsada olur tabii.sadece yapisir.hamurlar merdane ile istenilen kalinliklta acilir ve kalipla kesilir.kaliplar benimki gibi birinin üstü oencereli olursa daha hos görüntü olur.kesilen hamurlar tepsiye konur firina verilir.hafif kizarinca cikarilip araya recel sürülür ve pencereli parca ile kapatilir.en üstünede staubzucker ekilir....

AFIYET OLSUN:::::::::::::::insallah severek yersiniz yolda....

UN KURABIYESI::::

250 gram margarin
1 türk kahvesi fincani staubzucker
9 türk kahvesi fincani un

ilk önce ilk ikisi mikserle güzelce karistirilir.sonrada un azar azar katilip yedirilir....sekiller verilip tepsiye dizilir.üzerlerinden catalla cizilip firina verilir.hafif alti pembelsince cikarilir ve üzerine staubzucker sepilir....

AFIYET OLSUN TEKRAR::::bunun yapmasi gayet basit ve tutan bir tarif....

Ceydacim canim benim bu ara biraz stresli bir kac gün gecirdim belkide o yansimisitir sana.
Anabel canim sende keske aramizda olabilseydin.
Gelincim izinin ertelenmis olsun her iste bir hayir vardir unutma.
Vicdancim harikasin canim.Yolda giderken muhakak yapacagim.Ellerine saglik canim.

Gelin hayirlisi olsun canim, 2 hafta dedigin ne ki hemencecik gecer zaten.

Kizlar ben ne zaman kötü rüya görsem o günü ya biriyle tartisiyoruz yahut bir kötü haber aliyorum..vs. Bugün ögleyin uyudum kizimla ve biraz kötü rüya görmüstüm uyandim bir süre sonra esimle bir konuda durup dururken tartistik bende anlamadim sudan sebep..Bu rüyalar bana bir uyari gibi aslinda ama olacaklarada engel olamiyorum. Ilginc degil mi:)

Ben bugün temizlik yaptim birazda disari ciktik kizimi gezdirdik falan..
Canim hicbirsey yapmak istemiyor yaa, yemek bile yapmadim ve karnim acikti:)
Hepinize sevgiler..

Back