• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avukatım resmen paramı yiyor

Öncelikle para yatırma işlemini avukat aracılığı ile almayın...
Büyük ihtimal paranızı işletiyor..
Daha sonra Uyap bilgi sistemine kayıt olup , hakkınızda ki davalar hakkında her türlü bilgi alabilirsiniz ...
Son olarak da avukatinizi değiştirin ve kendisini baroya şikayet edin.

Ayy ne fena araya bir kisi daha sokuyorlar alacağı ulaşmak daha da zorlaşıyor.

Esasen öyle değil

İcra takibini yapan avukat bu nedenle ödeme avukata yapılıyor

Tek başına icra takibi yapmak zor zira sisteme yüklemek vs gerekiyor

Bir de eskiden gidip avukat parayı elden alırdı bu nedenle aldığı her kuruşu bilirdi

Şimdi hesaba yatıyor

Bir dosya numarası ile taraf adı vs de yok

Her an tüm hesabı incelemek zor bu nedenle

Birine 147,5 birine 248 birine 110 bir de 90 tl yatmış

Bir de mahkemelerin iade harçları vs var tüm hesap karışıyor

Kendi alacağımız bitince hatta bitmeden bile icraya hesap numarasını verip bu hesaba yatır diyoruz ama sistem çoğu Zaman avukata yapılan ödeme daha garanti olduğu için ona yapıyor zira ödemeyi ulaştırma yükümlülüğü vs var

Biz genelde vekaletten çekilip Asile yatırılmasını sağlıyoruz ama bazen de atlıyorlar 3 ay asile bir ay sana yatırıyorlar ya da bazen ayın başında bazen sonunda geliyor para

Konu sahibi mağdur ama bu avukatı parasını yediği için değil düzenli takip edemediği için

Çözümü e devletten dosyaya bakıp ona göre hareket etmek gerekirse hesabını bildirmek

Azil et avukatı.Icraya yatıyor paran heralde.Ordaki dosyana da azilnameden koy dilekçe ver şu hesaba yatmasını istiyorum diye.Direk işi kendine bağla.Bu ne böyle.Her ay bununla mı uğraşıcaksın.

şimdi anladım,evet maaşından kesiliyor karşı tarafın.
avukat ilk aylardaki nafakalarımı ala ala kendi ücretini aldı zaten. o şekilde anlaşmıştık,ancak işin komik yanı şu kadar alıyorum bile demedi. ne kadar kestiğini bile bilmiyorum
Iyi de çok tuhafsiniz nasıl sormadınız didiklemediniz konuyu.
Para bu yahu parayla iş yapıyorsunuz.
Değiştirin avukatı başka avukat mi yok ?

D damdan ayrıca babam memur olduğu için direkt maaşından kesiliyor diye biliyorum ben. o sebepten ondan yatmadığını düşünmüyorum hiç
Babanız memursa maaşından kesilip sizin hesabınıza gecer otomatik ödeme gibi avukata gerek yok aslında babanda vermek istemiyorum deme hakkına sahip değil maaşından kesildiği için.

Avukatı kayıtlı olduğu baroya şikayet edin daha sonra azledin. E-devlet şifresi alıp hakkınızdaki dava ve icra işlemlerine bakın oradan icra dosyasının numarasını bulun ve icraya yazı yazın avukatı azlettiğinize dair vs. Bence yeni bir avukat tutmayın ama bütün bu işlemler kafanızı karıştırıyorsa sadece bu işlemler için bir avukatla görüşün. Vekalet ilişkisine girmeden dilekçe yazdırın tabii ki görüştüğünüz avukata hakkı olan parayı vermeniz gerekir.
sadece bu işlemler varsa ben de halledebilirim,dosya numaramı da öğrendim neyse ki

Icra mudurlugune gidip yatan paranin toplam miktari avukata ne zaman aktarildigini görürsünüz ama avukata yatmasi ilk asamada normal bende avukatimtakip acarken icraya ilk kendi hesap numarami veriyorum anlastigimiz ücret ve davada cikan vekalet ücreti bitince ben kendi alacagimi almis oluyorum uyap uzerinden basit iki satir talep yazarak müvekkilin hesap numarasini yolluyorum sizden alacakli ise onu aliyor olabilir tabi ben muvekkile bilgi veriyorum onun parasi olan kisim sonrasi da zaten direk o aliyor
sorun bana hiçbir bilgi verilmemesi ve kasıtlı olarak telefonlarıma bakılmaması. ben istanbul'da yaşıyorum avukatım ve dosyam başka şehirde. buradaki adliyeye dosya numaramla gitsem bilgi alamayacak mıyım şimdi?

Öncelikle para yatırma işlemini avukat aracılığı ile almayın...
Büyük ihtimal paranızı işletiyor..
Daha sonra Uyap bilgi sistemine kayıt olup , hakkınızda ki davalar hakkında her türlü bilgi alabilirsiniz ...
Son olarak da avukatinizi değiştirin ve kendisini baroya şikayet edin.
icraya gitmeden,bu site ile sadece öğrenebilir miyim?

Esasen öyle değil

İcra takibini yapan avukat bu nedenle ödeme avukata yapılıyor

Tek başına icra takibi yapmak zor zira sisteme yüklemek vs gerekiyor

Bir de eskiden gidip avukat parayı elden alırdı bu nedenle aldığı her kuruşu bilirdi

Şimdi hesaba yatıyor

Bir dosya numarası ile taraf adı vs de yok

Her an tüm hesabı incelemek zor bu nedenle

Birine 147,5 birine 248 birine 110 bir de 90 tl yatmış

Bir de mahkemelerin iade harçları vs var tüm hesap karışıyor

Kendi alacağımız bitince hatta bitmeden bile icraya hesap numarasını verip bu hesaba yatır diyoruz ama sistem çoğu Zaman avukata yapılan ödeme daha garanti olduğu için ona yapıyor zira ödemeyi ulaştırma yükümlülüğü vs var

Biz genelde vekaletten çekilip Asile yatırılmasını sağlıyoruz ama bazen de atlıyorlar 3 ay asile bir ay sana yatırıyorlar ya da bazen ayın başında bazen sonunda geliyor para

Konu sahibi mağdur ama bu avukatı parasını yediği için değil düzenli takip edemediği için

Çözümü e devletten dosyaya bakıp ona göre hareket etmek gerekirse hesabını bildirmek

geçen seneden yatırmadığı 3 ay var,bu seneden de 2 ay. aylardan birini de 50 tl eksik yatırmış,bu nasıl takipsizlik ben anlamıyorum,o yüzden paramı yediğine eminim. her avukat işini dört dörtlük yapmıyor maalesef
ben istanbul'da yaşıyorum ama dava başka şehirde açıldı. dosya numaramı öğrendim yalnız burada gidersem hiçbir bilgi alamayacağım söylendi bana. dosyanın olduğu ile gitmem gerekiyormuş ki çok uzak. e devletten dosyamı komple inceleyebilir miyim? ya da uyap bilgi sisteminden

@Elizyaaaa baktım ancak ayrıntılı bilgi yok maalesef,dosyayı sorgulayıp görüntüledim ancak sadece taraflar ile dosya bilgileri var.dava türü vs olarak. ödemelerle ilgili bilgi yok

geçen seneden yatırmadığı 3 ay var,bu seneden de 2 ay. aylardan birini de 50 tl eksik yatırmış,bu nasıl takipsizlik ben anlamıyorum,o yüzden paramı yediğine eminim. her avukat işini dört dörtlük yapmıyor maalesef
ben istanbul'da yaşıyorum ama dava başka şehirde açıldı. dosya numaramı öğrendim yalnız burada gidersem hiçbir bilgi alamayacağım söylendi bana. dosyanın olduğu ile gitmem gerekiyormuş ki çok uzak. e devletten dosyamı komple inceleyebilir miyim? ya da uyap bilgi sisteminden

Deneyin

Yani bir açın bakın dosyanıza ne kadar yüklü

Her türlü evrak yüklü olmasa da ödemeler yüklüdür

Üniversite öğrencisiyim.Nafaka alıyorum,büyük bir geçimimi bununla sağlıyorum.Lakin nafaka paramı avukatım asla düzenli yatırmıyor,hatta yatırmadığı zamanlar oluyor.Aradığımda telefonlarımı açmıyor.(kendisi başka şehirde)Hayatımda böyle lakayıt bir insan tanımadım. Resmen hakkım olan parayı yalvar yakar alıyorum her ay. Otomatik ödeme talimatı versin diye ayrı bir bankada hesap açtırdım,tamam tamam diye beni geçiştirdi,1 yıl geçti hala yapmadı. Kendisi yatırmak istiyor paramı. Geçen seneden yatırmadığı 3 ay,bu seneden de 2 ay var.Bunları doküman olarak da çıkardım ama paramı alamıyorum.Bu ay da 1 hafta aramamın üstüne yatırmış lakin 50tl eksik.
Davam hakkında hiçbir şey bilmiyorum ayrıca,toplu almam gereken bir para vardı,o ne oldu mesela? dava ne zaman açıldı,ben okula girer girmez açsın diye vekalet vermiştim ama dilekçede mi ne bir hata yapmış,o yüzden aylar sonra açtı davayı da.
şimdi ben dosya numaramı alsam,adliyeye gitsem her şeyi öğrenebilir miyim? nerelere başvurmam gerek,hiçbir şey bilmiyorum.
Baroya sikayet edin. Ve kendinize yeni bir avukat bulun

Back
X