Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

lütfen bana bir bilgi verin.ben 2006 yılında işe girdim beni 3 ay çalıştırdılar sonra da işten çıkardık dediler ben de o zamandan beri çalışmıyorum.şimdi iş başvurusunda bulundum orda hala aktif olarak çalıştığım ortaya çıktı.üstelik hiç ssk girişimde yok.bende gittim bir sürü şey söyleyip kafamı karıştırdılar bende 2 yıllık maaşımı vede ssk mı vermelerini istedim onlarda sen hiç işe gelmemişin senin çıkışını yapmayı unutmuşuz diyorlar ve paramı vermiyorlar.dava açarım dedim aç hiç birşey yapamazsın dediler.bu arada ben anestezi teknisyeniyim orasıda cerrahi tıp merkezi anestezi bulamadıkları için diplamamı kullanmışlar sağlık müdürlüğünde ne yapacam bilermiyorum lütfen bilgisi olan varsa yardım etsin

selam benimde bir sorum olacak
benim bir husky köpeğim var oturduğum yer site olduğundan burada oturanların çoğunun köpeği var sitede köpek sahiplerinden duydum site yönetimi bir kaç köpek sahiplerine yazı göndermiş köpeğinizi 15 gün içinde evden uzaklaştırın diye yanlız yazı gönderilen köpek sahiplerinin köpekleri çok havlıyor buna bende şahit oldum büyük bir ihtimalle şikayet edildiler benim köpeğim hiç havlamıyor hatta aynı katta çoğu komşu hiç ses çıkmadığı için köpeğimin olduğuna bile şaşırdılar yanlız eğer bu site yönetiminin çıkardığı bir kanunsa hani köpek besleyen tüm kiracılar köpeklerini uzaklaştıracak diye işte ben o zaman ne yapabilirim yani site yönetiminin kendince bir kanun çıkarmaya hakkı varmı hadi oldu diyelim ben hiç şikayet edilmediğim halde bende arada kaynadığım için baş vurabileceğim yerler varmı ay ne yapmam lazım şaşırdım ve çok kızğınım beni bu konuda aydınlatırsanız minnettar kalarım şimdiden teşekkürler

merhabalar banada yardımcı olurmusunuz

babamın 4 katlı kat mülkiyeti olmayan (arsa tapulu) bir evi vardı.bizde 4 kardeş olduğumuzdan bizlere sattı.tapumuz arsa tapusu ve hepimizin tapusunda
¼ ----------
¼ -----------
¼-------------
¼------------
şeklinde yazıyor.(sanırım 2005 yılıydı)

benim sorumda küçük abim.bankadan tapusuna karşılık kredi çekip borsaya yatırmak istiyor.tabi biz ve daha önemlisi yengem bunu kesinlikle istemiyor çünkü ödeyemeyecek ve sonucunda açıkta evsiz kalacaklar.yengeme tapuya şer koydurmasını söyledim ama tapudan arsa tapusu olduğundan şer konulmaz denmiş.ailece bu duruma çok üzülüyoruz.ağbim kendi aranıyor ona üzülmüyorum :1no2: artık ama olan yengem ve yeğenime olacak onlarda evsiz kalacaklar.
ne olur yapabileceğimiz bir şey varsa bilgi verirmisiniz.

merhabalar banada yardımcı olumusun
ben bazen yardım istiyorum ama şimdi yine danışacaklarım var
benim mahkemem oldu karşı taraf boşanmak istemiyordu şimdi boşanmak istiyor fakat asılsız şeyler yazmışlar dilekçede benimle aynı ortamda bulunmayan insanları şahit göstermişler , ve asgari ücretle çalışmadığı halkde asgari ücretle çallıştığını ve benim de evliyken asgari ücretle çalıştığımı yazmışlar.üstüne üstlük gr belgelerdewki maaşımızı hep eşimin maaşını benim aldığımı göstermişler bunu belge olarak sunmadılar ama ben öğrendim .ve avukatıma anlaşma teklf ettiler 5.000 ytl ve nafakamı ödemiyorlar avk.kabul etmedi 17.000 istedi nafaka içinde hapis kararı çıkaracağını söyledi .şimdi ne olur mahkemem uzarmı uffff kafam çok karışık ne olur bana yardımcı olurmusunuz

Gerçekten çok zor bir durum, aile konutu şerhi ne yazıkki arsa niteliğindeki taşınmaza işlenemez. Ancak başka bir yolu denemekte fayda var. Ailenin ekonomik malvarlığının korunması için mallar üzerinde eşlerden birinin diğerinin tasarruf hakkının kısıtlanmasını ya da diğer eşin rızasının aranmasını talep etme hakkı var,yengeniz aile mahkemesinde dava açmak ve eşinin taşınmazı ipotek göstermesi halinde ailenin ekonomik varlığının sarsılacağını ispat etmek durumunda

benimde bir sorum var cevaplarsanız sevinirim.eşimin 15 sene önce askerde bi vukuatı olmuş.şimdi işe girmek istiyo fakat sabıka kaydı görünüyo.silinmesi için dilekçe yazıp gereken yere faksladık bi müddet sonra eve bi kağıt geldi incelendiğini gereğinin yapılacağını yazıyor.acaba sabıka kaydı kalkarmı.kalkmazsada ne yapmamız gerekli.

Zamanaşımı süresi dolmuşsa kalkar kayıt, merak etmeyin.

peki zamanaşımı süresi ne kadar.vukuatın olduğu 17 sene oldu.ve bu olay askerde olmuş yani kalkar demi.çok endişeleniyoruz.adliyedekilerde yardımcı olmuyorlar.ne yapıcağımızı şaşırdık.tekrar cevap gelirmi eve yoksa adliyedenmi öğrenicez kaydın silinip silinmediğini.ayrıca sorularıma cevap verdiğiniz için çok sağolun.

Hepinize merhabalar,Bu çarşamba eşime boşanma davası açtım.Önceden konuşmuştuk eşimle,anlaşmalı boşanacaktık.Şimdi eşim vaz geçti.Boşanmak isteyen sensin,git davanı aç diye.Ben de açtım.Bizim evlendikten sonra bende çalışarak bir evimiz oldu.Evin tapusu eşimin üzerine.Şimdi bana diyorki ''evden vaz geçersen seninle boşanırım.Yoksa boşanmam.Ben bu yaştan sonra düzenimi bozmam''diyor..Evin yarı parasını ver diyorum.Nerden bulacağım diyor.Yani anlayacağınız iş uzayacak.Bu durumda ne yapabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.

siz eşinizle herhangi bir mal rejimini benimsememişseniz edinilmiş mallara katılma” yasal mal rejimi olarak kabul edildiğinden buna göre payınızı alırsınız.
canım eninde sonunda mahkeme karar verecektir,uzaması değil,mahkemenin senin lehine karar vermesi önemli.yukarıda da belirttiğim gibi kanuni mal rejmine tabi iseniz,aldığınız evin yarısı senindir.dilerim istediğin yönde sonuçlanır.

Suçun ne olduğunu bilmiyorum ama 17 yıl geçtiğine göre zamanaşımı süresi dolmuş gibi gözüküyor. Yapmanız gereken şey yeniden adli sicil kaydı çıkartmak, eğer silindiyse kayıt çıkmayacaktır, yok silinmediyse yeniden cezayı veren mahkemeye başvurmanız gerekiyor.

Avukat hanıma benim de bir sorum olcak bulunduğum ilde 2 dairem var birini satıp başka ilden almayı düşündük nitekim alıcı çıktı 2 000 ytl kaparo verdi. Birgün sonra geldi almaktan vazgeçtiğini söyledi.

O bana kaparo yu verirken ben ona dedimki bu para yı alıyorum bunun dönüşü yok .eşim bunu alıp ev bakmıya gidicek ev bulursa bu parayı oraya vericek dedim .öylede oldu ,eşim o parayı emlakçıya vermiş.

Bana dava açarmı .ben ne yapmalıyım.
Beni hergün arıyor evi satınca paramı verin diyor.
Yardımınızı bekliyorum

Eğer size kapora verdiğine dair elinde evrak varsa dava açarak bu parayı sizden geri isteyebilir, bu tür davaların kazanılma ihtimali yüksek. Siz parayı alırken aldığınıza dair yazı verdiyseniz parayıgeri ödeyin, karşı taraf bunu ispatlayamayacak durumda ise ödemeniz şart değil.

Bu 2000 yılından sonra yapılan rejimmi?Eğer oysa yapmadık.Evin tapusu eşimin üstüne ama bende çalıştım evi alırken ispatlayabilirim.Ama tapu onun üstüne satmak istemiyor ben oturmaya devam edicem diyo nasıl yarısını alabilirim ki.
Bide ben boşanmak istiyorum,davayı ben açtım.Eşim boşanmak istemiyor.Hakim ne karar verir bunun üzerine.Teşekkürler şimdidena.s.

yazılı bir evrak yok.Arkadaşı vardı yanında.bir sorun olurmu.
İlginiz için tşk ederim.

merhabalar.. benim sorum esimle ilgili. yurt disinda kaliyoruz esim askerlik parasini yatirdi 8000€ ve turkiyede muayene sirasinda goz probleminden dolayi askerlik yapmasina gerek kalmadi bu olayin uzerinden iki yil gecti ama hala yatirdigimiz para bize iade edilmedi ne yapmamiz gerek simdiden tskler

canım siz noterden herhangi bir mal rejimi sözleşmesi yapmadıysanız,edinilmiş mallara katılma rejmine tabisiniz demektir.bu nedenle evlilik birliği içinde kazandığınız mallara(kişisel mallar hariç)ortaksınız.haliyle beraber aldığınız eve de ortaksınız.AMA BURDA önemli olan 1 ocak 2002 den önce mi sonra mı alındı ev?çünkü 1 ocak 2002den önce kazanılan mallar için mal ayrılığı,1 ocak 2002den sonrası için kazanılan mallarda edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanır.

Eşinin boşanmak istememesi en fazla dava sürecini uzatır.Kanunda belirtilen boşanma nedenlerinden birinin varlığı ve senin tam kusurlu olmaman halinde hakim boşanmaya karar verir.Genel olarak bu kadarını söyleyebilirim.Tam olarak durumu bilemediğim için.sevgilera.s.

Son düzenleme:

Bilgiler için çok teşekkür ederim.Çok yardımcı oldunuz.Evi 1 ocak 2002'den önce aldık.Bu durumda çıkarım ne olacak.Mahkemede tekrar bizden savunma istiyecekmi hakim,yoksa sadece boşanmak isteyip,istemediğimzmi soruluyor.Bir de bu aşamadayken ayrı eve çıkmam lehimemi yoksa alehimemi sonuçlanır.Sevgiler.

Son düzenleme:
arkadaşlar selam benim 10 gün sonra bir ceza dawam war çıkıp ifade wermem gerekio konu eşimle yaşadığım şiddet karakola şikayet etmişdim eşimle ayrıyız zaten ayrıyetten boşanma dawası da dewam edio bu ceza dawası nasıl oluo tek duruşmada bitermi ne gibi ceza alabilir cewaplarsanız sewinirim saolun

yazılı bir evrak yok.Arkadaşı vardı yanında.bir sorun olurmu.
İlginiz için tşk ederim.

O zaman parayı verdiğini nasıl ispatlayacak? Bu miktardaki davalarda tanıkla ispat olmuyor. Eğer istiyorsanız geri verin, ama yasal olarak geri alma şansı yok karşı tarafın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…