merhabalar banada yardımcı olurmusunuz
babamın 4 katlı kat mülkiyeti olmayan (arsa tapulu) bir evi vardı.bizde 4 kardeş olduğumuzdan bizlere sattı.tapumuz arsa tapusu ve hepimizin tapusunda
¼ ----------
¼ -----------
¼-------------
¼------------
şeklinde yazıyor.(sanırım 2005 yılıydı)
benim sorumda küçük abim.bankadan tapusuna karşılık kredi çekip borsaya yatırmak istiyor.tabi biz ve daha önemlisi yengem bunu kesinlikle istemiyor çünkü ödeyemeyecek ve sonucunda açıkta evsiz kalacaklar.yengeme tapuya şer koydurmasını söyledim ama tapudan arsa tapusu olduğundan şer konulmaz denmiş.ailece bu duruma çok üzülüyoruz.ağbim kendi aranıyor ona üzülmüyorum :1no2: artık ama olan yengem ve yeğenime olacak onlarda evsiz kalacaklar.
ne olur yapabileceğimiz bir şey varsa bilgi verirmisiniz.
benimde bir sorum var cevaplarsanız sevinirim.eşimin 15 sene önce askerde bi vukuatı olmuş.şimdi işe girmek istiyo fakat sabıka kaydı görünüyo.silinmesi için dilekçe yazıp gereken yere faksladık bi müddet sonra eve bi kağıt geldi incelendiğini gereğinin yapılacağını yazıyor.acaba sabıka kaydı kalkarmı.kalkmazsada ne yapmamız gerekli.
peki zamanaşımı süresi ne kadar.vukuatın olduğu 17 sene oldu.ve bu olay askerde olmuş yani kalkar demi.çok endişeleniyoruz.adliyedekilerde yardımcı olmuyorlar.ne yapıcağımızı şaşırdık.tekrar cevap gelirmi eve yoksa adliyedenmi öğrenicez kaydın silinip silinmediğini.ayrıca sorularıma cevap verdiğiniz için çok sağolun.
Avukat hanıma benim de bir sorum olcak bulunduğum ilde 2 dairem var birini satıp başka ilden almayı düşündük nitekim alıcı çıktı 2 000 ytl kaparo verdi. Birgün sonra geldi almaktan vazgeçtiğini söyledi.
O bana kaparo yu verirken ben ona dedimki bu para yı alıyorum bunun dönüşü yok .eşim bunu alıp ev bakmıya gidicek ev bulursa bu parayı oraya vericek dedim .öylede oldu ,eşim o parayı emlakçıya vermiş.
Bana dava açarmı .ben ne yapmalıyım.
Beni hergün arıyor evi satınca paramı verin diyor.
Yardımınızı bekliyorum
siz eşinizle herhangi bir mal rejimini benimsememişseniz edinilmiş mallara katılma” yasal mal rejimi olarak kabul edildiğinden buna göre payınızı alırsınız.
canım eninde sonunda mahkeme karar verecektir,uzaması değil,mahkemenin senin lehine karar vermesi önemli.yukarıda da belirttiğim gibi kanuni mal rejmine tabi iseniz,aldığınız evin yarısı senindir.dilerim istediğin yönde sonuçlanır.
Bu 2000 yılından sonra yapılan rejimmi?Eğer oysa yapmadık.Evin tapusu eşimin üstüne ama bende çalıştım evi alırken ispatlayabilirim.Ama tapu onun üstüne satmak istemiyor ben oturmaya devam edicem diyo nasıl yarısını alabilirim ki.
Bide ben boşanmak istiyorum,davayı ben açtım.Eşim boşanmak istemiyor.Hakim ne karar verir bunun üzerine.Teşekkürler şimdidena.s.
canım siz noterden herhangi bir mal rejimi sözleşmesi yapmadıysanız,edinilmiş mallara katılma rejmine tabisiniz demektir.bu nedenle evlilik birliği içinde kazandığınız mallara(kişisel mallar hariç)ortaksınız.haliyle beraber aldığınız eve de ortaksınız.AMA BURDA önemli olan 1 ocak 2002 den önce mi sonra mı alındı ev?çünkü 1 ocak 2002den önce kazanılan mallar için mal ayrılığı,1 ocak 2002den sonrası için kazanılan mallarda edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanır.
Eşinin boşanmak istememesi en fazla dava sürecini uzatır.Kanunda belirtilen boşanma nedenlerinden birinin varlığı ve senin tam kusurlu olmaman halinde hakim boşanmaya karar verir.Genel olarak bu kadarını söyleyebilirim.Tam olarak durumu bilemediğim için.sevgilera.s.
yazılı bir evrak yok.Arkadaşı vardı yanında.bir sorun olurmu.
İlginiz için tşk ederim.