benimde bir sorum olacaktı avukat arkadaşlara şimdi ben 29 06 2006 da anestezi teknisyeni olarak bir kuruluşta işe başladım.tam 3 ay sonra beni işten çıkardıklarını söylediler o zamandan beri hiç çalışmadım.şimdi tekrar işe girmek için evraklarımı verdim vede ordan çıkışımın yapılmadığını öğrendim.üstelik sigortada yapmamışlar. ne yapabilirim.
Eğer olay anlattığınız gibiyse ortada çok büyük bir usülsüzlük var. Komşunuzun evinde duran sizin eşyalarınızı alıp mal sahibine veremezler. Ortada anlaşılan kesinleşmiş bir icra takibi var, siz şehirdışında olduğunuz için muhtemelen muhtara tebligat yapıp icra takibini kesinleştirmişler. Yapmanız gereken şey, marmarise gidip, bir avukat tutup bu işin peşinden koşturmak olacak. Usulsüz bir tebligat varsa icra takibini iptal ettirmeniz mümkün.
bi sorum daha var.kime sorup öğrenebilirim bilemiyorum.size sorayım dedim belki yönlendirisiniz beni,
apartmanda boya yapılacak ve biz kiracılar olarak ev sahibi vermeli dedik.ama ev sahiplerimiz kabul etmiyo.siz otruyosunuz siz vereceksiniz boya parasını diyo.benim eski oturduğum yerde mal sahibimiz vermişti.kanunen kimin vermesi gerekir?
beende bi soru sormak istiyorum
mesela bir iş yerine girerken bize belli bi süre örneğin 18 ay çalıştırılmak için imza attırsalar ne olur atan kişiye zararı?
gerçekten zorunlumduur ondan snra 18 ay çalışmak
yoksa geçerliliği olmazmı
ben de bi soru sormak istiyorum cevaplarsanız gerçekten memnun olurum.Babamın emekli maaşına haciz koydular biz bunu kaldırttık ama kesilen parayı nereden alacağımızı bilemiyoruz normalde bankaya yatacağını söylediler kağıtta geldi ama paradan haber yok
01.04.2006 tarihinden bu yana çalıştığım şirket iflasın eşiğinde.Maaşlarımızı düzenli alamıyoruz.İki ikramiyem ve Nisan ayı maaşımı daha almadım.İş yerinden ayrılmak istiyorum.
Noterden ihtarname yollasam nasıl olur?
merhaba benimde bir sorum olacak..lütfen yardım..
abim 10 yıllık evli ve 2 cocugu var.. yengenden bosanmak istiyor..yengem her zaman herkeze sürekli yalan söyleyen kişilik bozuklugu olan birisi . abimi mahvetti.. abime hergün baska bayan isimleri söyleyip beni bunlarla aldatıyosun diyor.. abimin msn.sinden baskalarına msj. yazıyor.. kendi abimin msn.sine baska bayan gibi msj.yazıyor.. daha neler neler... anlatsam roman olur.. simdi abim bosanma davası acınca ve yengem bosanmak istemezse neler olur?? bosanırsa ne kadar nafaka alır cocuklar dahil..?? hem nafaka istiyr hem ev kirasını , elektrik, su vs ödüceksin diyor.. bunlar olurmu?? mahkemeye yalancı sahit ve kendi uydurdugu internet dökümanlarını getirirse neler olur?? yardımcı olursanız cok sevinirim.. tesekkürler
Yengeniz boşanmak istemezse abinizin evlilik birliğinin çekilmez hale geldiğini, eşinin kusurlu olduğunu tanık ve diğer delillerle ispat etmesi gerekir. Tabiki yengeniz de tanık gösterecektir, yalancı şahitlik suç oluşturur ve yalancı tanığın beyanları diğer tanık beyanları ile çürütülebilir. Nafakalar ödeyecek tarafın aylık geliri ile orantılı olmak durumundadır. Bu nedenle rakam tahmini yapmak mümkün değil, ancak şunu söyleyebiliriz ki nafaka bir katkıdır. İstisnalar kaideyi bozmamakla birlikte, örneğin nafaka yükümlüsünün çok varlıklı olması hali gibi, nafakalar nafaka alacaklısının tüm yaşam ihtiyaçlarını karşılayacak ölçüde takdir edilmez.
ilginize tesekkür ederim.. peki yengem bosanmak istemiyorum derse bu süreç cok uzun sürermi.. abimin gösterecegi şahitler bosanma sürecini yengem istemese bile hızlandırırmı??abimin maası 1900 ytl.. hem yengeme hemde cocuklara tahminen ne kadar nafaka kesilir... yıllardır yapmadıgı kalmadı hem abime hemde bize hep sustuk aman tatları iyice kacmasın diye.. zaten farklı sehirlerdeyiz..biz abimden hep sakladık abimde bizden hep saklamıs yaptıklarını..sürekli yalan söylüyor ve kendide inanıyor bu yalanlarına. her konuda.. cok tesekkür ederim.. ankarada bu konuda bize yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.. tesekkürler..
merhaba;
10 daire bulunan bir apartmanda oturuyorum.karşı dairemde oturmakta olan kiracı diğer apartman sakinlerini rahatsız etmekte(adam normal değil özellikle) gelen misafirimize bile laf atıyor.imza toplayıp apartmandan attırmak istiyoruz ama nasıl bir yol izleyeceğimizi bilmiyoruz.yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim