- 23 Ağustos 2012
- 50.613
- En iyi cevaplar
- 1
- 235.275
- 898
Bir de dosya numaramı nereden öğrenebilirim? Avukatımdan öğrenemiyorum maalesef D damdanMissCherryBlossom
D damdan nnnn kanka icra dairesinden nafaka nasıl alınıyor yetiş :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir de dosya numaramı nereden öğrenebilirim? Avukatımdan öğrenemiyorum maalesef D damdanMissCherryBlossom
sonra başka bir avukat mı tutmam gerekecek?
Hayır, icra dairesinden direkt kendin de alabilirsin. Dava numaranı götürüyorsun paraları kapıyorsun :)
gözümden kaçmış kusura bakmayın,şu an o kadar sinirli ve stresliyim ki bir şeyi anlamam için defalarca sormam gerek sanırımyani canim iki mesajdir yaziyorum sana icradan sen alabilirsin diye .
yani ben hep avukata mahkum mu kalacağım?
peki yatırmadığı aylar ne olacak,yani toplam 4 ay yatırmadı. 2000 tl ediyor bu da,benim için az para değil ki bu. bunlar babamdan ona yattı ama kendisi bana havale yapmadı. bu sorunu nasıl çözeceğim?
avukat ile görüşemiyorum işte bana hiçbir bilgi vermiyor. öyle olsa söylerdi diye tahmin ediyorum ki yatırmadığı aylar hep şöyle mesela 2 nisanda yatırmış,sonra 28 mayısta. ve haziranı direkt atlamış. yani bu şekilde kaydırdığı aylar var.Emin misiniz babanızdan yattığına
Çözüm avukat ike görülüp bunkarı istemek sonra da avukatı vekillikten azletmek
İcra o Zaman sizin hesaba geçer paraları
Ama detay görmeden avukat paraları tam aldı mı almadı mı bilinmez
E devlet şifresi ile bakmayı dene bir ekrandan
avukata gerek yok. gönüllü vermiyor demişsiniz icra yoluyla alıyorsanız, dosyanızla icra dairesinden alabilirsiniz paranızıÜniversite öğrencisiyim.Nafaka alıyorum,büyük bir geçimimi bununla sağlıyorum.Lakin nafaka paramı avukatım asla düzenli yatırmıyor,hatta yatırmadığı zamanlar oluyor.Aradığımda telefonlarımı açmıyor.(kendisi başka şehirde)Hayatımda böyle lakayıt bir insan tanımadım. Resmen hakkım olan parayı yalvar yakar alıyorum her ay. Otomatik ödeme talimatı versin diye ayrı bir bankada hesap açtırdım,tamam tamam diye beni geçiştirdi,1 yıl geçti hala yapmadı. Kendisi yatırmak istiyor paramı. Geçen seneden yatırmadığı 3 ay,bu seneden de 2 ay var.Bunları doküman olarak da çıkardım ama paramı alamıyorum.Bu ay da 1 hafta aramamın üstüne yatırmış lakin 50tl eksik.
Davam hakkında hiçbir şey bilmiyorum ayrıca,toplu almam gereken bir para vardı,o ne oldu mesela? dava ne zaman açıldı,ben okula girer girmez açsın diye vekalet vermiştim ama dilekçede mi ne bir hata yapmış,o yüzden aylar sonra açtı davayı da.
şimdi ben dosya numaramı alsam,adliyeye gitsem her şeyi öğrenebilir miyim? nerelere başvurmam gerek,hiçbir şey bilmiyorum.
evet bundan sonrakileri o şekilde alacağım. ancak geçen aylardan yatırmadığı paraların derdine düştüm şimdi de. avukatı şikayet etmek zorunda kalacağım sanırımavukata gerek yok. gönüllü vermiyor demişsiniz icra yoluyla alıyorsanız, dosyanızla icra dairesinden alabilirsiniz paranızı
avukat ile görüşemiyorum işte bana hiçbir bilgi vermiyor. öyle olsa söylerdi diye tahmin ediyorum ki yatırmadığı aylar hep şöyle mesela 2 nisanda yatırmış,sonra 28 mayısta. ve haziranı direkt atlamış. yani bu şekilde kaydırdığı aylar var.
e devlet şifrem ile neye bakacağım tam?
avukat neden arada ben onu anlayamadım. ben direkt icra dairesinden dosyamla alıyordum, babamın maaşından otomatik kesiliyordu.evet bundan sonrakileri o şekilde alacağım. ancak geçen aylardan yatırmadığı paraların derdine düştüm şimdi de. avukatı şikayet etmek zorunda kalacağım sanırım
hiç bilmiyordum,babamdan her ay yatmış mı yatmamış mı oradan net görebilirim yani?E devlet sayfasında dava vs diye sekme var oradan bakacaksın
Ben nu bilmiyorum tam bizim ekranlar farklı
avukat ısrarla parayı kendisi aldı. hiç aradan çekilmedi.işin açıkçası benim saflığım, benim salaklığım. şu an kendime de çok kızıyorumavukat neden arada ben onu anlayamadım. ben direkt icra dairesinden dosyamla alıyordum, babamın maaşından otomatik kesiliyordu.
davayı ben açtım,18 yaşımı geçtiğim için.Yalnuz dava annenle baban arasında. Annenin e devletinden çok kolay öğrenebilirsin
Para icra dosyasına yattığı anda otomatik avukatın hesabına havale oluyor
İcraya kişi adına yatsa da ödemeler avukata yapılıyor icradan
Babanla iletisime geçsen bir şekilde. . Belki onunda haberi yokturavukatım bunu tercih etti,bilmiyorum ki. otomatik ödeme talimatı versin direkt hesabıma yatsın diye kaç kere söyledim dediğim gibi 1 yıldır beni oyalıyor ve yapmıyor