deniz90900 O kadar kötüsünüz ki lafı cımbızla çekip konu sahibine ağır ithamlarda bulunuyorsunuz. Şu satırları yazan kadının uyuşturucuyu normalleştirdiğine inanıyor musunuz?
Cimere yazmışlar ama uyuşturucuyu normallestirme diye bir suç yok ki. Uyuşturucuyu özendirme diye bir suç var tck madde 190. Bunu yazan ve bütün konusu uyuşturucu bağımlısı kocasından çocuğunu korumak olan bir kadın da o suçu işlememistir, bence yani. Özendirme yok bence, ben bu konuyu okudum ve soğudum uyuşturucudan. Marijuana yasallassin kampanyaları dünyada var, esrar bağımlılık yapmaz diye savunan kişi ve kurumlar da var, dünyada her türlü uyuşturucu kullanan her kesimden bir sürü kişi var, ee? Ben bunu diyince özendirmis, suç işlemiş mi oluyorum? Kaldı ki bu kadın bunun tam aksini söylüyor bağımlılık yapmaz diye biliyordum ama yaptı diyor, kocamdan çocuğu uzaklaştırdım diyor. Esrarı savunanların tezini yalanlamış yani burda. Ben cimere ne dayanakla şikayet edildiğini anlamadım konu sahibinin gerçekten. Tek mesajı var yukarda alintilanmis o da esrarı normal görüyordum eskiden yurtdisinda icen arkadaşım vardı dediği mesaj. E yalan mı? Yılda milyonlarca turist amsterdama gidip esrar denemiyor mu? Esrar yasallassin kampanyaları yok mu bir sürü ülkede? Peki konu sahibi esrar çok güzel bisey herkes içmeli asla bağımlılık yapmıyor mu demiş? Hayır demiş ki bilmiyordum ne içtiğini bile, cahildim, bunlar sebebiyle bağımlılık yapmaz zannediyordum ama eşim yoksunluk belirtileri göstermeye başladı ve bağımlı olduğunu anladım ve korktum demiş. Özendirmeyi geç korkunç etkilerini anlatmış esrarın. Ben 13 15 yaşında genç biri olsam ve bu konuyu okusam derim ki "aaa orda burda bağımlılık yapmaz diye okudum ama yapıyormuş kadının hayatı kaymış yazık kadına".
Kaldı ki değil bir internet sitesinde anonim olarak yazmak, kadın bunu boşanma davasında söylemis yahu. Sanki suç işlemiş gibi davranıyoruz ama.
Ben bilmiyorum elbette çünkü hiç uyuşturucuya özendirme suçu davası görmedim ve oturup arastirmadim. Ama benim görüşlerim bunlar. 8 senedir ceza hukukunda ilgilenmeyen ama ifade özgürlügu, sucun unsurları, kast gibi şeylerle kulak asinaligi olan bir insanım. Dediğim gibi yanlış da olabilir bu dediklerim. Şimdi ne dayanakla ne tür bir eğitimle bu oylesine görüşleri yazdığımı soracak olursanız herkesin cvsi sorulmuş ben de yazayım dedim:
2012- Galatasaray üniversitesi hukuk fakültesi (lisans)
2013- siber suçlar üzerine uzmanlaşmış bir ceza doçenti yanında avukatlık stajı, İstanbul
2014- strazburg üniversitesi (aihmin olduğu şehir) insan hakları hukuku yüksek lisansı, florence benoit rohmer danışmanlığında cevrimici ifade özgürlüğü üzerine yüksek lisans tezi
2014-2016- yarım bırakılmış bir Avrupa Birliği hukuku doktorasi, Ankara üniversitesi
2015- bugün: Bir insan hakları kuruluşunda 3 senesi yurtdisinda olmak üzere is deneyimi
-aihmin avukatlar için hazırladığı help online derslerinin çoğunu aldım, birçok kuruluş ve stknin seminerine katıldım.
Kısacası konu sahibi suç işlemiş mi bilmem, 2012den beri hukukun genel ilkelerine asinayim görüşlerim bunlar...