• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avukatım resmen paramı yiyor

fitblack

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
6.480
9.877
148
Üniversite öğrencisiyim.Nafaka alıyorum,büyük bir geçimimi bununla sağlıyorum.Lakin nafaka paramı avukatım asla düzenli yatırmıyor,hatta yatırmadığı zamanlar oluyor.Aradığımda telefonlarımı açmıyor.(kendisi başka şehirde)Hayatımda böyle lakayıt bir insan tanımadım. Resmen hakkım olan parayı yalvar yakar alıyorum her ay. Otomatik ödeme talimatı versin diye ayrı bir bankada hesap açtırdım,tamam tamam diye beni geçiştirdi,1 yıl geçti hala yapmadı. Kendisi yatırmak istiyor paramı. Geçen seneden yatırmadığı 3 ay,bu seneden de 2 ay var.Bunları doküman olarak da çıkardım ama paramı alamıyorum.Bu ay da 1 hafta aramamın üstüne yatırmış lakin 50tl eksik.
Davam hakkında hiçbir şey bilmiyorum ayrıca,toplu almam gereken bir para vardı,o ne oldu mesela? dava ne zaman açıldı,ben okula girer girmez açsın diye vekalet vermiştim ama dilekçede mi ne bir hata yapmış,o yüzden aylar sonra açtı davayı da.
şimdi ben dosya numaramı alsam,adliyeye gitsem her şeyi öğrenebilir miyim? nerelere başvurmam gerek,hiçbir şey bilmiyorum.

Neden avukat üzerinden alıyosunuz parayı?
Önce bi bunu düzeltin, eski eşiniz direkt size yönlendirsin havaleyi..

Elinizdeki dökümanlarla avukatınızı baroya şikayet edin..
nafakayı babamdan alıyorum. zaten gönüllü yatırmıyor ve kendisiyle görüşmüyorum. avukat üzerinden neden aldığımızı da bilmiyorum,avukat beni o şekilde yönlendirdi. ve acayip elim kolum bağlı,ne yapacağımı bilmiyorum

Avukat sadece nafakayı mahkemede bağlatmakla görevli kişidir daha sonra görevi biter eski eşiniz bir nafakayı yatırır parayı sizde çekersiniz niye avukat alıyor ki parayı benim anne babamda ayrılar öyle oluyordu yani avukat dahil değildi duruma. Eski eşinize söyleyin bir hesap numarası verin oraya yatırsın parayı avukatı devreden çıkarın.

Dosya numaranızı öğrenin icraya gidin dosyayı inceleyin

İcra dosyasına 10 kere bildirilse de kayıtlar otomatik avukatın hesabına yatırıyor parayı

Avukatın hesabında da arada gelen 200 ler 300 ler küsuratlar derken karışabiliyor

Çözümü dosyalardan çekilip icraya alacaklının hesabını vermekte buluyoruz biz genelde zira her ay o paraları takip edip havale etmek de ciddi iş yükü oluyor

Siz de bakın dosyaya avukatla da görüşün sizin hesabınızı bildirin icraya

Toplu para vs de o dosyadadır muhtemelen ama karşı tarafın toplu parası yoksa onun tahsilatı zor olur

Avukat sadece nafakayı mahkemede bağlatmakla görevli kişidir daha sonra görevi biter eski eşiniz bir nafakayı yatırır parayı sizde çekersiniz niye avukat alıyor ki parayı benim anne babamda ayrılar öyle oluyordu yani avukat dahil değildi duruma. Eski eşinize söyleyin bir hesap numarası verin oraya yatırsın parayı avukatı devreden çıkarın.
aslında bütün sorun baba tarafıyla hiç görüşmüyorum. avukat resmen elimi bağladı kendisine. inanın niye böyle yapıyor anlamıyorum,söylüyorum kendisine ama yapmıyor

nafakayı babamdan alıyorum. zaten gönüllü yatırmıyor ve kendisiyle görüşmüyorum. avukat üzerinden neden aldığımızı da bilmiyorum,avukat beni o şekilde yönlendirdi. ve acayip elim kolum bağlı,ne yapacağımı bilmiyorum
Öyle bişeyi ilkkez duyuyorum, bu avukatın işi değil yani işi gücü olan hiçbi avukat her ay milletin nafakasını yönlendirmeyle uğraşmaz çok ilginç..
Sürekli arada bi avukat varsa ki sürekli avukat sürekli masraf demektir, bişekilde avukatı aradan çıkarıp babanızla aranıza bi aracı sokun.
Ayrıca bu avukatı devletmi tuttu yoksa kendizmi?

avukatım bunu tercih etti,bilmiyorum ki. otomatik ödeme talimatı versin direkt hesabıma yatsın diye kaç kere söyledim dediğim gibi 1 yıldır beni oyalıyor ve yapmıyor

Ama karşı taraf yanaşmaz ki ona

İcraya ödüyordur hatta muhtemelen maaşından kesiliyordur

Yani nafakayı ödeyen ben olsam icra dışında para yatırmam zira sonra almadım deyip tekrar icraya koyan çok var

Avukat karşı taraftan alacağı ücreti tahsil etti mi onu tahsil etmedi ise dosyayı o nedenle sizin takibinize bırakmıyordur

babandan nafakayi direk senin alman lazim babanin maasindan icra yoluyla otomatik kesilip senin adina banka hesabina yatmasi lazim. avukatin adina yatan bir para olamaz. acaba babaniz elden mi veriyor parayi avukata? oyleyse bile bu yasal degil. paranin sizin adiniza yatıyor olmasi lazim. bu arada yasiniz kaç ki hala nafaka alıyorsunuz

babandan nafakayi direk senin alman lazim babanin maasindan icra yoluyla otomatik kesilip senin adina banka hesabina yatmasi lazim. avukatin adina yatan bir para olamaz. acaba babaniz elden mi veriyor parayi avukata? oyleyse bile bu yasal degil. paranin sizin adiniza yatıyor olmasi lazim. bu arada yasiniz kaç ki hala nafaka alıyorsunuz

Para icra dosyasına yattığı anda otomatik avukatın hesabına havale oluyor

İcraya kişi adına yatsa da ödemeler avukata yapılıyor icradan

Dosya numaranızı öğrenin icraya gidin dosyayı inceleyin

İcra dosyasına 10 kere bildirilse de kayıtlar otomatik avukatın hesabına yatırıyor parayı

Avukatın hesabında da arada gelen 200 ler 300 ler küsuratlar derken karışabiliyor

Çözümü dosyalardan çekilip icraya alacaklının hesabını vermekte buluyoruz biz genelde zira her ay o paraları takip edip havale etmek de ciddi iş yükü oluyor

Siz de bakın dosyaya avukatla da görüşün sizin hesabınızı bildirin icraya

Toplu para vs de o dosyadadır muhtemelen ama karşı tarafın toplu parası yoksa onun tahsilatı zor olur
avukatım adana'da,ben istanbul'dayım. burada gidebilirim değil mi,değişen bir şey olmaz?
avukata bu kadar iş yükü oluyorsa neden yıllardır icraya benim hesabımı vermedi? yani bunun sebebi ne olabilir

Öyle bişeyi ilkkez duyuyorum, bu avukatın işi değil yani işi gücü olan hiçbi avukat her ay milletin nafakasını yönlendirmeyle uğraşmaz çok ilginç..
Sürekli arada bi avukat varsa ki sürekli avukat sürekli masraf demektir, bişekilde avukatı aradan çıkarıp babanızla aranıza bi aracı sokun.
Ayrıca bu avukatı devletmi tuttu yoksa kendizmi?
kendim tuttum,ucuz diye adana'dan hatta. allah belamı versin

Ama karşı taraf yanaşmaz ki ona

İcraya ödüyordur hatta muhtemelen maaşından kesiliyordur

Yani nafakayı ödeyen ben olsam icra dışında para yatırmam zira sonra almadım deyip tekrar icraya koyan çok var

Avukat karşı taraftan alacağı ücreti tahsil etti mi onu tahsil etmedi ise dosyayı o nedenle sizin takibinize bırakmıyordur
şimdi anladım,evet maaşından kesiliyor karşı tarafın.
avukat ilk aylardaki nafakalarımı ala ala kendi ücretini aldı zaten. o şekilde anlaşmıştık,ancak işin komik yanı şu kadar alıyorum bile demedi. ne kadar kestiğini bile bilmiyorum

Back
X