benimde bir sorum olcak avukat arkadaşlara yardımcı olurlarsa çok sevinirim.benim kayınpederimin kira da evi vardı.biz evlenirken kiracıyı çıkartıp bizi oturtacağını söylemişti.fakat kiracı çıkmadı biz şimdi başka bir semtte kira da oturuyoruz.kayınpederim kiracıya protesto çekti eve oğlumu oturtcam çık diye.kiracı da ona protesto çekmiş ben çıkarsam eve oğlundan başkasını oturtamaz falan gibilerinden tam detayları bilmiyorum.kiracı çıkmadı ve mahkemeleik oldular.bir hafta sonra 2. duruşma olcaktı.ama kiracı çıkmış gitmiş.daha mahkeme sonuçlanmadan.şimdi biz o eve taşınmak zorunda mıyız.yani başkasına kiraya veremezler mi?ben hiç taşınmak istemiyorum.aramız kötü olduğu için.eşimin ailesi tarafına çok yakın olmak istemiyorum.ama evi başka birine kiraya veremeyeceklerse galiba mecburen gitcemsenağlama
Merhaba,
Hisseli tapusu olan arsamıza yaklaşık 15 yıl önce ev yaptık. Fakat şahsi tapuya geçerken hatalı ölçüm sonucu Bizim evimizin çıkma balkonları yandaki arsa üzerine taşmış görünüyor. Şimdi yan arsanın sahibi bu arsaya ev yapmak istiyor, dolıyısla bizim balkonlarımızı yıkmamızı istiyor.Tapudakadastroda da balkonlar yan arsaya taşmış görünüyor. Bu durumda yasal bir hakkım varmı Mahkemeye başvursam balkonlarımı kurtarabilirmiyim. Lütfen acil cevaplarınız bekliyorum. teşekkürler a.s.
Sizin durumunuzda tahliye ettirdiğiniz evi mücbir sebep olmaksızın üç sene müddetle eski kiracınızdan başkasına kiralayamasınız. Oğlumu oturtucam diyerek tahliyeye ettirdiği için 3 sene başkasına kiraya veremez.Verirse çıkardığı kiracının dava hakkı bulunuyor.Ama dava sonuçlanmamış diyosunuz .Davanın durumu önemli burda dava tarafsız kaldığı için yenileninceye kadar kaldırılmış olabilir.Bu durumda yani oğlumu oturtucam sebebiyle bir tahliye söz konusu değilse başkasına kiraya verilmesinde bir sakınca yoktur diye düşünüyorum umarım yardımcı olabilmişimdir.
canım çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.avukat sanırım bi belge alcakmış çıkan kiracıdan taraflar birbirlerine dava açamayacaklar diye .yine tam detayları bilmiyorum tabii ki.kayınpeder evi emlakçıya vercem diye telefon açtı.sanırım bizim oturma zorunluluğumuz gibi bişey yok.çok rahatladım vallahi:icecream:
seren merhaba sana daha öncede yazmıştım kızımın tel adresi bi msn adresi tarafından nette dağıtılmıştı bende savcılığa verdim 9 ay sonra sonuçlandı yapanlar bulundu yalnız bize gelen polisler onlarında bizimde ifadeye çağrılıcağımızı söylediler sonra mahkemeye çıkılacak dendi ama hemen hemen 1 ay oldu ses seda yok yada onlar çağrıldımı bilmiyorum biz bi yere çağrılmadık senden ricam şimdi ne olacak yada bu işler nasıl yürüyor ne kadar sürer bilgi verirsen çok sevinirim şimdiden teşekkürler
merhaba bana da yardımcı olursanız memnun olurum
eşimle tüm mal varlığımızı mehmetçik vakfına bağışlamayı düşünüyoruz
eşim kardeşiyle ortak şirket sahibi mal edinimleri 2000 yılından sonra olmuştur bana ait hiçbir mülk bulunmamaktadır ve çocuğumuz yok bu durumda sormak istediğim,
1- eşim ve ben avukata başvurup elimizde olan ve gelecekte edineceğimiz mal varlığımızı mehmetçik vakfına şimdiden bağışlayabilir miyiz?
2- Allah korusun eşime birşey olursa ona ait olan mal varlığını ben kendi adımla yine bağışlayabilir miyim? yani çocuğum olmadığı halde o mal varlığında söz hakkı sahibi olabilir miyim?
şimdiden teşekkür ederim
seren teşekkür peki onlar mahkemeden önce polise ifadeye gitmiceklermi bize söylenen oydu çünkü kasalarını götürüp incelediler
bir soru da benden sonuçlanmış ve tazminat kararı verilmiş bir boşanma davasında tazminat talebi geri alınabilir mi?bu arada karar temyizde..
peki sevgili seren bana düşen mal varlığı yüzde kaç olur ya da kaçta kaçı yeniden teşekkür ederim