• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avukatım resmen paramı yiyor

yani ben hep avukata mahkum mu kalacağım?
peki yatırmadığı aylar ne olacak,yani toplam 4 ay yatırmadı. 2000 tl ediyor bu da,benim için az para değil ki bu. bunlar babamdan ona yattı ama kendisi bana havale yapmadı. bu sorunu nasıl çözeceğim?

Emin misiniz babanızdan yattığına

Çözüm avukat ile görülüp bunkarı istemek sonra da avukatı vekillikten azletmek

İcra o Zaman sizin hesaba geçer paraları

Ama detay görmeden avukat paraları tam aldı mı almadı mı bilinmez

E devlet şifresi ile bakmayı dene bir ekrandan

Emin misiniz babanızdan yattığına

Çözüm avukat ike görülüp bunkarı istemek sonra da avukatı vekillikten azletmek

İcra o Zaman sizin hesaba geçer paraları

Ama detay görmeden avukat paraları tam aldı mı almadı mı bilinmez

E devlet şifresi ile bakmayı dene bir ekrandan
avukat ile görüşemiyorum işte bana hiçbir bilgi vermiyor. öyle olsa söylerdi diye tahmin ediyorum ki yatırmadığı aylar hep şöyle mesela 2 nisanda yatırmış,sonra 28 mayısta. ve haziranı direkt atlamış. yani bu şekilde kaydırdığı aylar var.
e devlet şifrem ile neye bakacağım tam?

Üniversite öğrencisiyim.Nafaka alıyorum,büyük bir geçimimi bununla sağlıyorum.Lakin nafaka paramı avukatım asla düzenli yatırmıyor,hatta yatırmadığı zamanlar oluyor.Aradığımda telefonlarımı açmıyor.(kendisi başka şehirde)Hayatımda böyle lakayıt bir insan tanımadım. Resmen hakkım olan parayı yalvar yakar alıyorum her ay. Otomatik ödeme talimatı versin diye ayrı bir bankada hesap açtırdım,tamam tamam diye beni geçiştirdi,1 yıl geçti hala yapmadı. Kendisi yatırmak istiyor paramı. Geçen seneden yatırmadığı 3 ay,bu seneden de 2 ay var.Bunları doküman olarak da çıkardım ama paramı alamıyorum.Bu ay da 1 hafta aramamın üstüne yatırmış lakin 50tl eksik.
Davam hakkında hiçbir şey bilmiyorum ayrıca,toplu almam gereken bir para vardı,o ne oldu mesela? dava ne zaman açıldı,ben okula girer girmez açsın diye vekalet vermiştim ama dilekçede mi ne bir hata yapmış,o yüzden aylar sonra açtı davayı da.
şimdi ben dosya numaramı alsam,adliyeye gitsem her şeyi öğrenebilir miyim? nerelere başvurmam gerek,hiçbir şey bilmiyorum.
avukata gerek yok. gönüllü vermiyor demişsiniz icra yoluyla alıyorsanız, dosyanızla icra dairesinden alabilirsiniz paranızı

D damdan ayrıca babam memur olduğu için direkt maaşından kesiliyor diye biliyorum ben. o sebepten ondan yatmadığını düşünmüyorum hiç

avukata gerek yok. gönüllü vermiyor demişsiniz icra yoluyla alıyorsanız, dosyanızla icra dairesinden alabilirsiniz paranızı
evet bundan sonrakileri o şekilde alacağım. ancak geçen aylardan yatırmadığı paraların derdine düştüm şimdi de. avukatı şikayet etmek zorunda kalacağım sanırım

avukat ile görüşemiyorum işte bana hiçbir bilgi vermiyor. öyle olsa söylerdi diye tahmin ediyorum ki yatırmadığı aylar hep şöyle mesela 2 nisanda yatırmış,sonra 28 mayısta. ve haziranı direkt atlamış. yani bu şekilde kaydırdığı aylar var.
e devlet şifrem ile neye bakacağım tam?

E devlet sayfasında dava vs diye sekme var oradan bakacaksın

Ben nu bilmiyorum tam bizim ekranlar farklı

evet bundan sonrakileri o şekilde alacağım. ancak geçen aylardan yatırmadığı paraların derdine düştüm şimdi de. avukatı şikayet etmek zorunda kalacağım sanırım
avukat neden arada ben onu anlayamadım. ben direkt icra dairesinden dosyamla alıyordum, babamın maaşından otomatik kesiliyordu.

avukat neden arada ben onu anlayamadım. ben direkt icra dairesinden dosyamla alıyordum, babamın maaşından otomatik kesiliyordu.
avukat ısrarla parayı kendisi aldı. hiç aradan çekilmedi.işin açıkçası benim saflığım, benim salaklığım. şu an kendime de çok kızıyorum

Avukatı kayıtlı olduğu baroya şikayet edin daha sonra azledin. E-devlet şifresi alıp hakkınızdaki dava ve icra işlemlerine bakın oradan icra dosyasının numarasını bulun ve icraya yazı yazın avukatı azlettiğinize dair vs. Bence yeni bir avukat tutmayın ama bütün bu işlemler kafanızı karıştırıyorsa sadece bu işlemler için bir avukatla görüşün. Vekalet ilişkisine girmeden dilekçe yazdırın tabii ki görüştüğünüz avukata hakkı olan parayı vermeniz gerekir.

Icra mudurlugune gidip yatan paranin toplam miktari avukata ne zaman aktarildigini görürsünüz ama avukata yatmasi ilk asamada normal bende avukatimtakip acarken icraya ilk kendi hesap numarami veriyorum anlastigimiz ücret ve davada cikan vekalet ücreti bitince ben kendi alacagimi almis oluyorum uyap uzerinden basit iki satir talep yazarak müvekkilin hesap numarasini yolluyorum sizden alacakli ise onu aliyor olabilir tabi ben muvekkile bilgi veriyorum onun parasi olan kisim sonrasi da zaten direk o aliyor

Back
X