Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

benimde bir sorum olacaktı avukat arkadaşlara şimdi ben 29 06 2006 da anestezi teknisyeni olarak bir kuruluşta işe başladım.tam 3 ay sonra beni işten çıkardıklarını söylediler o zamandan beri hiç çalışmadım.şimdi tekrar işe girmek için evraklarımı verdim vede ordan çıkışımın yapılmadığını öğrendim.üstelik sigortada yapmamışlar. ne yapabilirim.

Kuruluşu bağlı olduğunuz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz,anladığım kadarıyla sizin sigorta girişinizi yapmışlar ancak primlerinizi ödememişler, Müfettiş bir rapor tanzim edecek ve ilgili birimlere gönderecektir. Sizinki gerçekten ilginç bi durum olmuş, çünkü işveren çıkış bildirgesi vermediği sürece prim borcu ödeme yükümlülüğü devam eder, 3 ay çalıştığınız yerde yaklaşık 2 yıldır çalışıyor görüyorsunuz.

Eğer olay anlattığınız gibiyse ortada çok büyük bir usülsüzlük var. Komşunuzun evinde duran sizin eşyalarınızı alıp mal sahibine veremezler. Ortada anlaşılan kesinleşmiş bir icra takibi var, siz şehirdışında olduğunuz için muhtemelen muhtara tebligat yapıp icra takibini kesinleştirmişler. Yapmanız gereken şey, marmarise gidip, bir avukat tutup bu işin peşinden koşturmak olacak. Usulsüz bir tebligat varsa icra takibini iptal ettirmeniz mümkün.

çok teşekkür ederim.eşyalarım mal sahibinin evinde ve yeni duyduğum kadarıylada eşyayı emanet ettiğim kişi bi kısmını yeni taşınacağı eve götürüp kullanmaya başlamış(bu mal sahibinin eşime söylediği.belkide kendi aşırdıda kadıncağıza suç atıyo) yardımlarınız için sağolun eşim gidip oraya avukat bulacak.a.s.

bi sorum daha var.kime sorup öğrenebilirim bilemiyorum.size sorayım dedim belki yönlendirisiniz beni,
apartmanda boya yapılacak ve biz kiracılar olarak ev sahibi vermeli dedik.ama ev sahiplerimiz kabul etmiyo.siz otruyosunuz siz vereceksiniz boya parasını diyo.benim eski oturduğum yerde mal sahibimiz vermişti.kanunen kimin vermesi gerekir?

beni orda çalıştırmalarının sebebi diplomamı kullanmak istemeleri ben ilçede yaşıyorum ve anestezi bulmak çok zor kısaca benim diplomamı benden habersiz kullanmışlar ayrıca ssk girişimde yok teşekkürler

bi sorum daha var.kime sorup öğrenebilirim bilemiyorum.size sorayım dedim belki yönlendirisiniz beni,
apartmanda boya yapılacak ve biz kiracılar olarak ev sahibi vermeli dedik.ama ev sahiplerimiz kabul etmiyo.siz otruyosunuz siz vereceksiniz boya parasını diyo.benim eski oturduğum yerde mal sahibimiz vermişti.kanunen kimin vermesi gerekir?

Öğrenciyim ama hatırladığım kadarıyla yardımcı olayım..Aksine sözleşme olmadığı zaman bu giderler paylaşılıyor diye biliyorum.Eğer apartman üzerinde kat mülkiyeti kurulmuşşsa kanuna göre giderlerden sizde payınıza düşeni öedemelisniz.Kat mülkiyeti yoksa sözleşmede aksine hüküm olmadığı sürece sizde payınıza düşeni ödeyeceksiniz..Yanlışlık varsa avukatlar lütfen düzeltsin..:çok üzgünüm:

beende bi soru sormak istiyorum
mesela bir iş yerine girerken bize belli bi süre örneğin 18 ay çalıştırılmak için imza attırsalar ne olur atan kişiye zararı?
gerçekten zorunlumduur ondan snra 18 ay çalışmak
yoksa geçerliliği olmazmı

beende bi soru sormak istiyorum
mesela bir iş yerine girerken bize belli bi süre örneğin 18 ay çalıştırılmak için imza attırsalar ne olur atan kişiye zararı?
gerçekten zorunlumduur ondan snra 18 ay çalışmak
yoksa geçerliliği olmazmı

Bu belirli süreli hizmet sözleşmesi olur. Sözleşmede belirlenen süre bitmeden, eğer haklı nedenler yoksa ( örneğin işverenin ücret ödememesi,işçinin görevini yapmaması ve benzeri) her iki taraf da sözleşmeyi feshedemez, şayet feshederse diğer tarafa tazminat ödemek ile yükümlü olur. Bu tazminat işçi için kalan aylar ücretinin tamamı ile varsa diğer zararlarını kapsar.

Belirli süreli hizmet sözleşmeleri geçerli sözleşmelerdir, ancak sözleşmenin içinde İş Kanuna aykırı hükümler bulunması halinde bu maddelerin geçersizliğinden sözedilebilecektir.

bende bir soru sormak istiyorum
ben 10 yıldır 657 li olarak çalışmaktayım. istifa edersem 6 ay sonra tekrar aynı yerde mi işe başlamak zorundayım. yeniden başlamak yani geri dönmek zor mu olur torpil gerekir mi

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhabalar, mahallemizde bulunan bi lokal yüzünden çok muzdaribiz. Neredeyse her gece 2ye kadar canlı müzik çalıyorlar, hatta dün gece cumartesi olması sebeiyle olsa gerek iyice abartıp davul zurna çaldılar. gece bırakın uyumayı rahat oturulmuyor bile. Bildiğim kadarıylailçe belediyesine şikayette bulunulmuş ama kalıcı bir çözüm olmamış, 2-3 gün susup kaldıkları yerden devam ediyrorlar. Bu olayın çözümü için nasıl ve nereye müracaat edebiliriz, bize akıl verir misiniz?

ben de bi soru sormak istiyorum cevaplarsanız gerçekten memnun olurum.Babamın emekli maaşına haciz koydular biz bunu kaldırttık ama kesilen parayı nereden alacağımızı bilemiyoruz normalde bankaya yatacağını söylediler kağıtta geldi ama paradan haber yok

Kesilen parayı almak için genel mahkemelerde dava açabilirsiniz. Ama alacaklı bu paraya yine haciz koyabilir, pek bi işe yaramaz. Miktar yüksek değilse hiç uğraşmayın derim.

01.04.2006 tarihinden bu yana çalıştığım şirket iflasın eşiğinde.Maaşlarımızı düzenli alamıyoruz.İki ikramiyem ve Nisan ayı maaşımı daha almadım.İş yerinden ayrılmak istiyorum.
Noterden ihtarname yollasam nasıl olur?

Maaşlarınız ödenmediği için iş akdinizi haklı nedenle feshedebilirsiniz, işten ayrılın, noterden ihtarname çekin, sebepleri bildirin ve tazminatlarınızı talep edin. Ödemezlerse dava açabilirsiniz.

merhaba benimde bir sorum olacak..lütfen yardım..
abim 10 yıllık evli ve 2 cocugu var.. yengenden bosanmak istiyor..yengem her zaman herkeze sürekli yalan söyleyen kişilik bozuklugu olan birisi . abimi mahvetti.. abime hergün baska bayan isimleri söyleyip beni bunlarla aldatıyosun diyor.. abimin msn.sinden baskalarına msj. yazıyor.. kendi abimin msn.sine baska bayan gibi msj.yazıyor.. daha neler neler... anlatsam roman olur.. simdi abim bosanma davası acınca ve yengem bosanmak istemezse neler olur?? bosanırsa ne kadar nafaka alır cocuklar dahil..?? hem nafaka istiyr hem ev kirasını , elektrik, su vs ödüceksin diyor.. bunlar olurmu?? mahkemeye yalancı sahit ve kendi uydurdugu internet dökümanlarını getirirse neler olur?? yardımcı olursanız cok sevinirim.. tesekkürler

merhaba benimde bir sorum olacak..lütfen yardım..
abim 10 yıllık evli ve 2 cocugu var.. yengenden bosanmak istiyor..yengem her zaman herkeze sürekli yalan söyleyen kişilik bozuklugu olan birisi . abimi mahvetti.. abime hergün baska bayan isimleri söyleyip beni bunlarla aldatıyosun diyor.. abimin msn.sinden baskalarına msj. yazıyor.. kendi abimin msn.sine baska bayan gibi msj.yazıyor.. daha neler neler... anlatsam roman olur.. simdi abim bosanma davası acınca ve yengem bosanmak istemezse neler olur?? bosanırsa ne kadar nafaka alır cocuklar dahil..?? hem nafaka istiyr hem ev kirasını , elektrik, su vs ödüceksin diyor.. bunlar olurmu?? mahkemeye yalancı sahit ve kendi uydurdugu internet dökümanlarını getirirse neler olur?? yardımcı olursanız cok sevinirim.. tesekkürler

Yengeniz boşanmak istemezse abinizin evlilik birliğinin çekilmez hale geldiğini, eşinin kusurlu olduğunu tanık ve diğer delillerle ispat etmesi gerekir. Tabiki yengeniz de tanık gösterecektir, yalancı şahitlik suç oluşturur ve yalancı tanığın beyanları diğer tanık beyanları ile çürütülebilir. Nafakalar ödeyecek tarafın aylık geliri ile orantılı olmak durumundadır. Bu nedenle rakam tahmini yapmak mümkün değil, ancak şunu söyleyebiliriz ki nafaka bir katkıdır. İstisnalar kaideyi bozmamakla birlikte, örneğin nafaka yükümlüsünün çok varlıklı olması hali gibi, nafakalar nafaka alacaklısının tüm yaşam ihtiyaçlarını karşılayacak ölçüde takdir edilmez.

merhaba;
10 daire bulunan bir apartmanda oturuyorum.karşı dairemde oturmakta olan kiracı diğer apartman sakinlerini rahatsız etmekte(adam normal değil özellikle) gelen misafirimize bile laf atıyor.imza toplayıp apartmandan attırmak istiyoruz ama nasıl bir yol izleyeceğimizi bilmiyoruz.yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Yengeniz boşanmak istemezse abinizin evlilik birliğinin çekilmez hale geldiğini, eşinin kusurlu olduğunu tanık ve diğer delillerle ispat etmesi gerekir. Tabiki yengeniz de tanık gösterecektir, yalancı şahitlik suç oluşturur ve yalancı tanığın beyanları diğer tanık beyanları ile çürütülebilir. Nafakalar ödeyecek tarafın aylık geliri ile orantılı olmak durumundadır. Bu nedenle rakam tahmini yapmak mümkün değil, ancak şunu söyleyebiliriz ki nafaka bir katkıdır. İstisnalar kaideyi bozmamakla birlikte, örneğin nafaka yükümlüsünün çok varlıklı olması hali gibi, nafakalar nafaka alacaklısının tüm yaşam ihtiyaçlarını karşılayacak ölçüde takdir edilmez.

ilginize tesekkür ederim.. peki yengem bosanmak istemiyorum derse bu süreç cok uzun sürermi.. abimin gösterecegi şahitler bosanma sürecini yengem istemese bile hızlandırırmı??abimin maası 1900 ytl.. hem yengeme hemde cocuklara tahminen ne kadar nafaka kesilir... yıllardır yapmadıgı kalmadı hem abime hemde bize hep sustuk aman tatları iyice kacmasın diye.. zaten farklı sehirlerdeyiz..biz abimden hep sakladık abimde bizden hep saklamıs yaptıklarını..sürekli yalan söylüyor ve kendide inanıyor bu yalanlarına. her konuda.. cok tesekkür ederim.. ankarada bu konuda bize yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.. tesekkürler..

Ben de yardımsever avukat arkadaslarımıza hepimizi ilgilendiren bir sıkıntımı yazayım, ailemin ve benim yasadıgım sehirler farklı oldugu için sık sık otobusle sehirlerarası seyahat ediyorum, yolculuklarımda otobus muavininin sectigi, hiç bir denetimden gecmemiş, aşırı şiddet goruntuleri içeren ya da zaman zaman erotizm içeren filmler coluk cocuk, bebek, yaslı herkese seyrettiriliyor. En son seyahatimde mehmet ali erbil in carkıfelek programını actılar televizyonda, sesi de yuksek, ben kulaklıgımla kendi muziğimi duyamıyorum düşünün. Once muavine sonra otobus soforune tv yayınından rahatsız oldugumu belirttim, rahatsız olanın sadece ben oldugumu, herkesin tv yayınından memnun oldugunu soylediler. Bizim halkımız gercekten cok ezik, rahatsız olanlar neden bilmiyorum hiç seslerini çıkarmadılar. Ben de kaç kişinin yayından rahatsız oldugunu ogrenmek için oylama yapılmasını onerdim, kabul etmediler. otobus İstanbul a vardıgında, yetkili o an yazıhanede olmadıgından, otobuste yapılan tv yayınından rahatsız oldugumu, bunu otobus muavini ve sofore iletmeme ragmen yayını kesmeyi reddettiklerini belirten bir tutanak hazırladım ve gişe gorevlisine okutup imzalattım. Bu tutanagı ilgili makama iletmeyi dusunuyorum ama ilgili makam nedir bilmiyorum. Merak ettiğim şu, sehirlerarası yolculukta otobuslerde yapılacak genel tv ve radyo yayınlarını duzenleyen bir duzenleme mutlaka olmalı, bunun ne sekilde oldugunu bilmeseniz bile benim nerden ilgili yasa ya da kanuna ulaşabileceğimi soyleyebilir misiniz? ben kişisel olarak da bunu arastırıyorum ama avukat bir arkadasımızın yardımı bu sureci hızlandırır. şimdiden cok tesekkurler.

ilginize tesekkür ederim.. peki yengem bosanmak istemiyorum derse bu süreç cok uzun sürermi.. abimin gösterecegi şahitler bosanma sürecini yengem istemese bile hızlandırırmı??abimin maası 1900 ytl.. hem yengeme hemde cocuklara tahminen ne kadar nafaka kesilir... yıllardır yapmadıgı kalmadı hem abime hemde bize hep sustuk aman tatları iyice kacmasın diye.. zaten farklı sehirlerdeyiz..biz abimden hep sakladık abimde bizden hep saklamıs yaptıklarını..sürekli yalan söylüyor ve kendide inanıyor bu yalanlarına. her konuda.. cok tesekkür ederim.. ankarada bu konuda bize yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.. tesekkürler..

Çekişmeli boşanma davaları uzun sürer, abinizin tanık göstermesi de dava sürecini kısaltmaz, ancak dinlenecek tanık beyanları sonrası hakim evlilik birliğinin sarsıldığına kanaat getirirse kusurlu taraf istemese de boşanmaya karar verilir. Nafaka konusunda rakam vermem yanlış olur, gelir ve giderler birlikte değerlendirilir. Ancak daha önce de söylediğim gibi nafaka kişinin tüm maaşına tekabül edecek nitelikte olamaz, orantısız ve altından kalkılamayacak bir rakama hükmedilemez.

merhaba;
10 daire bulunan bir apartmanda oturuyorum.karşı dairemde oturmakta olan kiracı diğer apartman sakinlerini rahatsız etmekte(adam normal değil özellikle) gelen misafirimize bile laf atıyor.imza toplayıp apartmandan attırmak istiyoruz ama nasıl bir yol izleyeceğimizi bilmiyoruz.yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Keşke imza toplayarak birini apartmandan atabilmek mümkün olsa.. Onu ancak evsahibi çıkartabilir, evsahibinle görüşüp durumu anlatabilirsiniz. Konuyla ilgili de karakola şikayette bulunabilirsiniz. Bunun dışında komşuları olarak diğer komşunuzu evinden çıkartmak mümkün değil gibi bir şey.

X